Şimdi Ara

El Yapımı Wireless Anten TEST-1 (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
323
Cevap
4
Favori
154.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ZeroTimer

selam bunların yapılmış olarak satılanları yok mu acaba :D

Alıntıları Göster
    dostum var tabiyki anten orjinal kadarda pahalı değil hemde
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengova

arkadaşlar bende yakında anten yapmayı düşünüyorum
    modemim kablolu kısa zamanda wireless PCI kart alıp anten yapacam
    anten kablosu olarak RG11 kullanmayı düşünüyorum bu kablonun metre fiyatı nekadar bilginiz varmı?
    veya tavsiye edebileceğiniz bir kablo varmı
    yaptığınız antenlerden memnunmusunuz

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: cengova

arkadaşlar bende yakında anten yapmayı düşünüyorum
    modemim kablolu kısa zamanda wireless PCI kart alıp anten yapacam
    anten kablosu olarak RG11 kullanmayı düşünüyorum bu kablonun metre fiyatı nekadar bilginiz varmı?
    veya tavsiye edebileceğiniz bir kablo varmı
    yaptığınız antenlerden memnunmusunuz

Selam,

RG11 Kablo 75 ohm bir kablodur. WiFi sistemlerde 50 ohm düşük kayıplı kablolar kullanmalısın.

• quote:

Orijinalden alıntı: BEYLİKDÜZÜ

yaptığım anten bu arkadaşlar bu tip çalışma daha önce görmedim ben baya bir deneme sonucunda bunu buldum bende 7 dbi ommionel anten vardı arada bir gelen bir modem vardı şifresiz şu anda onu çok rahat görüyor bu elyapımı benim anten ama dbi kaç bilmiyorum

El Yapımı Wireless Anten TEST-1

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: BEYLİKDÜZÜ

yaptığım anten bu arkadaşlar bu tip çalışma daha önce görmedim ben baya bir deneme sonucunda bunu buldum bende 7 dbi ommionel anten vardı arada bir gelen bir modem vardı şifresiz şu anda onu çok rahat görüyor bu elyapımı benim anten ama dbi kaç bilmiyorum

Selam,

Yaptığın anten iki Franklin Antenin sırt sırta vermiş hali (Franklin antenler yarı omni antenler olarak geçer). Şu anda yaptığın anten yönlü bir anten. Antenin kazancını yaklaşık olarak simülasyon programları ile öğrenebilirsin. (4NEC2 ücretsiz bir programdır.) Kesin sonucu ise geniş bant aralığına sahip bir SpectrumAnalyzer ile alabilirsin (bulunabilecek bir cihaz değildir, üniversite lab. falan vardır).

Anteni şu haliyle kazancı tahminen sol ve sağ düzlemde maks. olmak üzere 5-8 dB arasıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: lightt

quote:

Selam,

Yaptığın anten iki Franklin Antenin sırt sırta vermiş hali (Franklin antenler yarı omni antenler olarak geçer). Şu anda yaptığın anten yönlü bir anten. Antenin kazancını yaklaşık olarak simülasyon programları ile öğrenebilirsin. (4NEC2 ücretsiz bir programdır.) Kesin sonucu ise geniş bant aralığına sahip bir SpectrumAnalyzer ile alabilirsin (bulunabilecek bir cihaz değildir, üniversite lab. falan vardır).

Anteni şu haliyle kazancı tahminen sol ve sağ düzlemde maks. olmak üzere 5-8 dB arasıdır.

Alıntıları Göster
    light 4NEC2 programı hakkında biraz bilgi verebilirmisin , bu programı nasıl kullanabiliriz .

• goodjob abii
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xnhobia

goodjob abii
    Çok güzel faydalı bir konu. Emeği geçenlere teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BEYLİKDÜZÜ

Alıntıları Göster
    quote:

kardesım nasıl yaptıgını ayrıntılı acıklarmısın bıde kullandıgın programı resım pek acıklayıcı degıldee yardımcı olursan sevınırım

• quote:

Orijinalden alıntı: 87akin-izmir

quote:

kardesım nasıl yaptıgını ayrıntılı acıklarmısın bıde kullandıgın programı resım pek acıklayıcı degıldee yardımcı olursan sevınırım

Alıntıları Göster
    selam.
    gerçekten süper çalışmalar tebrik etmek istiyorum.Birde benim bi sorum olacak;iki bina arası yaklaşık 280 m. bu mesafeden 2 masa üstü pcyi 2 adet airties Ap-301 acces pointle(birini modeme bağlı olanı erişim noktası diğerini direk ethernet kartına köprü alıcı moduyla bağladım.Arada sadece 1 kaç tane ağaç var.Şu an henüz ağaçlarda yaprak yok ve -94 le bağlantı sağlıyorum.Hiçte memnun etmiyor işin doğrusu.(1024/253 bağlantı 600/110 larada)Sorum şu ki bu bana 180 ytleye mal oldu.Bende bu alıcıyı(Ap-301) yada vericiyi çanak antene monte etsem acaba daha sağlıklı bi bağlantı elde edebilirmiyim.Yada başka bir öneri..Şimdiden cevap için teşekkürler......emeğinize sağlık...

