Şimdi Ara

RGB LEDİ BEYAZ OLARAK YAKMA YARDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
7.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • RGB ledler normal ledlerden güçlü oluyormuş sanırım.elimde bir rgb led var fakat üç ucu birleştirip voltaj verdiğimde Flaş olarak yanıyor.ben sürekli yanmasını istiyorum.nasıl çözebilirim en kolay yöntemle ?

Teşekkürler...

• Çok pardon en önemli ayrıntıyı yazmayı unutmuşum .

Sorun çıkaran ledler ; metresinde 30 led olan, her lede 3 adet uygun değerde smd direnç ile bağlanmış şerit leddir.1metre var elimde...

12 v ile çalışıyor .
  • quote:

Orijinalden alıntı: certy

quote:

Orijinalden alıntı: 20playback

Çok pardon en önemli ayrıntıyı yazmayı unutmuşum .

Sorun çıkaran ledler ; metresinde 30 led olan, her lede 3 adet uygun değerde smd direnç ile bağlanmış şerit leddir.1metre var elimde...

12 v ile çalışıyor .

Hee. O zaman bunlar için yapılan sürücülerden kullan. Hem her rengi elde edersin.

her renk ile eksi arasına bir adet 1kohm pot takarak yapıcam ayarı. denedim 500 ohm ile:oluyor ...
  • bende öyle düşünüyordum.pot yanar sanıyordum.denedim yanmadı.sadece 3 ünü beraber dimmerlemeye çalışltığımda biraz duman çöıktı ama tek renk 30 ledi rahatça dimmerleyebiliyor 1 pot...

3 pot kullanıcam.her renk için bir pot. AMA neden fazla yük çeker ?
  • Aynı değerde Watt lı bir pot , yani tel pot veya reosta türü bir ayarlı direnç kullanın. 250mW pot yanar elbette Ya da herbirine bir LM317 li ayarlı regüle devresi koyun gitsin. Kesin çözüm ( metreyi çok arttırmazsanız tabiki ! )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi untayk -- 9 Aralık 2012; 11:54:15 >
  • lm317 bana iyi bir çözümmüş gibi geldi. Kaç metre rgb led besler acaba ?( 1 metrede 30 adet rgb led var . her bir lm317 rgb ledlerin 1 rengini çalıştıracak şekilde.Elimde çektiği akım değerleri yok ama ledin 5050 olduğunu biliyorum.)

Teşekkürler.
  • Aaaa . Ben bu lede girişte 20-30 v veremem.Arabada kullanılacak.Lm317 seçeneği de gitti :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Power Led'li Lamba Yardım
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 20 30 V niçin gerekli ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: untayk

20 30 V niçin gerekli ?

Lm317 giriş için ?
  • Pota bağladığınız + besleme ucuna seri 10R 2W ön direnç bağlayın akımı sınırlasın , potu sona dayadığınızda 12v ile ledler arası kısa devre olacağından potuda ledleride yakarsınız tecrübe ile sabittir
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeLLoNeLy

Pota bağladığınız + besleme ucuna seri 10R 2W ön direnç bağlayın akımı sınırlasın , potu sona dayadığınızda 12v ile ledler arası kısa devre olacağından potuda ledleride yakarsınız tecrübe ile sabittir

Ledler zaten 12 v ile çalışıyor.ŞERİT RGB LED .her ledin bir rengi için 1 adet direnç kullanılmış. Driver masrafına girmeden nasıl parlakla oynarım diyorum? 1 rgb ledde 3 renk var. 3 renge de tam 12 v verildimi beyaz oluyor.daha az voltaj verildiğine ki bu sayede ledlerin daha az voltaj verilen rengi daha düşük yanıyor,beyaz olan renk atıyorum turkuaza dönüşüyor...
  • RGB sürücü ile bunu yapabilirsin potla sadece kendin ayarlarsın tamam ara renkleride görebilirsin fakat renk değiştirmek istesen sürekli potları ayarlamak durumunda kalacaksın.
    En basit olarak pice 3 tuş atarsın , bunları giriş yaparsın, 3 çıkış yaparsın bu çıkışlar ile transistör sürüp şerit ledleri bağlarsın.

Sadece beyaz istiyorsanız parlak beyaz ledler var onlardan kullanın , RGB led ile beyaz renk hiç görmemiştim.

Sayı sistemi oluşturupta yapılabilir.
    Örnek
    R G B
    1 1 1 olduğu durumda beyaz yansın ,
    1 0 1 olduğu zaman mor gibi

Pic programla bilsem bende yapmayı düşünüyordum , philipsin dokunmatik renkli gece lambası vardı çok hoşuma gitmişti

Lisede iken 877 ile dimmer yapmıştık araştırın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 10 Aralık 2012; 22:14:23 >

• HeLLoNeLy kardeşim , şayet tek led olsa idi ve dediğin gibi 10Ohm/2W bağlanmış olsaydı , akımı ancak 12/10=1.2Amper de sınırlardı. 1.2A ise o potu kavurmaya yeter de artar bile. Çünkü potlar standart 250mW ! Sadece kavrulmayı biraz geciktirmiş olursunuz...
    20playback kardeşim. LM317 için 20-30V giriş şart değil. Mesala 5VDC çıkış isterseniz , 8VDC giriş yeterlidir. Siz bir batarya veya aküden 12VDC vereceğiniz için , o 3 voltluk fark da gerekmez. Yani 12VDC girip , 1.2-12VDC arası teorik olarak ayar yapabilirsiniz. Teorik diyorum , çünkü 317 nin üzerinde biraz voltaj kalacaktır mesela 0.6V gibi ( ölçmedim , tahminen ! ). Şayet bu voltaj aralığı işinizi görmezse , 500Ohm luk 3 adet tel pot kullanmanızı ya da 12-15V DC-DC bir konvertör yapmanızı ve yine 317 leri kullanmanızı öneririm.

• Yardım eden herkese teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.