Şimdi Ara

Elektrik direğinden binaya kablo çekerken mevcut elektriğe zarar verdim. Cezası var mıdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
2.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Bugün binamıza daimi elektrik getirmek için elektrik direğinden binaya kablo çekerken sokağın ana kablosuna zarar verdim. Elektrik dairesinden (ayedaş) gelip hasarı onardılar. Duyduğuma göre ceza gelebilirmiş. Doğruluk payı nedir? Bilgilendirirseniz sevinirim. Bu arada ibb den ilgili yer için kazı ruhsatım var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yasal olarak, ana kofradan(aşağıda resmi görülen, girişte bulunan kutu.) sonraki tesisata müdahale edebilirsin. direkten ana kofraya olan bağlantıyı ancak dağıtım şirketi yapar. sadece hasar için değil, yaptığın eylem kaçak elektrik çekmek olarak da değerlendirilip, ondan da caza alabilirsin.(sayaç bağlantılarını yapılıp, mühürlenmediği sürece, elektriği kullanamazsın.) en kısa zamanda, dağıtım şirketinin bulunduğun bölgedeki yetkilisiyle(dağıtım şalt sahasında bulunur.) temasa geç.

Elektrik direğinden binaya kablo çekerken mevcut elektriğe zarar verdim. Cezası var mıdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 23 Temmuz 2019; 22:19:38 >

• dergul D kullanıcısına yanıt
    Bina yeni olduğu için daha önce daimi elektriği yoktu. Daimi elektrik için ayedaş elektrik direğinden doğru sokağı kazarak binaya kablo getirmemizi istedi. Belediyeye 6bin tl + 13bin tl teminat olarak yaklaşık 20bin tl yatırdık ve kazı ruhsatını aldık ancak kazıyı yaparken söylediğim gibi sokağın ana elektrik kablosuna istemeden hasar vermiş bulunduk. Ayedaş ekipleri gelerek bizim şantiye panomuzun resmini ve hasarın resmini çekerek hasarı giderdiler. Söylentilere göre ceza yiyeceğiz, ancak bir başka söylenti de kazı ruhsatımız olduğundan dolayı herhangi bir cezai işlem olmazmış. Bu yüzden soruyorum hangi bilgi doğrudur diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denizerus kullanıcısına yanıt
    öncelikle, size kazı için bir şema veya ölçü gibi bir şeyler verdiler mi? normalde doğal gaz boruları veya yeraltı kablolarına zarar gelmemesi için, başınızda bir yetkilinin veya uzmanın bulunması gerekir. size sadece kazın dedilerse, bunu öne sürerek, olası bir cezaya itiraz edebilirsiniz. ama kazıyı kendi kafanıza göre başladıysanız, oradan bir sakatlık çıkabilir. ceza kesilip, gerekçesini öğrendikten sonra harekete geçin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.