Şimdi Ara

Elektrik Düğmesi Bağlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, evde koridor kısmında birbirine bağlı 3 farklı konumda elektrik düğmesi var. Bunlardan 1 ve 3 numaralı olanlardan birinden kapattığımda yine 1-3 ve numaralı anahtardan açabiliyorum yalnız 2 numaralı anahtardan kapatırsam sadece 2 numaralı anahtardan açmam gerekiyor. Bunları hangisinden kapatırsam kapatayım istediğimden açma şansını yakalayabilceğim bi bağlantı türü var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 3 düğme ve 3 lamba mı var?

Tek düğme ile üçünü de yakmak mı istiyorsn?
    seri bağlantı ile yapabilirsen
    Basit bir şema ile anlatırsan seçenek sunabilirim.
  • TiSKE kullanıcısına yanıt
    Kabataslak tahminimce şöyle birşey çizdim. Aslında bu lambaların her biri merdivenin bir katı oluyor. Umarım güzel anlatabilmişimdir
     Elektrik Düğmesi Bağlama
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/578224/7ca35928-fd7f-46a6-993e-042f8b16401f.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GakkosBey -- 6 Temmuz 2016; 9:12:17 >

• 2 anahtar ve tek lamba olan senaryolarda vavien kullanılıyor.Ve istediğiniz anahtardan açıp kapama yapabiliyorsunuz ancak sizin durumda ne yapmak lazım bilmiyorum.

@TiSKE seri bağlantı yapıldığında lambayı istediği anahtardan açabilir ancak istediği anahtardan kapatamaz öyle değil mi ?

• evet doğru haklısın
    Açma tamam da kapatma olmaz evet.mesajı düzeltiyorum
    Ama 3 düğme de yan yana duruyorsa ben olsam 2 düğmeyi çıkartır yerini kapatırım
    Tek düğme kullanırım. Ayrıca böyle bir elektrik düğmesi ne amaç için nasıl konmuştur?
    Yoksa elektrikçi yanlış bağlantı mı yapmıştır.?

Kontaktör ile kör bağlantı denen farklı bir bağlantı da vardı ama şu anda hatırlayamadım.
  • Bu lambaların ve düğmelerin her biri ayrı katta ama ortak yanıp sönüyor. Sanırım en mantıklısı sensörlü lambalara geçmek

• GakkosBey kullanıcısına yanıt
    Aklıma gelmemişti ancak çok mantıklı bir seçenek.Zaten sürekli yanmak zorunda olmayan geçiş bölgelerinden bahsediyorsak sensörlü lamba takmak çok pratik ve kullanışlı olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.