Şimdi Ara

El Yapımı Wireless Anten TEST-1 (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
323
Cevap
4
Favori
154.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    arkadasım bende routerboard532, minipci, anfi ve dlink outdoor anten var.
    ben elimdeki interneti bu aletler vasıtasıyla mikrotik yardımıyla baska kullanıcılara dağıtıyordum. elime minipci ın yuksek bir versiyonu geldi bende bunu taktım ama taktıktan sonra kimse yayınımı alamadı bende eski minipci kartını geri taktım ama yine kimse yayınımı alamadı. mikrotikte bir sorun var ama bende cozemedim her sey calısıyor yardımcı olursan cok sevinirim şimdiden tsk
  • arkadaşlar bende kablolu modemimle kotalı adsl kullanıyorum
    evin yakınlarında alışveriş merkezi var wirelees bağlantısı var
    bende bu antendan yapmak istiyorum yanlız bir sorum var

modemim kablolu olduğu için wireless usb adaptör alsam (anten çıkışlısı varmış) işimi görürmü yani
    wireless anten almama gerek varmı?

sorumu cevaplarsanız çok makbule geçer
    herkeze başarılar
  • cengova arkadaşım , çekim gücü iyi olan ( arties- linkys-trendnet -zyxel) gibi kablosuz usb adaptörlerden birini alıp bağlanabilirsin .

fakat masaüstü bilgisayarın varsa usb adaptör yerine kablosuz pcmcıa kart alarak da bağlanırsın , nispeten kartlar daha güçlü oluyor .

Anten işi eğer bağlantıda soru yaşarsan devreye girer . Forumda konuyla ilgili önemli paylaşımlar var , araştır faydasını görürsün . Kolay gelsin .
  • slm kardesım allah razı olsun senden gecen senelerde cok arastırmıstım ama hıc senın konu kadar faydalı konu bulamadım tekrar tesekkur ederım paylasımın ıcın
    sorum su: bende zoom x6 modem var alıcı olarak ne alıyım ve ucuna hangı antenı yapayım sence
    oturma planımız şöle sımdı ben mahallenın ortasında oturuyorum en son kattayım 3.kat arkadasım evını ıse damdan dırek göruyorum ve aramızda yaklasık 70m kadar mesafe var ve dıyer bı arkadasım ıse dıyer mahallede araya bı bına gırıyoo sence ben hangı antenı alayım yapayım neler gerekır bı fıkır verebılırmısın

hersey ıcın cok tesekkur ederım bu bılgıler altın degerınde
  • thisisanighmare ile 10 dBi lik altın kablodan yapılma bi-quad anteni çanakla birleştirdik 60 cm lik offset kullandık bu bi-quad antende 2 metre lmr240(rf240) kullandık ayrıca rp-sma konnektör de altın. Cihaz olarak Alfa 500mW usb bağlantılı wi-fi cihazı kullandık. Testi İzmir/Karataş'tan yaptık. Karşıyaka'da 2-3 tane AP buldu hedefimiz Karataş'tan Mavişehire ulaşmak.

El Yapımı Wireless Anten TEST-1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SSH -- 10 Mart 2008; 13:00:55 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: can-selcik

thisisanighmare ile 10 dBi lik altın kablodan yapılma bi-quad anteni çanakla birleştirdik 60 cm lik offset kullandık bu bi-quad antende 2 metre lmr240(rf240) kullandık ayrıca rp-sma konnektör de altın. Cihaz olarak Alfa 500mW usb bağlantılı wi-fi cihazı kullandık. Testi İzmir/Karataş'tan yaptık. Karşıyaka'da 2-3 tane AP buldu hedefimiz Karataş'tan Mavişehire ulaşmak.

süper olur acık alan super ceker bende cok ıstıyom böle seyler yapmak ama ne alcagımı bılmıyom hocam gumupalaya dogru da el atın benden alın ınternet benım wıreless acık sıfre yok

• quote:

Orjinalden alıntı: brkyildiz

pıyasada normal antenler satılıyo bakırdan yapılan t.v. ıcın onu deneyen varmı aynı yapılan antenlere benzıyo sekılde gorulene benzıyo ben enkısa zamanda denıcem ve daha buyuklerıde satılıyo yaklasık 1,5 metre fıyat olarakda 10 ytl gıbı deneyen varsa lutfen yazsın

