Şimdi Ara

Ekranda çıkan yeşil çizgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
4.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dün lenovo marka laptobumda gta 4 oynarken bianda ekranda yatay olarak yeşil bir çizgi belirdi.
    Ekran kartını güncelledim,bilgisayarı açıp kapadım vs. bir işe yaramadı.
    Ekranın resmini çektim buraya koymak için resimde çizgi çıkmadı.
    Sorun yazılımsal mı yoksa donanımsal mı yardımcı olursanız çok sevinirim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ekranda Yeşil Çizgi: Nedenleri ve Çözümleri

Ekranda yeşil bir çizginin görünmesi, laptop veya bilgisayar ekranlarında yaygın bir sorundur. Bu çizgi, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyebilir.

Nedenleri:

• Donanım Sorunları: Ekran kartı, ekran kablosu veya paneldeki arızalar yeşil çizgiye neden olabilir.
    • Yazılım Sorunları: Grafik sürücülerindeki hatalar veya işletim sistemi sorunları da bu soruna yol açabilir.
    • Elektriksel Girişim: Güç kaynağı sorunları veya elektromanyetik girişim, ekranda yeşil çizgiler oluşturabilir.
    • Isınma: Ekran bileşenlerinin aşırı ısınması, yeşil çizgilerin görünmesine neden olabilir.

Çözümleri:

• Donanım Sorunlarını Giderme: Ekran kablosunu kontrol edin, gevşek olup olmadığını inceleyin. Ekran kartını çıkarıp tekrar takmayı deneyin. Sorun devam ederse, profesyonel bir tamirciye başvurun.
    • Yazılım Sorunlarını Çözme: Grafik sürücülerinizi güncelleyin. İşletim sisteminde güncellemeleri kontrol edin ve gerekirse bunları yükleyin.
    • Elektriksel Girişimleri Azaltma: Bilgisayarınızı farklı bir prize takın veya bir güç şeridi kullanın. Ekranın yakınındaki elektromanyetik cihazları kaldırın.
    • Isınmayı Azaltma: Bilgisayarınızı serin bir yerde tutun ve havalandırma deliklerinin tıkalı olmadığından emin olun.

Yeşil çizgi sorunu devam ederse, daha fazla hasarı önlemek için bilgisayarınızı kapatmanız ve profesyonel yardım almanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yokmu yardımcı olucak arkadaşlar sorunum devam ediyor
  • ya ekran arızası ya da ekrana giden kablonun arızasıdır. Bir bilgisayarcıya götürüp baktıracaksın. Aynı sorunu asus marka dizüstü bilgisayarımda yaşadım. Ekranı garantiden değişti. Sanırım o çizgiler zaman içinde aratarak devam edecektir.
  • ilk açılışta bios ekranındada oluyormu çızgi? masaüstü mu pc?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozdn16

İyi günler arkadaşlar
    Dün lenovo marka laptobumda gta 4 oynarken bianda ekranda yatay olarak yeşil bir çizgi belirdi.
    Ekran kartını güncelledim,bilgisayarı açıp kapadım vs. bir işe yaramadı.
    Ekranın resmini çektim buraya koymak için resimde çizgi çıkmadı.
    Sorun yazılımsal mı yoksa donanımsal mı yardımcı olursanız çok sevinirim

sorununuz donanımsaldır, ekran panelinde ya da kablolarda sorun var , garanti duruyorsa gönderiniz direkt.
  • dostum yeşil çizgi zamanla geçer varsa garantisi gönder yine sorunu nerden kaynaklanıyormuş tespit etsinler
  • Belli bir süre oynadiktan sonra yapiyirsa.% 80 EKRAN KARTIDIR.ekran kartini bir test et veya garanti var ise direk servise gönder. Bildiğim kadarıyla isinma probleminden kaynakli olması gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yesil cizgi genelde ekrana baglanan kabloda temassizlik isareti. orta sertlikte ekranin arka kisminda cesitli noktalara vurarak duzeltme sansiniz var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.