Şimdi Ara

Kapı kapanınca ezilen fiber kablolar için ne yapabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, geçen günlerde evime FTTH Superonline fiberin yanına ek olarak GigaFiber bağlattırdım ama görüldüğü üzere ev içi kablolamayı gözüken yerlerden yapmak zorunda kaldık.

Evimde 4 yıldır SO'nun fiber kabloları var ve fotoğrafta görüldüğü üzere mutfak kapısı kapandığı zaman kabloya baskı oluyor ve kabloyu eziyor bundan dolayısıyla yuvarlak olan kablo ezilen yerden düzleşti (ten rengi olan kablo).

GigaFiber kablosunun üreticisiyle konuştuğum zaman pek bir zarar gelmeyeceğini belirtti ama yine de aynı durumun bu kabloya da olmasını istemiyorum. Sizce delik delmeden kapı eşiğine nasıl bir çözüm yapabilirim? Kapının da kapanması şartıyla(kapatmamaya özen göstersem de nadir de olsa kapatıyorum kapıyı)?

Kablonun Hali: https://r.resimlink.com/ncbaL9.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N3F3S -- 7 Ekim 2024; 11:19:52 >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N3F3S -- 7 Ekim 2024; 11:21:17 >
  • şu kablonun altında ki şeyi kessen, o kalacak olan boşluk yeterli gelmez mi ezilmemesi için? sonuçta kapılar tam değmiyor o noktaya..

• Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt
    Fark ettim hocam ama o eşiği çıkartmadan nasıl kesebilirim ki sizce?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • N3F3S kullanıcısına yanıt

maket bıçağıyla falan bir kesik atsan sonra düz tornavidayla falan söksen çıkmaz mı hocam 

• Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt
    Valla plastik zannediyordum metalmiş hocam .

• Kapı eşiğini kesmek en kolay yöntem olur. Elim iyidir derseniz pervazların içine de alabilirsiniz ama daha zor olur ve hatalı bir kesim sonrası değişimi epey uğraştırır.

• Pablo Vader kullanıcısına yanıt

O şekilde düşünüyorum hocam, peki sizce fiber kabloyu açıkta mı bırakayım diğer düz bölgelerde yoksa kablo koruyucu içine mi almam daha iyi olur?

• Kapının kasası sökülüyorsa eğer duvar ile kapı kasası arasında boşluk olur genelde. Kasayı söküp kabloyu o boşluktan geçirip tekrar kasayı takabilirsiniz. Yada kapı kasasını yontup kablo için yol açabilirsiniz. Ben kendi evimde duvarı delerek çözdüm meseleyi. Kabloyu da kablo kanalı içine koydum ki ev süpürülürken falan bir yere takılmasın. Sonuçta fiber optik kablo cam yani, hasar alırsa ek yapamazsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

silikonlanmıştır diyecektim ama aluminyum olan eşiğin yapışkan bantlı olan tipleri de vardı galiba. sökünce sıkıntı yaşayıp, yenisini almak zorunda kalabilirsin çünkü küçük bir parça tam da kapı eşiğine denk gelmiş sanki. güzelcene yere yapıştırman gerekir yine. aslında baştan hata yapmışsın, niye kapıdan geçirdin ki öyle.

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt
    Silikonlanmış hocam eşik kenarlarından silikon gözüküyor.
    Hocam ilk fiberin çekildiği zaman evdeki olanlara müdahale edebilecek seviyede değildim şimdi yenisi çekilince korumak istedim.
    Aklımda ilk kablo koruma kanalı ile kabloyu korumak var sonra da burayı ya delip geçireceğim ya da eşiği keseceğim orayı.

halletin mi? bir görsel olsa da onay versek..  

• . Cok uzun surmez o kablonun kirilmasi. Onun yerine cok uzun bir ethernet kablosu alin, modemi istediginiz yere koyun ama fiberin baglandigi kucuk kutuyu hangi odadan cikis aliyorsanuz orada tutun. Tabi sizde de sistem bu sekildeyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BF.Skinner -- 13 Ekim 2024; 3:12:16 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt
    Hocam beyaz kablo kanalı çektim eve ama o da baya kötü gözüktü (yapacak bir şey yok), kapıyı da delmek zorunda kaldım içinden geçirdim fiberi.

• BF.Skinner kullanıcısına yanıt
    Kapıyı deldim kabloyu içinden geçirdim hocam.

• Bir fotoğraf paylaşsanız hoş olurdu, merak ettik.  

• Pablo Vader kullanıcısına yanıt
    Tatildeyim hocam dönünce paylaşacağım.

Teşekkürler, iyi tatiller.

• Hocam görsel linkleri eklemişsiniz ama açılmadı bende görseller. Dilerseniz mesaj yazarken görselleri direkt foruma da ekleyebilirsiniz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.