Şimdi Ara

EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.450
Cevap
130
Favori
260.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Stranger0606

quote:

Orijinalden alıntı: Sigorta Eksperi

quote:

Orijinalden alıntı: Stranger0606

Merhaba;

Kırmızı ışık ihlali yapan bir araca çarptım, kişi önce hatasını kabul etti sonra reddetti. Polis çağıracağımız sırada çekti gitti kadın. Polise gidip tutanak tutturduk ve şikayetçi de olduk. Aracı da kendi kaskomdan yaptırmak için servise bıraktım. Bu aşamada benim zararım nedir? Hiçbir kusurum olmamasına rağmen Ocak'ta poliçelerim yenilenecek, fazla prim mi ödeyeceğim. Ayrıca araçtaki değer kaybından dolayı ne yapabilirim? Bildiğim kadarıyla trafik sigortasının araç değer kaybını karşılaması ile ilgili kanun yeni çıktı benim poliçem Ocak 2015'te yapıldı. Bundan faydalanabilir miyim? Nasıl bir yol izlemeliyim?

Teşekkürler.

Geçmiş olsun.

Polis nasıl bir tutanak düzenledi, bilmiyorum. Tutanakta yazılanlar önemli. Kusur kime verildi, kusur verildi mi? Prim ödemenizi bilemem. Hasarsızlığınızın bozulup bozulmayacağına bağlı bu durum. Hasarsızlık indirimi de kusur oranlarıyla alakalı.

Değer kaybını karşı tarafın trafik sigortasından alabilirsiniz. Tabi bu husus da kusur dağılımına bağlıdır.

İşin özü, tutanakta yazılanlara bakmak gerekir. Tutanakta yazılan her şey doğru diye bir olay da yok. Tutanağa da itiraz edilebilir.

Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Polis tutanağı karşıdaki araç ve sürücüsü olmadığı için sadece beyanen yazıldı. Ayrıca şikayetçi olduk, sigorta şirketi davayı kazanmamız durumunda karşı tarafa rücu edileceğini söyledi. Son olarak araç değer kaybı için yapmam gereken işlemle ilgili bilgi alabilir miyim? Eksper mi atanmalı yoksa halihazırda atanan eksper de ilgili bir rapor verebilir mi, bunu mu talep etmeliyim? Sonuç olarak bu da mahkeme sonucuna kalacak gibi...

Bir eksperden rapor alıp işlemleri başlatabilirsiniz. Hasara bakan eksper değer kaybı raporu yazıyorsa ondan alabilirsiniz. Yazmıyorsa başkasını araştırırsınız.

• Arkadan bir araç vurdu yüzde yüz haklı çıktım ancak sigorta şirketi bagaj ve arka tamponu karşı tarafın trafik sigortası olduğundan orjinal değil eşdeğer parçalar ile değiştireceğini söylüyor. Bikaç yere danıştım trafik sigortaları böyle yapıyor elinizden birşey gelmez diyorlar. Ne yapmam gerekiyor yan sanayi taktırmak istemiyorum eski parçalar orjinaldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: adem0689

Arkadan bir araç vurdu yüzde yüz haklı çıktım ancak sigorta şirketi bagaj ve arka tamponu karşı tarafın trafik sigortası olduğundan orjinal değil eşdeğer parçalar ile değiştireceğini söylüyor. Bikaç yere danıştım trafik sigortaları böyle yapıyor elinizden birşey gelmez diyorlar. Ne yapmam gerekiyor yan sanayi taktırmak istemiyorum eski parçalar orjinaldi.

Araç 3 yaşın üzerinde ise, eşdeğer parça kullanmaları normal. Yapabileceğiniz, gönderecekleri parçaların sertifikasını sormak olabilir. Dava açmak da ihtimaller arasında. Ya da orijinal parça kullanırsınız, sigortadan alacağınızı alırsınız. Eksik kalan için size çarpan kişiye dava açabilirsiniz. Dava sonucu orijinal parçaya hak kazanma ihtimaliniz var. Bu da bir seçenek, geçmiş olsun.

