Şimdi Ara

El freni çekili arabayı çeken zihniyet.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
0
Favori
4.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar zaman zaman görüyorum, trafikçilerin çekicileri üstleri dolu olduğundan çekerek götürüyor, araçların arka lastikleri yerlerde sürüklenir şekilde, yada arka freni zorlaya zorlaya dönerek. Tekerlek dönse arka frenlere, el frenine zararlı, dönmese lastik aşınıyor ki birkaç km öyle gidiyorlar, hemde en kötü şekilde tek bir yeri aşınıyor (balans tutmaz). Şimdi önümden bir tane daha geçti, yerler ıslak olduğundan sürüklene sürüklene gidiyordu, arada da dönerek... Ben aracımı o durumda görsem o çekicininde yanındakininde kafasını gözünü kırarım herhalde.. Binlerce lira verip aldığımız, özen gösterdiğimiz araçların nasıl bir durumda çekildiğini görün... Aracınız çekildiğinde aracı teslim almadan mutlaka arka lastiği ve el freninin tutuş pozisyonunu kontrol edin.. Aracınızın o şekilde çekildiğini görürsenizde mutlaka engel olun, polis çağırın, fotoğraf çekin ve mahkemeye verin. Başkasının aracı içinde en azından korna ile tepki verin. Zira ben nerde araç çeken çekici görsem, özellikle yolu kapattıkları için yanlarından geçerken uzun süre abanıyorum kornaya. İnsanlar parketmiş, yol kapalı değil, yolu daraltmamışlar bile, trafik rahatlıkla akıyor, ama çekici gelip bu araçları çekmeye kalktığından trafik felç..

• sonuna kadar haklısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: keppir

sonuna kadar haklısın
    eğer son model arabaysa acımam isterse vura vura gitsin yasak yere park etme kardeşim cahilmisin belki onun park ettiği yerde çocuklar oyun oynicak uçurtma uçurucak nasıl engel olur buna
  • quote:

Orijinalden alıntı: keppir

sonuna kadar haklısın
    bunu aracı çeken çekiciden çok aracını park yasağı olan yere parkeden sürücü düşünmeli.
    Park yasağı olan yere bile bile parkediyorsa, birde üstüne el freni çekiyorsa demek ki aracının o halde çekilmesini baştan kabullenmiştir
  • quote:

Orijinalden alıntı: MetuEs

bunu aracı çeken çekiciden çok aracını park yasağı olan yere parkeden sürücü düşünmeli.
    Park yasağı olan yere bile bile parkediyorsa, birde üstüne el freni çekiyorsa demek ki aracının o halde çekilmesini baştan kabullenmiştir

Kesinlikle.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Park yasağı olan yere park edene ceza kesilir, araç çekilmez. Çalıntı araçlar yada trafiğin akışını engelleyen araçlar veya kaza yapmış araçlar çekilir. Doğrusu budur. Park yasağı için çekilecek olsa bile araca zarar verilmemelidir. Hem aracı çek hem zarar ver.. Madem öyle, hatalı park edenin atsınlar kaputuna tornavida ile bir çizik.. Aracı çekip lastiğine frenine zarar vermekten farkı yok nasılsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: PAXMAHNHOB

Park yasağı olan yere park edene ceza kesilir, araç çekilmez. Çalıntı araçlar yada trafiğin akışını engelleyen araçlar veya kaza yapmış araçlar çekilir. Doğrusu budur. Park yasağı için çekilecek olsa bile araca zarar verilmemelidir. Hem aracı çek hem zarar ver.. Madem öyle, hatalı park edenin atsınlar kaputuna tornavida ile bir çizik.. Aracı çekip lastiğine frenine zarar vermekten farkı yok nasılsa.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Olması gereken budur ama malesef, amaç trafiği düzenleyip akışkan hale getirmek falan değil. Amaç radar uygulamalarında olduğu gibi vatandaşı tongaya düşürüp gelir elde etme sevdası. Bir ara İçişleri Bakanlığı bir çalışma yapıyordu ama ne oldu bilmiyorum. Çalışma, yanlış park eden araçların çekilmesi uygulamasını sonlandırıp, cezai müeyyidenin arttırılmasını öngörüyordu. Yalan oldu herhalde

