Şimdi Ara

El Salvador tarih yazıyor: 150 BTC daha aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • El Salvador tarih yazıyor: 150 BTC daha aldı

Bitcoin’e entegre olarak tüm dünyaya örnek olan El Salvador tarih yazmaya devam ediyor. Yatırımcıların panik yaparak kaçıştığı her düşüşte alım fırsatı gören El Salvador devlet başkanı Nayib Bukele kripto varlıklarını arttırıyor. 

El Salvador yine Bitcoin aldı

Her düşüş yaşandığında Bitcoin satın almaya koşan El Salvador başkanı Nayib Bukele kripto para camiasının da sevgisini kazandı. Elon Musk gibi ünlüleri manipülasyon ile suçlayan camia Bukele’yi adeta baş tacı yapmış durumda. 

Ayrıca Bkz.Bitcoin kâbusa döndü, 28 bin doları gördü

Gece geç saatlerde yaşanan şok düşüş pek çok yatırımcıyı kripto para piyasasından adeta soğuturken Nayib Bukele için fırsat zamanı oldu. Ünlü politikacı 48670$ ortalama seviyesinden 150 Bitcoin daha aldı. Dip fiyatı yakalayamadığını söyleyebiliriz. 

Nayib Bukele’nin bu hamlesi karşılıksız kalmadı. Tron ağının kurucusu Justin Sun önce 100 adet Bitcoin satın alırken Bukele ısrar edince 50 Bitcoin daha aldı. Böylece iki isim toplamda o anki değerden 15 milyon dolar civarında Bitcoin almış oldu. Bitcoin fiyatı hali hazırda kritik destek olan 50 bin dolar üzerine çıkmanın mücadelesini veriyor. 

• Küçücük bir ülkenin kaderi bu kadar tehlikeli bir yere bağlanmaz aga. El Salvador'un diktatörü tam bir hayvan. Gazlamamak lazım. Nihayetinde kripto çökerse olan gariban halka olacak.

Çok tehlikeli bir oyun oynuyor. Ülkeyi uçuracak bir sermaye yaratması mümkün. Ama yoz bir hükümetin yaratılan veya gelen sermayeyi nasıl sömürebileceginin ayaklı kanıtı olan dev gibi bir ülke var: Türkiye. Yani bu sermaye çok büyüse bile, nihayetinde küçük bir kitleye peşkeş çekilir. Kaldı ki, oldukça riskli bir iş yapıldığı da aşikar.

Kripto para yatırımcılarının bunun gibi hayvanları pohpohlamayı bırakması lazım.

Kripto para dostu ülke ayağına "teknoloji şehri kurma" hedefi ekledi herif. Bunu Türk usulü "betona göm" kafası ile yaparlarsa çifte risk. Ha, "kripto dostu ülke" konseptini, "teknoloji üreten şehir" için bir kaldıraç olarak kullanırlarsa, kripto patlasa bile kalıcı bir değer yaratabilirler.

Ama benim düşüncem, El Salvador'a "ithal teknoloji şehri" kurup, vergi cenneti yaratıp, kara para ve kolay kazanılmış para ve bu paraların sahiplerinin yaşayabilecekleri ve tatil yapabilecekleri, dikkat çekmeden para ezebilecekleri bir ortam haline getirmeyi planlıyorlar. Kendi halklarını da bu düzenin hizmetçileri yapıp, gelirlerini ikiye belki üçe katlayacaklar; ama geliri üçe katlanan gariban gene gariban kalacak. Gene de artan refah seviyesi sayesinde iktidar iktidarını koruyacak. Ama iktidarın ana amacı gerek inşaat, gerek de sermayeyi çekerken aradan komisyonunu almak olacak.

Bu modelde en büyük risk, dünyanın büyük bir hızla ortak vergi oranları ortamına giderek, vergi cenneti kavramını ortadan kaldırmaya başlaması. Bu konuda son iki yıldır çok büyük gelişmeler oldu. Eğer bu yaklaşım devam ederse, El Salvador'un nefesini anında keserler aga.

Bu arada, "dünyada ortak vergi oranı" fikrini destekliyorum. Çok basit bir sebebi var: dünyada zenginler vergilendirilemiyor. En çok vergi orta ve orta üst gelirlilerden toplanıyor. Zenginlerden vergi toplanabilirse vergi oranları düşebilir veya dar gelirlilere verilen destekler artabilir. İki ihtimal de bana uyar.
  • Yazdıkları tarihe bak. lol

• Nasıl bir devlet başkanı bu adam, çok ilginç gerçekten.

