Şimdi Ara

El freni inmiyor elektronik? Şimdi nolacak???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar, megane 4 aracım var 2016 model icon.

Bahtsız bedevi misali, direksiyonun yanindaki sigorta kutusunda 30 amperlikel frenine ait sigortayi sökerken iç plastik aksama düşürdüm, adamlar sigorta kutusunun içinde baya büyük bir delik bırakmış, o delikte bildiğiniz iç plastik aksamın içine kadar uzaniyor. Mühendis adamsin sen sigorta kutusunun içine delik bırakır mi adam, orayi birşeyle tikar. Sigorta değiştirirken bariz belli düşebilir içine küçük bi zimpirti zaten...

Şuan sigorta kutusunda 30 amperlik sigorta eksik, el freni çekili kaldi... Elektronik el frenin zarari işte, bu konuyu ders niyetine açıyorum.

İmkaniniz varsa 5-10-15-20-25-30 amperlik sigorta alın araciniza uyumlu, marketleri gezdim bir tane autokit markanin buldum ama oda büyük geldi şansımı...... Her neyse, alın yedek bagaja torpido ya koyun. Bayram bayram açık elektronikçi de yok, şunu anladim bu sigorta kendiliğinden atmış olsa, yedeği de yok yolda biraktirir..

Herkese iyi forumlar, iyi bayramlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9FiestaM6 -- 12 Nisan 2024; 20:31:37 >

• 9FiestaM6 kullanıcısına yanıt
    Bir paket bitirdim bir tane daha aldım. Daha uyguna da var ama 40 amperlik yoktu pakette. Yedekte bulunmasında fayda var

Mini Geçme Fişli Sigorta 10'lu
    https://www.hepsiburada.com/mini-geme-fili-sigorta-10lu-p-HBV000001BB8L?ftid=oae24s4mqmh1t2vc&magaza=%C5%9Eent%C3%BCrk+Oto+Aksesuar&url_src=ios-product-detail
  • Ordan baska bir sigortayi sök mumkunse far grubu vs
    Söktüğün sigortayi el freni sigortasina tak el frenini indirdiktem sonra geri yerine tak benzinliklerde bulursun sigorta
  • bazı araçların sigorta kutusunun yanında yedek soketleri olur. oraya koyardım ben eskiden. yıllardır sigorta sorunu yaşamadığım için kontrol de etmedim. öyle soketler varsa megane'da da oraya doldur yedek. başka bir yere koysan zaten sonra ara dur bulamazsın.

• Allah tüm yaratılanlara akıl fikir ihsan etmiş.

farın sigortasını söküp el frenine takamadın mı?

• Du Hast D kullanıcısına yanıt

Bir zeki sensin ya farin sigortasi 30 amper sanki de takip da halledelim değil mi?

Bir zeki sizsiniz varya, biz sanki bütün alternatifleri düşünmüyoruz.. Yok kardeşim 30 amper akim ceken ve sigortasi olan sadece el freninin. Bilip bilmeden yorum yapıyorsunuz.

• sinoplu kullanıcısına yanıt

Yok hocam yok, mini japon tip sigorta koymuşlar, butun çarşı pazar gezdik uymuyor büyük kaliyor. Mecburen oto elektrikçi bakicaz..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geçmiş olsun hocam. Merak ettiğim bir konu var lütfen yanlış anlamayın. En son 93 şahinim varken sigorta kutusunu açmıştım. Sonrasında 10'dan fazla araba değiştirdim hiçbirinde sigorta kutusu nerede bilmem bile. Neden sigortayı sökme ihtiyacı duymuştunuz ?

• Frenlere Oba ayçiçek yağı döktün mü elektrikçiye kadar götürür seni
  • Gokhan G. kullanıcısına yanıt

Park freni arizasi verdi, ariza ışığı yakti. Daha önce sinyal yanmayinca sigorta ile alakalı olduğunu tespit ettik. Bunda da aynı sorun olabilir mi acaba diyerekten sigortayi cikartip, direnci kontrol edip geri takma niyetim vardı. Lakin takarken de sigortayı düşürdüm, bugün yenisini taktkm sorunsuz calismakta.  

• Ussuz kullanıcısına yanıt

Onuda düşündüm ama akaryakıt kısmına koymak daha mantıklı geldi  

• 1 parça kabloyla köprü atın oldu bitti. Sanayiye kadar idare eder. Elektrikçiden sosyete sigorta diye temin edebilirsiniz hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 14 Nisan 2024; 0:56:53 >

• Alıntı

metni:
    direksiyonun yanindaki sigorta kutusunda 30 amperlikel frenine ait sigortayi sökerken iç plastik aksama düşürdüm,

Bayram, bayram durduk yere frenin sigortasını niye söktün onu söylersen sevinirim, bu şekilde olmadı =)

Alıntı

metni:
    Mühendis adamsin sen sigorta kutusunun içine delik bırakır mi adam, orayi birşeyle tikar.

Bazen delikler su dolmasın diye özellikle konulur. Delik konulmayınca mühendis buraya su alsa nasıl tahliye edilecek hiç düşünmemiş mi derler. Bence eleştirilmesi gereken kısım neden sigorta çıkacak kadar delik var neden bu tahliye deliği ızgaralı değil olması gerek. Cevabı da imalatı kolaylaştırmak maliyeti düşürmektir kesin.

Alıntı

metni:
    şunu anladim bu sigorta kendiliğinden atmış olsa, yedeği de yok yolda biraktirir..

Sigortan eğer atmışsa, arızayı veya kısa devreyi düzeltmeden tekrar sigorta takarsan o sigorta da atar. Çünkü sigorta belli bir sebepten dolayı atar. O sebebi ortadan kaldırmadığın sürece ister şalter ister sigorta isterse kaçak akım koruma rölesi fark etmez atmaya devam eder.

• Ussuz kullanıcısına yanıt

• El freni - Sigorta

Nedense bana manasız geldi...

• Material-Engineer kullanıcısına yanıt

Bulduk hocam, sonunda hallettik.. 

• Antor kullanıcısına yanıt

Hocam direksiyonun alt kisminda sigorta :) motor kısmını demiyorum.. Sigorta direksiyonun sol alt tarafında, açınca panelin alt kisminda 3 parmak genişliğinde delik var, o delikte iç döşemeye bağlanıyor.  

Yani su vs. o durum için değil bu delik..

• yoldan herhangi bir megane 2 veya scenic 2 durdurun. direksiyonun altında saklama kutusunun arkasında sigorta kutusu var. yanında yedekleri de var.

çoğu arabanın içinde bir kaç farklı yerde sigorta kutusu bulunur( kaput altı, direksiyon altı, torpido gözü arkası vs.) ve çoğunlukla yedekleri de yanında olur.

bayramda aracın lastiği inmişti. çakmaklıktan hava bastım ve kompresör sigortayı attırdı. yedeği yanında duruyordu. yedeğini taktım, elektrikçinin yanına uğradım ve aynı sigortadan alıp yedek yere koydum.

• Otomobillerin tek ekrandan tek tuşla vs tüm kontrollerinin olması iyi değil işte ama ona doğru gidiyorlar

Mekanik bazen iyidir

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.