Şimdi Ara

eksi gidince led yakan devre

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaşlar bana eksi gidince led yakan bir devre lazim elinde varmı böyle bir devre olan

• quote:

Orijinalden alıntı: b336338

slm arkadaşlar bana eksi gidince led yakan bir devre lazim elinde varmı böyle bir devre olan

benim aklıma ilk gelen röle oldu.- gidince röle kontakları bırakır devre tamamlanır ve led yanar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekrem3457 -- 1 Haziran 2012; 15:02:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

slm arkadaşlar bana eksi gidince led yakan bir devre lazim elinde varmı böyle bir devre olan

Şöyle basit bir devre ile işini görürsün :

Çıkışı eksinin kesildiği yerden alırsan başka bir şey kontrol etmek istiyorsan, şase ortak olmak süreti ile kontrolde kullanırsın.Kolay gelsin.

Ve ya n kanal transistör ile de yapabilirsin :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nakaro -- 1 Haziran 2012; 15:34:37 >

• teşekkur ederim arkadaşlar peki bu devreyi 4011 veya 4009 entegreleri ile yapabilirmiyim
  • quote:

teşekkur ederim arkadaşlar peki bu devreyi 4011 veya 4009 entegreleri ile yapabilirmiyim

yaparsın.İstediğin her hangi lojik kapı ile yapabilirsin.4009 ile iki kapıyı ard arda bağlarsan ilk girişe 10 k direnç üzerinden "+" giriş uygularsın.aynı zamanda" -" giriş uygularsın , Girişteki eksi kesilince çıkış artı olacaktır.7404 ile de yapabilirsin,"+" volt uygulaman gerekmez.

Şöyle :

• yardımlarınız için teşekkur ederim arkadaşlar sagolun
  • Aslında benim aklıma gelen Opamp ile tersleyen faz değiştiren devre oldu Ama Her öneriye açık olmak lazım.Bilgiler için saolun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    led ışık ve akü
    2 yıl önce açıldı
    Led gerçekten tasarruflu mu?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.