• Yazık ya, devletin umudu bitcoin'e kalmış. Gerçi bizdeki vatandaşların da durumu öyle. Bitcoin harbiden bir yerde patlarsa, birileri çok zengin olur, ciddi bir oranda da intiharlar yaşanır muhtemelen.

• Bu adam Bitcoin aldıkça Bitcoin düşüyor. :)

• Spider_hip kullanıcısına yanıt

hocam siz daha iyisini bilirsiniz ama bu ve bunun gibi durumlar için söylenmiş bir söz var; "her koyun kendi bacağından asılır..."

• Millet ülkesi için kendi çapında bi şey alıyor ne güzel

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yakında ekonomisi bizi geçer. Demedi deme İbrahim.

• devlet var devletcik var. işte örneği diyeceğim bu ülke devletcik bile değil.

• Adam paradan para kazanıyor. 1 ay içinde 3-5 kuruluş parası daha gelir.

• Değişik değişik ülkeler var arkadaş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dip kelimesi global mi acaba 🤣

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben bu influencerı ciddi sevip saymaya başladım lan

Biz 3 kuruş bulacağız diye araplara ardımızı satıyoruz

Adam paradan para kazanıp okul hastane vs yaptırıyor

Abi çok komik değil mi ansını satıyım, şu adamdan daha rezil haldeyiz dünya kamuoyunda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ladro -- 4 Aralık 2021; 20:50:47 >
  • yürübe kim tutar seni

• Küçücük bir ülkenin kaderi bu kadar tehlikeli bir yere bağlanmaz aga. El Salvador'un diktatörü tam bir hayvan. Gazlamamak lazım. Nihayetinde kripto çökerse olan gariban halka olacak.

Çok tehlikeli bir oyun oynuyor. Ülkeyi uçuracak bir sermaye yaratması mümkün. Ama yoz bir hükümetin yaratılan veya gelen sermayeyi nasıl sömürebileceginin ayaklı kanıtı olan dev gibi bir ülke var: Türkiye. Yani bu sermaye çok büyüse bile, nihayetinde küçük bir kitleye peşkeş çekilir. Kaldı ki, oldukça riskli bir iş yapıldığı da aşikar.

Kripto para yatırımcılarının bunun gibi hayvanları pohpohlamayı bırakması lazım.

Kripto para dostu ülke ayağına "teknoloji şehri kurma" hedefi ekledi herif. Bunu Türk usulü "betona göm" kafası ile yaparlarsa çifte risk. Ha, "kripto dostu ülke" konseptini, "teknoloji üreten şehir" için bir kaldıraç olarak kullanırlarsa, kripto patlasa bile kalıcı bir değer yaratabilirler.

Ama benim düşüncem, El Salvador'a "ithal teknoloji şehri" kurup, vergi cenneti yaratıp, kara para ve kolay kazanılmış para ve bu paraların sahiplerinin yaşayabilecekleri ve tatil yapabilecekleri, dikkat çekmeden para ezebilecekleri bir ortam haline getirmeyi planlıyorlar. Kendi halklarını da bu düzenin hizmetçileri yapıp, gelirlerini ikiye belki üçe katlayacaklar; ama geliri üçe katlanan gariban gene gariban kalacak. Gene de artan refah seviyesi sayesinde iktidar iktidarını koruyacak. Ama iktidarın ana amacı gerek inşaat, gerek de sermayeyi çekerken aradan komisyonunu almak olacak.

Bu modelde en büyük risk, dünyanın büyük bir hızla ortak vergi oranları ortamına giderek, vergi cenneti kavramını ortadan kaldırmaya başlaması. Bu konuda son iki yıldır çok büyük gelişmeler oldu. Eğer bu yaklaşım devam ederse, El Salvador'un nefesini anında keserler aga.

Bu arada, "dünyada ortak vergi oranı" fikrini destekliyorum. Çok basit bir sebebi var: dünyada zenginler vergilendirilemiyor. En çok vergi orta ve orta üst gelirlilerden toplanıyor. Zenginlerden vergi toplanabilirse vergi oranları düşebilir veya dar gelirlilere verilen destekler artabilir. İki ihtimal de bana uyar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 4 Aralık 2021; 22:51:19 >

• Ben de görünce aynı şeyi düşündüm El Salvador tarih yazıyor: 150 BTC daha aldı 

• Spider_hip kullanıcısına yanıt

Devlet dediğin ben sen o değil mi? - Karahanlı

• Adamın profil fotoğrafı bile bir başka.

• Ülkenin başına Rap müzik şarkıcısı gibi bir animasyon karakterini getirince ülke ekonomisi böyle yönetiliyor demek ki.

El Salvador tarih yazıyor: 150 BTC daha aldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 5 Aralık 2021; 12:25:30 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.