Şimdi Ara

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLERİ OKUYUN LÜTFEN! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
342
Cevap
38
Favori
251.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: skywalker06
    tekniker pratikte gerçekten mühendisten bilgilidir sadece önüne gelen dökümana projeye bakar imza atar geçer
    yok artk hoca aksam aksam guldurdun bnı:D sen teknıkerle muhendısın arasndakı farkı bılmıorsan bosuna okumussun 4sene

hayata bir kere daha gelsem tıp alanına yönelirdim ha mühendislik seçecek olan arkadaşlara tavsiyem mühendislik okuyacaksanız sadece bu bölümü okuyun.
    Bu arada odtü EEM yeni mezun bir akrabam da açıkta halen 1 sene oldu.
    . ...

yanı bu aglamalar nıe????? elektrk elektronık muhendıslıgı bır deryadır..bır dal secer onun ustune kendını olabldgnce gelıstırırsın.ustune bıde gıder smm alır ımzada atarsınn.bn burda yazılanları anlamıormm.2ncı sınıf ogrencsıyım ole ck super bı unıde dıılım ama dha sımdıden ıs ogrenmeye calısıormm part tıme bir ee muhendsının yanında calısıormm yanı 4ncu sınıf olmussun bunları sna bnmı soylıyım

• quote:

Orijinalden alıntı: elektroniclover33

quote:

tekniker pratikte gerçekten mühendisten bilgilidir sadece önüne gelen dökümana projeye bakar imza atar geçer
    yok artk hoca aksam aksam guldurdun bnı:D sen teknıkerle muhendısın arasndakı farkı bılmıorsan bosuna okumussun 4sene

hayata bir kere daha gelsem tıp alanına yönelirdim ha mühendislik seçecek olan arkadaşlara tavsiyem mühendislik okuyacaksanız sadece bu bölümü okuyun.
    . ...

yanı bu aglamalar nıe????? elektrk elektronık muhendıslıgı bır deryadır..bır dal secer onun ustune kendını olabldgnce gelıstırırsın.ustune bıde gıder smm alır ımzada atarsınn.bn burda yazılanları anlamıormm.2ncı sınıf ogrencsıyım ole ck super bı unıde dıılım ama dha sımdıden ıs ogrenmeye calısıormm part tıme bir ee muhendsının yanında calısıormm yanı 4ncu sınıf olmussun bunları sna bnmı soylıyım

helal kerdeşim çok doğru söyledin sende benim kafadansın

• şu anda türkiyenin kabul gören üniversitelerinden birinde elektrik elektronik bölümündeyim. ingilizce hazırlık okuyorum fakat laf olsun diye okuduğumdan bu sene 2. bir yabancı dil öğrenmek istiyorum. bu yabancı dil hangisi olmalı sizce? ileride özel firmalarda çalışmayı düşünüyorum. bu firmalar da istanbulda yoğunlaşmış durumda malum. bunları göz önüne alırsak en mantıklı dil hangisi olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FireStarters

şu anda türkiyenin kabul gören üniversitelerinden birinde elektrik elektronik bölümündeyim. ingilizce hazırlık okuyorum fakat laf olsun diye okuduğumdan bu sene 2. bir yabancı dil öğrenmek istiyorum. bu yabancı dil hangisi olmalı sizce? ileride özel firmalarda çalışmayı düşünüyorum. bu firmalar da istanbulda yoğunlaşmış durumda malum. bunları göz önüne alırsak en mantıklı dil hangisi olur?

ing iyi yapıyorsan japonca öğren geleceğin dili hemde duyduğuma göre kolay öğreniliyormuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektroniclover33

quote:

. ...

