Şimdi Ara

Ekrandaki Minik Siyah Nokta (Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
29.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1 ay kadar önce Asus K52J aldım, sorunsuz kullanıyorum fakat bugün birşey dikkatimi çekti; ekranın ortasında çok küçük siyah bir nokta var, beyaz sayfa üzürinde belli oluyor, aldığım günden beri var mıdır yoksa sonra mı oluştu bilmiyorum.

Bu nedir ve nasıl çözülür?

Tşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ekranda Siyah Nokta: Nedenleri ve Çözümleri

Ekranda siyah noktalar, kullanıcılar arasında yaygın bir sorundur. Bu noktalar, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve hem telefonlarda hem de monitörlerde görülebilir.

Nedenleri:

• Ölü Pikseller: Ekranda siyah noktaların en yaygın nedeni ölü piksellerdir. Ölü pikseller, ekranın belirli noktalarındaki arızalı transistörlerden kaynaklanır.
    • Toz ve Kir: Toz ve kir, özellikle ekranın sol üst köşesinde siyah noktalara neden olabilir.
    • Mürekkep veya Kalıcı İşaret: Ekrana yanlışlıkla mürekkep veya kalıcı işaret bulaşırsa, siyah noktalar oluşabilir.
    • Ekran Hasarı: Ekranın fiziksel olarak hasar görmesi, siyah noktaların oluşmasına neden olabilir.

Çözümleri:

• Ölü Pikseller: Ölü pikseller kalıcı olarak hasar görmüştür ve onarılamaz. Bununla birlikte, ekranı değiştirmek sorunu çözebilir.
    • Toz ve Kir: Ekranı temizlemek için yumuşak, tüy bırakmayan bir bez kullan. İnatçı toz veya kir için ekran temizleme solüsyonları veya ıslak mendil kullanabilirsin.
    • Mürekkep veya Kalıcı İşaret: Mürekkep veya kalıcı işaret izleri, izopropil alkol ve bir pamuklu çubuk kullanılarak dikkatlice kaldırılabilir.
    • Ekran Hasarı: Ekran hasarı, profesyonel onarım gerektirebilir. Sorunu daha da kötüleştirmemek için hasarlı ekranı kullanmamaya özen göster.

Küçük siyah noktaların görünümü can sıkıcı olabilir, ancak çoğu durumda çözülmesi kolay bir sorundur. Yukarıdaki adımları takip ederek ekranındaki siyah noktaları giderebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sonradan da oluşabilir... İlk aldığın günde de oluşabilir. Büyük ihtimalle ölü pixeldir.
  • Anladım, peki bununla ilgili yapabileceklerim neler?
  • Bu olay ölü pixeldir.Pixel görevini yapamaz ve göstermesi gereken ekran parçasını gösteremez.

Çözümü:Servise gönderin.Ekranı değiştirsinler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KadirCanCelik

Bu olay ölü pixeldir.Pixel görevini yapamaz ve göstermesi gereken ekran parçasını gösteremez.

1 ölü pixel ile değişim yapılmaz
  • Bilgilendirmeler için teşekkür ederim.

Hayırlı bayramlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tayff

quote:

Bu olay ölü pixeldir.Pixel görevini yapamaz ve göstermesi gereken ekran parçasını gösteremez.

Benim bildiğim kadarıyla garanti kapsamına alınmaz.Kendi parasını vererek değiştiremez mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tayff

quote:

Benim bildiğim kadarıyla garanti kapsamına alınmaz.Kendi parasını vererek değiştiremez mi?

Para verirseniz değiştirirler tabi ama 1 ölü pixel için ekran değiştirmek pek akıl karı olmasa gerek

• Tabi ki bir ölü pixel için ekran değiştirmeye gerek yok.
  • Bende 1 tane ölü pixel için cihazı göndermeyi düşünmüyorum, zaten rahatsız etmiyor sadece beyaz fon üzerinde belli oluyor oda..
    Ekranın tam ortasında çıkması kötü oldu sadece, neyse tek kusuru bu olur umarım cihazın.
  • tan ortasında benım de ilk aldıgımdan beri var ama ne cogaldı ne azaldı kardesimin kindede var
  • Arkadaşlar ekrandaki her nokta ölü piksel değildir.Üretim hatası daha doğrusu montaj hatasıda olabilir.Eğer siyah nokta siyah ekranda belli olmuyorsa ölü piksel değil panel montaj hatasıdır(Ölü piksel olma ihitimali yok demiyorum).yüzde 99 o toz parçasıdır.garantiye yollandığında genellikle onu göremezler( ya da görmezden gelirler.).Ölü piksel testindende bir şey çıkmadı derler.Çok iyi bakın. Eğer 3 ve 4 ün üzerindeyse değişim yaparlar.genellikle de ekranı temizleyip gönderirler :D
    Ayrıca ilk alındığında olma ihtimali çook yüksek.ama sonradan da olabilir.
    garantiye yollanmalımıdır.?Sorun çıkaracağını sanmam.Zamanla alışıyorsun. :D
    NOt:Aynı sorun bende olmuştu 5 tane çıktı.Bimeks ürünü değiştirme talebimi kabul etti ve değiştirdik.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.