Şimdi Ara

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLERİ OKUYUN LÜTFEN! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
342
Cevap
38
Favori
251.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şöyle bir yanlışa girmeyelim. Üniversite elbette her şey değil. Fakat Üniversite de CV 'nin %70 'i anlamına geliyor. Ben Anadoludan bir üniversiteden mezunum. Okuldan sadece ama sadece 4 yıl boyunca 2 hocadan fayda gördüm. Sadece 2 dersin bana faydası oldu. 55 civarı ders aldığımı düşünün.

Benim okuduğum üniversite sadece diploma verebildi. Ne yaptıysam tamamen şahsi gayretimle yaptım. Eğer haftada 30 saat dersim varsa ben en fazla 3 saatine girdim. anadoludaki üniversitelerde durum o kadar içler acısı ki, köhneleşmiş ve bir şekilde torpille oraya gelmiş kişiler, her yıl 1960 'lı yıllardan kalma eski bir kitaptan 3 -5 sayfalık müsvette kağıda not tutarak her yıl aynı soruları sorarak ders veriyorlardı.

Yani okul çok boştu. Ben İstanbul - Ankara - İzmire gittiğimde hemen şehrin büyük kitapçılarına gider İtü - Yıldız gibi üniversitelerde okutulan kitapları alırdım. Bana çok faydası oldu. Fakat işin doğrusu güzel bir üniversitede okuyamamanın eksikliğini sürekli hissediyorum içimde. Diğer üniversite mezunlarıyla aradaki farkı okul bittikten sonra en aşağı 5 yıl içinde kapatabiliyorsun.

İş başvurularında da zaten ilk baktıkları şey üniversite. Eğer adam küçük bir aile şirketiyse filan okumamış adam çalıştıracağına bunu alayım diyor, 600 liranın üzerine 400 lira daha koyuyor. Fakat ben şimdiye kadar anadoludan mezun olup güzel bir yerde iş bulanına rastlamadım. Çoğumuz devlete giriyoruz. 2400 lira maaş veriyor devlet. Sadece kpss istiyor. Yaptığımız iş sadece büro hizmetleri, evrak hazırlamak imzalatmak filan.

Ben özel sektörde de çalıştım. Küçük bir firmaydı elbette. Maaşımda git gide arttı fakat sonunda devlette aldım nefesimi. yoksa ağzımla kuş tutsam malum şirketler beni almaz.

Tavsiyem şudur. Eğer imkanınız varsa bir yıl daha hatta iki yıl daha bekleyin ama güzel bir üniversiteye gidin. Hayat boyu rahat edersiniz.

