|
Bildirim
Yazık ya, devletin umudu bitcoin'e kalmış. Gerçi bizdeki vatandaşların da durumu öyle. Bitcoin harbiden bir yerde patlarsa, birileri çok zengin olur, ciddi bir oranda da intiharlar yaşanır muhtemelen.
|
Bu adam Bitcoin aldıkça Bitcoin düşüyor. :)
|
Küçücük bir ülkenin kaderi bu kadar tehlikeli bir yere bağlanmaz aga. El Salvador'un diktatörü tam bir hayvan. Gazlamamak lazım. Nihayetinde kripto çökerse olan gariban halka olacak.
Çok tehlikeli bir oyun oynuyor. Ülkeyi uçuracak bir sermaye yaratması mümkün. Ama yoz bir hükümetin yaratılan veya gelen sermayeyi nasıl sömürebileceginin ayaklı kanıtı olan dev gibi bir ülke var: Türkiye. Yani bu sermaye çok büyüse bile, nihayetinde küçük bir kitleye peşkeş çekilir. Kaldı ki, oldukça riskli bir iş yapıldığı da aşikar. Kripto para yatırımcılarının bunun gibi hayvanları pohpohlamayı bırakması lazım. Kripto para dostu ülke ayağına "teknoloji şehri kurma" hedefi ekledi herif. Bunu Türk usulü "betona göm" kafası ile yaparlarsa çifte risk. Ha, "kripto dostu ülke" konseptini, "teknoloji üreten şehir" için bir kaldıraç olarak kullanırlarsa, kripto patlasa bile kalıcı bir değer yaratabilirler. Ama benim düşüncem, El Salvador'a "ithal teknoloji şehri" kurup, vergi cenneti yaratıp, kara para ve kolay kazanılmış para ve bu paraların sahiplerinin yaşayabilecekleri ve tatil yapabilecekleri, dikkat çekmeden para ezebilecekleri bir ortam haline getirmeyi planlıyorlar. Kendi halklarını da bu düzenin hizmetçileri yapıp, gelirlerini ikiye belki üçe katlayacaklar; ama geliri üçe katlanan gariban gene gariban kalacak. Gene de artan refah seviyesi sayesinde iktidar iktidarını koruyacak. Ama iktidarın ana amacı gerek inşaat, gerek de sermayeyi çekerken aradan komisyonunu almak olacak. Bu modelde en büyük risk, dünyanın büyük bir hızla ortak vergi oranları ortamına giderek, vergi cenneti kavramını ortadan kaldırmaya başlaması. Bu konuda son iki yıldır çok büyük gelişmeler oldu. Eğer bu yaklaşım devam ederse, El Salvador'un nefesini anında keserler aga. Bu arada, "dünyada ortak vergi oranı" fikrini destekliyorum. Çok basit bir sebebi var: dünyada zenginler vergilendirilemiyor. En çok vergi orta ve orta üst gelirlilerden toplanıyor. Zenginlerden vergi toplanabilirse vergi oranları düşebilir veya dar gelirlilere verilen destekler artabilir. İki ihtimal de bana uyar. |
Yakında ekonomisi bizi geçer. Demedi deme İbrahim.
|
Aynen bitcoin çökecek. Bir araştır bakalım 10 yılda bir kere çökmüş mü? Sokaktaki telefonunu çıkar diyen dayilardan tek farkıniz yaşınız
|
|
|
|
|
hocam siz daha iyisini bilirsiniz ama bu ve bunun gibi durumlar için söylenmiş bir söz var; "her koyun kendi bacağından asılır..." |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ladro -- 4 Aralık 2021; 20:50:47 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 4 Aralık 2021; 22:51:19 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ben de görünce aynı şeyi düşündüm < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Devlet dediğin ben sen o değil mi? - Karahanlı < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Ülkenin başına Rap müzik şarkıcısı gibi bir animasyon karakterini getirince ülke ekonomisi böyle yönetiliyor demek ki. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 5 Aralık 2021; 12:25:30 > |