Şimdi Ara

Elektrik-Elektronik Müh. İçin En İyi Hesap Makinesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
16.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İyi bir bilimsel fonksiyonlu hesap makinesi arıyorum. Elektrik-elektronik müh. öğrencisiyim. 4 sene boyunca ve iş hayatında da benim işime en çok yarayacak hesap makinesi hangisidir?
    Ben casio algebra fx 2.0 plus 'ı almayı düşünüyorum. Ama Casio FX-9860GII SD 'da yeni çıkmış harelde. Kafam karıştı hangisini alsam diye, önerilerinizi bekliyorum.

• sizin önerdiğiniz hesap makinesi düşük özellikli bir alet. Ben difarensiyel denklem,integral,türev, çok bilinmeyenli denklemleri çözen ve grafik çizebilen bir hesap makinası arıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavikaplan -- 4 Kasım 2010; 13:10:10 >
  • TI-89+ ebay'den alın çok uygun fiyata geliyor. kendiniz program da yazabilirsiniz USB den . Casio hesap makineleri çok fonksiyonsuz ve gereksiz pahalı. Oyuncak diyorum ben Casio lara.
  • peki ebayda 150 liralık bir ti-89 bana kargo dahil, gümrükde ücret veriliyorsa gümrük dahil ne kadara patlar.
  • 150 liralık bir ürün gümrüğe kesin takılmaz. Alıcıdan alırken de fiyatını 40 -50$ gibi birşey yazdırın. GErçi ben en son 49 dolara bulmuştum linkini de aradım bulamadım ama bu civarda vardı.
    Bir de şu var sınavlarda büyük ihtimal programlanabilir ve grafikli hesap makinesi izin vermezler (bizde öyle idi) 4 işlem ve sin, cos alan bir makine kullanabiliyorduk, ama sen genel amaçlı kullanacaksan TI dan uygununu bulamazsın.

Alırken :
    - Satıcı bolca olumlu feedback e sahip olsun
    - Her yere posta ile gönderebilsin.(genelde Çin den yollayanlar ücretsiz posta ile yollayabiliyorlar)
    - Paypal kabul etsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resident -- 4 Kasım 2010; 15:35:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Resident

150 liralık bir ürün gümrüğe kesin takılmaz. Alıcıdan alırken de fiyatını 40 -50$ gibi birşey yazdırın. GErçi ben en son 49 dolara bulmuştum linkini de aradım bulamadım ama bu civarda vardı.
    Bir de şu var sınavlarda büyük ihtimal programlanabilir ve grafikli hesap makinesi izin vermezler (bizde öyle idi) 4 işlem ve sin, cos alan bir makine kullanabiliyorduk, ama sen genel amaçlı kullanacaksan TI dan uygununu bulamazsın.

Alırken :
    - Her yere posta ile gönderebilsin.(genelde Çin den yollayanlar ücretsiz posta ile yollayabiliyorlar)
    - Paypal kabul etsin

Bende sin, cos gibi ifadeleri alabilen bilimsel fonksiyonlu bir hesap makinesi var zaten. Ama ben difarensiyel denklem, integral, türev, matris, bilinmeyenli denklemleri çözen bir hesap makinesi istiyorum, ti-89 da istediğim özelliklere uyan bir hesap makinesi. Ti-89 'u büyük ihtimal alıcam.

Sınıfımızın mevcutu 100 kişi olduğu için sınavlarda programlanabilir ve grafik çizebilen bir hesap makinesini yassaklasalar bile ben yinede kullanırım sınavda. Sınıfımız çok kalabalık bir sınıf olduğu için çakacaklarını zannetmiyorum. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavikaplan -- 4 Kasım 2010; 16:02:50 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TI-89 yetmezse zaten notebook'da matlab gibi harici program çalıştırısın ki okulda notebook sınavda kullandırmazlar diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavikaplan

quote:

150 liralık bir ürün gümrüğe kesin takılmaz. Alıcıdan alırken de fiyatını 40 -50$ gibi birşey yazdırın. GErçi ben en son 49 dolara bulmuştum linkini de aradım bulamadım ama bu civarda vardı.

