6 aydir cektigim dert. Neler yaptim neler. Hala gecmedi. Kalple ilgili bir sorun yoksa bir cok sebepten olabiliyor. Psikolojik ya da mideye bagli sindirim problemleri vs. Gercekten ceken bilir turunde bir dert. Hastalik desen degil. Benim gibi devamli oluyorsa hayat kalitesini asiri derecede dusuruyor. Yakin bir zamanda, geldigi gibi kalici olarak gitmesini dilerim. Bilgi olsun diyerek gecmesi icin farkli zaman dilimlerinde kullandiklarimdan kisaca bahsediyorum. Multivitamin, kirkkilit otu cayi, q enzim q10, uzum cekirdegi ekstrati, folat, magnezyum destekleri (farkli magnezyum cesitleri), alic esansi, midedendir diye bir sure kudret nari, vagus siniri icin kolin iceren takviye, melisa cayi, safran ekstrati, pasiflora. Aralarda bir kac gun kesildigi oldu ama tam olarak malesef bitmedi. Arada bir de espri uydurdum. Cok kek yedigin icin baslayan ekstrasistole ne denir? kekstrasistol :D... bu derdi yasayan herkesin kurtulmasini umarim..saygilar.. |
Ekstrasistol, Kalp Ritim Bozukluğu, Aritmi Yasayanlar (10. sayfa)
-
-
Arkadaşlar bu derdi bende neredeyse 10 yıldan fazla oldu çekiyorum. burada yazan arkadaşların çoğunun yaşadıklarını bende yaşadım. Halada devam ediyor aralıklı olarak. Etkisini gördüğüm ve ekstraları durduran şey kırkkilit otu oldu. Ben genelde 1-2 gün arka arkaya bir su bardağı içtiğimde etkisini görüyorum. bazen 1 ay olmuyor veya ben hissetmiyorum. olursa tekrar bir-iki günlük kür uyguluyorum. bana iyi geliyor. zaten kalp için tavsiye edilen bitkilerden biri. ama ekstra sistollerin yukarılarda bir arkadaş yazmıştı mide-bağırsak ile ilişkisi var. midemde veya bağırsaklarımda hareketlenmeler olursa veya midede şişkinlik olursa (yani mideyi bozacak şeyler yersem) hemen artmaya başlıyor. stresinde etkisi büyük tabi. kızdığım heyecanlandığım olaylarda hemen bana destek olmak için geliyor mesela bu ekstrasistol arkadaş. Kırkkilit otunu bir deneyin faydasını görürsünüz. Allah hepimize şifa versin inş.
-
Oncelikle tum kardeslere gecmis olsun. En onemli olarak duaya sarilin derim. Onun disinda nefes egzersizleri onemli, ozellikle burundan nefes alip vermek, aldigimiz nefesi sonuna kadar vermek cok onemli. Bu durumla nefes ve diyafram arasinda sandigimizdan cok daha fazla baglanti olabilir. Bilal Canturk un Nefes Programini gozden gecirebilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Vay bee, tam 9 yıl geçmiş bu başlığı açtığım ilk günden beri. Yine bir ekstra atımların pik yaptığı bir gecede kendimi burada buldum. İçtiğim onca ilacın bir faydası oldu mu pek sanmıyorum. Evet uzun süre çok iyiydim, ta ki ağustos başında bir enfeksiyona kadar. Basit bir üşütme sonrası yine geçmeyen ek atımlar. Bakalım, hafta içi yeniden başlıyor doktor maceramız. Bu sefer ablasyon konusunda kararlıyım.
Hocam son gelişmeler nedir nasıl oldunuz bu aralar ben de pek iyi değilim, eskiden de konuşmuştuk
Geçen hafta Ankara’ya özel bir hastaneye gittim. Ek atım sayısı yüksek olduğu için doktor ablasyon önerdi. Şuan yoğun bir şekilde devam ediyor. Eğer kendimi çok kötü hissedersem ilaç alıyorum. Birkaç hafta içinde bu işlemi olacağım. Çünkü kalp duvarında da bir kalınlaşma yaratmış uzun süre olduğu için.
akıllı saat genelde günde 1-2 çok stresli olursa o gün 6 ya kadar aritmi saptıyor . bu normal mi doktora gitmek lazım mı ?
