Şimdi Ara

Elektrik-Elektronik Müh. İçin En İyi Hesap Makinesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
16.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: seseka

@ technologist @ beorn26

Biraz konuyu saptırmak gibi olacak ama ne tür bir işle meşgulsünüz?

eğer kastettiğin "işte lazım olmaz" ise doğru. tam zamanlı işimde ihtiyaç duymadım matlab'a.
    bir otomasyon sistemi için görüntü işleme ile uğraşıyorum. lazım oluyor haliyle:)
  • Güç Elektroniği, motor sürücü tasarımı, kontrol, mikrodenetleyici ve dsp ile kontrol uygulamaları

Kontrol sistemi tasarlarken ve PID parametreleri bulurken MATLAB faydalı oluyor. Yüksek lisans ta yapay sinir ağları ve görüntü işleme uygulamalarında MATLAB elimiz ayağımız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi technologist -- 8 Kasım 2010; 0:14:12 >
  • çalışma hayatında hesap makinasının işe yaramayacağı aşikar ama sınavlarda epey işe yarıyor:) zaten o sebepten tavsiye ediliyor.

bende de ti-83 var,yetiyor.sembolik işlem yapma haricinde herşey var.bana sorarsan casio algebra veya ti-89 gibi sembolik işlem yapan makinalara gerek yok,grafik çizen ,programlanabilen herhangi bir makina yeter.
  • bence mühendisliğin efsane makinesi casio fx-5500 dür. abimi de mezun etti beni de
  • evet dandik makinada yeter ama bazi derslerin sinavlarinda 1) cok zaman kaybedersiniz, 2) islem hatasi yapma ihtimaliniz cok artar.

Ornegin Devre Analiz 2 sinavina girdiniz, kompleks sayilarla mecbur ugrasacaksiniz,matrislerle ugrasacaksinz. Simdi ayni sinava

Kompleks sayilarda polar, rectangular donusumu bile yapamayan bir makine ile mi girmeyi istersiniz yoksa Kompleks sayilardan olusan matrixler uzerinde bile islem yapabilen bir makine ile mi girmek istersiniz?

bunun disinda zaten makineyi kirli emeller icin kullanacaksiniz sembolik islem yapabilen malinelerin saglayabilecegi imkanlar ancak hayallerinizle sinirli. Ornegin mi?
    TI-89 Titanium icinde gelen EEPRO yaziliminda hemen her dersle ilgili bir dunya formul mevcut, sadece degerleri girerek bile bazi sorulari cozebilirsiniz.

Bu tur makineler icin ucretsiz olarak netten download edilebilen yuzlerce program var, Sinyal isleme icinde var, lineer kontrol icinde var, kimya icinde var, daha bir cok ders icinde var.

Bu tur makinelerde, fonksiyon tanimlamak mumkun ve cok kolay, ornegin kompanzasyon icin formulu makineye bir kere girersiniz ardindan sadece degerleri vererek cozume gidebilirsiniz bu sayede islem hatasi yapma ihtimaliniz 0 a duser, ayrica baya zaman kazandirir.

giderde gider bu. Bir kac tanede ornek video koyayim,

Calculus Made Easy

Control System Toolbox

• quote:

Orijinalden alıntı: amboleos

http://www.amazon.co.uk/Casio-FX991ES-FX-991ES-Calculator/dp/B0009FHRPW

hala bu diyorum dediğin işleri yapıyo bu
  • Basit bilimsel hesap makinaları da iş görüyor ancak en azından matris hesaplamalarını yapabilen ve kutupsal-karmaşık değişkenlere aşina bir alet işleri hayli kolaylaştıracaktır, ben de almayı planlıyorum bir tane FX991ES, zira bazı sınavlarda zaman sıkıntısı çok kritik önem taşıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coder61

Basit bilimsel hesap makinaları da iş görüyor ancak en azından matris hesaplamalarını yapabilen ve kutupsal-karmaşık değişkenlere aşina bir alet işleri hayli kolaylaştıracaktır, ben de almayı planlıyorum bir tane FX991ES, zira bazı sınavlarda zaman sıkıntısı çok kritik önem taşıyor.

31.5tl aldım büğün onu.
  • Walla 3.siniftayim, ekrandan hangi islem yapildigini gormek cok onemli aksi taktirde o sonucla, isleme giriyorsun ve bakiyorsun ki sonuca yakindan uzaktan alakasiz bir sonuc bulmussun.2 senedir kullandigim basit scientific makine artik is gormez oldu.Isin icine matrisler karmasik sayilar girince olaylarin boyutlari karisiyor.Casio Graphing Calculator FX-9860G II almayi dusunuyorum.Cihaz on numara gibi gozukuyor, butun ozelliklerini kullanmayi ogrendikten sonra her islemi hemen hemen yaparsiniz.Normalde wolfram kullanirim pratikte olmuyor.Zaten okul haricinde kullancaksan da matlab war.Okul ici kullanim icin 9869 derim...
  • canon 82s işini göreblr 25 tl civarında fiyatı var :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her hesap makinası başlığında papağan gibi tekrarlamak gibi olmasın ama
    Ebay'dan 20~30$'a ikinci el bir ti-86 çok iyi iş görecektir.
  • Arkadaşlar classpad bu işler için biçilmiş kaftan her türlü hesabı kolaylıkla yapabiliyorsunuz.

en son üniversitelere özel 100 $ civarına satıldığını duydum.

Yardımcı olmaya çalışırım alacak arkadaşlara da.
  • Arkadaşlar 2 Cihaz Arasında Karar Veremiyorum. Casio fx-3650p Mi Yoksa Casio fx-991es plus Mı ? Siz Hangisini Secerdiniz ?
  • FrknGZ F kullanıcısına yanıt
    991 e satır diğeri 2 satır.ikisinin özellikleri birbirine yakın ama 991 daha kullanışlı.integral falan alması çok kolay oluyor.991 al kesinlikle
  • Gerçekten çok güzel bir alet istiyorsan ve paraya kıyıcaksan texas instrument ın çok güzel makineleri var.Tuzludur fiyatları genellikle ama kalitelidir ve çoğu programlanabilir.

EDİT=İMLA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulfur93 -- 3 Mart 2014; 23:43:58 >
  • Makina arayanlar için bloğumda Casio 991-ESPlus ve Casio fx-5800p incelemelerini bulabilirler. İkisini de ullandım denedim.Eğer programlama özelliğini kullanmayacaksanız Casio fx-991Es Plus iyi tercih olur
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.