Şimdi Ara

el yapımı power bank tasınabilir sarj

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
24.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaslar malum power bank tasınabilir sarj cihazlari cok pahallı ucuzuda işe yaramaz ama ben bu sorunu hem eylenerek hemde elektironik iksilerin anlayacagi isle soyleyeyim bir power bank aldim 15 tl ye 1000 mah o zaten bize yetmeyecegi icin bilgisayar laptop tamircisinden bozuk veya ikinci el olabilir tabiki ben bozuk aldim Li-on batarya laptopun ve bunları + ve - ayni sekilde birlestirdim normalde seri bagli olur laptop bataryasi 12 volt olur ben bunlari ayirim birlesdirdim ve 3.95 volt oldu tabi bu dolunca 4.15 volta cikiyor bundan yukari cikmaz gelelim işimize adigimiz 15 TL power bank cihazini sökelim ve bataryasindan ayiralim birlestirdigimiz laptop bataryasina leim leyelim ve cihaza sarja takalim veya cep telefonunu doldurmayi deneyin tes ettikden sonta bataryayi bantla sarin tabi ilk önce beyaz ban olsun hani boya yaparken kullanilan sonra isteyen cirkin görüntü olmasın diye uzerine folyo banti var onunla kapatabilir en son power bank cihazi icin barayadan kaplo cikartmis olmaniz lazim ben atlamisim soylemeyi ve acma kapama anaktari bulun bir yerden kaplolarda bakir olmasin isi kaybina ugruyor celige benzer kablolar var ondan oluyor isinmiyor ondan lehim atin power bank cihazina baglayin onuda bantlayin bataryanin bir kosesine ve iyi ce bantlayinki cikmasin bukadar cok uzun oldu sorunuz varsa sorun :)

• bu arada aldigim Li-on pol bozuk dedim aslinda calisiyor sadece laptoba giris bolumunde disler var orada anakarti bozulmus oluyor piller saglam yani baryalar birlezince 13 bin.mah oluror :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi conipek -- 9 Şubat 2014; 4:42:29 >
  • Noktalamasız, işaretsiz, yersiz, yurtsuz, göçebe yazına kurban oliyim. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: motiongeneer

Noktalamasız, işaretsiz, yersiz, yurtsuz, göçebe yazına kurban oliyim. :)
    4 adet şarjedilebilir kalem pil
    pil kutusu
    basit bir devre

bunları birleştirince akıllı telefonlar şarj edilebiliyor.

• eldeki malzemeleri değerlendirmek için olabilir, ama parayla powerbank ve lion pil alıp yapmak güçlü bir powerbank ile aynı fiyata gelecektir.. ücube görüntüsü de cabası..

çin sayesinde birçok cihaz, bizim alacağımız perakende malzeme fiyatından daha ucuza satılıyor.. yani "maliyet" odaklı olarak elektronikte bir şeyler yapmamız mantıklı değil.. sadece hobi veya eldekileri değerlendirme amacıyla yapılabilir..

geçen aylarda DH'den biri bim'den ledli ışıldak almış.. 14,90 TL..
    zaten içindeki 6v 4Ah akü 10-15 lira, ledleri en az 5 lira, eh bunun kutusu var, dahili şarj devresi var, fişli kablosu var, var oğlu var..
    aynı ışıldağı kendim yapmaya kalktığım zaman iki katı fiyata maloluyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 9 Şubat 2014; 20:34:31 >
  • evet hobi olarakta yapilabilir. ama ben power banki 15 TL aldim laptop Lİ -on pilinide 5 TL ye aldim 20 TL etti ve 13.500 mah elde etmis oldum ve bu normalde cok pahali birsey. ve devamlı telefonu onunla sarj ediyorum . 24 kez sarj ettim hayla ful gösteriyor. ve onun bataryasınıda 21 satte doldurdum malum 13.500 mah :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi conipek -- 10 Şubat 2014; 4:33:10 >
  • bende 2tane 3.7 volt 2800 mah ve 1 tanede 1.2 volt 1200 mah pil var bunları 3.7 olanları paralel 1.2 olanlarıda seri bağlasam 5.2 gibi bir voltaj değeri elde ediyorum (doğru ölçtüysem) bunu direk usb nin kırmızı + siyah eksi kutuplarına bağlasam çalışmazmı illa bu devreyi yapmak mı lazım birde ben devreyi tam kavrayamadım sadece lehim yapan amatör birinin anlayacağı şekilde tarif etseniz :D mesela vcc ne birde kafama takılan normal powerbanklarda çıkış 1.A biz bu değeri nasıl dengeleyeceğiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harunoztufek -- 9 Eylül 2014; 10:33:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: harunoztufek