• Bende DGS ile e.e kazanıp elektronik üzerine uzmanlaşmak veya ehm kazanmak istiyorum. Daha bu sene myo kazandım DGS çalışmalarına da başladım. Bu konuda dursun mesajım ileride ne olacak görürüm.
  • yüzde yüz ing veren hangi ünv var ee mühendisliğinde ben bu sene marmarayı kazandım bunun oddü hacettepe ayarında olmadığını biliyorum ama bunlardan sonra gelen bi ünv olmadını söyleyebilirmisiniz dışardan nasıl görünüyo marmara merakım bu aslında
  • 600 lira veya 1000 lira arası çalışıcaksınız nasıl geçiniceksiniz merak ediyorum,daha bugün biriyle konuştum matbaaya girerken lise terk 900lira alıyo:D açlık sınırı bi ailenin 1.8milyar gerçekten hem vaktinizi hem emeğinizi 5-4yıl boyunca çürütmeyin hem paranıza onun yerine 3-5yıl boyunca öss kas tıp bitir direk atan aile hekimi olarak 3-4liradan başlarsın çok komik rakamlar bence bunlar sallıyomusunuz yoksa gerçekten böylemi eğer dediğiniz gibyse ben müh niye seçiyim ki :D ortalama bi üni mezun olduktan sonra, hem müh odalarının 1.5 milyardan aşağı çalışmamasına izin vermiyo diye biliyorum ben en az 1.2 ila 2 arası değişir diye düşünüyorum :D
  • sen al üç yıl boyunca öss kas ezberle yala yut artık boşuna çalışma yani:D tıp,eczacı,ftr, kazan en azından iş garantin var:D boşuna değmez bu para için ee okumak:D yada düz polis ol daha ii:d
  • Arkadaşım sana birşey söyleyeceğim
    Ben eem öğrencisiyim.Daha 2.sınıftayken Alman bir şirket okulla temasa geçip benimle iletişim kurmuşlardı.Gittiğimde şirketin 2 genel müdür yardımcısı benimle görüştü.Bana bundan sonra bizimle çalışacaksın dediler.Stajımı bu firmada yaptım tabi öncesinden baya bi üzerime düştüler eğitime yolladılar baya bi masraf yaptılar.Sonra daha öğrenci iken şirketin bir çalışanı oldum haftada 3 gün gitmem yetiyor.Uluslararası ICCI fuarında firmamı temsil ettim.Megawattlarla uğraştım Türkiyeden Almanyadan ve İrandan firma sahipleriyle görüşüp iş aldım.ODTÜ profesörlerinden biriyle, ziraat bankasından müdürlerle masaya oturduk.Toplamda milyon dolarlık işlere imza attık.Sen şimdi gelmiş 1-2 milyar kazanmaktan söz ediyorsun.Geçeceksin bunları.Her şey insanın kendisini yetiştirmesine bağlı.Bölüm derslerimin tamamı AA olan birisiyim.Eğitimde okulla yetinmedik bunun karşılığınıda aldım.O yüzden diyeceğim o ki sen kalkıp eem ye laf ediyorsun.Buyur sen devam et lafını etmeye ben ve benim gibi işi öğrencilik yıllarında kapanlarda keyfimize bakalım iş teklifleri ayağımıza gelsin.

• arkadaşım sana lafım değil üzerine niye alınıyosun:D,ünide var üni var şimdi tuncelide e.e var itüde şimdi:D, biri 500 puan biri 300 dağlar kdr fark var sen zaten bütün derslerinde aa geçersen hangi bölümü bitirirsen bitir ii maaş alırsın dandik bölümler hariç bilen bilir,e.e laf attığımda yok burda şimdi ben o lafları söyleyenlere diyorum ,okumasına fln gerek yok o kdr para için yani:D ben 5 yıl okyucağım zaten e.e zor o kdr kascam bide 600 ila 1 lira arası mı alıcağım fırıncılar bile 1.5 2 milyar alıyo daha çok örnek veririm sana ,milyon dolarlık projeye imzanı atarsın belki ama ne kdr pay aldın bide onu söyle 500 milyon fln mı:D
  • Yaptığım işten ayrıca bir pay almadım.Normalde aldığım ücret zaten şimdi öğrenciyken bile çok iyi benim için.Ama en güzel yanı aslında para değil.Firmanın bana işi tam anlamıyla öğretmesi oldu.Yani firmanın bünyesinden ayrılsam çok rahat bu işi kendim yapacak haldeyim.Yaptığımız en ufak projeden 7bin euro alınıyor zaten.Ayrıca yaptığım işte ek gelir elde edebiliyorum.İçinde bulunduğum sektör bana kalsın istiyorum söylemeyeceğim bunu.Bu arada Bütün mesleki derslerim AA fakat her AA olan işi götürür diye bişey olmuyor maalesef çünkü okulda her sınavdan 100 alacak kadar donanımlı biri olsanız dahi yinede çok daha fazla geliştirmek gerekiyor.Ben AA getirdim hepsini fakat hiç çalışmadan getirdim çünkü daha ilk 2 sene içinde aldığım derslerin %70ini zaten üniversiteye başlamadan biliyordum bide tabi öncesinde fizik mühendisliğinde okumuş olmanında etkisi oldu.Evet sana katılıyorum üniversitedeb üniversiteye çok fark var.Fakat imkanları iyi olmayan üniversitedelerde okuyanlar da gayet kendini geliştirebilirler.Her şey işi sevmekte yatıyor.ODTÜ gibi üniversitelerde okuyan öğrencilerin avantajı ODTÜ mezunu olmak değildir.Orada kafayı kullanmayı öğretiyorlar insana.Nasıl kendini geliştirebilirsin her gün nasıl bilgine bilgi katarsın önce bunu öğretiyorlar.O yüzden bilinçli insan araştırmacı insan öğrenmeyi öğrenmiş insan zaten hangi üniversitede okursa okusun farkını koyar ortaya.En basitinden Kompanzayson, PLC, PIC, Elektropnömatik, Asymble, java gibi alanlarda birini hakkını adam gibi vererek öğrendiğinde üzerine birde yabancı dili koyduğunda kendini pazarlama yeteneğide varsa en kötü 4bin lira alır.
    Ama geliştirmeyen adama okulla yetinen adam alır diplomasını 1,5 milyarlık iş bulmak için takla atar.

