Şimdi Ara

Electrolux EW8W2168LW Kurutmalı Çamaşır Makinesi Ayarları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Eski çamaşır makinemizi yeni eve taşırken değiştirmeye karar verdik. Yeni evin banyosu çok büyük olmadığı ve çevreden gele birkaç tavsiyeyle Electrolux EW8W2168LW kurutmalı çamaşır makinesini aldık. Makinenin üzerindeki ayar seçeneklerini hiç değiştirmeden kullandığımda yıkama ve kurutma işlemi bazen 5-7 saat arası kadar uzayabiliyor. Normal yıkamada benim bulabildiğim en kısa program Pamuklu - 1sa 44dk. Ekonomik olarak gözüken Pamuklu Eko 3sa 7dk sürüyor(bunun mantığını da anlayamadım). Bu makinada daha kısa süreler mümkün müdür yoksa bu süreler normal mi? Günlük giyilip çıkartılan giysilerin yıkanması için bu süreler bana biraz uzun geldi. Eski makinemin yıkama işlemi en fazla 1sa30dk sürüyordu. Daha kısa sürecek yıkama ve yıkama/kurutma işlemleri için nasıl ayarlama yapmalıyım. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• Hocam, Yika/Kurut 60 dk programi var.
    Gunluk kiyafetlerinizde bunu kullanabilirsiniz.
    Ben de gunluklerde Ultrawash 60dk kullaniyorum.

Lekelilerde + leke cikarma ekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar yeni çamaşır makineniz hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın.

Time Manager ile Pamuklu, Pamuklu Eco, Sentetik programlarında süreyle 5 kademeli oynayıp kısaltabilirsiniz. Pamuklu programı 45 dk ya kadar süre kısaltılabiliyor. Ancak kurutma için aynı durum söz konusu değil maalesef kısa kurutma süresi ve enerji tasarrufu için sıkma hızını düşürmeyin. İyi sıkılmış çamaşır daha çabuk kuruyacağı için enerji tasarrufu sağlayacaktır ki makineniz 1600 devir.

Pamuklu Eco programının amacı normalden az su alarak suyu da çok az ısıtarak yıkama performansını da buna karşın verim kaybı olmaması için süre uzun tutulur. Az miktarda suyun ısınması ve normalden daha az ısıtılması da daha az enerji tüketimi demektir. Ama bence gerek yok. Enerji sınıfı yönetmeliklerinden geçmek için yapılmış program.

Yıka Kurut 60 dk programı da 1.5 2 kg az miktarda çamaşırın yıkayıp kurutulması içindir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba,

Makinenizde hem hızlı, hem de yüksek performanslı yıkama yapmak istiyorsanız 5 kg 4 saat programını kullanmanızı öneririm. Eğer ekstra yumuşak seçeneğini de açarsanız en iyi performansı alabilirsiniz. Bu programda makine 1 saat yıkama ve 3 saat kurutma yapıyor.

Pamuklu Eko programı tüm makinelerde uzun sürelidir, enerji etiketi değerleri ölçümü için kullanıldığından işlevsel bir program değil.

Pamuklu ve sentetik programında 5 tane süre vardır, Time Manager tuşunu kullanarak 5 farklı süreden birini seçebilirsiniz.

Aynı zamanda makinenizde kazan tartısı özelliği mevcuttur. Bu özelliği kullanmak için önce makinenizi açarak programı seçip, ardından çamaşırları doldurmaya başlarsanız ekrandan kaç kg çamaşır doldurduğunuzu ve doldurduğunuz çamaşıra göre programın ne kadar süreceğini görebilirsiniz. Böylece 4 saat 5 kg programında 5 kg limitini doğru olarak tutturmuş olursunuz. Normalde de yıkama+kurutma yapacağınız zaman 6 kg limitini yakalamak için kolaylık olur. Aynı zamanda süre doldurduğunuz çamaşıra göre hesaplandığından, süreyi de doğru olarak görmüş olursunuz.

Yukarıda arkadaşımızın bahsettiği gibi en verimli kurutma işlemi için önerilen sıkma hızını düşürmeyin; daha kuvvetli sıkma daha verimli ve hızlı kurutma için gereklidir.

• Tekrar merhabalar. Öncelikle detaylı cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim.

Kademe olayını deneyeceğim, süreyi düşürmeyi farketmemiştim. Yıka ve Kurut 5kg özelliğini denedim. 4.5kg çamaşırı tam 4 saatte bitirdi fakat çamaşırlar pek kuru çıkmadı. Bunun nedeni ne olabilir? Çamaşır içeriği farkediyor mu?

Ayrıca bununla ilgili bir araştırma yaparken yıkama ve kurutma için kurutma topu diye bir ürünün önerildiğini gördüm. Bu topların hem kırışıklık azaltmada hem de kurutma performansını arttırma da etkisi varmış. Bu doğru mudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duncan Idaho

Tekrar merhabalar. Öncelikle detaylı cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim.

Kademe olayını deneyeceğim, süreyi düşürmeyi farketmemiştim. Yıka ve Kurut 5kg özelliğini denedim. 4.5kg çamaşırı tam 4 saatte bitirdi fakat çamaşırlar pek kuru çıkmadı. Bunun nedeni ne olabilir? Çamaşır içeriği farkediyor mu?

Ayrıca bununla ilgili bir araştırma yaparken yıkama ve kurutma için kurutma topu diye bir ürünün önerildiğini gördüm. Bu topların hem kırışıklık azaltmada hem de kurutma performansını arttırma da etkisi varmış. Bu doğru mudur?
    Merhaba,

Yıka/kurut 5 kg 4 saat programında kurutma süre ayarlıdır. Yani makine 1 saat yıkamanın ardından çamaşırların ne kadar kuruduğuna bakmadan otomatik olarak 3 saat kurutma yapar. (Öncelik hız olduğu için böyle ayarlanmış sanırım) Dolayısı ile belirlenen yükün dışında bir yükleme yaptıysanız sonuçlar beklediğiniz gibi olmayabilir. Bu noktada yüklediğiniz giysilerin ağırlığının yanı sıra cinsi de önemlidir.

Kurutma topu özellikle nevresimlerde çok işe yarıyor, bahsettiğiniz gibi çamaşırların arasında sürekli gezerek sıcak havanın daha eşit olarak işlemesini sağlıyor. Kullanmanızı öneririm kesinlikle.

• candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Merhaba bugün servis geldi. Kurutma sorununun sensor arızasından yaşandığı ortaya çıktı Daha 1 aylık makine olduğu için değişim hakkımız varmış. Servis elemanı aynı makineyle değişir dedi ama mümkün olursa normal bir makineye geçip, alanın darlığına rağmen bir de kurutucu almayı düşünüyoruz.

Yardım ve tavsiyleriniz için hepinize tekrar teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.