İyi günler. 3 parçalı, kablosuz, pilli süpürgelerden vardı bizde. Maalesef kırıldı. Bende tamir ederken acaba elektrik çalışıyor mu diye deniyeyim derken yanlışlıkla ters taktım. Bu sebepten ötürü bozuldu aletim. Sizce sigortası mı atmıştır, yoksa pili mi bozulmuştur? Servisi arayınca motorun bozulmuş olabileceğini ve 6000 lira istediklerini söylediler. Kontrol içinse 500 lira istiyorlarmış. O yüzden önce sizin fikrinizi almak isterim. Elektrik kablosu ters takılınca aleti çalıştıra basınca bir kere dönüp kapatıyor kendini. |
Elektirikli Süpürge Bozuldu
-
-
Resimler ve teknik özellikler lütfen.
Sigorta atınca cihazda hiç çalışma emaresi olmaz genelde.
Motor kaç voltsa dışarıdan enerjilendirilip denenebilir.
Koruma elemanları bozulmuş olsa gerek. Tam olarak vaziyet nedir. detaylı.
-
Resimde gördüğünüz gibi borusu kırılmıştı. O çıkan kablolu kısmı fiş kısmına ters takınca bozuldu. Ondan önce motor kısmını direkt olarak süpürgeye takınca çalışıyordu ikisi. Yaptığım hatadan sonra çalışmamaya başladı. Markası: Bissell Icon Advenced 25V diye geçiyor. İnternet sitesine baktım da pili için 25.2V lityum iyon pili yazıyor. Onun dışında teknik özelliklerini bulamadım. Süpürgeyi açtığım videoda burada:
-
Ters takılan kısım alt fırçaya gitmiyor mu?
Pil ve motor hızlı bir kalkış yapıyor ve sorun başka taraftadır diye düşündürüyor. Ne tip özel devre sensör vb kullanıldığını bilmeyenler için biraz hayali konu. Devreleri resmedilse çok daha iyi olur.
ALt fırçaya giden kısımla alakalı sorun olabilir. Sistem oradan yük çekillmesini bekliyorsa, ufak bir yük bağlanabilir.
Ters bağlanan kısma enerji veren devre tarafında da sorun çıkmış olabilir. Burasının güç elemanı vb.
-
Onu ben yanlışlıkla ters taktım fırçaya. Ucu da motora gidiyordu. Ters bağlanınca öyle oldu. Olmadan önce sadece tuttuğum kısım kendi başına çalışıyordu. Elektrik devre sigortası falan atmış olabilir mi acaba? Onun dışında fırçada sorun olduğunu sanmıyorum. Olsa da bilemem ztn, tek tutulan kısımdan elektrik gidiyordu oraya. Borusuz çalışıyordu ama. Boru olmadan da 2 parçayı birbirine bağlayabiliyorsun. O zmn çalışıyordu. Ters bağlayınca gitti yani.
-
Şu an çalışması gerektiği halde çalışmayan kısmın devresine inmek gerek. Garanti felan yoksa sorun olmasa gerek ?
-
Yok, ztn yurt dışı ürünü olduğu için garantisi her türlü geçerli değil de. Teknik servis yüksek fiyat veriyor, süpürge de pahalı aslında. Ben devre içinde fiyat sorup, ona göre gönderirim servise. Teşekkürler.
-
BU bölümdeyseniz, söküp devresini atmalısınız....
ÇÖzülmeyen sorun olmaz
-
İçini açtım. Motoru kaldırınca alt tarafta gözüktü devresi. Onu mu çıkarmam lazım? Alete zarar vermeden nasıl çıkarabileceğimi anlatabilir misin?
-
Mutlaka bir yerlerde sigorta olmalı diye düşünüyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Motor kalkış yapamıyor üzerindeki BMS devresi korumaya geçiyor Yüksek ihtimalle motor olması gerektiğinden fazla Amper çekiyor ters taktığınız zaman sigorta atmayabilir motor ters döner ve ters enerji verince çalışmaması için + besleme hattında 3 veya 6 amperlik diyot bağlıdır bu diyot özelliğini kaybedip kısa devreye düşmüş olabilir 🤔 cihaz bende olsa arızayı tespit edip giderirdim ama işte sadece ihtimaller üzerine konuşuyoruz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler yine de üzerine düşündüğünüz için.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X