Şimdi Ara

ELECTRO GİTAR YENİ BAŞLAYANLAR... (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.719
Cevap
33
Favori
270.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: MrYzC

ya bu parmak egzersizleri çok yorucu oluyo bide bi tane egzersiz çileden çıkarttı beni. 2. ve 3. parmaklar 1. telde sabit. 1. ve 4. parmaklar yukarı aşağı sırayla geziyo. ama bende gezemiyo nedense bi türlü

bu parmak egzersisini paylaşırmısın?
  • parmaklarını perdelere yerleştiriyosun( 1. parmak 1. perde 2. 2.ye felan) sonra sırasıyla 1. parmağı bi üst tele atıyosun ama öbürlerinde bi bozukluk olmayacak.sonra öbür parmaklarıda böyle böyle yukarı çıkıyosun.sonra aynı şekilde aşağı inip 1 perde kayarak devam ediyosun. ayrı şekilde 2 egzersiz daha var onlarıda anlatıyım. 1. ve 4. parmak sabit duruyor. 2. ve 3. parmakların geziyor. diğeride 2. ve 3. parmaklar sabit, 1 ve 4 geziyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: smd

Arkadaşlar amfi için koruyucu kılıf, çanta vs. gibi birşeyler varmıdır acaba? okula götürmem gerek ama şanslıyımdır tam yolda falan yağmur yağar bozulmasın alet

• Bu iş için taşımacılık şirketleri var
    Ya da yağmurluk ört üstüne
  • Şu videoya bir bakın. Akort derdine son.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bluewing

Şu videoya bir bakın. Akort derdine son.

bence mikrofonla akor pek sağlıklı olmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: MrYzC

quote:

Orjinalden alıntı: Bluewing

Şu videoya bir bakın. Akort derdine son.

bence mikrofonla akor pek sağlıklı olmaz

Mikrofonla değilki zaten. Aleti gitara kabloyla bağlıyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluewing -- 11 Ekim 2008; 22:22:09 >

• parmağıyla çeviremeyecek kadar aciz değildir bence kimse..gereksiz bi alet bence
  • Ibanez IceMan' ler çıkmış. Of ya. Hayalimdeki gitar. Modifiyeli hali süper olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sefid.dL

Ibanez IceMan' ler çıkmış. Of ya. Hayalimdeki gitar. Modifiyeli hali süper olur.

ibanez iceman yenimi çıkmış
  • quote:

Orjinalden alıntı: TRojka

quote:

Ibanez IceMan' ler çıkmış. Of ya. Hayalimdeki gitar. Modifiyeli hali süper olur.

Hayır, üretimi durdurulmuştu bir aralar. Şimdi tekrar üretime başlamışlar. Fiyatı da mydukkan.com da 1 milyar filan.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: TRojka

quote:

Hayır, üretimi durdurulmuştu bir aralar. Şimdi tekrar üretime başlamışlar. Fiyatı da mydukkan.com da 1 milyar filan.

Ardakaşım Türkiye' de bulamadığı için başka bi model almak zorunda kalmıştı şuan ağlıyor kendisi

• pedal düşünen varsa dime distimi satıyordum 190 kağıda sıfırının yarısı full kutulu

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=2394&gid=536

düzenleme:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berkorn -- 25 Ekim 2008; 14:09:25 >
  • Arkadaşlar tam olarak 5 sene önce başladım klasik gitar çalmaya, 1 sene boyunca çaldım yani, sonra bıraktım. Hafif yavaş ilerlemiştik, zira nota bilmek istiyordum, o zamanlar insanların notaya bakıp çatır çatır çalması çok hoşuma gidiyordu ancak, artık gerek dinlediğim müzik, gerekse alışkanlıklarım değişti. Tam akorlara başladığımda bırakmıştım klasik gitarı, yani ateş başında oturup ortam yapma yeri geldiğinde bitmişti maceram.

Şimdi de elekto gitar a başlayacağım, kadıköyde 1-2 dükkana sordum, gittigidiyor a baktım birazcık, bütçeme göre kaliteli marka olarak cort-x1 var. O da gittigidiyor da. Biraz daha esneyebilir bütçem, ancak x2 gibi 450 ytl lik bir gitar alabilir miyim bilemiyorum. Power Metal dinliyorum, hatta power metal dinlemiyorum, sadece Blind Guardian dinliyorum denebilir, yani öyle artis artis Nothing Else Matters çalıp kızları tavlamaya çalışmayacağım. Buna göre bir gitar tavsiyesi istiyorum sizlerden.