• quote:

Orijinalden alıntı: cmyildiz

Yaptığım işten ayrıca bir pay almadım.Normalde aldığım ücret zaten şimdi öğrenciyken bile çok iyi benim için.Ama en güzel yanı aslında para değil.Firmanın bana işi tam anlamıyla öğretmesi oldu.Yani firmanın bünyesinden ayrılsam çok rahat bu işi kendim yapacak haldeyim.Yaptığımız en ufak projeden 7bin euro alınıyor zaten.Ayrıca yaptığım işte ek gelir elde edebiliyorum.İçinde bulunduğum sektör bana kalsın istiyorum söylemeyeceğim bunu.Bu arada Bütün mesleki derslerim AA fakat her AA olan işi götürür diye bişey olmuyor maalesef çünkü okulda her sınavdan 100 alacak kadar donanımlı biri olsanız dahi yinede çok daha fazla geliştirmek gerekiyor.Ben AA getirdim hepsini fakat hiç çalışmadan getirdim çünkü daha ilk 2 sene içinde aldığım derslerin %70ini zaten üniversiteye başlamadan biliyordum bide tabi öncesinde fizik mühendisliğinde okumuş olmanında etkisi oldu.Evet sana katılıyorum üniversitedeb üniversiteye çok fark var.Fakat imkanları iyi olmayan üniversitedelerde okuyanlar da gayet kendini geliştirebilirler.Her şey işi sevmekte yatıyor.ODTÜ gibi üniversitelerde okuyan öğrencilerin avantajı ODTÜ mezunu olmak değildir.Orada kafayı kullanmayı öğretiyorlar insana.Nasıl kendini geliştirebilirsin her gün nasıl bilgine bilgi katarsın önce bunu öğretiyorlar.O yüzden bilinçli insan araştırmacı insan öğrenmeyi öğrenmiş insan zaten hangi üniversitede okursa okusun farkını koyar ortaya.En basitinden Kompanzayson, PLC, PIC, Elektropnömatik, Asymble, java gibi alanlarda birini hakkını adam gibi vererek öğrendiğinde üzerine birde yabancı dili koyduğunda kendini pazarlama yeteneğide varsa en kötü 4bin lira alır.
    Ama geliştirmeyen adama okulla yetinen adam alır diplomasını 1,5 milyarlık iş bulmak için takla atar.