Bu arada dipnot: Geçen gün Bahçelievler 7. caddeyle kesişen bir sokağın başına adamın biri arabasını park etmiş etmeye çalışmış daha soğrusu arabayı atmış gitmiş, Onun yüzünden 1-1,5 km o trafikte yolumu uzattım. Böyle adamın arabasını çekmeyeceksin, burnuna halkayı takıp kendisini çekeceksin.. Bizim insanımız da bir garip arkadaş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChemtraiLs -- 22 Şubat 2011; 17:04:15 >

• quote:

+1..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiredWarrior

quote:

Alıntıları Göster
    park yasağı olan yere park etmek, kırmızı ışıkta geçen bir araç kadar ağır sonuçlar doğurmaz çoğu zaman,ama gel gör ki birinde aracın çekilir,işi gücü bırakıp araç peşinde koşarsın,Allah.ın bir otoparkında aracını bulursun,çıkarmak için bir sürü zaman/para harcarsın.Bu da yetmezmiş gibi aracın hasarlanmış olabilir.Ama kırmızıda geç,evine bir ceza gelsin,bir ara internet başında öde,oh ne ala.

• quote:

Orijinalden alıntı: sazan avi.

eğer son model arabaysa acımam isterse vura vura gitsin yasak yere park etme kardeşim cahilmisin belki onun park ettiği yerde çocuklar oyun oynicak uçurtma uçurucak nasıl engel olur buna

Alıntıları Göster
    galiba bu çekiciler için belli bir şartnamesi,standartı,dikkat edecekleri hususlar vs. yok.işin acı tarafı araca verdikleri zararı kimseye anlatamayız.
    çektikleri araç belki çok değerlidir (sahibinin bakış açısı,alım gücü vs. göre)
    etrafta görüyoruz bir çok çeşit ve uyduruk çekici,çekiciyi kullanan eğitimsiz kaba insanlar.bunlarında belli bir standartlarının olması gerekli.

• quote:

Yaya ya da araç trafiği engellendiği için o yerlere park yasağı koyuyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Concrete Jungle

quote:

Kesinlikle.

Katılmıyorum. O zaman herhangi trafik kuralı ihmali yapanın arabasına el koyalım yakalım böyle mantık olmaz. Zaten park cezası veriyorsun. Kaldıracaksa sürüyerek değil üstüne alsın.

Benim de arabayı bir sokakta park yapılmaz işareti olmayan bir yerde çektiler. Ki ne geçişi engelliyordu ne de bir yeri kapatıyordu. Kafalarına göre araç çekiyorlar. Elbette cadde ortasında trafiği kapatan ikinci sıra parkeden çekilsin sözüm olmaz ama kuralına göre olmalı levhalar konmalı vs vs. Sokağın her yerinde park edilmiş araba var levha falan yok sonra adamın kendi kafasındaki park kuralına göre aracın birini haydut gibi götür olacak iş değil.

Her ayrı suçun BİR cezası vardır. Adama hem park cezası verip hem otopark ücreti alıp sonra arabayı tahrip edemezsin. Buna kural uygulaması değil anarşi denir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abavf -- 22 Şubat 2011; 17:16:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: abavf

quote:

Orijinalden alıntı: Concrete Jungle

quote:

Kesinlikle.

Katılmıyorum. O zaman herhangi trafik kuralı ihmali yapanın arabasına el koyalım yakalım böyle mantık olmaz. Zaten park cezası veriyorsun. Kaldıracaksa sürüyerek değil üstüne alsın.

Benim de arabayı bir sokakta park yapılmaz işareti olmayan bir yerde çektiler. Ki ne geçişi engelliyordu ne de bir yeri kapatıyordu. Kafalarına göre araç çekiyorlar. Elbette cadde ortasında trafiği kapatan ikinci sıra parkeden çekilsin sözüm olmaz ama kuralına göre olmalı levhalar konmalı vs vs. Sokağın her yerinde park edilmiş araba var levha falan yok sonra adamın kendi kafasındaki park kuralına göre aracın birini haydut gibi götür olacak iş değil.

Her ayrı suçun BİR cezası vardır. Adama hem park cezası verip hem otopark ücreti alıp sonra arabayı tahrip edemezsin. Buna kural uygulaması değil anarşi denir.

Alıntıları Göster
    her şeyin belli cezası vardır.yazar cezayı gider.araca zarar verme lüksünü ona tanımaz. . .

• quote:

Orijinalden alıntı: aykutsal

her şeyin belli cezası vardır.yazar cezayı gider.araca zarar verme lüksünü ona tanımaz. . .

