Şimdi Ara

EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.450
Cevap
130
Favori
260.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • madem bu kadar sıkıntı yaşatıyorlar yapmasınlar sigortayı zorunlu. kaskosu olan sigorta yapmak zorunda kalmasın. çamurluk far tampon masrafı var haklıyım ama 2 haftada daha birşey sonuçlanmadı birde eksperin "servisi değiştiricem" muhabbeti ile uğraş. çok sıkıntılı bu işler gerçekten.
  • Merhaba, bizim aracımız 2016 haziranda 5 yılını dolduracak. Bazı yerlerde kaskonun 5 yıldan sonra yenilenmiyeceğini duydum. İşin aslı nedir ? Ayrıca araç bu sene kaza yaptı eğer seneye yeniletme şansımız varsa tahmini sizin görüşünüzü almak isterim. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CallofTruth -- 20 Temmuz 2015; 10:43:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: isadevil

Merhaba, bizim aracımız 2016 haziranda 5 yılını dolduracak. Bazı yerlerde kaskonun 5 yıldan sonra yenilenmiyeceğini duydum. İşin aslı nedir ? Ayrıca araç bu sene kaza yaptı eğer seneye yeniletme şansımız varsa tahmini sizin görüşünüzü almak isterim. Teşekkürler.

kim demişse sallamış 10 yaşındaki corsa ma kasko yaptırmıştım geçen sene
  • quote:

Orijinalden alıntı: eser_eraslan

Selamun aleyküm
    Hocam size öncelikle çok teşekkür ediyorum bizleri aydınlattığınız için

Aracımız 2014 aralık ayındakaza yaptı. karşı taraf rapora göre %100 hatalı. experin raporuna göre parçalar orjinali ile değişecek 7500 tl masraf çıkartılmış.sigorta firması raporu onayladı .
    bende yurdışına çıkacağım için tamirciye vekalet verdim parayı alsın biz dönene kadar aracı tamir etsin.
    Şimdi döndüğümde aracın tamirini bitirmemiş vede bazı parçaları onarım yoluna gitmiş. Eksper raporunda orjinal değişecek yazmasına rağmen. Bu konuyu hem tamirciye hemde ekspere sorduğumda tamir edebileceklerini söylüyolar. Ama raporda orjinal parça parası alıyorlar.
    Ne gibi bir yola gidebiliriz.
    Araç 2008 model icko samand lx
    Parçaları maraşta orjinal temin edilebiliyor. Zaten bunlarda bir kısmını buradan almışlar.
    Teşekkürker.
    Eksper raporu
    Mesaj: (1/3) ***FV44 plakali araca ait 17.12.2014 kaza tarihli eksper rapor bilgileri: KM: 111383, Iscilik Toplam Tutar: 930TL, Parca Toplam Tutar: 6570TL, Degisen Parca Bilgileri: SURUCU AIRBAG(1 adet, Orijinal), AIRBAG KONTROL UNITESI(1 adet, Orijinal), ON TAMPON KOMPLE(1 adet, Orijinal), MOTOR KAPUTU(1 adet, Orijinal), ON PANEL(1 adet, Orijinal), SU RADYATORU(1 adet, Orijinal), SOL EMNIYET KEMERI(1 adet, Orijinal), PANJUR(1 adet, Orijinal), SOL FAR(1 adet, Orijinal), AIRBAG SENSORU(1 adet, Orijinal), SAG FAR (1 adet, Orijinal), SAG CAMURLUK(1 adet, Orijinal), SOL CAMURLUK(1 adet,Mesaj: (2/3) Orijinal), ON TAMPON DEMIRI(1 adet, Orijinal), SAG SIS (1 adet, Orijinal), SOL SIS(1 adet, Orijinal), TAMPON ORTA IZGARASI(1 adet, Orijinal), ARMA(1 adet, Orijinal), SAG ON DAVLUMBAZ(1 adet, Orijinal), SOL ON DAVLUMBAZ(1 adet, Orijinal), EK BILGI: Araca ait detay bilgileri (plakasi degismis mi, son sahiplik suresi, vs) ogrenmek icin DETAY bosluk PLAKA yazip bu mesaji cevaplayabilirsiniz. Ornek: DETAY 34XYZ34. Sorgulama ucreti 4 TL'dir. Sorulariniz icinhttp://goo.gl/JmGroF YASAL UYARI: Mesaj icerigi, Sigorta Bilgi ve Gozetim Merkezi'ne iletilen kayitlardan ibarettir ve sadece

Dava açmakla tehdit edin.

