Şimdi Ara

elektrik dalgalanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    işyerimdeki bilgisayarımın prizinde bir ölçüyorum 230 bir ölçüyorum 225 veya biraz yukarısı bir elektrik var.
    sorun ise elektrik 230 dan 220 ye düşmeye başladığında ekrandaki görüntünün(daha makine ilk açılırken bios setup kısmında bile) titreme/sallanması.
    elektrik 230 geldiğinde bir sorun yok ama bildiğim kadarı ile 230 değil 220 olması gerekmiyor mu bunun?

acaba line interactive türünden regülatörlü bir ups alsam bu sorunumu yani ekranın titremesini çözebilir miyim?

• Topraklı priz mi kullanıyorsunuz ?
  • UPS derdinize derman olacaktır
  • sorun ups ile çözülmez eğer topraklama yoksa elkranınızda dalgalanma ve titremeler oluşacaktır
  • evet prizlerim topraklı
    yalnız anlamadığım nokta 220 değilde neden 230 geliyor elektrik meselesiydi
    bugün sanayi sitesinde dolaşırken şunu farkettim
    trafoya çok yakınım
    acaba trafodan neredeyse ilk kullanan olduğum için 230 geliyor olabilir mi?
  • Topraklı oldugunu biliyorsun gercekten böyle mi acaba?malum elektrikçi geçinenler topraklamayi nötr veya kalorifer borusuna bagliyorlar o bakimdan dedim voltaj dalgalanması da pc için saglikli degil ups düşünebilirsiniz
  • sehir elektrigi 220- 240v arasi gelir yani ölçümler normaldir. o kadar dalgalanmada herhangi bir problem yok
  • topraklamasından şüphem yok sanayi sitesi olduğu için bayaa sağlam bir bakır boru çakılı şekilde duruyor toprağa.
    elektrik dalgalanması normalse neden benim monitör 230 gelrken sorun çıkartmıyor ama 225 e yaklaştıkça titriyor olabilir?
    bu sorunu ups ile çözebilir miyim?
    çözebilirsem bu ürün
    http://www.vatanbilgisayar.com/powerful-pl-1000-1000va-pl-1000-line-interactive-ups/productdetails.aspx?I_ID=43699
    işimi görür mü?

bilgisayarımda 500w power supply + 17 crt samsung 793mb monitör var
    acaba bu ups kasa+monitörümü kaldırabilir mi?

• voltajın 230 dan 220 ye düşmesi birşeyi değiştirmez. elektrikli cihazların belli voltaj çalışma aralıkları vardır. problemin kaynağı aradaki 10 volt olamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vadamama

voltajın 230 dan 220 ye düşmesi birşeyi değiştirmez. elektrikli cihazların belli voltaj çalışma aralıkları vardır. problemin kaynağı aradaki 10 volt olamaz.

monitörün hattını diğer bilgisayarlardan ayırıyorum.
    karşı masada manyetik alan oluşturabilecek başka bir monitör var onu hiç açmıyorum.
    ekran hertz ayarlarını değişik şekillerde deniyordum(sonradan farkettim sallanma windows olmadan da oluyor. bios setup da falan.)
    topraklamam iyi derecede.
    başka monitörü etkileyecek birşey gelmiyor açıkcası aklıma.
    mesela şu anda gayet düzgün çalışıyor ve elektriği ölçtüm 230 geliyor.

peki benim sorunum neyden olabilir?
  • topraklamada sorun olabilir.
  • O sorun bendede vardı hatta modemımı kaybettım bu dalgalanmalardan sımdı vatan bilgisayardan 60 tl ye regulatör aldım bu dalgalanmaları engellıyor 1 senedir kullanıyorum yaklasık oldukca memnunnum.
  • Ekranınınızın bağlantısını analog kablo üzerinden yapıyorsanız, bir manyetik korumalı kablo ile denemenizi, ve televizyon kartınız var ise onun tüm bağlantılarını söküp denemenizi öneriyorum. Bunları denedikten sonra sorun çözülmez ise sizin tek çareniz bir adet on-line ups olacakatır. Aklınızda bulunsun kesinlikle line interactive değil
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.