Ulen bi cacıktan anladığınız yok gelmiş burada artistlik taslıyorsunuz yalan yanlış konuşuyorsunuz,ben eem bölümünü kötülemedim elbette günümüzün en önemli iş olanakları sunan bölümü, sen mühendis okuyorsun da ilk önce okuduğunu anlamayı öğrensen daha hayırlı olurdu bizler için, çoluk çocukla laf yapıyoruz, bu bölümü okuyacaksan odtü gibi bir üniversitede okuyacaksın ( e okumuş da ne olmuş adam boşta diye düşünür senin gibiler Eşşeğe altın semer vursan eşek yine eşektir birader üniversite kazanmakla iş bitmiyor otur saatlerce çalış git dershane dershane dolaş özel ders al gir odtü ye sonra akşama kadar yat bu devran böyle gitmiyor ) her dersinin kendine has lab. derslerini alacaksın Anadolu da ki adam 6 ders alıp bunlardan sadece 3 tanesinin lab derslerini alabilirken (kısıtlı imkan dahilinde) onlarda artık ne derece kalitelidir bilemiyorum odtü de ki adam 6 dersin tamamında lab alabiliyor, bunlar sayesinde kendini geliştirebilirsin millet senin gibi padişah torunu değil neymiş mühendisin yanında çalışıyormuş part time falan filan o senin bal gibi şansın ,Ne gördün kardeşim de bana hayat dersi veriyorsun hava atıyorsun, ikinci üniversiteyi okuyorum iki kere aynı şeyi tekrar gördüğümden söylüyorum senin gibi boş konuşmuyoruz, yine yenileyeyim de senin gözlerin görsün iyi oku da daha anla Tekniker beceride daha iyidir efendi mühendis adamdan bana hayat dersi verme şurada. Ben 4.sınıfa senin sayende gelmedim merak etme senin sayende mezun olup ekmeğimi çıkaracağım yeri de senin sayende bulmayacağım buna emin olabilirsin, kimsenin ağladığı yok bunu da merak etme :) seni ağlatmışlar bayağı hırpalamışlar bölümde anlaşılan umarım geri kalanı senin için olumlu olur, ortada ağlanacak bişey yok, gerçekler acıdır birader ben yalan yanlış konuşmuyorum bizde severek girdik bu bölüme gittikçe bu sevgi düşüş gösterdi bölüme karşı hem çevremde olan bitenler hem de bölümün ağırlığı soğuttu.. sen hele bir gelde 3.4 sınıfa git bakayım bi stajını yap başına bir mühendis diksinler sana hayat dersi öğretsin part time çalışmakla alakası varmı bakalım onu gör çok bilmişlik taslamakla olmuyor bu işler.

• quote:

Orijinalden alıntı: FireStarters

şu anda türkiyenin kabul gören üniversitelerinden birinde elektrik elektronik bölümündeyim. ingilizce hazırlık okuyorum fakat laf olsun diye okuduğumdan bu sene 2. bir yabancı dil öğrenmek istiyorum. bu yabancı dil hangisi olmalı sizce? ileride özel firmalarda çalışmayı düşünüyorum. bu firmalar da istanbulda yoğunlaşmış durumda malum. bunları göz önüne alırsak en mantıklı dil hangisi olur?

Beceri varsa yapabileceğine inanıyorsan 1.Çince 2. Rusça

Bakma saçma sapan yorum yapan adamlara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: josekiamora

arkadaşlar konuşmalar almış yüürümüş saçma sapan şeyler yazılıyo...biri ordan demiş şu üni bu üni ...lan kafayımı yediniz ben htepedeyim götümüzü yırttık ders çalıştık öss de odtü olamdı buraya girdik bi arkadaşın dedii gibi burda istemesek de yırtıyolaryine kötümüzü köpek gibi ders çalışıyoz.... ordan biri de gelmiş yok mersindeyim yok osman gazi bilemem ne yokvırt zırt...mezun olunca iş bulamıyomuş da falan filan ...lan olum siz ne kadar çaba harcadınız kaç saat uykusuz kaldınız okurken de mezun olunca bunun sefasını süreceksiniz...haftalardır ödev vize lab, lab presi ebemiz ağlıyo izin verin de çıkınca direk biz girelim işlere... piyasadaki insanlar da aptal diil veya random adam almıyolar heralde bakıyolar ne kadar kalifiye olduuna(iş tecrübemiz de var işkembeden sallamıyoz) lan cinnet geçirecem...öfff yaaa....