Alıntıları Göster
    kuralları koyupta o kurallara uymama konusunda bizden üstünü varmı.ahada bize göre bir kural"ceza kesilir"efendim parka çekilirde o cezanın kapsama alanına girer.çekiciler cam fitillerinimi bozsunlar.anahtarlarımı kullanılamaz hale getirsinler.
    ben derimki hak edene hak ettiği ceza verilmeli.tabii ayrım-kayrım yapmadan....
    Rahmaninova özel:evinin altını kapalı park yaptın çıkışta yola ve tabelayı koydun:"park girişidir lütfen parketmeyiniz"........
    hanzonun biri geldi park etti ve gitti.sanada araban lazım oldu........vereceğin tepki merak konusu.kal sağlıcakla

• quote:

Orijinalden alıntı: hezerfen

kuralları koyupta o kurallara uymama konusunda bizden üstünü varmı.ahada bize göre bir kural"ceza kesilir"efendim parka çekilirde o cezanın kapsama alanına girer.çekiciler cam fitillerinimi bozsunlar.anahtarlarımı kullanılamaz hale getirsinler.
    Rahmaninova özel:evinin altını kapalı park yaptın çıkışta yola ve tabelayı koydun:"park girişidir lütfen parketmeyiniz"........
    hanzonun biri geldi park etti ve gitti.sanada araban lazım oldu........vereceğin tepki merak konusu.kal sağlıcakla

Bahsettiğin olay başıma geldi, sadece ben değil 10a yakın aracın çıkışını engelleyecek şekilde park etti aracın biri. Polis geldi, çekemeyiz park yasağı yok dedi, bizede gazı verdi gitti. Bende surreal çalıştığım araca anahtarla.. Başka bir konuda detaylıca yazmıştım bu olayı..

• quote:

Orijinalden alıntı: Ex1983Pax

quote:

Bahsettiğin olay başıma geldi, sadece ben değil 10a yakın aracın çıkışını engelleyecek şekilde park etti aracın biri. Polis geldi, çekemeyiz park yasağı yok dedi, bizede gazı verdi gitti. Bende surreal çalıştığım araca anahtarla.. Başka bir konuda detaylıca yazmıştım bu olayı..

Alıntıları Göster
    arkadaşlar el freninde 2 gündür çok sertlik var zorla kaldırıp indiriyorum nedeni bilen arkadaş varmı

• quote:

Orijinalden alıntı: SERKO27

arkadaşlar el freninde 2 gündür çok sertlik var zorla kaldırıp indiriyorum nedeni bilen arkadaş varmı

Alıntıları Göster
    Haftasonu ben de gördüm caddede o vaziyette bir araç.Yaptıkları işi bari adamakıllı yapsalar..

Hayır;arabayı kaldırıyorlar;yükleyip götürüyorlar,güya hatalı park eden araç gitti,park edilen yer rahatladı,boşaldı gibisinden düşünüyorlar ama pat arkasından başka bir araç açılan boşluğa geliyor.Hamsterların tekerlek üzerinde boşa dönüşü gibi bu olay bana göre..Sadece bunlar para alıyorlar hepsi o.

• quote:

Orijinalden alıntı: SERKO27

Alıntıları Göster
    Koyduğun yerde duraklama ve park yasağı varsa birde trafğin akışına engel oluyorsa aracı çekerler malesef.

Yangın musluğunun önüne koyarsan çekerler,

Yaya geçidine park edersen çekerler,

Bir parkın önüne park etmişsen ve araçların çıkışına engel oluyorsan çekerler

Senin arkana bir araç parketmiş ve sürücüsü ortada yoksa sende o aracı çektirtebilirsin.

Önce ceza yazılır, biraz beklenir sürücü aracını hala çekmiyorsa en sonunda artık araç çekilir.

vs...

Bunun dışında ise sadece park cezası yazılır. 62 lira, oda evinize gelmez, benim gibi her sene 6 ayda bir 80 lira park cezası ödersiniz. Ya biri kafasına göre yazıp geçiyor bunları ya da gerçekten ceza yiyiyorum ama postacı eve getirme zahmetinde bulunmuyor. TEbliğ edilmediği halde de faiz biniyor. Haram zıkkım olsun. Neyseki şükür aracım çekilmedi hiç

• quote:

quote:

ya birde özel parkını kapatsalar.....düşünmek bile istemiyorum.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.