Alırken :
    - Paypal kabul etsin

Bende sin, cos gibi ifadeleri alabilen bilimsel fonksiyonlu bir hesap makinesi var zaten. Ama ben difarensiyel denklem, integral, türev, matris, bilinmeyenli denklemleri çözen bir hesap makinesi istiyorum, ti-89 da istediğim özelliklere uyan bir hesap makinesi. Ti-89 'u büyük ihtimal alıcam.

Sınıfımızın mevcutu 100 kişi olduğu için sınavlarda programlanabilir ve grafik çizebilen bir hesap makinesini yassaklasalar bile ben yinede kullanırım sınavda. Sınıfımız çok kalabalık bir sınıf olduğu için çakacaklarını zannetmiyorum. :)

Bence çok heveslenme kimse çakmaz diye. Bazı derslerimizde öğrenci sayısı 100 kişiyi bile aşıyordu. Sınavda hocamız teker teker bütün hesap makinelerini kontrol ederdi

Ben 1. sınıfta aldığım 8 liralık CASIO çakması KADIO hesap makinemle Elektronik mühendisliğini bitirdim taa ki 4. sınıf finallerde sınavın birinde hesap makinemin pili bitene kadar iyiki çok fazla lazım olmamıştı

Benim hesap makinesi karmaşık sayının genlik ve faz açısını bile hesaplayamazdı, türev, integral almazdı, matris hesaplarını yapamazdı. Ben 4 işlemle hesaplardım. Belki biraz işkence çektirdim kendime ama dönüşümlerin hangi yolla yapıldığı kafama kazındı

• quote:

Orijinalden alıntı: IGBT

quote:

quote:

Alırken :
    - Paypal kabul etsin

Bence çok heveslenme kimse çakmaz diye. Bazı derslerimizde öğrenci sayısı 100 kişiyi bile aşıyordu. Sınavda hocamız teker teker bütün hesap makinelerini kontrol ederdi

Ben 1. sınıfta aldığım 8 liralık CASIO çakması KADIO hesap makinemle Elektronik mühendisliğini bitirdim taa ki 4. sınıf finallerde sınavın birinde hesap makinemin pili bitene kadar iyiki çok fazla lazım olmamıştı

Benim hesap makinesi karmaşık sayının genlik ve faz açısını bile hesaplayamazdı, türev, integral almazdı, matris hesaplarını yapamazdı. Ben 4 işlemle hesaplardım. Belki biraz işkence çektirdim kendime ama dönüşümlerin hangi yolla yapıldığı kafama kazındı

Peki iş hayatına başladığınızda da böyle gelişmiş bir hesap makinesine ihtiyacınız olmuyor mu?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: IGBT

quote:

quote:

Alırken :
    - Paypal kabul etsin

Peki iş hayatına başladığınızda da böyle gelişmiş bir hesap makinesine ihtiyacınız olmuyor mu?

Onu iş hayatına başlayınca göreceğiz ama öğrencilik hayatımda çok fonksiyonlu bir makinenin eksikliğini çok fazla hissetmedim diyebilirim.

• TI-89 titanium gercekten cok guzel bir makine. Bende e-bay den almistim gumruge falanda girmemisti ama fiyatini 100$in altinda yazdirmistim saticiya.