• Sigorta Eksperi kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. İzninizle bikaç konuda daha bilgi almak istiyorum ilk defa kaza yapıyorum. Araç 8 yaşında. Bu eşdeğer parçaya neler giriyor? Yan sanayi ve çıkma parça nedir biliyorum. Bunlar eşdeğere dahil mi? Yoksa eşdeğer yine orjinale yakın ama sadece üzerinde ford amblemi olmayan parça mı? Sertifikası yok ise ne anlama gelir veya veremeyiz sertifikayı derlerse ne yapabilirim? Birde diyelim eşdeğer taktılar (ne oluyosa tam olarak) ama tam uymadı oturmadı bu durumda napılabilir? Son soru :) Aracımın bagajı ve arka tamponu orjinal ama daha önce işlem görmüş. Bu dava açarsam sıkıntı olur mu? Aracın daha önce iki parçası değişti kaza kaydı var şimdi iki parça daha değişmiş olcak yani 4 parça değişen var diye satacam. Eskiye göre değeri daha da düşecek yani. Bu değer kaybını sigortadan talep edebilir miyim? Biraz uzun oldu kusuruma bakmayın. Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: adem0689

Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. İzninizle bikaç konuda daha bilgi almak istiyorum ilk defa kaza yapıyorum. Araç 8 yaşında. Bu eşdeğer parçaya neler giriyor? Yan sanayi ve çıkma parça nedir biliyorum. Bunlar eşdeğere dahil mi? Yoksa eşdeğer yine orjinale yakın ama sadece üzerinde ford amblemi olmayan parça mı? Sertifikası yok ise ne anlama gelir veya veremeyiz sertifikayı derlerse ne yapabilirim? Birde diyelim eşdeğer taktılar (ne oluyosa tam olarak) ama tam uymadı oturmadı bu durumda napılabilir? Son soru :) Aracımın bagajı ve arka tamponu orjinal ama daha önce işlem görmüş. Bu dava açarsam sıkıntı olur mu? Aracın daha önce iki parçası değişti kaza kaydı var şimdi iki parça daha değişmiş olcak yani 4 parça değişen var diye satacam. Eskiye göre değeri daha da düşecek yani. Bu değer kaybını sigortadan talep edebilir miyim? Biraz uzun oldu kusuruma bakmayın. Saygılar...

Eşdeğer parça, en az orijinal parça kadar kaliteli ve yeterli sertifikalara sahip parça demektir.

Açıkçası eşdeğer parça nedir, hangi parça eşdeğerdir, hangisi değildir gibi soruların net bir cevabı yok. Siz sertifika istediniz diyelim, size bir sertifika sunuldu. Bu sertifika geçerli mi? Bunun bile cevabı yok. TSE ile yapılan bir anlaşma var. Eşdeğer parçalara TSE onay verecekti. Ama işin gerçeği son durum nedir, bilmiyorum. Durum bu şekilde. Siz sadece elinizdeki kozları kullanarak karşı tarafı zorlayabilirsiniz. Nedir bu kozlar, sertifika isteyeceksiniz. Sertifikanın geçerliliğini sorgulayacaksınız. Cevap bulabilecek misiniz, muamma :)

Değer kaybı konusunda evrak ve fotoğraf görmemiz gerekiyor. Aracın hasar geçmişi, km değeri gibi unsurlara bakarak yorum yapabiliriz. Şu an bir şey söyleyemem maalesef.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: berixx

@Sigorta Eksperi

Hocam merhaba öncelikle birden fazla sorum olayı açıklıyayım size hemen. Kamyon sürücüsü sol şeritte iken bir sağ şerite kırdı. Tutanak vs tuttuk. Neyse sonra öyle arabayı arada sırada götürdüğüm tamirciye bıraktım sürerek. O ben halledicem felan feşmekan dedi. Sonrasında Eksper gelmiş bakmış gitmiş, tramerde karşı tarada %100 kusur verdi.

Ben bu tamirci ile tartıştım arabayı almak istediğim bana hiç bir şey yapılmayan sadece arabamı almak istediğim zaman hasar ücretinin %20 sini öder ve otopark ücretini öder alırsın dedi arabayı vermedi.

Sonrasında sordum soruşturdum bu tarz durum yasal değilmiş. Polisle gittim arabayı aldım otopark ücretini verdim.