Bir de kurs konusu var, 3 sene sonra öss ye gireceğim, bu demektir ki 2 sene kadar kurs alabilirim. Guitar pro ve bir kitap ile de destekleyebilirim kursu, yeterli olur sanıyorum.

Bu arada babam da diyor ki, masraf çıkarmayıp şubat tatiline kadar klasik ile devam etsem, sonra tatilde elektroya geçsem daha uygun olabilir miymiş? Ancak dediğim gibi, nota bilmek ya da Beethoven ın bilmem kaçıncı senfonisini insanları uyuturcasına çalmak cezbetmiyor beni artık, hareket istiyorum. (Ver müziği ver aksiyonu) Pekala birikmiş paramla gitarın kralını da alabilir, masraf çıkarmayabilirim.

Yani sonuç olarak?

-Hangi gitarı alayım?
    -2 sene boyunca kursa gideyim mi?
    -Babamı dinleyeyim mi?

• @Çağrı
    Öncelikle Bling Guardian vb. diyorsan sana Ibanez öneririm. 2. el olarak x1 den daha ucuz ama daha kaliteli birşey alabilirsin ancak öncelikle temiz olmalı. Seninle yaşıt olarak ben kursa bu sene başladım bence ne kadar erken başlarsan o kadar iyi, 2 sene boyunca gitmezsin daha doğrusu gidemezsin; bence en fazla 6 ay felan git. Gerisi şarkı çalışma, yetenek, bilgi. Ama hocan gerçekten iyi bir müzisyen ise 1 yılda gidersin.
  • Arkdaşlar bende 300-350 civarı öğrenmek için bir elektro gitar almay düşünüyorum ne önerirsiniz
  • Arkadaslar kadıkoyde gitar kursu veriyoruz dukkanımız var 2.el tavsiye edebilecegim elektro gitar bıraktı bi arkadas herhangi sorunu olmadıgından ibanez marka 300 liraya verecem ilgilenen bana mail atsın. ayrıcawww.gitarkursum.com ziyaret edin oradan iletisime gecebilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: skunet

selamlar bu bolum iiy gidiyo baya herkes yardımcı oluyo cevap yazıyo benim bi sorum olacak ben bi kac aydır gitar calıyorum ama daha istedigm seviyeye gelemedim parmaklarım daha hızlanmaıd yeteri kadar ve hızlanmıyoda :) kursa gidiyorum pek yararını goremiyorum hatayda oturdugum icin pek secme sansım yoq iyi hoca yok cunku bana internetten ders alabilecegim site felan onerebilirmisiniz su an ihtiyacım olan pratik yada siz bana pratik gosterin onları yapim diger seyleri biliyorum akorlar arpejler felan onlarda sıkıntım yok ama onları hızlı yapamıyorum fazla hızlanmak icin sol el pratikleri lazım yani...

dostum bende diyodum hızlı yapamıyorum diye ama parmaklarını alıştırdır akorlar üstünde gitarı çalmadan yap bir süre bunu yap sonra çalarak yap alışırsın bende öyle yapıyorum.Birde ben klasik gitardayım g.master mı yoksa cor x-2 mi?İyi sizce

• arkadaşlar bir süredir elektro gitara geçiş için araştırma yapmaktayım. neticede şu gitar ve amp'yi almaya karar verdim;

IBANEZ GRG170DX
    http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=629&gid=110

IBANEZ IBZ10G
    http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=1753&gid=89

sizce uygun mu? 4-5 aydır klasik gitar çalıyorum sıkıldım artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Couteau -- 18 Ocak 2009; 18:08:34 >

• quote:

Orjinalden alıntı: pLaYn0w

arkadaşlar bir süredir elektro gitara geçiş için araştırma yapmaktayım. neticede şu gitar ve amp'yi almaya karar verdim;

IBANEZ GRG170DX
    http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=629&gid=110

IBANEZ IBZ10G
    http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=1753&gid=89

sizce uygun mu? 4-5 aydır klasik gitar çalıyorum sıkıldım artık

gitar hakkında kullanmadığım için yorum yapamıycam ama amfiyi 2 senedir kullanıyorum.gayet güzel bir amfi.rahatlıkla alabilirsin.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.