< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Kışın el freni çekilir mi ?
-
-
Yaşadığınız yer neresi ? ılıman bir yerse çok problem etmeyin.
-
Ankara, şuanda da kar var açıkcası
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kışın el freni çekildiği zaman donma ihtimali olabilir deniliyor doğru, kışın -20'leri gören bir şehirdeyim o yüzden çok kısa süreler dışında el frenini kullanmamaya çalışıyorum olabildiğince düz yerlere park etmeye çalışıyorum.
-
Çok aşırı soğuk olmadıkça aslında pek bir şey olmaz.
Yani disk de kampana da olsa, öyle aman efendim el freni dondu da araba hareket etmedi, el freni bırakmadı gibi şeyler pek görülmez. Erzurum'da falan değilseniz
Sonuçta buz, arabanın ağırlığına, o atalete dayanamaz, çıt diye gider bir yerde. Çok dert edilecek bir durum olmaz yani.
Asıl dert dizelse "çalışacak mı", ya da "kapılar açılacak mı"dır
-
Teşekkürler güzel bilgiler için, aracım benzinli
rampa değilse. viteste bırakarak, sonuna kadar olmasa da bir iki diş çekin derim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senkei -- 20 Aralık 2021; 16:11:28 > -
-5 derece civarındaki sıcaklıklarda sıkıntı olmuyor. Ancak bir gün -13-14 filan olmuştu, o gün el freni donmuştu. artık hesabı siz yapın.
-
Bu konu değil ama benim de bir sorum var mesela araba yokuş aşşağı duruyorsa geri vitese takıyoruz . Araba ileri giderse tutsun diye .
Peki düz zeminde ne oluyor ? Oldu da el freni çalışmadı vitesi de 1 e taktık . Biri arabayı iterse araba gidiyor mu ? Ben o işi tam anlamadım .
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kış vakti İstanbul' da Sümbül' ün el frenini indirdiğim halde arka teker dönmüyordu.
İşe yetişebilmek için tekeri sürte sürte gezdim.
Sonra servise götürdüm. Usta "fren hidroliğine su koymuşsun o da kampanayı dondurmuş" dedi.
-
düzdeyken 1. viteste hareket etmez debriyala hareket vermek gerekir boşta olursa elfrenin çekmezsen arabayı iterek götürürler :D
-
Ahhahahaahahahaha teşekkür ederim . Baya düşündüğüm bir mevzuydu peki düz arazide el frenini çektikten sonra 1 e mi takmalıyım geriye mi ?
Düzde el frenini çek vitese takmana gerek yok şahsen ben öyle yapıyorum bayır sa vitese takıyorum ve direksiyonu kaldırıma doğru kırıyorum çok eğimli ise
Tamamdır çok teşekkür ederim
Rica ederim
Ankara'da şu an el freni çekmekte sıkıntı yok, -10dan sonra araba boşta iken dahi oynamayan yerde iki üç tık kadar çekip arabayı vitese takabilirsin. Ama ne kadar düz de olsa vitese takıp el freni çekmek şart. Yokuşta ise -40 olsa bile çekmek lazım, el freninin inmemesi sen araçta değilken kayıp insana veya başka bir araca vurmasından yeğdir.
Vitese takmayan arkadaşlar el freninin bir sebepten bırakma ihtimalini göz ardı ediyor. Benim gözümün önünde iki kere vitese takılmayan araç kaydı biri yola fırlayıp yol ortasındaki alanda ağaca öbürü başka bir araca tosladı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kars erzurum da değilseniz sıkıntı olacağını sanmıyorum. ben şu an karstayım dikkat etmeye çalışıyorum zaten çoğu zaman garajda araç. yoksa sıkıntı
-
Ben de Ankara'da yaşıyorum, arabam da egea, el frenini çekerim hep, daha donduğunu görmedim. Aşırı soğuklar yok artık Ankara'da.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
El freni indirdikten sonra disklerden küüüt diye ses geliyor galiba yapışan buz kırılıyor. O kadar fazla ki yaya sesi duydu ve korktu :-)
Sıkıntı olur mu frenlere zarar verir mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Zaten motor ısındıkça egzoz ısınır egzoz ısınınca da o ısıyla çözülür buzu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- fiat brava alınır mı
- ağır bakım ne kadar tutar
- megane 4 edc kavrama fiyatı
- gsr nedir
- benzin deposu nasıl temizlenir
- renault clio 2022 fiyat listesi
- toyota c-hr hybrid fiyat
- elektrikli ford transit
- omoda 5 ev
- togg satış rakamları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X