Sorum şu:

1. Bu dosyayı iptal edip yeni dosyamı talep edeyim çünkü bu servisin ben hiç bir şekilde para kazanmasını istemiyorum?

2. Bu dosyadan devam edersem başka serviste ilk dosyayı açan servis herhangi bir hak talep edebilir mi? (Sigorta şirketi ile anlaması yok)

3. Bu tamirci yüzünden arabadan soğudum. Bu durumda arabayı yaptırmayıp satma gibi bir işlem olabilir mi? Mesela: sigorta 3000 veriyor hasar ücretine ama bu tamirci benden para koparmak için 3800 diyo 800 sen ver diyo bende buna yanaşmadığım için arabayı polisle aldım. Şimdi sigortadan 3000 kabul edip arabayı yaptırmasam satsam olabilir mi?

4. Sigortadan ücreti alıp arabayı yaptırmama satma gibi durum nasıl olabilir?

5. Birde sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu servislerde ne gibi bir avantajım var ?

6. Eksper ile görüştüğüm zaman tamirci sanırım tanıdığı polise git diyen eksper polisin yanında aradım böyle bir ücret olmaz dedin polise git dedin abi dedim. Polisin yanında ben öyle bir şey demedim dedi. Yani bu eksper bu adamı tutuyor.

Olay olalı 15 günü geçiyor hala bir işlem yapılamadı tamirci yüzünden.

Hocam tüm sorularıma detaylı cevap verirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Aracı istediğiniz servise bırakın. Ya da hiçbir servise bırakmayın. Araç servise bırakılacak diye bir şart yok. Tekrar dosya açılmaz. Zaten dosya açtırmış ilk servis. İlk serviste ne çıktıysa aynısı üzerinden onarım olur.

İlk servis herhangi bir hak talep edemez.

Paranızı aldıktan sonra satabilirsiniz. Ancak aracı servise bırakırsanız, servis de aracın her şeyiyle ilgilenirse sizden para almadan sizi kolayca bırakmasını beklemeyin. Ya otopark parası ister ya ekspertiz parası ister. Eğer böyle bir düşünceniz varsa aracı hiçbir servise bırakmayın daha iyi.

Geçmiş olsun.

Peki hic bir servise birakmadan ben sigortadan hasar ücretini nasıl alabilirim böyle bir hakkim varsa detaylı anlatir mısınız ?

Verdiğiniz değerli bilgiler ve ayırdığınız vakit için teşekkür ederim.

• quote:

quote:

quote:

@Sigorta Eksperi

Hocam merhaba öncelikle birden fazla sorum olayı açıklıyayım size hemen. Kamyon sürücüsü sol şeritte iken bir sağ şerite kırdı. Tutanak vs tuttuk. Neyse sonra öyle arabayı arada sırada götürdüğüm tamirciye bıraktım sürerek. O ben halledicem felan feşmekan dedi. Sonrasında Eksper gelmiş bakmış gitmiş, tramerde karşı tarada %100 kusur verdi.

Ben bu tamirci ile tartıştım arabayı almak istediğim bana hiç bir şey yapılmayan sadece arabamı almak istediğim zaman hasar ücretinin %20 sini öder ve otopark ücretini öder alırsın dedi arabayı vermedi.

Sonrasında sordum soruşturdum bu tarz durum yasal değilmiş. Polisle gittim arabayı aldım otopark ücretini verdim.

Sorum şu:

1. Bu dosyayı iptal edip yeni dosyamı talep edeyim çünkü bu servisin ben hiç bir şekilde para kazanmasını istemiyorum?

2. Bu dosyadan devam edersem başka serviste ilk dosyayı açan servis herhangi bir hak talep edebilir mi? (Sigorta şirketi ile anlaması yok)

3. Bu tamirci yüzünden arabadan soğudum. Bu durumda arabayı yaptırmayıp satma gibi bir işlem olabilir mi? Mesela: sigorta 3000 veriyor hasar ücretine ama bu tamirci benden para koparmak için 3800 diyo 800 sen ver diyo bende buna yanaşmadığım için arabayı polisle aldım. Şimdi sigortadan 3000 kabul edip arabayı yaptırmasam satsam olabilir mi?

5. Birde sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu servislerde ne gibi bir avantajım var ?

6. Eksper ile görüştüğüm zaman tamirci sanırım tanıdığı polise git diyen eksper polisin yanında aradım böyle bir ücret olmaz dedin polise git dedin abi dedim. Polisin yanında ben öyle bir şey demedim dedi. Yani bu eksper bu adamı tutuyor.

