Şimdi Ara

El Freni Çekili Araba Kullananlar Kulübü (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
31.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: sapultra

quote:

Orijinalden alıntı: smg05

quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

quote:

Orijinalden alıntı: smg05

Hiç yaşamadım 1.3 astramda mümkünü yok el freni ile gitmenin hemen kasıyor kendini anlıyorum ama üye olmak isterim.......

1.3 Astra normalde zaten gitmiyo, el freni çekiliyken mi gidecek

Sana gülüyorum .......

Ahaha kusura bakma ama komik cevap olmuş vallahi.
    Ama arkadaşın kullandığı aracı merak ettim.Astra CDTI abartıldığı kadar kötü giden bir araç değil.
    Kalkıp 100-110 hp'lik bir aracınız varsa Astra için performans beklentisi olmayanlar için demeniz garip kaçar

hocam o değilde imzanı okuyunca alenen güldüm

• quote:

Ahaha kusura bakma ama komik cevap olmuş vallahi.
    Ama arkadaşın kullandığı aracı merak ettim.Astra CDTI abartıldığı kadar kötü giden bir araç değil.
    Kalkıp 100-110 hp'lik bir aracınız varsa Astra için performans beklentisi olmayanlar için demeniz garip kaçar

Kullandığım araç, 2003 Model Megané I Expression 1.6 16V 110hp

Fabrika Verisi 0-100km/h: 9,8sn (1.3 CDTI Manuel Opel'den 0-100 olarak tam tamına 1,5 kat daha hızlı, otomatiğini söylemiyorum bile)

(hiç denemedim, 100'e kadar da redline gitmedim ama sollamalarda 5'ten 3'e almak çok hoşuma gidiyor, ok gibi fırlıyorum )

Hız meraklısı, drag meraklısı falan değilim de şehiriçinde birisine kızıp basıp geçeyim şunu yoksa bela olacak dediğinizde, ya da sollamalarda üzmüyor)

• Üniversitedeki ev arkadaşımda vardı Megane 1 RXT,iyi bildiğim bir araçtır
    Benim aracın da fabrika 0-100 verisi 9,8 saniye,emin olun ikisinden birinde yanlışlık var
    Aman aman giden bir araç değil.Dediğiniz gibi yüksek devirde sollamalarda üzmüyor ama çok çok abartı farklar oluşturacak araçlar değiller.1.3 CDTI 75 hp Corsa 170'e zor ulaşırken Astra 180-190 gibi hızları çok rahat olmasa da görebiliyor.Kalkışı biraz zayıf olsa da yerin dibine sokulacak bir araç değil bence Astra.
  • quote:

Üniversitedeki ev arkadaşımda vardı Megane 1 RXT,iyi bildiğim bir araçtır
    Benim aracın da fabrika 0-100 verisi 9,8 saniye,emin olun ikisinden birinde yanlışlık var
    Aman aman giden bir araç değil.Dediğiniz gibi yüksek devirde sollamalarda üzmüyor ama çok çok abartı farklar oluşturacak araçlar değiller.1.3 CDTI 75 hp Corsa 170'e zor ulaşırken Astra 180-190 gibi hızları çok rahat olmasa da görebiliyor.Kalkışı biraz zayıf olsa da yerin dibine sokulacak bir araç değil bence Astra.

Hekimim elemana neyi ikna etmeye çalışıyon bak ben ölü takliti yapıyorum cevap bile vermiyorum salla. Görende astrayı pist için aldım sanıcak şehir içi kullanım için iyi araç olduğunu bilmiyor daha........

• Bugün ben de bu kulübe girdim 3 km falan gitmişim ve farkedemedim çünkü arabayı çukurdan çıkardığım için ilk zorlanma normal geldi, sonra da normal gittim. Yolda ışığı gördüm ve hemen indirdim el frenini. Araba durunca baktım, hafif bir koku vardı. Pek bir şey olmamıştır tahminimce.
  • Broadwayi babamdan yeni çarptığım günlerden birinde iyi bir yol katetmiştim el freniyle. En son tutmuyordu teli mi ne kopmuştu :D Artık alışkanlık oldu sürekli kontrol ediyorum. Kaç sene önceydi dün gibi aklımda. Peder ( Father - baba ) o gün çok kızdı mı bilmiyorum aracı bırakıp kaçtım arkadaşa eve gitmedim o gece...
  • An itibariyle aranıza katıldım Olayın üstünden yarım saat geçmedi

Araba uyarı veriyor, zannediyorum ki emniyet kemeri vs yüzünden. Yanık kokusundan sonra dank etti. Yaklaşık 1-2 km gitmişimdir.