bende 2tane 3.7 volt 2800 mah ve 1 tanede 1.2 volt 1200 mah pil var bunları 3.7 olanları paralel 1.2 olanlarıda seri bağlasam 5.2 gibi bir voltaj değeri elde ediyorum (doğru ölçtüysem) bunu direk usb nin kırmızı + siyah eksi kutuplarına bağlasam çalışmazmı illa bu devreyi yapmak mı lazım birde ben devreyi tam kavrayamadım sadece lehim yapan amatör birinin anlayacağı şekilde tarif etseniz :D mesela vcc ne birde kafama takılan normal powerbanklarda çıkış 1.A biz bu değeri nasıl dengeleyeceğiz

powerbanklerde sarj regularoru var surekli olarak 5v veriyor. orneginbpillerin gucu bitti 4 v a dustugu an telefonun pilleri sarz etmeye baslar. bu yuzden sarj regulatoru alman lazim veya eski powerbankden almalisin. kolay gelsin
  • harunoztufek H kullanıcısına yanıt
    5.2 v piller tam doluyken şarj edebilir. fakat pillerin gücü azalıp voltaj düştüğünde telefonu artık şarj etmeyebilir. yine de bu durum telefon modellerine göre değişebiliyor, denemek lazım. çıkışa 100 mikrofaratlık bir kondansatörü paralel bağlayın.
    vcc dediği + uç
    gnd - uç
    devrenin amperi sadece şarj süresini belirlemekte etkilidir. 2A lik devre 1A e göre iki kat daha hızlı şarj eder.
    lehim işini tarif etmek için forumu araştırın
  • teşekkürler deneyeceğim inş
  • quote:

Orijinalden alıntı: harunoztufek

teşekkürler deneyeceğim inş
    bugün bimden power bank aldım bunu bir ara deniyeceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: imkansizlar

bugün bimden power bank aldım bunu bir ara deniyeceğim

Alıntıları Göster
    2 adet 3.7V pil ve LM2575 devresiyle de yapabilirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cowsmilk

2 adet 3.7V pil ve LM2575 devresiyle de yapabilirsiniz..

Alıntıları Göster
    aliexpress te çok güzel kutular ve devreleri mevcut hatta pil seviyesini ekranında yüzdelik dilimle gösteren şarj girişi olan 2 farklı akımda çıkışı olan şık kutular 9 10 dolar. ve 3.7v luk 5000mah akadar piller var 1 kutu ve 4 pil al kutunun içine yerleştir 20.000mah lik şarj aletin olur hemde çok şık olur. ben kendim yaptım aliminyum kasalı 24.000mah oldu ve bana maliyeti 18dolar oldu s4ü 12 13 defa çok rahat şarj ediyor 1 haftalık biryere giderken asla yanıma bundan başka şarj aleti almıyorum arabada bile bunu kullanır oldum

• quote:

Orijinalden alıntı: omrrdm

aliexpress te çok güzel kutular ve devreleri mevcut hatta pil seviyesini ekranında yüzdelik dilimle gösteren şarj girişi olan 2 farklı akımda çıkışı olan şık kutular 9 10 dolar. ve 3.7v luk 5000mah akadar piller var 1 kutu ve 4 pil al kutunun içine yerleştir 20.000mah lik şarj aletin olur hemde çok şık olur. ben kendim yaptım aliminyum kasalı 24.000mah oldu ve bana maliyeti 18dolar oldu s4ü 12 13 defa çok rahat şarj ediyor 1 haftalık biryere giderken asla yanıma bundan başka şarj aleti almıyorum arabada bile bunu kullanır oldum

Hocam link atmaniz mumkun mu faydalansak ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ata350

quote:

Hocam link atmaniz mumkun mu faydalansak ?