+1 tamamen katılıyorum (hacettepe bölümünü hariç tutarsam elbet) hacettepeyi övmem hiç bir zaman, kendini geliştirmene kendin için ne yapman gerekenleri anlatmaya çalışmış ona katılıyorum kim gecesini gündüze katarsa o başarılı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Offchu! -- 13 Kasım 2010; 9:40:31 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: josekiamora

arkadaşlar konuşmalar almış yüürümüş saçma sapan şeyler yazılıyo...biri ordan demiş şu üni bu üni ...lan kafayımı yediniz ben htepedeyim götümüzü yırttık ders çalıştık öss de odtü olamdı buraya girdik bi arkadaşın dedii gibi burda istemesek de yırtıyolaryine kötümüzü köpek gibi ders çalışıyoz.... ordan biri de gelmiş yok mersindeyim yok osman gazi bilemem ne yokvırt zırt...mezun olunca iş bulamıyomuş da falan filan ...lan olum siz ne kadar çaba harcadınız kaç saat uykusuz kaldınız okurken de mezun olunca bunun sefasını süreceksiniz...haftalardır ödev vize lab, lab presi ebemiz ağlıyo izin verin de çıkınca direk biz girelim işlere... piyasadaki insanlar da aptal diil veya random adam almıyolar heralde bakıyolar ne kadar kalifiye olduuna(iş tecrübemiz de var işkembeden sallamıyoz) lan cinnet geçirecem...öfff yaaa....

+1 tamamen katılıyorum (hacettepe bölümünü hariç tutarsam elbet) hacettepeyi övmem hiç bir zaman, kendini geliştirmene kendin için ne yapman gerekenleri anlatmaya çalışmış ona katılıyorum kim gecesini gündüze katarsa o başarılı olur.

bende hacettepeliyim çok pis tırsıyom derslerden daha hazırlıktayım arkadaş atladı hazırlığı kitaplara bakıyomda çekeceğimiz var gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: chavshin

nerde iş hocam..göster valla bırakmayacam.....
    emo dan bile açıklma geliyor okuduğunuz bölüm bile literatürde yok
    1980 sonrası başka saçma bir uygulamanın devamı imiş diyorlar ama kimseden ses çıkmıyır....işe alımında em eem den önceliklidir..ne saçmaysa

EMO, elektrik elektronik mühendisliği literatürde yok diye ne zaman veya nerde açıklama yapmış onu bilmiyorum ama uluslararası koskoca IEEE var. (http://en.wikipedia.org/wiki/Institute_of_Electrical_and_Electronics_Engineers)
    Böyle saçma bir açıklamaya anca insan bir tarafıyla güler.

Zaten daha bu kurumdan bihabersen, pek de yeterli bir elektrik elektronik mühendisliği bölümünde okuduğunu düşünmüyorum.

Saygılar.

• Bende e-e muhendisiyim ama proje taahut islerine basladim , daha maasim bile belli diil. yeni mezunum,
    okulda daha cok elektronik dersleri aldigim icin imza yetkim 1000V uzeri projeler icin yok. onu herangi bir okuldan tamamliyabiliyomusum ,
    proje taahut ici yapan e-e muhendisleri illaki vardir. hayatlarindan memnunlarmi
  • şu son kpss alımlarından gördüğüm kadarıyla elektrik müh. kodlarına eem de eklenmiş..yani artık eem hem elektrik müh. kontejyanından faydalanabilior hemde elektronikten..bu konu hakkında daha ayrıntılı bilgisi olan var mı acaba ?
  • Arkadaşlar internette gezinirken konuya rastladım birçoğunuzun yorumlarını okudum. Bende EEE öğrencisiyim 2. Sınıftayım staj meselesini nedense çok kolay hallettim üstelik. Özel okulda okumama rağmen. Üstelik staj yapacağım kurumu da ben seçtim ve tek yere başvurdum. Özellikle bunu başvuru formuna dip not olarak ekledim. Tek başvurduğum murum sizsiniz şu şu şu sebeplerdendir diyerek.