• quote:

Orijinalden alıntı: cronick

selam.
    gerçekten süper çalışmalar tebrik etmek istiyorum.Birde benim bi sorum olacak;iki bina arası yaklaşık 280 m. bu mesafeden 2 masa üstü pcyi 2 adet airties Ap-301 acces pointle(birini modeme bağlı olanı erişim noktası diğerini direk ethernet kartına köprü alıcı moduyla bağladım.Arada sadece 1 kaç tane ağaç var.Şu an henüz ağaçlarda yaprak yok ve -94 le bağlantı sağlıyorum.Hiçte memnun etmiyor işin doğrusu.(1024/253 bağlantı 600/110 larada)Sorum şu ki bu bana 180 ytleye mal oldu.Bende bu alıcıyı(Ap-301) yada vericiyi çanak antene monte etsem acaba daha sağlıklı bi bağlantı elde edebilirmiyim.Yada başka bir öneri..Şimdiden cevap için teşekkürler......emeğinize sağlık...

Alıntıları Göster
    Normal Asus wireless adaptörün arkasına aliminyum tencere kağpağı koyduğumda yüzde 15-20 gücündeki bağlantıya bağlandım ve internete girebiliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: optimarax

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    çok güzel çalışmalar gerçekten, tebrik ederim. Şimdi arkadaşlar masa üstü bilgisayar için, ilerde hem burdaki anten yapılandırmalarından biriyle kullanabilmek için hem de tek başına kullanım için benim marka ve özellik olarak maximum mesafede etkili olabilecek ne tür bir parça (usb adaptör, wifi kart v.s.) almam gerekiyor. Tecrübesi olan arkadaşlarımız direkt marka ve modelini bana yazabilirmisiniz. Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azad5361 -- 24 Mart 2008; 10:39:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Virtual Reality

Alıntıları Göster
    eyw kardeşimsaolsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: SlimUltimate

eyw kardeşimsaolsun

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar benim bir sorum olacak.Yazlığımızda evimize yakın wireless hizmeti veren bir cafe var.Cantenna yapsam interneti çekebilirmiyim diye merak ediyorum,evimiz sahilde ve cafe de bizim hizamızda aramızda 4 apartman ve 1 sokak var.Denemeye değerse PCI wireless kartı alıcam,yoksa boşa masrafa girmeyeyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FİRUKO

light 4NEC2 programı hakkında biraz bilgi verebilirmisin , bu programı nasıl kullanabiliriz .

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: FİRUKO
    lightt 4NEC2 programı hakkında biraz bilgi verebilirmisin , bu programı nasıl kullanabiliriz .

Selam,

Program hakkındaki tüm bilgilere http://home.ict.nl/~arivoors/ adresinden ulaşabilirsin. 4NEC2, NEC (Numerical Electromagnetics Code) tabanlı ve moment hesaplama modelli bir programdır. NEC aksine sunduğu kullanıcı arayüzü ile DOS ortamıdan kurtulmanızı sağlar. Ancak çalışma stili diğer cad programlarından biraz farklıdır. anten modelini minik parçalara böler ve bu parçaları kullanarak belirttiğimiz yöntemle hesaplama yapar biraz sabır gerektiren bir programdır, bunun sebebide program mantığını anlamada zorlanmaktır, eğer bu yöntem ile ilgili herhangi bir ders aldıysanız alışmanız kolay olacaktır. Benim modellemek için günlerce uğraştığım dipol anteni anten dersi alan bir arkadaşım çabucak yapabilmişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: optimarax

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    rg58 kabloyu rp sma ya bağlamakta sorun yaşıyor musunuz? ben, anten için herşeyi yaptım bu bağlantıyı da yaptım ama rp sma nın ortasındaki iletken, pci karta oturmuyor yani temassızlık var. kabloyu karta takıp avometre ile ölçüm de yaptım devre tamamlanmıyor?!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Virtual Reality

Alıntıları Göster
    şöyle 100-200 db lik bi anten yapalımda tüm izmire mavi şehirden 100 mb lik yayın yapalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cem

şöyle 100-200 db lik bi anten yapalımda tüm izmire mavi şehirden 100 mb lik yayın yapalım.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Cem

Biz thisisanightmare ile birlikte karataş-mavişehir arasında kablosuz bağlantı kurmayı planlıyoruz.