Söylediklerinin çoğuna katılıyorum ama uyuşmadıgımız bazı noktalar var. Her elektronik müh okuyan mesleğini öğrenmiş olmuyor, burada çok doğru söylüyorsun. Fakat, piyasa hakkında "sadece kendi çalışmış oldugun firma" hakkında bilgi sahibisin. her firma seninki kadar iyi olmuyor...piyasada o kadar çok bedava çalıştırmanın yollarını arayan iş veren var ki, kendini ne kadar yetiştirdiğinin de pek anlamı kalmıyor. Misal olarak, 3 ay staj yaptığım arçelikte boğaziçi, odtü ve itü mezunu mühendisler vardı. arçelik onları yüksek lisans sözleşmesi adı altında geçici bir kadroya alıp 1250TL maaş ile çalıştırıyordu. haftalık çalışma saatleri 45 saat olup, yüksek lisansa gittiği saatleri mesailerle tamamlamazsa aldıgı ücret daha da düşüyordu. Bir de onları bu paraya ikna etmek için, yüksek lisansın boyunca bu paraya çalış, yüksek bitince seni asıl kadroya alırız gibilerinden palavralarla kandırıyorlardı. yüksek lisans bitince de verdiği sözleri unutup fırlatıp atıyorlardı. sonra aynı yalanları başkalarına da söyleyip aynı oyunları devam ettiriyorlardı. yüksek lisans yapmayanı zaten işe almıyorlardı. bu sayede arçelik (Türkiyenin en büyük firmalarından biri) 1250TL fiyatla bedavadan mühendis çalıştırıyordu. yıllık cirosu çok çok yüksek olan koskoca arçelik vereceği 3-5 kuruş daha az paranın hesabını yapıyordu. peki bu fiyata çalışan mühendisler çok mu donanımsızdı. tabiki hayır. kendim bizzat gözlerimle gördüğüm için gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, teknik bilgileri gayet iyi kişilerdi. amaç sadece onları bedavaya çalıştırmaktı. küçük firmalarda durum daha da vahim....yeni mezun olmak iş verenlerin diline dolanmış ve para vermemek için ürettikleri bahane haline gelmiş durumda. mikroişlemcide led yakıp söndüren, argenin "a" sı bile olmayan, teknik lise mezunlarının rahatlıkla yapabileceği işleri yapan firmalar bile yeni mezun mühendisleri sömürülcek ve bedavaya çalıştrıılcak adam olarak görüyorlar. deneyim kazandıkça da maaşlar çok artmıyor, çünkü bedavadan çalıştırılcak yeni mezun çok. ha bir de söyle birşey var, çok üst düzey işler yapan bir firmaya girerseniz, sizin özelliklerinizde başka bir adamı firma bulamıyorsa (piyasada kimsenin bilmediği çok spesifik bir branşta uzmansanız) işte o zaman çok para kazanabilirsiniz. yine firma size para vermemek için elinden geleni yapacaktır ama akıllı davranırsanız çok kazanma şansınız vardır. başka türlü elektronik müh olarak piyasada para kazanmanız tesadüflere kalmış.

biz elektronik mühendislerine düşen görev, ne olursa olsun 2000TL altındaki rakamları kabul etmememizdir. sen daha yeni mezunsun, al şu 1250TL parayı kendini geliştir, işi öğrenince maaşını arttırırız gibilerinden vaatlere kanmayalım. hiçbirimiz bu rakamlara çalışmazsak kimi bulup çalıştırcaklar. kapitalist düzende yaşıyoruz. minimum maaş, maksimum sömürü iş hayatının en vahim politikasıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: RuSH86

quote:

Yaptığım işten ayrıca bir pay almadım.Normalde aldığım ücret zaten şimdi öğrenciyken bile çok iyi benim için.Ama en güzel yanı aslında para değil.Firmanın bana işi tam anlamıyla öğretmesi oldu.Yani firmanın bünyesinden ayrılsam çok rahat bu işi kendim yapacak haldeyim.Yaptığımız en ufak projeden 7bin euro alınıyor zaten.Ayrıca yaptığım işte ek gelir elde edebiliyorum.İçinde bulunduğum sektör bana kalsın istiyorum söylemeyeceğim bunu.Bu arada Bütün mesleki derslerim AA fakat her AA olan işi götürür diye bişey olmuyor maalesef çünkü okulda her sınavdan 100 alacak kadar donanımlı biri olsanız dahi yinede çok daha fazla geliştirmek gerekiyor.Ben AA getirdim hepsini fakat hiç çalışmadan getirdim çünkü daha ilk 2 sene içinde aldığım derslerin %70ini zaten üniversiteye başlamadan biliyordum bide tabi öncesinde fizik mühendisliğinde okumuş olmanında etkisi oldu.Evet sana katılıyorum üniversitedeb üniversiteye çok fark var.Fakat imkanları iyi olmayan üniversitedelerde okuyanlar da gayet kendini geliştirebilirler.Her şey işi sevmekte yatıyor.ODTÜ gibi üniversitelerde okuyan öğrencilerin avantajı ODTÜ mezunu olmak değildir.Orada kafayı kullanmayı öğretiyorlar insana.Nasıl kendini geliştirebilirsin her gün nasıl bilgine bilgi katarsın önce bunu öğretiyorlar.O yüzden bilinçli insan araştırmacı insan öğrenmeyi öğrenmiş insan zaten hangi üniversitede okursa okusun farkını koyar ortaya.En basitinden Kompanzayson, PLC, PIC, Elektropnömatik, Asymble, java gibi alanlarda birini hakkını adam gibi vererek öğrendiğinde üzerine birde yabancı dili koyduğunda kendini pazarlama yeteneğide varsa en kötü 4bin lira alır.

