beyler ben uzun zamandır klasik çalıyorum elektroya geçim dedim sık sık gitar değiştirmek istemiyorum bi alıyım iyice ilerlediğim değiştiriyim diyorum beni 3 yıl falan götürsün diyorum sert parçalar çalmayı istiyorum (korn, metallica...) gitar+amfi için 1000 ytl bütçem var ibanez in şu modelleri hoşuma gitti bunlar sert parçalar çalmaya uygunmuş:
Ibanez RGR321EX Ibanez JTK4 JEt King Ibanez RG370DX Ibanez SA08LTD1-SAR Ibanez RG350DX Ibanez RG321MH Ibanez SA120EX Ibanez SA120EX BK
Floyd Rose'lu istiyosan RG370DX, Floyd Rose'suz istiyosan RG321MH ya da RGR321EX..
quote:
Orjinalden alıntı: the-revival
Arkadaşlar bende de 220 civarı bütçe var şimdilik ve elektro almayı düşünüyorum öyle öğreneyim diye. sizce nasıl birşey alayım? kursa şimdi gitmeyi düşünmüyorum belki aldıktan 1-2 ay sonra. önce evde egzersiz yapmak istiyorum. sizler ne düşünürsünüz ???
Açtığın konuda yazdığım gibi gitar önerim.. Onun dışında kursa gitmen çok yararlı olcaktır.. Eğer evde 1-2 ay çalışmak istiyosan o çalışmalar parmak egzersizleri olsun.. Ama aslında pena tutuşundan gitar tutuşundan (gerçi elektroda tutuş çok önemli değil ama) tut da, perdelere dik basmak olsun tuşe olsun.. Bunların gelişmesi ve oturması için baştan doğru öğrenerek başlamalısın bence.. Eğer bütçeni zorlamicaksa kursa hemen başla, zorlar diyosan 1-2 ay parmak egzersizleri yap dumanın bi kaç şarkısını çal, godfather çal bu tip kolay tablı şarkıları çal hem sıkılmazsın hem gelişirsin hafiften..
quote:
Orjinalden alıntı: pLaYn0w
Ibanez SA120EX veya Cort X-6 alıcam hangisini önerirsiniz?
Ibanez SA120EX, Cort X-6'ya göre ses olarak daha tok ve daha sert tonlu.. Cort X6'ya bu yönden bakarsak ıhlamur ağacına sahip, sert tonlara da clean tonlara da ortalama bi şekilde hitap edebilir, ayrıca ağırlık olarak daha hafif bi gitar.. Manyetik dizilimleri SA120EX'de daha çok sert tonlara göre ayarlanmış H-H şeklinde.. Cort X6 da ise H-S-H şeklinde yani her tür müziği yapabilirsin.. Karar senin..
quote:
Orjinalden alıntı: CyBeRBoY
quote:
Orjinalden alıntı: the-revival
Arkadaşlar bende de 220 civarı bütçe var şimdilik ve elektro almayı düşünüyorum öyle öğreneyim diye. sizce nasıl birşey alayım? kursa şimdi gitmeyi düşünmüyorum belki aldıktan 1-2 ay sonra. önce evde egzersiz yapmak istiyorum. sizler ne düşünürsünüz ???
Açtığın konuda yazdığım gibi gitar önerim.. Onun dışında kursa gitmen çok yararlı olcaktır.. Eğer evde 1-2 ay çalışmak istiyosan o çalışmalar parmak egzersizleri olsun.. Ama aslında pena tutuşundan gitar tutuşundan (gerçi elektroda tutuş çok önemli değil ama) tut da, perdelere dik basmak olsun tuşe olsun.. Bunların gelişmesi ve oturması için baştan doğru öğrenerek başlamalısın bence.. Eğer bütçeni zorlamicaksa kursa hemen başla, zorlar diyosan 1-2 ay parmak egzersizleri yap dumanın bi kaç şarkısını çal, godfather çal bu tip kolay tablı şarkıları çal hem sıkılmazsın hem gelişirsin hafiften..
harç öss filan derken napcağımı şaşırdım. aynen dediğin gibi yapmayı düşünüyorum bütçeyi de 300 e çıkarmayı da düşünüyorum.