Aracı istediğiniz servise bırakın. Ya da hiçbir servise bırakmayın. Araç servise bırakılacak diye bir şart yok. Tekrar dosya açılmaz. Zaten dosya açtırmış ilk servis. İlk serviste ne çıktıysa aynısı üzerinden onarım olur.

Paranızı aldıktan sonra satabilirsiniz. Ancak aracı servise bırakırsanız, servis de aracın her şeyiyle ilgilenirse sizden para almadan sizi kolayca bırakmasını beklemeyin. Ya otopark parası ister ya ekspertiz parası ister. Eğer böyle bir düşünceniz varsa aracı hiçbir servise bırakmayın daha iyi.

Geçmiş olsun.

Peki hic bir servise birakmadan ben sigortadan hasar ücretini nasıl alabilirim böyle bir hakkim varsa detaylı anlatir mısınız ?

Tabi, aracı illa serviste tamir ettirmek zorunda değilsiniz. Eksperin belirlediği hasar tutarını nakden alma imkanınız var. Sigortadan bunu talep edeceksiniz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

@Sigorta Eksperi

Sorum şu:

Geçmiş olsun.

Tabi, aracı illa serviste tamir ettirmek zorunda değilsiniz. Eksperin belirlediği hasar tutarını nakden alma imkanınız var. Sigortadan bunu talep edeceksiniz.

HDI sigorta aradım müşteri hizmetlerini ücreti talep ettim bu şekilde bir işlem yapamıyoruz aracınızı tamir ettirmeniz durumunda servis vergi levhası vs bir şeylerde dedi o zaman aracınızın tamiratının ücretini ödiyebiliriz diyor hocam.

Dosya açıldı 3,800 TL olarak bilgi var ama kendi hesabıma ödeme alamadığımı söylüyorlar prosüdürü nedir? Nasıl bir yol izlemem lazım peki? Dilerseniz özel mesaj yoluyla irtibat kuralım ?

• Merhaba,

Hayatımda ilk defa kaza yaptım ve ne yapacağımı pek bilmiyorum. Olay kısaca özetlersek düz(ana) yolda 85 ile ilerlerken yan yoldan karşıma araç fırladı ve kafa kafaya çarpıştık. Karşı taraf "Güneş olduğu için görmedim sen bana çarpana kadar diyor.". Jandarma ve poliste olay esnasında karşı taraf hatalı dedi ama tutanak Pazartesi trafik şubeden gelecek. Konuya gelirsek 20 gün önce borç harç 15bin tl ye aldığım 98 model opel corsa karşı tarafın hatası yüzünden darmaduman oldu. Resim ekledim ben karşı tarafa vurduktan sonra savrulup kaldırıma çıktım. Aklıma takılanlar,

1. Araç pert olursa pert parası 11250Tl yani benim daha faizini bile ödeyemediğim 3750Tl havaya gitti.
    2. Araç tamir edilirse hasar kaydı olmayan araçta en az 6-8bin tl hasar kaydı çıkacak ben nasıl satacam?
    3. yeni yasada muadil yan sanayi parça takılabiliyormuş benim aracım full orjinaldi gene ben zarardayım.

Yani 3 ihtimalde de benim suçum olmamasına rağmen hep ben mağdurum. Tamam trafiktir hata olur kaza olur ama neden ben zar zor aldığım araçtan 20 günde 4bin tl ye yakın zarar ediyorum? Karşı taraftan şikayetçi olmalı mıyım? Beni ambulansla hast. gönderdiler polisler giderkende şikayetçimisin dedi tüm masrafları karşılasınlar değilim dedim ama ne imza attım ne bir tutanak gördüm. Ne yapmalıyım? (ayrıca konu olarakta açtım. Hala yattığım için araştıramıyorumhttp://forum.donanimhaber.com/m_111694924/f_//tm.htm#111694924)
     EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhaterd -- 9 Kasım 2015; 21:01:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: makovad

@Sigorta Eksperi merhaba ;