Söylediklerinin çoğuna katılıyorum ama uyuşmadıgımız bazı noktalar var. Her elektronik müh okuyan mesleğini öğrenmiş olmuyor, burada çok doğru söylüyorsun. Fakat, piyasa hakkında "sadece kendi çalışmış oldugun firma" hakkında bilgi sahibisin. her firma seninki kadar iyi olmuyor...piyasada o kadar çok bedava çalıştırmanın yollarını arayan iş veren var ki, kendini ne kadar yetiştirdiğinin de pek anlamı kalmıyor. Misal olarak, 3 ay staj yaptığım arçelikte boğaziçi, odtü ve itü mezunu mühendisler vardı. arçelik onları yüksek lisans sözleşmesi adı altında geçici bir kadroya alıp 1250TL maaş ile çalıştırıyordu. haftalık çalışma saatleri 45 saat olup, yüksek lisansa gittiği saatleri mesailerle tamamlamazsa aldıgı ücret daha da düşüyordu. Bir de onları bu paraya ikna etmek için, yüksek lisansın boyunca bu paraya çalış, yüksek bitince seni asıl kadroya alırız gibilerinden palavralarla kandırıyorlardı. yüksek lisans bitince de verdiği sözleri unutup fırlatıp atıyorlardı. sonra aynı yalanları başkalarına da söyleyip aynı oyunları devam ettiriyorlardı. yüksek lisans yapmayanı zaten işe almıyorlardı. bu sayede arçelik (Türkiyenin en büyük firmalarından biri) 1250TL fiyatla bedavadan mühendis çalıştırıyordu. yıllık cirosu çok çok yüksek olan koskoca arçelik vereceği 3-5 kuruş daha az paranın hesabını yapıyordu. peki bu fiyata çalışan mühendisler çok mu donanımsızdı. tabiki hayır. kendim bizzat gözlerimle gördüğüm için gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, teknik bilgileri gayet iyi kişilerdi. amaç sadece onları bedavaya çalıştırmaktı. küçük firmalarda durum daha da vahim....yeni mezun olmak iş verenlerin diline dolanmış ve para vermemek için ürettikleri bahane haline gelmiş durumda. mikroişlemcide led yakıp söndüren, argenin "a" sı bile olmayan, teknik lise mezunlarının rahatlıkla yapabileceği işleri yapan firmalar bile yeni mezun mühendisleri sömürülcek ve bedavaya çalıştrıılcak adam olarak görüyorlar. deneyim kazandıkça da maaşlar çok artmıyor, çünkü bedavadan çalıştırılcak yeni mezun çok. ha bir de söyle birşey var, çok üst düzey işler yapan bir firmaya girerseniz, sizin özelliklerinizde başka bir adamı firma bulamıyorsa (piyasada kimsenin bilmediği çok spesifik bir branşta uzmansanız) işte o zaman çok para kazanabilirsiniz. yine firma size para vermemek için elinden geleni yapacaktır ama akıllı davranırsanız çok kazanma şansınız vardır. başka türlü elektronik müh olarak piyasada para kazanmanız tesadüflere kalmış.

biz elektronik mühendislerine düşen görev, ne olursa olsun 2000TL altındaki rakamları kabul etmememizdir. sen daha yeni mezunsun, al şu 1250TL parayı kendini geliştir, işi öğrenince maaşını arttırırız gibilerinden vaatlere kanmayalım. hiçbirimiz bu rakamlara çalışmazsak kimi bulup çalıştırcaklar. kapitalist düzende yaşıyoruz. minimum maaş, maksimum sömürü iş hayatının en vahim politikasıdır.