Ayrıca alıcağınız ücretle ilgili yorum yapan sevgili abilerime şunu söyleyeyim eğer ki girdiğiniz ortamda kendizi ifade edicek, hakkınızı arıcak gücünüz yoksa bedavaya bile çalıştırırlar insanları. Eleman seçme hakkını size verseler sizde ne istediğini bilen kendinden emin kendine güvenen insanları işe alırsınız bundan emin olun.

Şahsen ben mezun olucam bana 600 lira maaş teklif edicekler. Ben sana 600 lira vereim çeneni kapa derim. Kıbrısta Yakın Doğu Üniv.'den mezun olup işe başlarken 1750 TL maaşı beğenmeyen insanlar tanıyorum. Bu kadar kafanıza takmayın derim ben. Önemli olan tek şey vardır kendinizi geliştirmek ve ifade yeteğine sahip olmak. Şu alanda veya bu alanda gelişin diyenlere bakmayın siz sevdiğiniz alanda gelişin ki iş ilginizi çeksin daha iyi öğrenin daha severek yapın ve dolayısı ile daha başarılı olun.

Şundan da emin olun çalışacağınız kurumlar ve firmalar sizi bir bütün olarak işe alıcaklardır. Diploma iş bitiremez, proje tamamlayamaz, yaratıcı fikir sunamaz ortaya. Nereden mezun olduğunuzun en ufak bir önemi yok. Aslolan nerede durduğunuzdur

Herkesin lafına kulak asıpta moralinizi bozmayın bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deadlysin -- 19 Nisan 2011; 18:42:21 >

• Bende doğuda bir üniversite bitirdim, EEM. Önce özel sektörde çalıştım 4 yıl. Özeldeyken maaşım 1400 liradan başladı 4 sene sonunda 1650 liraya çıktı. sonra ayrıldım kpss sınavıyla devlete girdim. şuan maaşım değişken olmakla birlikte en az 1900 lirayı en fazla ise 2200 lirayı buluyor. Ortalama 2100 diyelim. Fakat memnun değilim, çünkü hem siyasi işler sıkıntı veriyor hemde mühendislikten ziyade büro memurluğu yapıyoruz. Allah ksımet ederse yüksek lisansımı da bitirerek ayrıca devam ettiğim ingilizce kursunuda kemale erdirerek tekrardan özel sektöre geçmek istiyorum. kariyer.net gibi sitelerden başvuru yapıyorum. Geçen ay gittiğim bir mülakatta 1800 lira teklif ettiler ama eğer ısrar etseydim daha ziyade 2000 olsun gelip başlayayım deseydim kesinlikle evet diyeceklerdi. Önemli olan kendinizi bir alanda geliştirmeniz. Gerisi geliyor.
  • Herkese merhaba,