arkdaşlar şuan bu konuşma sayfası 5 aralık 2005 te elektro gitar alcam yeni başlayanlar diyerek açıldı ve yaklaşık 3.5 sene geçti şuan konu o kadar sapmış ki ben 7 senedir çalıyorum bu konuşma cidden çok ilgnç 3.5 senelik gördüğüm tek sayfa + şu 150 liralık 0 gitar arayan arkadaşım jix.yankee@live.nl ekle beni aria stg nereye bakarsan bak en kötü öldüm bittim 230 dan aşşağıya bulamazsın ben 160 a veririm yalan söylemeyim dükkana geliş fiyatları 125 lira
kardeş msn yukarda yazıyo ulaş bana
sende ulaş
arkadaşlar duman grubu hastasıyımda duman grubu gibi çalmak istiyorum yalnız solağım yani gövde kısmı sol elime geliyor solak oluyorum galiba 2.cisi duman grubunun çaldığı tarz nedir tarzı bilmeden bu gitarı kendime uygun gördümhttp://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=1292&gid=316 benim çalıcağım tarza göre iyimidir. Yorumlarınızı bekliyorum. Ha birde gitarı elime aldım ee napıcam nerden başlıyacam kursa gidemedim diyelim önerebileceğiniz sıfırdan herşeyi anlatan kitap varmı tşkler =)
quote:
Orjinalden alıntı: Staree
arkadaşlar duman grubu hastasıyımda duman grubu gibi çalmak istiyorum yalnız solağım yani gövde kısmı sol elime geliyor solak oluyorum galiba 2.cisi duman grubunun çaldığı tarz nedir tarzı bilmeden bu gitarı kendime uygun gördümhttp://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=1292&gid=316 benim çalıcağım tarza göre iyimidir. Yorumlarınızı bekliyorum. Ha birde gitarı elime aldım ee napıcam nerden başlıyacam kursa gidemedim diyelim önerebileceğiniz sıfırdan herşeyi anlatan kitap varmı tşkler =)
dumanın yaptığı tür alternatif rock tur.baktığın gitar başlangıç için iyi bi gitar ama floyd rose sana sorun yaşatabilir.kursa gidemezsen gitarı aldığın yerden başlangıç için metodlar oluyo onlardan al.en kötü ihtimalle internette sürüyle kaynak var onlardan yararlanırsın
peki sorun yaşatmıyacak ve alternatif rock iyi çalabileceğim bir gitar önerirmisin.
Bende Cort x4 var nereyi önerirsiniz kurs için ,veya kendim öğrenebilir miyim?
Kendin öğrenemezsin, öğrenirsin de bayağı bi zaman kaybı olur senin için ve yanlış öğrendiğin bi yer olursa da alıştıktan sonra ilerde düzeltmesi zor olur.. Tavsiyem kesinlikle kurstur.. Kursuda stüdyo tarzı yerlerden alırsan pişman olmicağını umuyorum, genelde iyi oluyolar..
Sağolasın.Başka tavsiyesi olan var mı?
quote:
Orjinalden alıntı: CyBeRBoY
Kendin öğrenemezsin, öğrenirsin de bayağı bi zaman kaybı olur senin için ve yanlış öğrendiğin bi yer olursa da alıştıktan sonra ilerde düzeltmesi zor olur.. Tavsiyem kesinlikle kurstur.. Kursuda stüdyo tarzı yerlerden alırsan pişman olmicağını umuyorum, genelde iyi oluyolar..
ben yeni başladım kuzenimin gitarıyla extreme diye bi marka şimdilik parmak alıştırması yapıyorum 1234 - 1234 - 1234 diye yukardan aşağıya doğru dolaşa dolaşa gidiyorum başka alıştırma varmı sizin bildiğiniz?
yani 1. telden 2. ye geçerken sadece önce işaret parmağı 2. tele geçecek ilk olarak diğerleri sabitken....sonra 2 sonra 3 sonra 4. parmak ve böyle böyle önce üst tellere sonra en üst tele geldikten sonra aynı şekilde parmakları kaldırmadan aşağıya doğru.
aşağıdan yukarı çıkması kolay yukarıdan aşağı inmesi zordur sesi bozmadan.
youtubeye selim ışık gitar dersleri yazin videolari baştan sorna kadar izleyin belli bi yere kadar gidio zaten sonra kendi sitesinde deavm edio
adam çoğu hocadan daha iyi anlatıyor
Orjinalden alıntı: red a!ert
beyler netten en azından temel bilgileri öğrenebileceğimiz bi site ya da alınacak bi kitap önerirmisiniz yeni başlayanlar için?? [/quote
ÖNER YAVUZ un DVD eğitim setini edinebilirsin çok iyi öğretiyor sıfırdan başlayan lar için ideal. Şu sıralar rapidshare linkleri bazı sitelerde geziniyor indirebilirsin
quote:
Orjinalden alıntı: zenC1
quote:
Orjinalden alıntı: black label
ben yeni başladım kuzenimin gitarıyla extreme diye bi marka şimdilik parmak alıştırması yapıyorum 1234 - 1234 - 1234 diye yukardan aşağıya doğru dolaşa dolaşa gidiyorum başka alıştırma varmı sizin bildiğiniz?
bunlar klasik alistirmalar, sana parmak hizindan baska yarar saglamaz. kendi kendine daha zor alistirmalar bulup calarsan daha faydali olur. oncelikle ust telden alt tele gecis ve alt telden ust tele gecis calismalari yap.
benim mesajim yukarda kalmasin cevap alalim lutfen :D
quote:
Orjinalden alıntı: zenC1
Jackson JS30RR almayi dusunuyorum, kullanan ya da deneyen var mi, gorusleriniz neler ? bir de randy rhoads'un polka dot modelini cok begeniyorum, ben JS30RR'yi alsam, yapistirma ya da boya ile bu hale getirebilir miyim ?
