Şimdi Ara

Electrolux - Siemens - Bosch - Samsung Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba, 2025 sonunda kısmetse nikah yapmayı planlıyoruz fakat o zamana kadar artacak olan beyaz eşya fiyatları vs derken şimdiden alıp kenara koyalım taksit taksit ödeyelim dedik. Bugün birkaç mağazayı gezme fırsatımız oldu. Gezdiklerimiz içerisinden özellikle görsel anlamda en çok hoşumuza giden Electrolux'lar oldu fakat birçok yerde çok sayıda hem olumlu hem de olumsuz yorumlar mevcut. Bakmış olduğumuz ürünlerle ilgili Epey'de bir karşılaştırma tablosu hazırladım. Sizce hangi markanın ürünlerini almak daha mantıklı?

Bu arada aldığımız ürünleri tek bir markadan set olarak alacağız. Markaların bize vermiş olduğu fiyatlar aşağıdaki gibi.

Aşağıdaki ürünleri kullanan, servisinden yararlanan, yedek malzeme tedariği yapmış olan tecrübeli arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim.

Ya da benzeri ücretlere (60-80 arası) tavsiye edebileceğiniz ürünler var mıdır?

Electrolux

70.000 TL

LNT7ME46X2 / Buzdolabı

EW6F341PST / Çamaşır Makinesi

ESM48310SX / Bulaşık Makinesi

Beko

60.000 TL (normalde fiyatı 82 bin tl)

CMXD 9120 / Çamaşır Makinesi

670475 / Buzdolabı

KMX 90 / Kurutma Makinesi

BM4144OKI / Bulaşık Makinesi

Siemens

79.000 TL

WG52A270TR / Çamaşır Makinesi

KG55NCIE0N / Buzdolabı

SN23II51KT / Bulaşık Makinesi

Bosch

67.000 TL

WGA142X2TR / Çamaşır Makinesi

KGN76VIE0N / Buzdolabı

SMS44DI01T / Bulaşık Makinesi

Samsung

70.000 TL

DW60DG540FSR / Bulaşık Makinesi

RT47CG6636S9 / Buzdolabı

WW90CGC04DABAH / Çamaşır Makinesi

Arçelik

82.000 TL

Kurutma Makinesi

Çamaşır Makinesi

Bulaşık Makinesi

Buzdolabı

Buzdolapları

Bulaşık Makinesi

Çamaşır Makinesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LBerke12 -- 17 Ağustos 2024; 23:42:52 >

• Bence ürün çeşidine göre, ürün-marka kalitesi fark ediyor. Örneğin çamaşır makinesinde bosch iyi olabiliyorken, kurutma makinesinde LG iyi olabiliyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • flowerhorn kullanıcısına yanıt

Hanıma bunu anlatmak zor hocam, set istiyor  

• LBerke12 L kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Ben 2022 mayısta aldım. Bosch aldım hepsini, memnunum açıkcası.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bütün ürünleri tek markadan almak en büyük hatadır.

İlle tek marka olacaksa Arçelik grubu olabilir. En azından servis sorunu daha az olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt

Elektrolux'un servisi sıkıntı mıdır hocam? Bir de neden tek markadan almayı hata olarak görüyorsunuz?

• Beyaz esyada beko yada arcelikten şasma

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • escudo76 E kullanıcısına yanıt

Bugün Arçelik'e baktım, malzeme kalitesi ve görsel olarak hiç tatmin etmedi. Fiyat olarakta baktığım diğer tüm markalardan pahalıydı..