12.10.2015 tarihinde Cadde üstünde park halındekı aracıma arkadan kamyon çarpmıştır.Kişini tabirine göre freni boşaldı demekte araç boşta için de kimse yokmuş. Biz geldiğimizde olay gelişmiş. Araca arkadan çarpmış kişi hatasını kabul ediyor.Bütün masrafları karşılarım dedi.Fakat güvenemediğimden rapor tuttuk bende kaskom olduğu ıcın arac 2015 model.. Kasko ile yapılması taraftarı olduğumdan servise verdim. Bugun kaskom Marfle sigorta Expert gelecek ama halen daha gelmemiş yarın gelecekmiş eğer gelirse. Şimdi hem mağdurum hemde sıkıntılı aracımı Sıfır aldım. Diğer kaybım olacak ayrıca Expert raporuna göre araç durumu belli olacak arka tampon ve bagaj kapağı yamuk kırık .. Ben aracın orjinalı gıbı olmasını ıstedıgımden servısten DEĞİŞİME gitmesini talep ettim.Ama expert belirleyecekmiş. İstediğim sonucu alamazsam hak ıddaa edebılırmıyım ayrıca ben haklıyım kazada ya da haklı durumu nedır nereden öğrenebilirim.İlk defa kaza olayını yaşıyorum. Birde kaskom ya da hasarsızlık ındırımım bozulur mu ? konu hakkında soracam çok şey var ama aklımdakiler bunlar.. Yardımcı olursanız sevinirim.

Araç plaka 06 eb 3832

Değer kaybını kamyonun sigortasından alabilirsiniz. Detaylı evrak ve fotoğraf varsa gönderebilirseniz daha sağlıklı yardımcı olabilirim, geçmiş olsun.

Onarım konusunda size problem çıkaracaklarını sanmıyorum. Hasar detayına vakıf değilim, sizi yanlış yönlendirmek istemem.

• quote:

Orijinalden alıntı: serhaterd

Merhaba,

Hayatımda ilk defa kaza yaptım ve ne yapacağımı pek bilmiyorum. Olay kısaca özetlersek düz(ana) yolda 85 ile ilerlerken yan yoldan karşıma araç fırladı ve kafa kafaya çarpıştık. Karşı taraf "Güneş olduğu için görmedim sen bana çarpana kadar diyor.". Jandarma ve poliste olay esnasında karşı taraf hatalı dedi ama tutanak Pazartesi trafik şubeden gelecek. Konuya gelirsek 20 gün önce borç harç 15bin tl ye aldığım 98 model opel corsa karşı tarafın hatası yüzünden darmaduman oldu. Resim ekledim ben karşı tarafa vurduktan sonra savrulup kaldırıma çıktım. Aklıma takılanlar,

1. Araç pert olursa pert parası 11250Tl yani benim daha faizini bile ödeyemediğim 3750Tl havaya gitti.
    2. Araç tamir edilirse hasar kaydı olmayan araçta en az 6-8bin tl hasar kaydı çıkacak ben nasıl satacam?
    3. yeni yasada muadil yan sanayi parça takılabiliyormuş benim aracım full orjinaldi gene ben zarardayım.

Yani 3 ihtimalde de benim suçum olmamasına rağmen hep ben mağdurum. Tamam trafiktir hata olur kaza olur ama neden ben zar zor aldığım araçtan 20 günde 4bin tl ye yakın zarar ediyorum? Karşı taraftan şikayetçi olmalı mıyım? Beni ambulansla hast. gönderdiler polisler giderkende şikayetçimisin dedi tüm masrafları karşılasınlar değilim dedim ama ne imza attım ne bir tutanak gördüm. Ne yapmalıyım? (ayrıca konu olarakta açtım. Hala yattığım için araştıramıyorumhttp://forum.donanimhaber.com/m_111694924/f_//tm.htm#111694924)

Araç pert olursa neden parası 11.250 olsun? Piyasa değeri ne ise onu talep edeceksiniz.
    Tamir olursa aracınız dediğiniz gibi değer kaybınız çok olur. Sigortadan değer kaybı alabilmeniz güç (araç yaşından dolayı) karşı taraftan sizi kurtaracak bir bedel üzerinde anlaşıp helalleşebilirsiniz.
    Sadece 3 yaşına kadar olan araçlarda orijinal parça kullanılıyor.

---

Aracınızı muhtemelen pert ederler. Yani size bir para öderler, ister yaptır, ister bizim bulduğumuz adama aracını sat, üstünü sana ödeyelim derler. Pert rakamında aracınızın değerini siz biliyorsunuz, makul ve mantıklı olmayan teklifleri kabul etmezsiniz. Belki size gelen teklif sizi mağdur etmeyecektir, işin bu kısmı da var. Bunu bilemeyiz.

