Şimdi Ara

El Freni Çekili Araba Kullananlar Kulübü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
31.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: that_inspector

Geçmiş olsun hocam. Duruma sevindim. Ayrıca konu epey ilgi gördü. Demek birçok kişinin bu konuda tecrübesi varmış İnternette benzer konular var ama başlığı dediğinizi gibi yaparsanız güzel olur.

Serviste usta ne gibi işlemler yaptı? Biliyorsanız yazar mısınız?

quote:

Orijinalden alıntı: fatguncom

servise sokturdum bugün bi sıkıntısı yokmuş çok şükür, yardım eden herkese teşekkürler
    Dilerseniz konuyu "El Freni Çekili Gidenler Kulübü" olarak değiştireyim, aynı sıkıntıyı yaşayanlar gelsin :D

Ustaya bıraktım iş dönüşü aldım pek sorgulamadım açıkçası, bir şey olmamış abi dedi, eyvallah dedim çıktım geldim. Para da almadı sağolsun.

• unuturlurmu ihç
  • quote:

Orijinalden alıntı: that_inspector

Geçmiş olsun hocam. Duruma sevindim. Ayrıca konu epey ilgi gördü. Demek birçok kişinin bu konuda tecrübesi varmış İnternette benzer konular var ama başlığı dediğinizi gibi yaparsanız güzel olur.

Herkes acemilik zamaninda birkac kere yasayabilir, kacinilmaz bir durum Ama bir zaman sonra otomatige bagliyor yani 5-10 yillik soforum diyen bir adamin unutmasi pek mumkun degil.

Tam indirdim zannedip 1-2 dis kalmis olmasi ayri bir mesele tabi.

NOT: Konu sahibinin ustaligini sorgulamiyorum bu arada yanlis anlasilmasin. Tabiki dalginlik olabiliyor insanda kac senelik sofor de olsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catalyst -- 14 Ocak 2011; 23:32:24 >

• Minibüsü (H 100) ilk kullandığımda unutmuştum, uzun bir mesafe olmasada biraz gitmiştim..

Tabi ondan önce ilk kazamı yapmışım , kazadan sonra ilk araba kullanışım ....dalmışım ve öyle biraz gitmiştim ve giderdimde sanki.. el freni düğmesiyle oynarken anladım yarım olduğunu :)

*edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi droll -- 15 Ocak 2011; 23:41:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: droll

Minibüsü (H 100) ilk kullandığımda unutmuştum, uzun bir mesafe olmasada biraz gitmiştim..

Tabi ondan önce ilk kazamı yapmışım , kazadan sonra ilk araba kullanışım ....dalmışım ve öyle biraz gitmiştim ve giderdimde sanki.. el freni düğmesiyle oynarken anladım yarım olduğunu :)

bırakınca kaçmadı mı araç, direk öndeki araca :D ikinci kazadan Allah korumuş :D
  • quote:

quote:

Minibüsü (H 100) ilk kullandığımda unutmuştum, uzun bir mesafe olmasada biraz gitmiştim..

bırakınca kaçmadı mı araç, direk öndeki araca :D ikinci kazadan Allah korumuş :D

Yok trafikte bekliyordum, el freni düğmesiyle basçek basçek oynarken fark ettim tabi

Yok kaçma filan olmadı , bir ayağım frende olduğu için :)

• quote:

Orijinalden alıntı: erakcora

quote:

Orijinalden alıntı: teknoturk

Zamanında, liseye gidip geldiğimiz servis aracı 10-15 km boyunca el freni çekili yol yapmıştı. Kokuyu ben farkedip, şöföre söyledim. Rüzgarlı bir gündü, ondan dolayı kokuyu almak baya zaman aldı sanırım.

Aşağı inip baktığımızda münibüsün cantı kızmıştı, balata kokusu haricinde cantın sıcaklığından lastiklerden de yanık kokusu geliyordu. Cantlara bidonla su döktü söför ama 3 litre suyun hepsi buhar oldu adeta. Başka su da olmayınca o şekilde devam ettik yola. Daha sonrasında balataları kontrol ettirdiğini de düşünmüyorum.

Erkek öğrenciler, gerekeni yapsaydı,: canta işemek.

bizimde birgün radyatörde su kalmamıştı ve yanımızdada su yoktu
    allahtan 5 dallamaydık ta radyatörü doldurduk çişle

• Ustalar en iyisi el frenini sökün. arabayı viteste bırakın olsun bitsin bu iş
  • quote:

quote:

quote:

Yok trafikte bekliyordum, el freni düğmesiyle basçek basçek oynarken fark ettim tabi

Yok kaçma filan olmadı , bir ayağım frende olduğu için :)

• Güzel klüp olmuş valla.

Bir gün Jazz alalı 2 hafta kadar olmuşken aceleyle bir yere yetişiyorum ve de araba mümkün değil 60 ı geçmiyor.

Döşemeye yapıştı ayağım ama nafile!

Sonra beni sollayanlar uyardı da aracı sağa çektim.

Koku dayanılmazdı.

Meğer kol dayamanın ucunu ileri doğru kullanınca el freni tam inmeyebiliyormuş :)

Sadece bir, bilemedin iki diş çekili olunca göstergedeki ışık da yanmıyor aksi gibi.

Yakıt tüketimi zirve yapmıştı bir de onu hatırlıyorum.

Klübe doğal olarak üye oluyorumdur herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haluk 23 -- 18 Şubat 2013; 11:50:23 >
  • beni de ekleyin şimdi otobandan 10km yol geldim.kokuyu arabayı durdurunca farkettim :D
  • Hiç yaşamadım 1.3 astramda mümkünü yok el freni ile gitmenin hemen kasıyor kendini anlıyorum ama üye olmak isterim.......
  • Benimde başıma geldi fakat 1 sokak gitmiştim daha sonra balata değiştirmiştik
  • quote:

Orijinalden alıntı: smg05

Hiç yaşamadım 1.3 astramda mümkünü yok el freni ile gitmenin hemen kasıyor kendini anlıyorum ama üye olmak isterim.......

1.3 Astra normalde zaten gitmiyo, el freni çekiliyken mi gidecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

quote:

Hiç yaşamadım 1.3 astramda mümkünü yok el freni ile gitmenin hemen kasıyor kendini anlıyorum ama üye olmak isterim.......

Sana gülüyorum .......
  • quote:

quote:

• Balıkesir - Bursa yolunda en az bi 20 dk el freni 1-2 diş çekili halde kullandım

Mola verdiğimde farkettim, sonradan denedim de ışık bile yanıyormuş. Ses felan verse farkederdim de, sorun olmadı ama ya
  • quote:

quote:

• quote:

quote:

quote:

Sana gülüyorum .......

gülerken de kafanızı duvarlara mı vuruyorsunuz nereden aldım bu aracı diye

şaka bir yana hiç bir performans beklentisi olmayanlar için çok ideal bir araç

• quote:

quote:

quote:

Sana gülüyorum .......

Ahaha kusura bakma ama komik cevap olmuş vallahi.
    Ama arkadaşın kullandığı aracı merak ettim.Astra CDTI abartıldığı kadar kötü giden bir araç değil.
    Kalkıp 100-110 hp'lik bir aracınız varsa Astra için performans beklentisi olmayanlar için demeniz garip kaçar

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.