Sinava sokarlarmi sokmazlarmi o asistana/hocaya gore degisir ama makine boyutlarinin biraz buyuk olmasi disinda cok dikat ceken bir makine degil, Casio classpad in yaninda abakus gibi duruyor
  • elektronik mühendisliğinde okuyorum ve şu ana kadar ortalama bir casio nun hesaplayamadığı bir durumla karşılaşmadım bence bir hesap makinası için o kadar para harcamak gereksiz olur.
  • İş hayatınızda çok kapasiteli bir hesap makinasına pek ihtiyacınız olmaz. Karmaşık işlemleri, simulasyonları CAD yazılımlarıyla PC üzerinde halledersiniz, olmadı kendiniz program yazarsınız. Diğer işler içinde eliniz masanın üzerindeki makinadan çok, desktoptaki sin/cos vs. içeren bir hesap makinası programına gidecektir. Hatta yeri geldiğinde grafik ve matametaik fonksiyonlarıyla XL'den bile faydalanırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reflection_91

elektronik mühendisliğinde okuyorum ve şu ana kadar ortalama bir casio nun hesaplayamadığı bir durumla karşılaşmadım bence bir hesap makinası için o kadar para harcamak gereksiz olur.

Üniversite 1. sınıfsınız sanırım :) . Yada 2. sınıftasın daha başındasınızdır. Çünkü bu zamanlarda normal bir hesap makinesi rahat rahat işinizi görüyor. Ama dif. denk. dersinde, türev, integral v.b. konularda gelişmiş bir hesap makinesinin çok faydasını görürsünüz. Bizim hoca eğer bu bölümde başarılı olmak istiyorsanız paraya kıyıp iyi bir hesap makinesi almalısınız dedi.
  • http://education.ti.com/educationportal/sites/US/productCategory/us_graphing.html

tercihim TI-Nspire™ with Touchpad olurdu. ama 6 senedir casio fx-4800p kullaniyorum. onunla cozemeyecegim bir problem icin zaten bilgisayar kullandim. TI-89'da dikkatimi ceken hesap makinesinin kullaniminin defterde yaptiginiz matematik islemlerine cok benzemesi kolaylik sagliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zibidi_gonzales -- 5 Kasım 2010; 21:49:48 >
  • quote:

quote:

elektronik mühendisliğinde okuyorum ve şu ana kadar ortalama bir casio nun hesaplayamadığı bir durumla karşılaşmadım bence bir hesap makinası için o kadar para harcamak gereksiz olur.

Üniversite 1. sınıfsınız sanırım :) . Yada 2. sınıftasın daha başındasınızdır. Çünkü bu zamanlarda normal bir hesap makinesi rahat rahat işinizi görüyor. Ama dif. denk. dersinde, türev, integral v.b. konularda gelişmiş bir hesap makinesinin çok faydasını görürsünüz. Bizim hoca eğer bu bölümde başarılı olmak istiyorsanız paraya kıyıp iyi bir hesap makinesi almalısınız dedi.

hocan hesap makinesi satışlarından komisyon alıyor sanırım. 4. sınıftayım fx82es şimdiye kadar yolda bırakmadı beni. Bu bölümde en basit scientific calculator bile işini görür. Matematik derslerinde(calculus 1,2 lineer, dif) zaten hesap makinesi kullanmana izin vermezler.

• quote:

Orijinalden alıntı: seseka

quote:

quote:

hocan hesap makinesi satışlarından komisyon alıyor sanırım. 4. sınıftayım fx82es şimdiye kadar yolda bırakmadı beni. Bu bölümde en basit scientific calculator bile işini görür. Matematik derslerinde(calculus 1,2 lineer, dif) zaten hesap makinesi kullanmana izin vermezler.

+1. ben catiga ile bitirdim. yüksek lisansta da kullandım. iş hayatında da gerekirse açıyorum matlabı. sahada zaten tasarım yapacak değiliz. iş hayatıyla hesap makinesi arasında bağlantı kurmakgerçekten yetenek işi.

• Aynen +100 Lisans Sony çakması catiga.. Yüksek lisans Catiga (pili bitmişti 1 tl ye pil aldım devam ediyorum) İş yerinede catiga aldım. Türev,integrali alete girene kadar basit işlemri elle yapıveriyorum. Zorlayıcı işlemler için MATLAB. Çok zor fonksiyonlarda her zaman karşınıza çıkmıyor zaten...
  • @ technologist @ beorn26

Biraz konuyu saptırmak gibi olacak ama ne tür bir işle meşgulsünüz?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.