-
Çok geçmiş olsun arkadaşlar
-
Dikkatlice okursanız yazdıklarımı benim gibi çaresizce 3 sene doktor doktor gezmekten bir çoğunuz kurtulursunuz.Öncelikle bundan 4 ay önce Türkiye’nin ablasyon alanında en iyi doktorlarından Basri hocamın masasında ablasyon yapılmak üzere beklerken ekstra atımlarımın 3 gün boyunca kesilmesiyle Adana’ya geri dönmekle başladı hikayem.Elime kâğıt kalem alım 3 sene boyunca neler yaşadığımı nasıl bu duruma geldiğimi hangi dönemde neler geçirdiğimi notlar aldım.Biyoloji mezunu olarak anladığım insan fizyolojisinde bütün sonuçlar beni VAGUS sinirine götürdü. Sonuçlar…. 1.Doğuştan olmadığı bence ekstrasistol tam bir kalp rahatsızlığı değil.O yüzden aradığımızı hiçbir zaman kardiyologlarda ve ilaçlarında bulamadık.Sadece geçici çözüm ya da kalbe ait olmamasına rağmen bozulan atımlar için kalbimizdeki elektrik yollarını yakarak arkada yatan asıl problemi ertelemiş ya da gizlemiş oluyoruz.Bu açıklamam aritmi için geçerli değildir.Aritmi kalp rahatsızlığı ,ekstrasistol ise kalbe giden sinyallerin dışarıdan bozulmasıdır. 2.VAGUS sinirli dedik iş o zaman psikolojik mi? İşte burda işin sırrı bence çözülüyor.Hep diyoruz ya ekstrasistol mu pskolojiyi bozuyor psikoloji mi ekstra atım yapıyor diye.Burda da gerçek kahramanımız ortaya çıkıyor : İNCEBAĞIRSAK!! İnce bağırsağımız ikinci beynimizdir deriz ya hep.aynı zamanda sinir sistemimizin en yakım dostu ve VAGUS sinirimizin bir bütünüdür.İnce bağırsağımızdaki anormallikler VAGUS sinirimizi, VAGUS sinirimizi etkileyecek travmalar da ince bağırsağımızı bozuyor. Bu ikili ilişkiyi en güzel anlatacak hastalıklardan bir tanesi huzursuz bağırsak sendromudur.Biz doktor doktor çare ararken aslında kilit olan bu iki organın etrafında gezip duruyoruz. Mideden kaynaklı diye endoskopi giriyoruz ince bağırsak görünmüyor kolonoskopi giriyoruz ince bağırsak yine görünmüyor o sinirine zaten bakma şansımız yok ona da hayatımızdaki depresif şeylerin önünü kapatmak için sakinleştiriciler veriyorlar. sonuç yine geçici.tedavi bazen ise şans eseri problem imizin üstünü kapatabiliyor. 3.Bu bulgular üzerine araştırdım çok iyi bir DIYETİSYENE giderek bütün hikayemi baştan sona anlattım. sonuç olarak bulduğum anlattığım her şeyin %100 doğru olduğuna kanaat getirdi. Ve çağımızın yeni iki hastalığından bahsetti.SIBO ve CANDİDA Mantarı. Verdiği ilk diyetten tam üç gün sonra ekstra atımlarım ilk defa yok oldu. Üç senedir ilk defa ilaç kullanmıyorum. Bu hastalığı atlatana kadar dikkat etmediğim zamanlar birkaç atış alıyorum uyarı niteliğinde. Sizler için şunu söyleyebilirim Yorumlarda hepimizin yazdığı şikayetlerin hepsinin temel sebebi Vagus ve ince bağırsak emilim problemleridir. İnce bağırsağınızın florası bozulmuştur ya da ince bağırsağınınızdan magnezyum gibi emilim sıkıntısı yaşadığınız minareler vardır. Ya da Ferritin düşüklüğü gibi kansızlığa sebep olan bir duruma sahipsinizdir.Bunların dışında ağır şoklar geçirip travmalar ince bağırsağınızda tutulmuş olabilir.Hepsinin merkezinde ince bağırsak vardır.Nacizane tavsiyem geri emilim ve ince bağırsanızla alakalı en yakın zamanda testler yaptırmanızdır hepinize çok geçmiş olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi john cooper -- 10 Ekim 2024; 16:58:53 >
-
Son durum nedir abi
Dm yazamıyorum gmaile bakarmısınız acaba
2022 yılında gece ataklar şeklinde tansiyon ve vuruntu yaşayarak rahatsızlıkla tanıştım pek çok kardiyologla görüştüm İlk başlarda tansiyon olarak kayda geçtiler sonrasında çarpıntı acil servislere gitmekten yoruldum en son atrial filbrasyon olarak atak anındaki çekilen ekg'den hareketle ve kalp damarı ve BT anjiyografi çekimleriyle tespit ettiler gittiğim bazı kardiyologlar ablasyon yaptırmam gerektiğini söylüyor bazıları ilaçla tedavi kalp fizyolojisinde bir sorun gözükmediğini söylüyorlar psikiyatris travma sonrası stres bozukluğu diğeri panik bozukluk diyor. Yorgunum.... Allah bütün hastalarımıza şifalar versin sıhhatin değerini Hasta olmadan anlamayı milletimize nasip etsin
Merhabalar. 10 yildir panik atak ve buna bagli tansiyon hastasiyim. Son 1 yildir paxera 10 mg kullaniyorum ve ekstralarim cok azaldi derken son 1 aydir ekstralarin sekli degisti. 1 ayda ,haftada 2 gun aksam uzeri saatlerce ekstra atimlar yasiyorum eskisi gibi gummm diye degil ama hafif ve bazen 3 kez arka arkaya oluyor. Yalniz eskiden bayilma hissi olmaz bir iki ekstra vurur gecerdi simdi heyecanmi desem bayilma hissimi desem anlatamadigim bir hisle geliyor ve beni mahvediyor. Bu olayda gecen ay nezle olduktan sonra basladi bazen gunlerce tik yok tam kurtardim derken hooop yine. Postaciyim isim icabi gunde 10 km yuruyorum dag bayir merdiven banamisin demiyor. Ne zaman evde tek basima otursam bazen yokluyor bazense saatlerce suruyor. Ayaga kalkip yuruyorum kesiliyor. Mesela su an buraya yazarken dikkat ettimde kesildi. Mesaji yolladiktan sonra geri gelecek adim gibi eminim.😔 Su heyecan gibi goguste okusan bayilma hissi hayatimi mahvetti resmen.doktora gitmekte istemiyorum artik.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X