Madem tamir yahut eşdeğer parça takma yoluna gidiyorlar , hasar tutarının düşürülmesini isteyin.
    Kendi eksperinizi atayın ve yasal yollara başvuracağınızı NOTER KANALINDAN ilgili kişilere bildirin.

• quote:

Orijinalden alıntı: MetalWave

quote:

Merhaba, bizim aracımız 2016 haziranda 5 yılını dolduracak. Bazı yerlerde kaskonun 5 yıldan sonra yenilenmiyeceğini duydum. İşin aslı nedir ? Ayrıca araç bu sene kaza yaptı eğer seneye yeniletme şansımız varsa tahmini sizin görüşünüzü almak isterim. Teşekkürler.

Peki sigorta primi artışı nasıl olur sizce ? Bu sene için iki ay önce %30 hasarsızlık indirimiyle 850tlye yaptırmıştık ardından kaza yapınca indirimi kaybedicez ne kadar artabilir ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MetalWave

quote:

Peki sigorta primi artışı nasıl olur sizce ? Bu sene için iki ay önce %30 hasarsızlık indirimiyle 850tlye yaptırmıştık ardından kaza yapınca indirimi kaybedicez ne kadar artabilir ?

kaskomu 1400 e yaptırmıştım 28 yaş ilk arabadan dolayı çoktu. kazam oldu ve şimdi yenilemeye çalışınca 1800 istemişlerdi.

• hayırlı ve kazasız günler dilerim benim aracıma arkadan bir arac hızlıca vurdu aracımda maddi hasar kaydı oluştu sigorta şirketi hazıran ayındaki kanuna göre orjinal parca parası yollamadı yan sanayi parca parası yolladı bende aracımı volksWagen servisinde yaptırdım arada ciddi bir fark var bu parayı nasıl alabilirim kime sorduysam olaya fransız uğraşma kazanamazsın dediler ışıklarda duran aracıma arkadan vurdular kaşı tarafla görüştüm ben karışmam diyor yardımcı olursanız sevinirim
  • eksper dosyayı sigortada kapatmış yeniden eksper atıyabilirmiyiz.
    araç cuma günü bitiyo. bittikten sonra notere orjinal takılan parçaları tamir edilen parçaları tespit ertirip mahkeme yoluna gitsem
    çok teşekkür ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence Mahkeme işini tehdit için kullanın , gidin servise orjinal parça takmıyorlarsa eğer onlarında mesul olacağını bildirin , tedirgin edin onları.
    Sigorta şirketlerinin bildiğim kadarı ile ve sözleşmenizde farklı bir ibare bulunmuyorsa EŞDEĞER parça kullanma hakları var. Sizin buradaki şikayetiniz Orjinal parça fiyatları yansıtılarak EŞDEĞER ürün kullanmaları.

Bu şikayetinizi belirten bir ihtarname hazırlamanız gerekiyor ve hem yetkili servise hem sigorta şirketinize gönderilmesi gerekmekte.

Sizin bahsettiğiniz yol çok meşakatli ve masraflı bir yöntem olur.
  • Konuyu doğru yere mi açmıştım emin olamamaıştım ama bu konuyla ilgili yorum alabilir miyim?

http://forum.donanimhaber.com/m_19081380/mpage_42/tm.htm

teşekkürler.
  • Merhaba. Bizim değer kaybi icin son asamadayiz.tahkikatti sanirim ordan paranin yatirilmasini bekliyoruz.yaklasik dort ay oldu.dosyanin durumunu nasil takip edebiliriz?

• Tekrar merhaba,

4 Haziran'da bir kazaya karışmıştım. Burada da size tutanağın zaman aşımı olup olmadığını sormuştum.
    Aracımı tamir ettirdim. Kazada %100 kusurlu karşı taraf. Benim aracımda ön tampon onarıldı, arka tampon, arka tampon demiri ve ön tampon demiri değiştirildi, kaput ve bagaj kapağı düzeltildi ve boyandı. Toplamda 3700 TL hasar kaydı oluştu. Aracım Polo Bluemotion, 2013 model ve 91000 km'de.

