Şimdi Ara

Kışın el freni çekilir mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
3.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Donuyor hocam el freni kolu boşa çıkıyor bırakmıyor benim arabada. belki benim kullandığım aracların tesisatı ile ilgili birşeydir ayarı sıkı olabilir. Çünkü hep aynı arabaları kullandım bu süre içinde  

• Kaliper donmuştu, 4 km sürdüm o şekilde. Açılmadı, inip baktığımda disk kıp kırmızıydı ve balata tütüyordu. Yolda açılır diye asla binilmemeli bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shkoksal -- 22 Aralık 2021; 16:49:6 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çok ciddi kar buz yoksa ben her şartta yokuşta yada düzde fark etmez, el freni çekilmesinden yanayım güvenlik için

• Ben donduğunu şöyle anlamıştım. El frenini indirdim, ama arabanın sağ arkası yatıyor. Yani hareket etmeye çalışırken önce "noluyor lan sağ arka tekerde taş mı var" falan diye düşünüyodum. Çünkü el freninin donduğunu bende bilmiyordum.

Sonra bir iki üç kez yarım debriyaj yapıp kalkmaya çalıştım yok sağ arkası inip kalkıyor twerkçi gibi.

Babamı aradım dediki haydaaa, o zaman şöyle yap el frenini çek bırak çek bırak en sondada iyice asıl sert bırak dedi. Ben öyle yapınca çözüldü sonra okula gidebildim.

İkisini birden tuttuğu zaman ise ağır ağır yavaş yavaş totoyu indirip kaldırdım indirip kaldırdım (bu sırada el freni inik elbette). Baktım yumuşamaya başladı ama tam %100 bırakmadı. Biraz bekledim el freni çek bırak çek bırak yaptım sonra yola bi çıktım yağ gibi aktı çözüldüğünden emin oldum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Barracud@ kullanıcısına yanıt
    Bagluma beklerim :) volvo s40 ve megane 2 2side donuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_aTRa_X -- 22 Aralık 2021; 20:55:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • M_aTRa_X kullanıcısına yanıt
    Bağlum bildiğin kartal yuvası :))

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Erzurum’da 4 yıl boyunca karda da kışta da çektim. Hiçbir şey olmuyor. Donmuşsa da genelde arabanın ilk ivmesiyle açılıyor zaten. Eğer çok tedirgin birisi isen el frenini çekme. Arabayı kaldırım yanına parket. Direksiyonu da kaldırıma doğru tam kır olay tamam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir ara meganınki donmuş gidiyorum, arka disk ısınıyor ama buz erimedi. Tamirciye telefon açtım ileri geri git dedi. Biraz da geri gittim açıldı. Yani hep ileri gidilirse buz çözülmeyebilir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.