Şimdi Ara

Eksen Bilgisayar kanunlara uymuyor(mu)?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler konu şöyle, bugün Eksen Bilgisyarı arayıp, almayı düşündüğüm bir monitörü şayet "Mesafeli Sözleşmeler" esaslarına göre (yani internetten) alırsam ve olurda monitör kalite açısından beni tatmin etmezse, iade şartlarının ne olduğunu sordum. Kutu açılmadığı müddetçe geri gönderebileceğimi söylediler. Bildiğim kadarıyla ve gene yanılmıyorsam, mesafeli satış yönetmeliğine göre, ürünün kutusu açılıp kullanılsa dahi siz o ürünü iade edebiliyorsunuz. Ancak telefonda konuştuğum kişi böyle bir uygulamalarının olmadığını ve mesafeli satış dahi olsa kutunun açılmaması gerektiğini ve anca bu şartlar altında cayma hakkını kullanabileceğimi söyledi. Bu konuyla ilgili olarak yaptığım araştırmada:
    http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/11/20141127-6.htm

sitesinde şöyle bir madde var:

MADDE 13 – (1) Satıcı veya sağlayıcı malı kendisinin geri alacağına dair bir teklifte bulunmadıkça, tüketici cayma hakkını kullandığına ilişkin bildirimi yönelttiği tarihten itibaren on gün içinde malı satıcı veya sağlayıcıya ya da yetkilendirmiş olduğu kişiye geri göndermek zorundadır.

(2) Tüketici, cayma süresi içinde malı, işleyişine, teknik özelliklerine ve kullanım talimatlarına uygun bir şekilde kullandığı takdirde meydana gelen değişiklik ve bozulmalardan sorumlu değildir.

13.1'n tam olarak ne yi kastettğini anlayamadım. Yani tüketici malı alırken, satıcı "iade söz konusu değildir" gibi bir madde koyarsa, tüketici bu ürünü geri gönderemiyormu?

13.2'den ise anladığım, malın kullanılsa dahi satıcıya iade yapılabileceği şeklinde.

Bu konuya daha vakıf olan arkadaşlarımızın yorumları ne olurdu?

• haklısın. süreci uzatip pislik yaparlar. hepsiburada da servis raporu falan ister olmus.
  • Hepsiburada dan aldığım monitorü açıp kontrol ettikten sonra iade ettim.1 günde kabul ettiler.rapor vs soranda olmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • monitoru vatandan başka hicbir yerden alınmaz.gozunle gorup olu pitsel testine sokup aliyorsun.1 tane pitsel hatasi cıksa hemen yeni kutu aciyorlar.siz daha gameextra yi gormemişsiniz cirkeflikde.bana telefonda resmen evet kanunlari tanimiyoruz gelde tanit demişti telefonda.urunleri hep arizali cikiyormuş bide gameextra nin.
  • Sizi kaygılandıran nedir? Siz polis misiniz? Savcı mısınız?
  • müşteri memnuniyeti konusunda dell'i tavsiye ederim s2716dg markalı monitöre 3 yıl sıfır ölü pixel garantisi veriyor ayrıca hata durumunda hiç servise gitmeden çektiğin fotoğraf ile yerinde değişim imkanı sunuyor. viewsonic, asus vs tam anlamıyla fiyaskoydu bu konuda hatta asus 5 ölü pixel falan demişti.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu sisteme bu psu yeter mi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.