Geçmiş olsun.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airwalker7 -- 14 Kasım 2015; 21:29:03 >
    Cevabınız ve gerçekten hiç bişey bilmeyen ben ve benim gibi insanları bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler.

Pert ücretini 25 gün önce devraldığım noter konutuna göre söyledim bunu ödemeyecekler mi?

• merhaba benim sorum olacak temmuz ayında yaptığım bir kazada kapı , arka amortisör çıkma takılmıştı amortisör değişti ama adi yan sanayi bir amortisörle değiştirmişler . amortisör değişeli 2 ay oluyor benim bir hak idda etme durumum olur mu ?
  • Merhaba,

Trafiğe 3 gün önce çıkan aracıma park halindeyken motosikletli kurye çarpmış. Aracımdaki hasar ve değer kaybını karşı tarafın trafik sigortasından almak için nasıl bir yol izlemeliyim?
    cevabınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgny -- 13 Kasım 2015; 9:36:52 >
  • Merhaba
    28.10.2015 tarihinde kırmızı ışık ihlali ile aracıma arkadan vurdular, aynı tarihte saat 19 gibi aracı hyundai servisine teslim ettim. Araçta arka tampon sol arka teker davlumbazı ve sol arka çamurlukta yamulma var. 29.10.15 tarihinde sigortadan hasar dosyası açıldıgı %100 haklı oldugumu belirten mesaj aldım. Araç 2013 nisan trafik çıkışlı servis orijinal parça kullanılmıyacagını değişen parçaları sigorta şirketinin temin edecegini belirtiyor. Bu gün ayın 12 si oldugu halde daha hala arka tampon bekliyoruz bunun belli bir süresi varmıdır şu kadar zamanda tamir olur diye, araç 3 yaşını doldurmadıgı halde orijinal parça kullanmadıkları için ne yapabilirim. Sol arka çamurluktaki düzeltmenin parça degişimi olmadıgı için deger kaybına girmiyecegi servis tarafından belirtiliyor araç 2013 model 32000 km de. Açıklarsanız memnun olurum, teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhaterd

Cevabınız ve gerçekten hiç bişey bilmeyen ben ve benim gibi insanları bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler.

Pert ücretini 25 gün önce devraldığım noter konutuna göre söyledim bunu ödemeyecekler mi?

Pert durumunda aracın kaza öncesi rayiç değeri ne ise o ödenir. Noter satış sözleşmesinde yazılan tutarların önemi yoktur. Kasko değer listesi bir referans kullanılabilmesi adına oluşturulan bir liste. Aracın kaza anındaki değeri kasko değer listesine göre belirlenmez, piyasa araştırmalarına göre belirlenir.

• quote:

Orijinalden alıntı: vet.aykut

merhaba benim sorum olacak temmuz ayında yaptığım bir kazada kapı , arka amortisör çıkma takılmıştı amortisör değişti ama adi yan sanayi bir amortisörle değiştirmişler . amortisör değişeli 2 ay oluyor benim bir hak idda etme durumum olur mu ?

Amortisörü servise gönderen eksperden, sigorta şirketinden ve tedarikçi firmadan, parçanın eşdeğer sertifikası olup olmadığına dair sertifika isteyebilirsiniz.

Eğer parçada bir sorun varsa şikayet oluşturun. Eksper gelip tekrar baksın. Gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra belki tekrar değiştirirler.

Değiştirmezlerse, haklılığınızı ispat eden delillerle sigorta tahkim komisyonuna başvurabilirsiniz.

Tahkimden her türlü sonuç çıkabilir. Burada önemli nokta, şikayetinizi ispat edip edemeyeceğinizdir.

Geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: mgny

Merhaba,

Trafiğe 3 gün önce çıkan aracıma park halindeyken motosikletli kurye çarpmış. Aracımdaki hasar ve değer kaybını karşı tarafın trafik sigortasından almak için nasıl bir yol izlemeliyim?
    cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Geçmiş olsun.

Hasarla ilgili zaten sorun çıkmaz. Ancak değer kaybını ödenmeyebilir. Sigorta şirketleri değer kaybı taleplerinde hala ya ödeme yapmıyorlar ya da eksik ödüyorlar.

Kaza ile ilgili evrak ve fotoğraf gönderme imkanınız varsa ve gönderebilirseniz, değer kaybı konusunda daha sağlıklı yardımcı olabilirim.
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.