• hepsinin aynı marka olma amacı ne? hani bulaşık ve buzdolabı aynı yerde olsun neyse de çamaşır neden aynı? Bir de kurutma lazım mı değil mi ? Nemli soğuk yerdeyseniz zaten kurutma ile fiyatı denklemek için mecbur arcelik-beko alın geçin. kurutmanın vereceği rahatlık diğerlerinin kalite farkına değer. sonra alırız kurutmayı ve yine ille de tek marka olsun diyorsanız da siemens en problemsizi. ama bu şekilde alışveriş yanlış. bırakın tek markayı; ürüne ve modeline göre bile tek tek seçim yapmak lazım. şimdi yeniden set alıyor olsam buzdolabı için: siemens ya da bütçe ayarı için arçelik + garanti uzatma düşünürdüm. bulaşık için: lg quadwash büyük öncelikli olurdu çünkü tamamen kapalı ve dokunmatik paneli var su sıçrattım vs derdi yok bence büyük rahatlık+ sessiz lg motoru var. ama ben dikkatli kullanırım derseniz de yine siemens-bosch stabil. çamaşırda lg üst serileri bosch alman serileri iyi ama fiyatları yüksek. samsung bespoke serisi alırsanız harika özellikleri var ama kullanım şeklini bilmeniz lazım. eski makineler gibi davranıp full doldurursanız bespoke serisi nazlıdır bam güm sesli çalışmaya başlar pişman olursunuz. peşine yine siemens girer listeye. hepsine ek olarak alacağınız ürün ile ilgili şikayet var mı yok ona bakın nette. ve nerede yaşayacaksanız o bölgenin servisinin yorumlarına. En iyi ürünleri de alsanız fabrika üretim şans işi. electrolux yurtdışında olsa güvenle alınır ama bizde servis biraz sıkıntılı. harika kurutma makineleri var. eğer şanssız değilseniz buzdolabı ve bulaşık makinesi tercihiniz başınıza büyük dert açmaz. Bence tamamen çamaşır makinesine odaklanın. onda da ben nazını çekerim diyorsanız samsung bespoke öneririm yine ayrıca kurutma makinesini. Ama kullanırken zemin-ayak ayarı tam olacak dengesiz programa uygun olmayan yük atılmayacak vs kurallara uyarsanız gece 2 de çamaşır atsanız sesi duyulmaz , bittiğinde telefonuna bildirim gelir az enerji ve su kullanır tertemiz yıkar. yok benim hanım yorgan programı var yazıyor diye makineyi ağzına kadar doldurup çift kişilik yorgan yıkamaya kalkar diyorsan tavsiye ettiğime pişman olurum. yine iyi yıkasın diye fazla deterjan yumuşatıcı basma huyları var o da bozacaktır makineyi. eski makinelerde 5 tane amortisör ve kaya gibi ağır ve sağlam kasa vardı. şimdi 2-3 tane amortisör ve elinle eğip bükebileceğiniz malzeme var. genel olarak o 30 yıl kullanılan ürünleri de beklemeyin ve garanti uzatmayı da düşünün derim. hayırlı olsun şimdiden.

Electrolux servis yaygınlığı açısından Arçelik bsh kadar yaygın değil. Büyük şehirlerde sıkıntı olmuyor ama ücra yerlerde sıkıntı olabilir. Parça fiyatı olarak yerli markalara göre çok pahalı değil.

Hepsi aynı marka olsun düşüncesi hatalıdır çünkü hiçbir marka her ürünü iyi yapamıyor. LG Samsung buzdolapları ortalama üzeri iken çamaşır makineleri vasat durumda. Bsh çamaşır makineleri özellikle Profilo da fiyat performans oranı yüksek iken bu grubun bulaşık makineleri kronik ısıtıcı arızasına sahip. Buzdolapları ise kore markalarının altında kalıyor daha pahalı olmalarına rağmen.

Arçelikte ise ürün grupları arasında böyle uçurum bir fark yok. Son zamanlarda ürün kalitesi olarak ortalama seviyeye de geldiler. Çamaşır bulaşık makineleri Samsung LG den iyidir mesela. Buzdolapları bsh ile kafa kafaya gider. Servis konusu da herkesin malumu. Üç harfli marketler gibi en ücra yerde bile servisi var.

Bu yüzden her parçayı aynı marka alıp set olsun düşüncesi bana hep yanlış gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 18 Ağustos 2024; 12:18:14 >

• Salvador_Limones kullanıcısına yanıt

Hocam yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Uzun uzun yazıp fikirlerinizi paylaşmışsınız. Şu an için planımız İstanbulda kalmak. Şehir dışına yerleşme ihtimalimiz çok düşük. Ürünleri alırkende buna göre alıp ilerleyeceğiz. Komple set alma kısmı bir noktada bana da anlamsız geliyor. Kız arkadaşımla konuştuğumda en azından mutfaktaki ürünlerin set olması taraftarı (en azından şimdilik buna ikna edebildim  )

LG tarafına hiç bakmamıştık açıkcası diğer markaların yanında iyi olabileceğini düşünmedik. Bugün gidip bahsettiğiniz bulaşık makinesine de bakacağız fakat mutfak tarafı olduğu için buzdolabına da LG'den bakmak gerekecek gibi.

Müsaitliğiniz nedir bilemem fakat yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla konu ile ilgili ve bilgilisiniz. Yaklaşık 70 ya da bir tık üstü bütçeniz olsa idi Buzdolabı, Çamaşır Makinesi ve Bulaşık makinesi olarak hangi cihazları tercih ederdiniz paylaşma şansınız olur mu?

Bu arada kurutma makinesi şu an için düşünmüyoruz.

Çok teşekkür ederim şimdiden.

• K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt

İstanbul'da yaşıyorum, niyetimiz de burada kalmaya devam etmek aslında fakat Istanbul'da olan biri olarak bile Electrolux'ün servisinin korkutması hiç hoş değil.. Cihazlar, makinlaar çok güzel ona lafım yok fakat yarın öbür gün mağdur olabilme fikri insanı çok uzaklaştırıyor.. Bu aslında hem sevmek, hem de aynı anda nefret etmek gibi..