Arabada yeni, içim gitti umarım birşey olmamıştır

• Bende şöfürlüğüm ilk yıllarında yaklaşık 300 metre gitmiştim :)
  • 0 km araba aldık daha 2 gün oluyo Acemiyiz Tabi 70-80 metre el freni çekili gitmisim park ettim aracı bi baktım arka tekerlekler kokuyo aracın fren diskini eledim cok sıcaktı elim yandı sonra internete arastırdım kararsız kaldım bos bir yola gittim el frenini az cekersem tutmuyo ama cok cekersemde teker kayıyo araba markası Dacia
    Stepway
  • 0 km araç aldım (Dacia Stepway) araba daha 2 günlük tabi ilk aramız ilk tecrubemız arabayla 70 - 80 metre gittim park ettim arabayı indigimde arka lastiklerden koku geldigini farketim El Freni Çekik Gezmişim =D baktıgımda disk cok ısınmıstı ama janta ısınma yoktu internete arastırdım kararsız kaldım düz bir yola cıktı el frenını cekınce tutmuyo ama sonuna kadar cekıncede teker kaydıryo Sorun olurmu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coco276 -- 4 Aralık 2012; 23:04:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: coco276

0 km araç aldım (Dacia Stepway) araba daha 2 günlük tabi ilk aramız ilk tecrubemız arabayla 70 - 80 metre gittim park ettim arabayı indigimde arka lastiklerden koku geldigini farketim El Freni Çekik Gezmişim =D baktıgımda disk cok ısınmıstı ama janta ısınma yoktu internete arastırdım kararsız kaldım düz bir yola cıktı el frenını cekınce tutmuyo ama sonuna kadar cekıncede teker kaydıryo Sorun olurmu

Hiçbir sorun olmaz hocam merak etmeyin. Bişey olacak kadar yol gitseydiniz janta dokunduğunuzda parmağınız su toplardı.
  • Bu gün broadway ile 44 km el freni yarı çekili halde yol aldım. Yolun sonunda kırmızı ışıkta normal fren tutmayınca anladım el freninin çekili olduğunu. Ben gaz alırken el frenini çekmişler bende yarı çekili halde kullanmışım hiç farketmedim ama. İnince koku vardı arka jantlarda. Söktük jantları hava tuttuk temizledik pek bir şey görünmüyor. Kalıcı bir hasar vermemişimdir değil mi ?
  • sanırım rekor bizde el freni tam çekili olarak 360km yol
    hiç kokuda gelmedi 360km sonra istanbula geri gelince fark ettik bizim evin önü baya dik
    tam çekiyor sanki hiç yokmuş gibi araç kayıyor bizde geri vitese taktık sonraki sabah servise gittik
    arka 2 balata erimişherşey dahil 180tl e değişti renault servisi.
  • Bu nası bi kulüptür ya
  • Ben anlamadim arkadas . El freni tam cekikken nasil gidiyor araba ben mobildeyim arkadasi beklerken denedim , hic ilerlemedi one dogru yalpaladi baya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektronik el freni akar..

Pardon.. akamaz.. durur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benım bıldıgım el frenı çekılıyken yurursenız oterek uyarı vermesı lazım hangı devırdeyız yahu eğer arkalar kampana ıse 150.000 km goturuyor onlar yarım çekılıyse çok bişe olmaz ufaktan yemıssındır goturup ayar yaptır duzelır. Yok arkalar dıskse biraz daha ciddi olabilir. Her ihtimalde sen bi baktır. Fren en onemlısıdır. Bırak aracın yurumesın en fazla yolda kalırsın. Ama frenlerınde sıkıntı olursa maddi hasar ve can kaybı dahı yaşarsın.
  • El freni çekili olduğu zaman bizim 91 kartalda bile zorlama yapıyor. Sizde hiçmi zorlama olmuyor da farkedemiyorsunuz, anlayamadım
  • kendi adıma cevap vereyim evin önü yokuş olduğu için arabada full yüklüydü vitesi boşa alınca direkt
    hareket etmeye başladı aklımıza gelmedi bile 360km sonra göstergedeki ışığı fark edince anladık
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.