Şimdi Ara

El Yapımı Wireless Anten (BiQuad 12dB ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
2
Favori
63.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • playstation 3 ile ilgili bilgisi olan yok mu...nasıl bağlanır yardım....
  • quote:

Orjinalden alıntı: hslifetr

abi şimdi ben bu antenden ik tane yaptım. ikisini birbirine nasıl bağlıcam araya herhangi bir araç cihaz baglamak gerekiyor mu? yardım...

Selam,

Eğer ikisini birden tek bir cihaza bağlamak istiyorsan wireless splitter kullanman gerekli aksi taktirde herhangi bir şey göremezsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yesilormancini

playstation 3 ile ilgili bilgisi olan yok mu...nasıl bağlanır yardım....

Selam,

Playstation 3 te anten çıkışı varmı yokmu bilmiyorum eğer varsa normal olarak konektörden bağlıycaksın. Yoksa PS3 ün içini açıp wireless kısmın antenini bulacaksın, daha sonra bu anteni devre dışı bırakıp yaptığın anteni bu bölgeye lehimleyeceksin.
  • Yani bozma riskin çok yüksek. Ben uğraşma derim....
  • optimarax cidden yardımın lazım imzama bile yazdım. pm atarsen mailini veya talefonunu çok makbule geçer.
  • usta bu 4 nec programının nasıl kullanıdığını küçük bir anlatsan yeter yahu. Catia kullanıyorum. Solidworks kullanıyorum. MasterCAM, Unigraphics kullanıyorum. ufak bir anlatıversen yeter. Bu programı öğrenmem lazım... Konu açayım tabiki herkes öğrensin de öğrenelim şunu artık....
  • konu açtım programla ilgili

http://forum.donanimhaber.com/m_26622101/tm.htm

program hakkında bu linkten devam edelim...
  • Sayın optimarax .

Yukarıda masa üstü resmi olarak koyduğun anten tasarım prgramının adı nedir?

Bilgi verirsen sevinirim.

Saygılarımla..
  • quote:

Orjinalden alıntı: a_kosif

konu açtım programla ilgili

http://forum.donanimhaber.com/m_26622101/tm.htm

program hakkında bu linkten devam edelim...
  • lightt,
    Açtığın konular çok faydalı öncelikle bunun için teşekkür ederim.
    Yaptığın antenler arasında bana en çok bu uyarmış gibi geliyo, hem küçük hem kazancı yüksek.
    Fakat bi kaç sorum olacak;

Bu anteni masamın üstüne koyacam ya da kitaplığın üstüne, yani göz önünde olacak o yüzden göze de güzel görünmesini istiyorum. Bu yüzden paslanmaz rengi spreylerle boyasam sıkıntı yaratır mı?

Ayrıca alttaki bakır plakayı da değişik şekillerde kessek sorun olur mu? Yani illa kare şeklinde mi olması gerekir yoksa eliptik, dairesel ya da anten gibi diamond olabilir mi?

Anten biraz da küçük olsun istiyorum yani fazla değil 100x100 mm bile olsa yeterlidir. Bu ölçülerde sorun olur mu acaba?

Sorular bunlar şimdiden teşekkürler.
  • Selam,

Antidote01 arkadaşım öncelikle teşekkür ediyorum. Boyama olayı boyanın cinsine göre değişmekte, bazı boyalar kablosuz sinyalleri soğurabiliyor hatta bunun için özel olarak üretilmiş boyalar var, ama şu yada bu boyayı kullan sorun olmaz diyemiyorum çünkü bu konuda bir bilgim yok ve hiç denemedim, eğer boyayı daha sonradan çıkarabilme gibi bir olasılığın varsa boyamayı deneyebilirsin. Antenin boyutları ve şekliyle fazla oynamamanı tavsiye ediyorum, arka yansıtıcıyı dairesel yapabilirsin ama 100*100 boyutlarında bir levha yetersiz gelecektir ve antenin kazancını değiştirecek verimini azaltacaktır.
  • lıghtt hocam mrb benim edimax standart model var şimdi bizim burda pizza pizza var ordan çekmek istiyorum google ile baktı marada 220 metre var bu kutu ile anten yapmayı düşünüyorum mümkünmü ordan çekmemiz acaba
  • türk icatlarına bayılıyorum harika şeyler yapıyolar elinize sağlık bende yapacam bi tane
  • arkadaşlar aynı antenden ben de yaptım ve su an kullanıyorum anteni rt 205 modeme lehimleyerek mevcut antenlerinin birine paralel bagladım... antenin yapımı kolay ve zevkliydi maksadımarkadaşa internet vermekti ve basardım...kablo olarak elimde rg6-u4 sat kablosu vardı onu kullandım hemde 10 mt kaablo kullandım yayın mesafem 2 kat arttı tp link wl422g antenli usb wireless alıcının arkasınada yarım daire şeklinde ve 15 cm yüksekliginde yansıtıcı yaptım o şekilde baglanıyor.. çalışma tamamen deneme amaçliydı ve özenmeden yaptım bakır yerine aliminium levha ve aliminüum bant kullandım kare şek,lleri yaparken 6 mm bakır kablo kullandım. dış ucu levhaya orta ucu bakırdan yaptıgım kısma verdim.. yalnız DIŞ UÇ İLE ORTA UÇ YALITIMLI YAPTIM ..
    çünkü usb alıcımın antenini ölçtügümde dış uç ile orta uç arasında deger göremedim.. dogrusu ne
  • güzel paylasım
  • quote:

Orijinalden alıntı: a_kosif

Arkadaşlar bunun modem için yapıldığını düşünüyorum ancak modem'e nasıl bağlayacağız bu anten girişini?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihto -- 21 Aralık 2020; 20:27:5 >
  • Arkadaşlar ankarada bu tarz antenlerle uğraşan birisi varmı?? beraber de yapabiliriz yada yapan arkadaşa ücretini de verebilirim yeterki performans alayım... Haydi Ankaralı arkadaşlarım bi yardım eli uzatın
  • vaktim olursa bir ara bende deneyeceğim.
  • Arkadaşlar epeydir arıyorum hep wireless çekimi için antenler yapılmış. Peki 360 derece yaymayı yükseltmek için bu antenler iş görürmü ? nasıl bir anten yapmak gerek ? Cihazım TP-LINK 5110G 400mw çıkış gücü var. Üzerindeki anten 4 db.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.