Şimdi Ara

El Freni Çekili Araba Kullananlar Kulübü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
31.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya el freni yarım çekik bir şekilde kalmış 10 km kadar E5 te kullandıktan sonra park ederken fark ettim. Arabanın normal frenlerinin tutmaması vs sıkıntılar yaratır mı?

Konu başlığı yoğun ilgiden dolayı "El Freni Çekili Araba Kullananlar Kulübü" :D:D olarak değiştirilmiştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatgunco -- 14 Ocak 2011; 23:05:54 >

• arka frenin balatasını yemekten ve biraz daha fazla yakmaktan başka bir zararı olmaz. bir süre kullan, el freni artık eskisi gibi tutmazsa artık değiştirirsin balataları 100 tl tutmaz
  • yani normal yolda frenler eskisi gibi tutmayacak doğru mu anlıyorum, yoksa sadece el freni mi eskisi gibi tutmaz diyorsunuz.
  • arka fren balatalarını değiştir hatta el atmışken önleride değiştir keyfine bak iyi sürüşler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatguncom

yani normal yolda frenler eskisi gibi tutmayacak doğru mu anlıyorum, yoksa sadece el freni mi eskisi gibi tutmaz diyorsunuz.
  • ben 20 km kullanmışım dalgınlıktan aynı şekilde. Hicbi sorun olmadı bütün balatalarıda zamanı geldiginde degiştirdim.
  • ben de zamanında 1 km kadar gittim. internetten epey araştırmıştım. bir şey olmaz diyenlerin sayısı çoğunluktaydı. aracı hızlı kullanmışsanız balatalardan biraz daha fazla yemişsinizdir. aracı servise ya da bir ustaya götürün kafanız rahatlasın. boş bi alanda da el frenini deneyip kaçırıyor mu diye bakabilirsiniz. fren mesafesi de bir miktar uzamış olabilir. tabi bunda aracınızın önceki balata durumu da önemli. araç yeni mi? balatalar kaç bin km dir kullanılıyor gibi... çıkan acı koku da bir süreliğine geçmeyecektir.

en kötü ihtimal değişim ki o da çok pahalı değil... kafanıza takmayın eşşeği sağlam kazığa bağlayın derim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mercedes El Freni Nerede ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hiç koku gelmedi ki abi hatta camlar da kapalıydı gelirken gram koku almadım, zaten araçta çok aşırı bir zorlama olsaydı hissederdim. Hiç vaktim yok hangi ara servise götüreyim ki. Yorumlara devam tecrübeli arkadaşlar.
  • hocam bir benzerini ben de yaşamıştım eski aracımda dediğiniz gibi el freni yarım çekiliyse yani tam tutmuyor durumdaysa yanık kokusu da gelmediyse korkulacak birşey yok. ama yine de bir ustaya gösterin içiniz rahat etsin fren işi şakaya gelmez
  • Dik bir rampada el frenini çek ve aracı boşa at araç kayıyorsa servise gidersin kayma yoksa sıkıntı yok...
  • fatgun fifa 11 turnuvasına beni eklermisin ?
  • Zamanında, liseye gidip geldiğimiz servis aracı 10-15 km boyunca el freni çekili yol yapmıştı. Kokuyu ben farkedip, şöföre söyledim. Rüzgarlı bir gündü, ondan dolayı kokuyu almak baya zaman aldı sanırım.

Aşağı inip baktığımızda münibüsün cantı kızmıştı, balata kokusu haricinde cantın sıcaklığından lastiklerden de yanık kokusu geliyordu. Cantlara bidonla su döktü söför ama 3 litre suyun hepsi buhar oldu adeta. Başka su da olmayınca o şekilde devam ettik yola. Daha sonrasında balataları kontrol ettirdiğini de düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknoturk

Zamanında, liseye gidip geldiğimiz servis aracı 10-15 km boyunca el freni çekili yol yapmıştı. Kokuyu ben farkedip, şöföre söyledim. Rüzgarlı bir gündü, ondan dolayı kokuyu almak baya zaman aldı sanırım.

Aşağı inip baktığımızda münibüsün cantı kızmıştı, balata kokusu haricinde cantın sıcaklığından lastiklerden de yanık kokusu geliyordu. Cantlara bidonla su döktü söför ama 3 litre suyun hepsi buhar oldu adeta. Başka su da olmayınca o şekilde devam ettik yola. Daha sonrasında balataları kontrol ettirdiğini de düşünmüyorum.

Isınma olayı çok ani oluyor maalesef

Eğer disk frense araç 80'den 0'a düşerken diskler ve balatalar duruma göre 200 dereceye kadar ısınıyormuş.

Eğer kampana varsa bu sıcaklık 380 dereceyi buluyormuş. Tam çekiliyken bir kaç dk öyle gitmek yangın bile çıkarabilir araçta.

• ben de 20 km yapmıştım aracın balatalar şişti frenleri tutmadı benzinliğe girince nerdeyse duvara gümleyecektim ama el frenini tam çekerek durdurduk son anda sonra biraz soğudu ve eski performansına kavult bir sorun olmamıştı tam indirmemişsinizdir büyük olasaılık.
  • aracın yanmadığına dua edin bence, dik rampada el frenini denemek iyi bir fikir gibi geldi yine de bir ustaya gösterin
  • Bende yaptım aynı şeyi zamanında. 3. vitese kadar ciktim 4 e atmak nasip olmadı. Hiç bir sorun yaşamadım. Eğer değişiklik hissetmiyorsanız araçta unutun gitsin derim ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatguncom

Ya el freni yarım çekik bir şekilde kalmış 10 km kadar E5 te kullandıktan sonra park ederken fark ettim. Arabanın normal frenlerinin tutmaması vs sıkıntılar yaratır mı?

bende 96 doğan slx ile kullanmıştım 6-7 km kadar hiçbir sorun çıkarmamıştı düşünün artık doğanda balatalara birşey olmadıysa hiçbir araçta birşey olmaz sanırım araç yeni bir araç değil çünkü yeni modellerin park frenleri o kadar sağlam ki araç yerinden kıpırdamıyor
  • tam çekili değildir yada siz tam indirmemişsinizdir yoksa yerinden oynamazdı zararı olmaz değişir parçaları
  • Bende reno clio 2005 sedan var benzinli el freni çekili iken bu araçlara ait bir özellikmidir nedir el freni çekili iken gidelebiliyor ama el frenide iyi tutuyor nasıl bişeyse anlamış değilim desem bitti balatalar ama cok güzel tutuyor durdugun yerde çek kitliyor lastikleri
  • Çok bir şey olacağını zannetmiyorum fakat siz yinede frenleri serviste kontrol ettirin.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.