1 yıl önce, pek adı duyulmamış bir üniversiteden elektronik mühendisliği bitirdim. Yaklaşık 20 tane iş görüşmesi yaptım. Bu firmalardan hiçbirisi mezun olduğum üniversitenin adını sormadı bile. İşverenler çalıştıracağı mühendisin diplomasına değil, iş görebilirliliğine bakıyorlar! Siz hangi üniden mezun olursanız olun, ister Boğaziçi ister Odtü. Başvuru yaptığınız iş pozisyonuyla ilgili bilginiz yoksa biz sizi ararız diyip gönderiyorlar :) Ayrıca, İtü Boğaziçi gibi üniversitelerde okuyunca mesleğinizi öğrenmiş olmuyorsunuz malesef. Birçok itülü yeni mezunun elektronik bilgilerine gülüp geçiyorum :) İtü, Odtü gibi üniversitelerin sanayi işbirliği diğer ünilere göre daha iyi oldugu için, kendini geliştirmek isteyen mühendis adayları daha iyi fırsatlar yakalayabiliyor. Ama turist gibi okula gidip gelen, diplomamı alayım gerisi önemli değil diyen zavallı cahil cüheyla mühendis adayları, üst düzey okullardan mezun olunca 3000-5000TL ye işe gireceklerini sanıyorlar. Daha düşük maaşa tenezzül etmiyorlar. Komik duruma düşüyorlar. Hacettepeli bir arkadaş bu topice kendi okulunu üstün gösterircesine yazılar yazmış. Ona cevaben, eğer lablarda yazdığınız raporlar ve yaptıgınız ödevlerle iyi bir işi hakettiğinizi düşünüyorsan yazık sana diyorum. Daha lisansında milyon dolarlık projeler yapan, yurt dışındaki firmalara arge çalışmaları yapan, üstün başarı ödülleriyle mezun olan, bildiri ve makale yayınlayan birçok yeni mezun var. Sen istediğin kadar ödev yapa dur. Sadece not ortalamanı yüksek tutarsın..Not: Üniversitemi 4.0 a yakın ortalamayla bitirdim. Kimse yaptığın ödevlerle ilgilenmiyor ;)

Size tavsiyem, öğrenciliğinizden başlayıp emekli olana kadar sürekli kendinizi geliştirmeye çalışın. Mühendis olmak istiyorsanız teknik bilgilerinizi sürekli yenileyin. Dil bilginizi geliştirin. Aksi taktirde piyasada üç kuruş maaşa uşaklık yaparsınız. TV tamirciliği de yaparsınız, hamallık da...

Herkese kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: RuSH86

Herkese merhaba,

1 yıl önce, pek adı duyulmamış bir üniversiteden elektronik mühendisliği bitirdim. Yaklaşık 20 tane iş görüşmesi yaptım. Bu firmalardan hiçbirisi mezun olduğum üniversitenin adını sormadı bile. İşverenler çalıştıracağı mühendisin diplomasına değil, iş görebilirliliğine bakıyorlar! Siz hangi üniden mezun olursanız olun, ister Boğaziçi ister Odtü. Başvuru yaptığınız iş pozisyonuyla ilgili bilginiz yoksa biz sizi ararız diyip gönderiyorlar :) Ayrıca, İtü Boğaziçi gibi üniversitelerde okuyunca mesleğinizi öğrenmiş olmuyorsunuz malesef. Birçok itülü yeni mezunun elektronik bilgilerine gülüp geçiyorum :) İtü, Odtü gibi üniversitelerin sanayi işbirliği diğer ünilere göre daha iyi oldugu için, kendini geliştirmek isteyen mühendis adayları daha iyi fırsatlar yakalayabiliyor. Ama turist gibi okula gidip gelen, diplomamı alayım gerisi önemli değil diyen zavallı cahil cüheyla mühendis adayları, üst düzey okullardan mezun olunca 3000-5000TL ye işe gireceklerini sanıyorlar. Daha düşük maaşa tenezzül etmiyorlar. Komik duruma düşüyorlar. Hacettepeli bir arkadaş bu topice kendi okulunu üstün gösterircesine yazılar yazmış. Ona cevaben, eğer lablarda yazdığınız raporlar ve yaptıgınız ödevlerle iyi bir işi hakettiğinizi düşünüyorsan yazık sana diyorum. Daha lisansında milyon dolarlık projeler yapan, yurt dışındaki firmalara arge çalışmaları yapan, üstün başarı ödülleriyle mezun olan, bildiri ve makale yayınlayan birçok yeni mezun var. Sen istediğin kadar ödev yapa dur. Sadece not ortalamanı yüksek tutarsın..Not: Üniversitemi 4.0 a yakın ortalamayla bitirdim. Kimse yaptığın ödevlerle ilgilenmiyor ;)

Size tavsiyem, öğrenciliğinizden başlayıp emekli olana kadar sürekli kendinizi geliştirmeye çalışın. Mühendis olmak istiyorsanız teknik bilgilerinizi sürekli yenileyin. Dil bilginizi geliştirin. Aksi taktirde piyasada üç kuruş maaşa uşaklık yaparsınız. TV tamirciliği de yaparsınız, hamallık da...

