Şimdi Ara

ELEKTRİK BÖLÜMÜ HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba, açıköğretimden elektrik enerjisi üretim, iletim ve dağıtımı bölümü tercih etmek istiyorum fakat bunun diğer önlisans programı elektrikten farkı nedir? bilgilendirirseniz sevinirim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Mesela ben endüstriyel elektronik mezunuyum. Aslında müfredatta elektronikten çok farkı yok ama dgs bölümlerinde seçim yaparken ayrı grupta listeleniyor. Örneğin bu sene elektronik mezunlarına dgs ile bilgisayarar mühendisliği yolu açıldı ama bize o hak verilmedi. Piyasada elektrik ile çok farklı değerlendirilmez ama dgs ile geçiş düşünüyorsan tabloları incele ve sonradan pişman olma. Ayrıca teknik bir bölümde açık öğretim okumak seni her zaman işe alımlarda geriye atacaktır. Yaz döneminde 2-3 hafta uygulama yapmış olmanı çok umursamazlar.

Ben de iş yerinde elektronik mezunu olarak bazı bölümlere girişim yoktu. O yüzden açık öğretim olan senin hedeflediğin bölüme kayıt olmuştum. Sonra sıkıldım yarım dönemde bıraktım. Şimdi dgs ile mühendislik kazandım onu okuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OnderT O kullanıcısına yanıt
    benim iş konusunda sıkıntım yok önemli olan elektrik mühendisliği belgesini en kısa zamanda almam babamın mühendislik şirketinde çalışmak için. yorumların için teşekkür ederim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thejjembasis

benim iş konusunda sıkıntım yok önemli olan elektrik mühendisliği belgesini en kısa zamanda almam babamın mühendislik şirketinde çalışmak için. yorumların için teşekkür ederim.

Anladığım kadarıyla dgs düşünüyorsun o zaman. O halde bölümün dgs klavuzundaki geçiş listesine bak. Muhtemelen Elektrik-Elektronik veya sadece elektrik mühendisliği bölümlerine yerleşim oluyordur. Yalnız Türkiye de herşey çok hızlı değişiyor. Ben dgs ye hazırladığım her sene "acaba dgs kaldırılır mı" korkusu yaşamıştım. Ayrıca yaklaşık 1, 5 dönem boyunca bütün aöf ve 2 yıllık Örgün bölümler uzaktan sınav oldular. Dgs hedefi olan birçoğunun ortalaması 3, 5 ve hatta 4'e yakın seviyededir. O yüzden önümüzdeki 2-3 sene boyunca OÖBP ile önünde olacak insanlar olacaktır. Yani dgs'ye geçiş ve hedeflenen bölümün kazanılması oldukça zor olacaktır. Benim OÖBP 2,2 üzerinden filan hesaplandı. Yani neredeyse dip puan. Çünkü ben 2 yıllıkta çok kasmadim. O yüzden sınava çok iyi hazırlanıp farkı ordan kapattım. Bu sene sınavlar yuzyuze olursa bu yüksek ortalamali ekibe karşı çok dezavantajlı olacaksınız. Şimdiden kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.