Bu soruya yanıt verecek arkadaş yok mu? VE kılçık antenler de işe yarar mı? VE 10 km uzaklıktan wrieless sinyali nasıl alabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eko200 -- 11 Mart 2008; 12:25:51 >
  • arkadaşlar bende yakında anten yapmayı düşünüyorum
    modemim kablolu kısa zamanda wireless PCI kart alıp anten yapacam
    anten kablosu olarak RG11 kullanmayı düşünüyorum bu kablonun metre fiyatı nekadar bilginiz varmı?
    veya tavsiye edebileceğiniz bir kablo varmı
    yaptığınız antenlerden memnunmusunuz
  • arkadaşlar yaptığım antenin dbi değerini nasıl bulurum 7 dbi ile bağlanamadığım yere şimdi çok rahat bağlanıyorum 7 dbi den yüksek oldu anladım ama dbi değerini bilmek istiyorum
    bunu anlamak için herhangi bir yazılım varmı.
  • yaw kardeşim bu nasıl iş ekranın sağ tarafındaki reklam yazıları kapatıyor ne yapacagım
  • yaptığım anten bu arkadaşlar bu tip çalışma daha önce görmedim ben baya bir deneme sonucunda bunu buldum bende 7 dbi ommionel anten vardı arada bir gelen bir modem vardı şifresiz şu anda onu çok rahat görüyor bu elyapımı benim anten ama dbi kaç bilmiyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: optimarax

quote:

Orjinalden alıntı: BEYLİKDÜZÜ

yaptığım anten bu arkadaşlar bu tip çalışma daha önce görmedim ben baya bir deneme sonucunda bunu buldum bende 7 dbi ommionel anten vardı arada bir gelen bir modem vardı şifresiz şu anda onu çok rahat görüyor bu elyapımı benim anten ama dbi kaç bilmiyorum

*
    Yaptığınız antenin ölçülerinide verebilirmisiniz.Sanırım bu tip bir anten 15 dbi civarı olmalı.(Double Bi Quad anten gibi olmuş)

bana sektör gibi geldi ama ince çalışmamış arkadaş en az 5 dBi kaybı vardır onun. Uzunluğu ne kadar o antenin?

• 30 cm uzunluğu dustum antenin inçe çalışmamış 5 dbi kayıp var demişsin nasıl bu kanıya vardın anlamadım şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BEYLİKDÜZÜ -- 14 Mart 2008; 23:18:18 >
  • quote:

30 cm uzunluğu dustum antenin inçe çalışmamış 5 dbi kayıp var demişsin nasıl bu kanıya vardın anlamadım şimdi

30 cm mi? komik geldi bana çünkü bundan kazancın 10 dBi bile değildir. yaklaşık 6-9 dBi arasında birşey işçilik güzel değil + açık alan 4-7 dBi yapıyor.
  • dostum ben pek öle sanmıyorum elimde 7 ve 9 dbi antenler zaten var ommionel ama şu anda bağlantı kurduğum modeme bırak bağlanmayı çoğu zaman görmüyorlardı bile
  • quote:

dostum ben pek öle sanmıyorum elimde 7 ve 9 dbi antenler zaten var ommionel ama şu anda bağlantı kurduğum modeme bırak bağlanmayı çoğu zaman görmüyorlardı bile

omni ile sektörü karşılaştırmak çok aptalca olur
    omni iki tarafta kullanılırsa performans düşer genelde alıcı taraf yönlü verici taraf omni kullanmalıdır öbür türlü ikisi omni kullanmamalı. her ne kadar light ın bildiği yanlış birşey varsa burda açıklayayım

antenin kazancı yüksek olan iyidir diye birşey yok tipi de önemlidir
    örneğin 30 dBi lik bir omni anten 18 dBi kazançlı sektöriyel antene eşittir.
    Bir örnek daha vereyim 24 dBi lık panel anten 17dBi lık yagi ile aynı performanstadır.

birkaç gün önce yolladığım şeyi hatırlatayım
    zamanında 19 dBi omni antenim vardı onunla dışarıda 10-20 civarında access point bulurken buraya koyduğum 19 dBi lık yönlü bir antenle balkondan 100 civarı access point buldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 14 Mart 2008; 20:50:52 >

• arkadaslar, laptop icin neler yapabiliriz, hic bir bilgim yok, wireless cekim gucunu nasil arttirabilirim. Tesekkurler
  • ekran görüntüsü bu anlayan açıklasın arkadaşlar karalanmış olan yer int ye bağlandığım modem kim olduğu belli olmasın ne olur ne olmaz

• buda yeni görüntü

• selam bunların yapılmış olarak satılanları yok mu acaba :D
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.