Jackson js30 rr görünüm olarak güzel bir gitar fakat jackson un hindistan üretimi düşük seviye modeli. üzerinde Jackson üretimi giriş seviyesi manyetikler var DEATH veya THRASH metal için uygun gibi gözükse de biraz zayıf kalıyor fakat ileride manyetik terfisi yapabilirsin.türkiyede doğru düzgün Jackson bayisi olmadığı için fiyat performans açısından bence türkiyeden alınabilecek gitar değil dışarıda tanıdık birini bulma imkanın varsa bu gitarı 300-350$ gibi bir fiyata alabilirsin geri kalan para ile iyi bir pedalı da yanına eklersin Türkiyede 800-850 TL gibi haketmediği uçuk fiyatlara satılıyor. Türkiyede bol miktarda bayisi olduğu için İbanezin kore üretimi Rg370-350 veya 2.el Rg1570-Rg470-rg450 gibi Japon üretimi gitarlarını bulabilirsin en azından verdiğin parayı hakeder..Rg250-270 gibi daha düşük modelleri de var fakat almaya değmez.Ben şu an piyasadaki model isimi RG1570 prestij olan eski üretim RG470 japon kullanıyorum oldukça memnunum fakat yanına teknolojiden daha uzak,floydrose tremolosu olmayan ve özellikle görünümü hoşuma gittiği için JS30 Kelly modelini almanyadan bir arkadaşıma getirttim.Klavyesi oldukça ince fakat kalın etli butlu parmaklara sahipsen başlarda zorlanabilirsin. ileri bir dönemde EMG nin pasif manyetiklerinden alıp takmayı düşünüyorum. Benim tavsiyem jackson alacaksan ya dışarıdan getirt yada 2.el daha ucuz bir fiyata al. yeni gitara başlıyorsan her türlü işini görür zaten yeni başlayan bir gitarist adayına Floydrose kilit sistemli gitar pek tavsiye etmem lakin akord olayı başlı başına trigonometri sorusu cevaplamak gibi kastırıcı ve sabır isteyen bir durum.Bunun yanısıra penayı kullandığın sağ elini alışıncaya kadar zaptetmekte biraz zorlanabilirsin.+V yerine Kelly i tercih etmende fayda var V kasa gitarı oturarak çalmak için şekilden şekile girmek gibi bir durmla karşılaşabilirsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Over_kill -- 30 Haziran 2009; 22:26:32 >
Meraba arkadaşlar ya benim bi sorum olucak gitarım ibanez grgr170 dx ve amfim ibanez 10 g ama bilip bilmeyerk aldım gitarı cartı curtu şimdi amfi olaynda baya bide pişmanım hiç hoşuma gitmedi kulaklıklı bi pedal mıdır nedir onlardan almak istiyorum o konuda yardımcı olmanızı istiyorum trash metal ve heavy metal seviyorum bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim amfimi satıp onları alıcam ....
şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler ....
quote:
Orjinalden alıntı: cezager
Meraba arkadaşlar ya benim bi sorum olucak gitarım ibanez grgr170 dx ve amfim ibanez 10 g ama bilip bilmeyerk aldım gitarı cartı curtu şimdi amfi olaynda baya bide pişmanım hiç hoşuma gitmedi kulaklıklı bi pedal mıdır nedir onlardan almak istiyorum o konuda yardımcı olmanızı istiyorum trash metal ve heavy metal seviyorum bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim amfimi satıp onları alıcam ....
şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler ....
Dostum amfinden memnun olmadığını ve satıp kulaklık çıkışı olan bir pedal almak istediğini belirtmişsin.Öncelikle şunu bilmende fayda var gerek analog pedal olsun gerekse efektörler olsun çoğunda extra kulaklık çıkışı yoktur zaten pedalların çıkışları kulaklığı da rahatlıkla sürebilecek çıkışa sahiptirler yani amfiyi bağladığın pedal çıkışına kulaklık ta rahatlıkla bağlayabilirsin.Fakat iyi bir amfiden alacağın tonları alamazsın..Pedal olarak analog mu yoksa içinde değişik pedal gruplarını barındıran(reverb-delay-flanger-chorus distortion vs.)efektörlerdenmi istediğini belirtmemişsin.Efektör ise Zoom 606-707 veya Behringer Vamp 2 önerebilirim ev veya studio ortamında rahatlıkla kullanabilirsin.Fiyatlarıda 200-300 civarında.Yok ben analog distortion pedal isterim dersen Boss MT2 Death metal yapıcam dersen DOD fx86 seni fazlasıyla tatmin eder.Fakat önce kendine iyi bir amfi al Marshall mg 30DFX 400tl civarında ikinci el 300 e bulabilirsin veya Laney amfilere bakabilirsin.Markası ne olursa olsun en az 25-30 Wattlık amfi al seni memnun eder .ufak oyuncak amfilerle metal yapsan da sinek vızıltısından başka bir ses alamazsın