Alıntıları Göster

bu linkte 6 adet pil var cihazlar 3 yada 4 pilli oluyor duruma göre farklı ürün bulabilir yada 6 pil alıp 2 ürün de yapılabilir 3 er pilli

• quote:

bu linkte 6 adet pil var cihazlar 3 yada 4 pilli oluyor duruma göre farklı ürün bulabilir yada 6 pil alıp 2 ürün de yapılabilir 3 er pilli

Bu pilleri kullanıp denediniz mi? Çünkü Çin menşeili sitelerdeki 18650'lerin %90'ı sahte ve iddia edilenden düşük kapasiteli oluyor. Bence bu pillerde 500-1000 mAh arası kapasite alabilirseniz iyidir.
    Eğer gerçek kapasitesine uygun 18650 bakıyorsanız Sanyo, Samsung, Panasonic ya da LG gibi markalı olmasına dikkat edin. Hele hele markası UltraFire ise %99 sahtedir. Ayrıca en yüksek kapasite 3400 mAh'dir. Bunun üzerinde kapasite iddia eden ürünlere itibar etmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: yxsdf

quote:

Bu pilleri kullanıp denediniz mi? Çünkü Çin menşeili sitelerdeki 18650'lerin %90'ı sahte ve iddia edilenden düşük kapasiteli oluyor. Bence bu pillerde 500-1000 mAh arası kapasite alabilirseniz iyidir.
    Eğer gerçek kapasitesine uygun 18650 bakıyorsanız Sanyo, Samsung, Panasonic ya da LG gibi markalı olmasına dikkat edin. Hele hele markası UltraFire ise %99 sahtedir. Ayrıca en yüksek kapasite 3400 mAh'dir. Bunun üzerinde kapasite iddia eden ürünlere itibar etmeyin.

hocam ben LG marka bakıyorum ancak Türkiye'de yok gibi. Nereden bulabilirim bir fikrin var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: conipek

merhaba arkadaslar malum power bank tasınabilir sarj cihazlari cok pahallı ucuzuda işe yaramaz ama ben bu sorunu hem eylenerek hemde elektironik iksilerin anlayacagi isle soyleyeyim bir power bank aldim 15 tl ye 1000 mah o zaten bize yetmeyecegi icin bilgisayar laptop tamircisinden bozuk veya ikinci el olabilir tabiki ben bozuk aldim Li-on batarya laptopun ve bunları + ve - ayni sekilde birlestirdim normalde seri bagli olur laptop bataryasi 12 volt olur ben bunlari ayirim birlesdirdim ve 3.95 volt oldu tabi bu dolunca 4.15 volta cikiyor bundan yukari cikmaz gelelim işimize adigimiz 15 TL power bank cihazini sökelim ve bataryasindan ayiralim birlestirdigimiz laptop bataryasina leim leyelim ve cihaza sarja takalim veya cep telefonunu doldurmayi deneyin tes ettikden sonta bataryayi bantla sarin tabi ilk önce beyaz ban olsun hani boya yaparken kullanilan sonra isteyen cirkin görüntü olmasın diye uzerine folyo banti var onunla kapatabilir en son power bank cihazi icin barayadan kaplo cikartmis olmaniz lazim ben atlamisim soylemeyi ve acma kapama anaktari bulun bir yerden kaplolarda bakir olmasin isi kaybina ugruyor celige benzer kablolar var ondan oluyor isinmiyor ondan lehim atin power bank cihazina baglayin onuda bantlayin bataryanin bir kosesine ve iyi ce bantlayinki cikmasin bukadar cok uzun oldu sorunuz varsa sorun :)

çok açıklayıcı(!) bir yazı insan aşama aşama adım adım anlatır

• omrrdm O kullanıcısına yanıt
    Ustam bende böyle birşey yapmayı düşünüyorum pil olarak eski notebok pili kullanacağım 18650 pil önerceğiniz devre varmı göstergeli olursa iyi olur üzerinede güneş enerjisi koyacağım önerceğiniz ürün varmı aliexpress üzerinden
  • Aslında iş yapması lazım bu konu niye sönmüş gitmiş?

Şu sıralar yeni bir şeyler yapmam lazım. En son kinetik enerjinin elektrik enerjisine dönüşmesi projesini yapıp yeğenime okul sergisinde baş sırayı kapmasını sağladım. Rüzgar enerjisi ve güneş enerjisi merakı başladı ama biraz maliyetli onlar. Bekleyecekler bir süre.

Şimdi de 1 2 leptop bataryasından söküp elde ettiğim 16 adet 18650 3.7 v pil ile dev bir powerbank yapma peşindeyim. Hatta daha da ekleme planlarım var. 50 adet 18650 pilden oluşan, taşınabilirliği kötü ama performansı yüksek bir jeneratör gibi resmen.

Dedim forumda vardır ama pek ilgisiz çıktı. Hazırını almak kolay. Çinli yapıyor 3 kuruşa satıyor 3.5 kuruşa. Ama kendin yapınca farklı. Deneysiz, emeksiz, projesiz hayat hayat değildir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.