Doğru söylüyosun kardeşim.Maalesef öyle.Ben şuna inanıyorum hangi bölümden mezun olursan ol ana karnında 120.gün yazılır ilerideki rızkın.o yüzden bu işler kısmet meselesi.Yurtdışında okursun sağlam bi okulda gelirsin buraya iş kurarsın sonra iflas edersin.Ama açıköğretim mezunusundur Allah rızkını verir evini arabanı alırsın gül gibi geçinirsin.Bu tip tezatlıklar çevremde hatta özellikle akrabalarımda bir hayli mevcut.

• tam ilk mesajlara baktım 750 yeni giren biri için iyi para diyen arkadaşa sövecektim ki farkettim 2006 konusuymuş
  • :)750 askeri ücret şimdi iyi bi elektrik elektronik mühendidi 5 6 bin alır ama klavuza bakarsanız onlarca ünv bölüm var adam oddüyü hacettepeyi tıp puanı alarak kazanılıyo bırakında o kadar maaş alsın ki o kazananlar boş insan değiller kolay değil ilk 5 bine 10bine girmek atıp tutuyo arkadaşlar ama bide onlara sorun.ben marmara elektrikteyim sözel ağırlıklı bi ünv ama yüzdede yüz ing olması beni havelsan gibi kurumlar için avantajlı hale getirir mi bu konuda fikir istiyorum
  • bakınız

verilen ücrete dikkat

http://www.osym.gov.tr/dosya/1-58029/h/osymbilisimpersoneli-ilaniyeni082011-2.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmyildiz -- 28 Ağustos 2011; 21:05:59 >
  • quote:

bakınız

verilen ücrete dikkat

http://www.osym.gov.tr/dosya/1-58029/h/osymbilisimpersoneli-ilaniyeni082011-2.pdf

Yukarıda ilan edilen pozisyonlar, tecrübe, öğrenim durumu gibi niteliklere göre Ağ (network) Yöneticisi
    ve Sistem ve Veritabanı Yöneticisi için brüt 4.200 ile 4.990 TL arasında; Yazılım Mühendisi için 5.230 ile
    8.300 TL
    arasında ücretlendirilecektir

• quote:

Orijinalden alıntı: cwr

quote:

bakınız

verilen ücrete dikkat

Yukarıda ilan edilen pozisyonlar, tecrübe, öğrenim durumu gibi niteliklere göre Ağ (network) Yöneticisi
    ve Sistem ve Veritabanı Yöneticisi için brüt 4.200 ile 4.990 TL arasında; Yazılım Mühendisi için 5.230 ile
    8.300 TL
    arasında ücretlendirilecektir

Ayrıca benim bulunduğum üniversiteden (istanbuldaki bir vakıf üniversitesi) aynı bölümden bir arkadaşım mezun olduğu gibi THYde 5bin lira maaşla işe başlamıştır.Yine aynı okuldan bilgisayar mühendisliğinden mezun arkadaşım THYde 4bin 200 lira maaşla işe başlamıştır.Acaba benim çevrem mi sadece böyle diye düşünmeye başladım.Yada herkes burda çok karamsar.

• bence herkes karamsar :)elektrik elektronik mühendisliği en önü açık bölüm ve eğer ünv yatmadısan en az 2 milyar alırsın devlette
  • quote:

Orijinalden alıntı: mucahit37

bence herkes karamsar :)elektrik elektronik mühendisliği en önü açık bölüm ve eğer ünv yatmadısan en az 2 milyar alırsın devlette