Herkese kolay gelsin..

+1

• Ben buna katılmıyorum. Ben Anadoludan bir üniversiteden mezunum. Fakat Âllame-i Cihân olduğunu kanıtlasan dahi ülkemizde herkes markaya bakıyor. Kız istemeye gittiğinde de bakıyorlar, kahvede sohbet ederken de, iş görüşmesinde de.

Ben özelde de çalıştım kamuda da. Şuan kamuda çalışan mühendislerin gördüğüm kadarıyla tamamı Anadoludaki üniversitelerden mezun. Çünkü devlette kpss sınavına girmek ve yeterli puanı almak dışında bir şart yok.

Yani elbette iş kişide bitiyor. Yabancı dil çok önemli, iş tecrübesi, diksiyon, kişilik filan. Fakat şuan geriye dönüp baktığımda üniversitenin de etkisiz olduğunu söylemeyemiyorum.
  • markanın etkisi az da olsa vardır. asıl önemli olan kişinin bilgileridir
  • ya bırakın bunları SEVEREK YAPARSANIZ iş BUlursunuz aldanmayın siz bunlara piyasa eem kaynarsa kaynasın.Siz işinizi severek yapın ve işinizde en iyisi olun gerisi Zaten gelecektir
  • Bu konu çok yanlış yerlere çekilmiş. Ben de elektrik-elektronik mühendisi adaylarındanım.

Öncelikle size bi akrabam olan abimizden örnek vermek istiyorum.

Kendisi Anadolunun normal bir üniversitesinden mezun oldu(Üniversiteyi söylemek istemiyorum). Okul hayatı boyunca kendisimi nasıl geliştiririm, yabancı dilimi nasıl ilerletirim vs deyip durdu. Ki yaptı da hepsini. Ancak mezun olduktan sonra iş görüşmelerine giderken kesinlikle 1.planında para yoktu. Mühendislik bitirdiysen ilk 2 yılında para ön planda olmamalı. Kendisi zamanın asgari ücretiyle bir işe girdi. Güzel büyük firmaya. Parayı pulu hiç kafaya takmadı. Amacı girdiği firmada kendini geliştirmek ve İlerde CV sini dolduracak bir isim olmaktı. Ki öylede oldu bir kaç sene orda çalıştı. Ve kendini geliştirdikçe çalıştığı firma maaşını arttırdı. Daha iyi yerlere koydu. Şu an asgari ücretle başladığı firmada 6.000 + TL Maaş alıyor. Hala da aldığı parayı düşünmeyip kendini her geçen gün yenilemeye, gelişmeleri takip etmeye çalışıyor.

Anlayacağınız Hacettepeliyim Odtü lüyüm diye kendinize güvenmeyin. İş üniversite de değil, Kendini geliştirmekte.

