Şimdi Ara

Eldekilerle Ev Sinaması Kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumu okudum ve oldukça bilgilendim, bu bilgiler ışığında elimdekilerle bir ev sinaması kurmak istiyorum. Aklıma takılan ve öneri almak istediğim bazı konular var. Üstadlar yardımcı olabilirse sevinirim.

Öncelikle yapmak istediğimi kısaca anlatmak istiyorum. Elimde eski Sony mhc-rx100av hoparlerlörleri mevcut. İleriye dönük 7 kanallı bir receiver alarak bu hoparlörleri değerlendirmek istiyorum. Receiver 7 kanallı almayı planlıyorum çünkü nisan ayında lcd ve bluray alarak sistemi 7.1 e revize etmem olası. Elimde emektar hometech 567 dvd player var şu anda.

Mevcut durumda müzik seti rca kablolarıyla stereo olarak dvd playere bağlı. Müzik setindeki pro logic sayesinde yapay olarak bütün hoparlörden ses alıyorum. Hoparlörlerin sayısı ve özellikleri ise:

-SS-L100V (2 adet - Front Speakers):100W + 100W (8 ohms at 1khz %10 THD, 3 way 3 unit bass reflex type manyetik alan korumalı, woofer 15 cm dia. cone type, center tweeter 5cm dia. cone type, super tweeter 2cm dia. dome type, nominal impedance 8ohms, dimensions 205x330x315mm)

-SS-SR101 (2 adet Rear Surround Speakers): 12,5W + 12,5W (16 ohms at 1khz %10 THD, full range bass reflex type 8cm dia. cone type, nominal impedence 16ohms, dimensions 205x95x240mm)

-SS-CN101 (1 adet Center Speaker):25W (8 ohms at 1khz %10 THD, bass reflex type manyetik alan korumalı 8cm dia. cone type, nominal impedence 8ohms, dimensions 280x110x175mm)

Yapmak istedeğim sadece bir receiver alarak nisan ayına kadar 5.1 olarak dvdlerimi izlemek daha sonra 2 ek hoparlör alarak 7.1 e sistemi terfi etmek. Sorularıma gelince:
    1)Bu hoparlörler 5.1 sistem için uygunmudur? Kullanılabilir mi? 1 tane sub woofer almam gerekir mi?
    2)Bu hoparlörler için receiver alırken nelere dikkat etmem gerekir?
    3)Hoparlölere kablolar sıkıştırarak bağlanıyor. Bildiğim kadarıyla receiverlera jack ile bağlamam gerek. Jack ları dışardan alarak kablo uçlarını lehimlemem mi gerekir yoksa bir dönüştürücü bulabilir miyim?
    4)Dvd playerin optik çıkışı var. Receivera bu şekilde bağlamak istiyorum uygun mudur?
    5)Yada hiç uğraşmadan nisana kadar pro logic ile takılıp, paraya kıyıp nisanda komple bir bluray sistemi mi alsam?

Teşekkürler saygılar...

• 1)Sırayla gidersek hoperlörler kullanılabilir sorun olmaz.
    2)Bu hoperlöre göre değil de ileride neler bağlayacaksınız gibi kriterlere göre avr seçin.
    3)avr ye de sıkıştırıarak bağlayabilirsiniz veya banana gibi jack takarak ta bağlamanız mümkün. Direkt bağlamanızda sorun çıkarmaz.
    4)Optik bağlanabilir. Çok ta güzel olur.
    5)orası da sizin tercihinize kalmış
  • OzOZ83 arkadaşım
    aynı setten bendede var. daha geçenlerde lg nin 42lh5020 model lcd tv sini aldım. tv nin kendi usb girişinden mkv dahil tüm filmleri oynatma özelliği var.

şimdi ben direk tv den sony rx100av setime nasıl çıkış alabilirim? tv nin arkasında iki adet scart yuvası var. optik ses çıkışı var. ama ne yaptıysam sesi setime aktaramadım. in/out svich li scart kabloyla da denedim ama olmadı.siz ne önerirsiniz. önerileriniz için şimdiden eşekkür ederim.
  • sayın OzOZ83,

Ben de aynı mantıkla sistem kurmuş biri olarak, filmler de subwoofer farklı bir tad katıyor. Yani her halükarda sisteme bir subwwofer eklemeniz iyi olur.

Ayrıca sistemi kurduktan sonra ya foruma bir daha takılmayacaksınız, ya da benim gibi kısa sürede daha derli toplu bir sistem kurma arayışına başlayacaksınız. Onun için @ayhifi'nin belirttiği gibi avr ve subwoofer seçiminde özenli davranırsanız, sonra yapacağınız yükseltmelerde daha rahat olursunuz.
  • Merhaba;

Rx100Av yi sadece stero rca (şu kırmızı beyaz uçlu) kablo ile bağlayabilirsiniz. Optik çıkış sadece zamanında sony md ler için kullanılıyordu.

Bir avr alıp hoparlörleri kullanabilirsiniz. Ancak zaten zaman zaman avr+hoparlör olarak uygun fiyatlı setler oluyor. Yani uyum sağlayıp sağlamayacağını bilemediğimiz bir set için riske girmeye gerek yok. Çünkü çok fazla parametre var. Bizim hoparlörlerin ne gücü nede empedansı sabit.

En mantıklısı ya all in one bir set almak yada bir kampanya yakalyıp avr+hoparlör almak. Ben all in one set aldım ve oldukça yeterli. rx100av yi de kullanacak bir yeriniz yoksa satabilirsiniz.

Kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.