zaten devlette mühendislere verilen en düşük maaş 2,628 liradır
  • ben düz yaptım:)
  • herkes ayrı bişey söylüyo herkesin görüşü farklı... sonuç olarak biz hala bu bölümü okumaya çalışan öğrenciler olarak bu karmaşada kendimizi nasıl geliştirebiliriz ki?? mutlaka bi yolu var yapan yapıyo ama yapamayanların çoğunlukta olduğu bi üniversitede erciyes üniversitesinde okuyorum okuyamıyorum daha doğrusu.. kafamızı derslerden kaldıramıyoruz öyle aa ba tipinde notlarımızsda yok ve kendimizi geliştirme adına ufacık bi teşvik önümüzü aydınlatacak ne bi hoca ne bi mühendis tanıdığımız var.. organizeye gidip firmaların güvenliklerinden içeri bile geçemiyoruz tüm bunların içinde okuması bu kadar ozr olan bi okulu binbir emekle çabayla zorlukla bitirmek mi yoksa kendini geliştirerek bitirmek mi yapabileceğimiz..2. sınıfa geçtim ben ve birçok arkadaşım aynı durumdayız mezun olunca ne olacağımızı bahsedildiği gibi asgari ücret ayarında çalşıacağımızı görmek yada sizlerden duymak zaten pek hevesli olmayan bizleri iyice karamsar yapıyo...madem o paraya çalışacaktım ne diye 5 6 yıl okuyorum gider asgari ücrete garson olurudm .. bide diğer grup var kendini geliştirdin takdirde paraya para demezsin tarafı..peki ama nasıl olacak bu kendini geliştrime ?? var mı önerileriniz ne kursu ne programı 3. dil ne önerirsiniz mesela yada bu kendini geliştime işine kendini hiç geliştirmemiş biri olarak nereden başlamak en doğru olur ?? mutlaka kızanlar olacaktır ama ben benim gibiler var biliyorum arkadaşlar....

• quote:

Orijinalden alıntı: emre010

herkes ayrı bişey söylüyo herkesin görüşü farklı... sonuç olarak biz hala bu bölümü okumaya çalışan öğrenciler olarak bu karmaşada kendimizi nasıl geliştirebiliriz ki?? mutlaka bi yolu var yapan yapıyo ama yapamayanların çoğunlukta olduğu bi üniversitede erciyes üniversitesinde okuyorum okuyamıyorum daha doğrusu.. kafamızı derslerden kaldıramıyoruz öyle aa ba tipinde notlarımızsda yok ve kendimizi geliştirme adına ufacık bi teşvik önümüzü aydınlatacak ne bi hoca ne bi mühendis tanıdığımız var.. organizeye gidip firmaların güvenliklerinden içeri bile geçemiyoruz tüm bunların içinde okuması bu kadar ozr olan bi okulu binbir emekle çabayla zorlukla bitirmek mi yoksa kendini geliştirerek bitirmek mi yapabileceğimiz..2. sınıfa geçtim ben ve birçok arkadaşım aynı durumdayız mezun olunca ne olacağımızı bahsedildiği gibi asgari ücret ayarında çalşıacağımızı görmek yada sizlerden duymak zaten pek hevesli olmayan bizleri iyice karamsar yapıyo...madem o paraya çalışacaktım ne diye 5 6 yıl okuyorum gider asgari ücrete garson olurudm .. bide diğer grup var kendini geliştirdin takdirde paraya para demezsin tarafı..peki ama nasıl olacak bu kendini geliştrime ?? var mı önerileriniz ne kursu ne programı 3. dil ne önerirsiniz mesela yada bu kendini geliştime işine kendini hiç geliştirmemiş biri olarak nereden başlamak en doğru olur ?? mutlaka kızanlar olacaktır ama ben benim gibiler var biliyorum arkadaşlar....

eğer piyasada arge mühendisi olarak çalışmak istiyorsan öncelikle C ve embedded programlama bilgini geliştirmeni öneririm. piyasanın büyük kısmı embedded çalışıyor. kendine pic deneme seti alıp kendini geliştirmeye başlayabilirsin. eğer arge müh olmak istemiyorsan network sertifikası alıp üstüne bir de ingilizceni geliştirmeni öneririm.

bu arada asgari ücretle çalışan mühendisler genellikle sıfır bilgi ile mezun olanlardır. iş verenler onları yetiştirilmek üzere aldıkları için, mesleğiyle ilgili firmaya para kazandıramıyorsa asgari ücret veriyorlar. biraz kendini geliştirirsen 1250TL ve yukarısında ilk işine başlarsın. ama o söylenen 4-5bin TL ler uçuk rakamlar. yeni mezuna kolay kolay kimse o rakamları vermiyor. büyük kurumsal firmalar bile işe alana kadar binbir takla attırıp binbir naz yaptıktan sonra 2500TL civarı rakamla başlatıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RuSH86 -- 30 Ağustos 2011; 8:45:11 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.