Bu durumda değer kaybı talebinde bulunabilir miyim? Bulunabilirsem izlemem gereken yol nedir?

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan_gazi -- 22 Temmuz 2015; 15:31:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkan_gazi

Tekrar merhaba,

4 Haziran'da bir kazaya karışmıştım. Burada da size tutanağın zaman aşımı olup olmadığını sormuştum.
    Aracımı tamir ettirdim. Kazada %100 kusurlu karşı taraf. Benim aracımda ön tampon onarıldı, arka tampon, arka tampon demiri ve ön tampon demiri değiştirildi, kaput ve bagaj kapağı düzeltildi ve boyandı. Toplamda 3700 TL hasar kaydı oluştu. Aracım Polo Bluemotion, 2013 model ve 91000 km'de.

Bu durumda değer kaybı talebinde bulunabilir miyim? Bulunabilirsem izlemem gereken yol nedir?

bunu merak ettim takipteyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eser_eraslan

Selamun aleyküm
    Hocam size öncelikle çok teşekkür ediyorum bizleri aydınlattığınız için

Aracımız 2014 aralık ayındakaza yaptı. karşı taraf rapora göre %100 hatalı. experin raporuna göre parçalar orjinali ile değişecek 7500 tl masraf çıkartılmış.sigorta firması raporu onayladı .
    bende yurdışına çıkacağım için tamirciye vekalet verdim parayı alsın biz dönene kadar aracı tamir etsin.
    Şimdi döndüğümde aracın tamirini bitirmemiş vede bazı parçaları onarım yoluna gitmiş. Eksper raporunda orjinal değişecek yazmasına rağmen. Bu konuyu hem tamirciye hemde ekspere sorduğumda tamir edebileceklerini söylüyolar. Ama raporda orjinal parça parası alıyorlar.
    Ne gibi bir yola gidebiliriz.
    Araç 2008 model icko samand lx
    Parçaları maraşta orjinal temin edilebiliyor. Zaten bunlarda bir kısmını buradan almışlar.
    Teşekkürker.
    Eksper raporu
    Mesaj: (1/3) ***FV44 plakali araca ait 17.12.2014 kaza tarihli eksper rapor bilgileri: KM: 111383, Iscilik Toplam Tutar: 930TL, Parca Toplam Tutar: 6570TL, Degisen Parca Bilgileri: SURUCU AIRBAG(1 adet, Orijinal), AIRBAG KONTROL UNITESI(1 adet, Orijinal), ON TAMPON KOMPLE(1 adet, Orijinal), MOTOR KAPUTU(1 adet, Orijinal), ON PANEL(1 adet, Orijinal), SU RADYATORU(1 adet, Orijinal), SOL EMNIYET KEMERI(1 adet, Orijinal), PANJUR(1 adet, Orijinal), SOL FAR(1 adet, Orijinal), AIRBAG SENSORU(1 adet, Orijinal), SAG FAR (1 adet, Orijinal), SAG CAMURLUK(1 adet, Orijinal), SOL CAMURLUK(1 adet,Mesaj: (2/3) Orijinal), ON TAMPON DEMIRI(1 adet, Orijinal), SAG SIS (1 adet, Orijinal), SOL SIS(1 adet, Orijinal), TAMPON ORTA IZGARASI(1 adet, Orijinal), ARMA(1 adet, Orijinal), SAG ON DAVLUMBAZ(1 adet, Orijinal), SOL ON DAVLUMBAZ(1 adet, Orijinal), EK BILGI: Araca ait detay bilgileri (plakasi degismis mi, son sahiplik suresi, vs) ogrenmek icin DETAY bosluk PLAKA yazip bu mesaji cevaplayabilirsiniz. Ornek: DETAY 34XYZ34. Sorgulama ucreti 4 TL'dir. Sorulariniz icinhttp://goo.gl/JmGroF YASAL UYARI: Mesaj icerigi, Sigorta Bilgi ve Gozetim Merkezi'ne iletilen kayitlardan ibarettir ve sadece

Aleyküm selam, öncelikle geçmiş olsun.