• "Elektrik-elektronik mühendisliği" diye bir meslek olmadığını ısrarla iddia eden kişiler var.Neymiş efendim böyle bir ünvan olamazmış.Ya elektrik mühendisi olabilirmişsin yada elektronik mühendisi olabilirmişsin.İkisi çok farklı alanlarmış.Bunu ilk defa YÖK uydurmuş.Dünyanın hiç bir ülkesinde böyle bişey yokmuş.Bunu iddia edenler sadece elektrik mühendisleridir.Yine aynı tutum Elektrik mühendisleri odası (EMO) tarafından dile getiriliyor.Hatta tercih yapacak öğrenciler için bildiri hazırlayıp sitelerine koymuşlar dünyanın hiç bir ülkesinde böyle bir uygulama yoktur tamamen uydurmadır diye.Dikkat ederseniz EMO'nun yönetimindekilerin sadece elektrik mühendisi olduğunu görürsünüz.Elektrik ve elektronik mühendisi olamamanın vermiş olduğu eziklikle bu düşünceyi hararetle savunmaktadırlar.
    Bu kafadaki insanların dünyadan haberleri yok herhalde.YÖK Türk toplumana özgü bölümler dışında hiç bir zaman kafasından program adı uydurmamıştır.Bütün programlar uluslararası UCAS (Universities & Colleges Admissions Service) kurumu ile uyumlu haldedir.Bütün programların kendilerine has UCAS kodları bulunmaktadır.Olmadığı iddia edilen Elektrik ve elektronik mühendisliği programının kodu UCAS H600'dür.Merak eden arkadaşlar google'a UCAS H600 yazarak hangi üniversitelerde Elektrik ve elektronik mühendisliği bölümünün olduğunu görebilirler.Dünyada binlerce üniversitede bu program adıyla bu meslek ünvanı vardır.Diplomalarındada "electrical and electronics engineer" yazar.Elimde bu diplomaların elektronik ortamdaki görüntüleride mevcuttur.
    Böyle bir bölüm olmadığını söyleyenler birde şunu söylüyorlar.Elektrik kuvvetli akımmış elektronik zayıf akımmış.Buda yanlış.Bilgisayarımızı çalıştıran elektrik değil başka bişey sanki.Elektrik ile elektroniği birbirinden ayıran literatürde akımın zayıf yada kuvvetli oluşu değildir.elektronik cihazlarda elektrikle çalışır.Elektronik elektriğin biraz daha özelleşmiş alt dalıdır ve elektronik elektriğin transistörle özelleşmiş konusudur.Yani elektronik demek transistör barındıran elektrik devrelerinin özelleşmiş adıdır.
    Ben elektrik ve elektronik mühendisliğindeyim diye bu ispatı yazmadım.Bu bölümü tercih etmeden önce bunun farkında olduğum için bu bölümü seçtim.Olmayan bir mesleği yazmak istemezdim elbetteki.Bu bölümü tercih edecek üniversite adayları gönül rahatlığıyla tercih edebilirler.
    Bunlardan haberi olmayanlar ve saçmalık olduğunu iddia edenler yurtdışındaki üniversitelerin program isimlerini dikkatle incelemelerini tavsiye ederim.Sadece bu elektrik ve elektronik mühendisliğinde geçerli değil.
    Örneğin; İnşaat ve çevre mühendisliği, kimya ve biyoloji mühendisliği, elektrik ve bilgisayar mühendisliği, elektrik ve işletme mühendisliği gibi birçok çift disiplin programlar vardır.Hatta dünyada elektrik mühendisliğinin ilk açıldığı amerikan MIT üniversitesinde bile bölümün adı "elektrik ve bilgisayar mühendisliği"dir.Dünyada ve Türkiyede de hiçbir firma programın adına takılmaz.Önemli olan işi yapabileceğinizdir.Aynı şekilde yalnızca elektrik mühendisi olan biriside elektronik üzerine kendisini geliştirdiyse kimse "olmaz senin diplomanda elektronik yazmıyor bizle çalışamazsın" diye bir şey söylemez.Mühim olan tamamiyle kişinin kendisini geliştirmesidir.
    EMO'nun bu tutumu yüzünden sadece kamuda çalışacak olan elektrik ve elektronik mühendislerinin canı yanmaktadır.Özel sektörde kesinlikle böyle bir ayrım bulunmamaktadır.Transkriptlerinde "yüksek gerilim tekniği, elektrik makinaları, elektrik üretim, iletimi dağıtım (herhangi biri) dersleri bulunan elektrik ve elektronik mühendislerinde zaten EMO'dan elektrik mühendisliği yetkisi edinebilmektedirler.Zaten bu yüzden artık Türkiyedeki elektrik ve elektronik mühendisliği bölümleri bu şart dersleride artık müfredatlarına koymaya başlamıştır.
    Sonuç olarak elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği mezunların uygulamada birbirlerinden farkları bölümlerinin isimleri değil kendilerini ne kadar geliştirdiğidir.Seçtikleri alt dallarda aranan mühendisler olmaya çalışmalıdırlar.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.