• Hocam bişi sorcam peki biz yüksek frekans algılayıcı veya kızıl ötesi yada LNB sistemi kullanarak bir anten oluştursak ve uydu sistemi üzerinden bir dalga boyutu veya kızıl ötesi sinyallere ulaşmamız mümkün olurmu. Bunu biz elde yapabilirmiyiz merak ettim ondan soruyorum. Hep kendi frekans hattımı kullanabileceğim bir sistem üretmek istemişimdir. Hatta bir film vardı (indipendence days) adında orda bir anten sistemi vardı küçük bir çanak gibi uydu telefonu için kullanıyordu. Acaba böyle birşey yapmak mümkün mü? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: GHOSTRIDER

Hocam bişi sorcam peki biz yüksek frekans algılayıcı veya kızıl ötesi yada LNB sistemi kullanarak bir anten oluştursak ve uydu sistemi üzerinden bir dalga boyutu veya kızıl ötesi sinyallere ulaşmamız mümkün olurmu. Bunu biz elde yapabilirmiyiz merak ettim ondan soruyorum. Hep kendi frekans hattımı kullanabileceğim bir sistem üretmek istemişimdir. Hatta bir film vardı (indipendence days) adında orda bir anten sistemi vardı küçük bir çanak gibi uydu telefonu için kullanıyordu. Acaba böyle birşey yapmak mümkün mü? :)
    quote:

Orjinalden alıntı: GHOSTRIDER

Hocam bişi sorcam peki biz yüksek frekans algılayıcı veya kızıl ötesi yada LNB sistemi kullanarak bir anten oluştursak ve uydu sistemi üzerinden bir dalga boyutu veya kızıl ötesi sinyallere ulaşmamız mümkün olurmu. Bunu biz elde yapabilirmiyiz merak ettim ondan soruyorum. Hep kendi frekans hattımı kullanabileceğim bir sistem üretmek istemişimdir. Hatta bir film vardı (indipendence days) adında orda bir anten sistemi vardı küçük bir çanak gibi uydu telefonu için kullanıyordu. Acaba böyle birşey yapmak mümkün mü? :)

bilmem kaç khz den 60 ghz ye kadar tüm frekanslar TK ya ait. ve herbirinin kullananı var.
    kızılötesi sistem zaten var FS/O deniyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

quote:

Orjinalden alıntı: GHOSTRIDER

bilmem kaç khz den 60 ghz ye kadar tüm frekanslar TK ya ait. ve herbirinin kullananı var.
    kızılötesi sistem zaten var FS/O deniyor.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar konu ve çabalarını için teşekkürler benim bi sorum var. airties wus 300 adaptör kullanıyorum buna anteni nasıl monte adebilirim yani böyle birşey mümkün mü. ben uyduruk bi anten yaptım ama sinyallerim çok düşük. adaptörde anten girişi yok ben sadece tabağın içine koydum :) buna ne tür bi anten yapmalıyım

antenim bu
    [image]http://img207.imageshack.us/my.php?image=antenbudurrc4.jpg[image]

çok gülmeyin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: sungurbey

arkadaşlar konu ve çabalarını için teşekkürler benim bi sorum var. airties wus 300 adaptör kullanıyorum buna anteni nasıl monte adebilirim yani böyle birşey mümkün mü. ben uyduruk bi anten yaptım ama sinyallerim çok düşük. adaptörde anten girişi yok ben sadece tabağın içine koydum :) buna ne tür bi anten yapmalıyım

antenim bu

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: sungurbey

antenim bu

kardeş sen modeme değil alıcıya yapmışsın arkadaşlarımız modemlerini harici antenle daha verimli hale getirmeye çalışıyorlar burada antenin boyu çok önemli yani o frekansta en verimli çalışabilmesi için kullanılan dipolun yaklaşık beş altı cm civarında olması gerekiyor ayrıca çanak kullanmalarının sebebi sinyali belirli bir yöne göndermek için şöyle bir örnek verelim bir el feneri ampulunu iki pille kablo bağlayıp dışarıda yakarsak çok az bir verim alırız çünkü ışık her tarafa dağılır ama ynı ampulü ve pili fenere takarsak sadece bir yöne yönlendiririz ve iyi ışıtır zaten bütün elektromanyetik dalgalar bir ışıktır sadece gözümüzle göremeyiz ama deneme yanılmayla bişeyler yapabiliriz selamlar

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.