Burada kaportacınız size yamuk yapmış. Bu konuyla ilgili sigorta uyuşmazlığı olarak bir durum yok. Buradaki sorunu tamirciyle çözebilirsiniz. Bunun yapmanın yolu da dava açmak olabilir, ya da oto tamirci esnaf odasına şikayet gibi seçenekleri de değerlendirebilirsiniz. Sigorta şirketine şikayet edebilirsiniz ancak bir sonuç çıkar mı bilmiyorum. Karşı taraf kusurluysa size aracınızda meydana gelen değer kaybının tahsili konusunda yardımcı olabilirim. İlgilenirseniz özel mesaj yoluyla bilgileri verebilirsiniz.

• quote:

Merhaba,

Bu konuda en sağlıklı bilgiyi acentenizden alabilirsiniz. Ben 20 yaşında aracın kaskolu olduğunu da gördüm. 5 yaş üzeri araçlara kasko yapılamaz diye bir şey yok. Ancak olsa olsa bazı sigorta şirketlerinin özel uygulamaları olabilir. Ama sanmıyorum, aracınıza bence hala kasko yaptırabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Predatör.

Merhaba. Bizim değer kaybi icin son asamadayiz.tahkikatti sanirim ordan paranin yatirilmasini bekliyoruz.yaklasik dort ay oldu.dosyanin durumunu nasil takip edebiliriz?

Tahkim komisyondan başvuru numaranızı alın, tahkimin sitesinden sorgulama linki var, oradan bakabilirsiniz. Ancak orada dosyanın durumu yazar sadece. Miktar ya da ödenip ödenmeyeceği, ne zaman ödeneceği, vs yazmaz.
  • hocam özelmesaj ile bilgileri istemiştiniz ya ben
    eser eraslan
    05326070069

• quote:

Orijinalden alıntı: volkan_gazi

Tekrar merhaba,

Evet değer kaybı talebinde bulunabilirsiniz. Bizden ya da başka bir eksperden değer kaybı raporu temin ederek, bu rapora istinaden sigorta şirketine başvuru yaparsınız. Ödeme yapabilirler, yapmayabilirler ya da kısmi olarak ödeyebilirler. Neticeye göre kendiniz ya da avukat aracılığıyla sigorta tahkim komisyonuna başvurarak tazminatınızı 6-7 ay gibi bir sürede alabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: lider67

hayırlı ve kazasız günler dilerim benim aracıma arkadan bir arac hızlıca vurdu aracımda maddi hasar kaydı oluştu sigorta şirketi hazıran ayındaki kanuna göre orjinal parca parası yollamadı yan sanayi parca parası yolladı bende aracımı volksWagen servisinde yaptırdım arada ciddi bir fark var bu parayı nasıl alabilirim kime sorduysam olaya fransız uğraşma kazanamazsın dediler ışıklarda duran aracıma arkadan vurdular kaşı tarafla görüştüm ben karışmam diyor yardımcı olursanız sevinirim

Haziran öncesinde de zaten orijinal parça diye bir şey yoktu. Mevzuata göre sigorta şirketleri eşdeğer parça ya da çıkma taktırabilecekler. Fark için size çarpan şahsa dava açabilirsiniz. Eğer aracınızda hasar gören ve değiştirilen parçalar, kaza öncesinde orijinal parça ise orijinal parça ile onarılmak zorundadır. Ek olarak aracın yaş, km, hasar durumu gibi kriterlere göre değer kaybı talebinde bulunabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: donjuano

Konuyu doğru yere mi açmıştım emin olamamaıştım ama bu konuyla ilgili yorum alabilir miyim?

http://forum.donanimhaber.com/m_19081380/mpage_42/tm.htm

teşekkürler.

Geçmiş olsun.

Sigorta şirketiniz ve eksper, aracın tamiri mi pert edilmesi mi uygun, buna bakacaktır. Şu an size yapılacak teklifleri bekleyeceksiniz. Eğer aracın pert edilmesi ekonomikse ve sigorta şirketi perte göre para öder fazlasını ödemezse, siz de illa ben aracımı tamir ettireceğim derseniz, ya cepten masraf yapacaksınız, ya da ödenmeyen tutar için yasal haklarınızı kullanacaksınız.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.