Hepsi aynı marka olsun kısmında şimdilik sadece Mutfak tarafı aynı olsun'a evrilmiş durumdayız. Çamaşır makinesi farklı olabilir.

Arçelik benim gittiğim şubeden mi kaynaklıydı bilemiyorum ama gösterdiği ürünlerin hiçbirisi beni tatmin etmedi. Ne görsel olarak, ne malzeme kalitesi olarak. Üzerine dediğim gibi bu işin devi dediğimiz Alman firmalarından bile fazla fiyat çıkarması; ne oluyoruz kardeşim? dedirtti.

Bu anlamda mesela Beko Arçelik'ten bir tık önde benim için, doğrudur yanlıştır bilinmez..

Buzdolabı siemens seçtiğiniz model zaten iyi.

Bulaşık makinesi lg turbo wash ve sessizliğinden ve dediğim gibi dışarıya kapalı paneli için lg tercihim. Bulaşık makinesinde genelde arıza düğme taraflarınan giren nem vs ile anakart bozulması oluyor o da dünya masraf. Lg dfc serisi neredeyse hepsi aynı sadece enerji kullanım ufak fark var o da önemsizi. genel olarak zaten az enerji kullanıyor yeni modeller.

Buzdolabı ile aynı marka zorunlu olacaksa siemens buzdolabından vazgeçmek yerine bulaşığı da siemens alırdım ama. LG buzdolabı da aslında çok iyi ama düşük ihtimal bazı üründe ses problemi oluyor. Servis gelip normal bu der desibeli az olduğundan kağıt üstünde haklı ama rahatsız eder. Huzur kaçırmaya gerek yok.

Çamaşırda ise LG bambaşka dünya. "LG direct drive" farkı var.

marko330youtube
    Comparison of LG Direct Drive and LG Conventional System - washer motor.
    https://www.youtube.com/watch?v=GrYFFVso0KQ

Lg F4Y7EYWYW. bizde alınabilecek model. Aslında LG nin efsane ürünleri var ama türkiyede bulunmuyor o seriler maalesef... Ben olsam Samsung WW11BBA da düşünürüm ama ben dikkatli kullanırım. Tıka basa dolduran birileri varsa samsung bespoke lar hem iyi yıkamaz hem de çok ses ve çamaşırlarda koku yapar isyan edersiniz. Makine az suda az elektrik harcayarak çalışmaya tasarlı. Çamaşırları biriktirmeden atarsanız yapay zeka ile zaten süresi hesaplanıp azalır 1 saate yıkar telefona haberini gönderir uygulamadan. Siemens bosch tarafı da biraz daha sesli ve böyle havalı özellikleri daha yavan diyelim. ama eski tarz stabil makinelerdir. Çamaşırda hangi marka olursa olsun alt modellerden almayın çünkü hepsi kaliteyi düşürdü.

Fiyat olarak mutfağı iq300 serisi alıp çamaşır+ kurutma bespoke samsung 90 tutar toplam. hanım uyum vs istiyorsa kurutmayı da seri değişmeden alırsanız görüntü güzel olur. Dv90+ww11bb bakarsınız. istanbulun havası belli ve samsung'un çalışma şeklini anlattım ona göre baştan anlaşıp alın. Ayrıca servislerin marka farketmez HEPSİ rezalet. Ürünler kurulurken hepsinin başında durun, herşeyi inceleyin sorgulayın, acele özensiz iş yapmalarına izin vermeyin. dolaba çamaşır makinesi kurdurursunuz üşenir veya ekipmanı yoktur ayak ayarlarını yerinde kusursuz halde ayarlayamaz. yeni makinede çok farkedilmez ama uzun vadede garantisi bitince bir bakmışsın amortisör rulman dağılmış sırf bu yüzden. yine buzdolabında kapı eğim verilmesi, bulaşıkta su ve gider boruları konumu umrunda olmuyor servisin. hemen bağlayıp kaçma derdindeler. bol şans.

• Salvador_Limones kullanıcısına yanıt

Şu an hem sizin yazdıklarınız hem de birkaç arkadaş ile yaptığımız konuşmalardan sonra mutfak tarafına Siemens KG55NCIE0N Buzdolabı ve Siemens SN23II51KT Bulaşık makinesi olarak düşünüyoruz. Çamaşır makinesinde ise sizin attığınız LG'yi inceleyeceğiz.

Electrolux'ün servis hizmeti ile ilgili en ufak bir ışıltı bulsam tüm sesi ondan alacağım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LBerke12 -- 18 Ağustos 2024; 16:17:34 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.