Şimdi Ara

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLERİ OKUYUN LÜTFEN! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
342
Cevap
38
Favori
251.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim demek istediğimi anlamıyorsun ben öss yi zekayı belirleyen bişey olarak görmüyorum ama mühendisler daha zekidir tıpçılar kalın kalın kitapları ezberliyorlar kendilri okadar üretken değiller ama mühendislerin işi üretkenlik değilde ne
    üretkenlik ise zekayla olur
    sen odtü ee kazanmış birisin şimdi ne demek istediğimi anlamışsındır

diğer meslektekilerde zeki ama biz meslek icabı zekamızı daha fazla kullanıyoruz beynini nekadar çok kullanırsan okadar geliştirirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VeRMİNaaRD -- 24 Eylül 2010; 20:51:19 >
  • Matematik yapabilmek, fenden anlamak hatta öss'den yüksek puan çekmek zekayı kanıtlamaz.Matematik öğrenilemeyecek birşey değil.Uğraşılırsa herkes öğrenir bu devirde kimse gerizekalı değil.Bazılarının lise zamanlarında matematiğe yatkınlığı oluyor o yoldan devam ediyor.Diğerleri yapamadığı için dersi komple bırakıp kopup gidiyor.Çok zeki biri insan okusa bile gidip el kapısında çalışmaz.Girişimci olur kendi işini kurar.Aselsan falan oradan alacağın maaşla Q7 jipi kaç yılda alacaksın?
    El kapısında çalışmakla zengin olunmaz ticaret yaparak zengin olunur.Sıfırdan yükselip zengin olan biri çalışmaktan parayı yiyecek zamanı zor bulur.Sen değil çocuğun yer paraları.
    2-3 milyara sabahtan akşama çalışacağına işi öğrenene kadar çalışıp kendi iş yerini kursan çok daha fazlasını kazanırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

Matematik yapabilmek, fenden anlamak hatta öss'den yüksek puan çekmek zekayı kanıtlamaz.Matematik öğrenilemeyecek birşey değil.Uğraşılırsa herkes öğrenir bu devirde kimse gerizekalı değil.Bazılarının lise zamanlarında matematiğe yatkınlığı oluyor o yoldan devam ediyor.Diğerleri yapamadığı için dersi komple bırakıp kopup gidiyor.Çok zeki biri insan okusa bile gidip el kapısında çalışmaz.Girişimci olur kendi işini kurar.Aselsan falan oradan alacağın maaşla Q7 jipi kaç yılda alacaksın?
    El kapısında çalışmakla zengin olunmaz ticaret yaparak zengin olunur.Sıfırdan yükselip zengin olan biri çalışmaktan parayı yiyecek zamanı zor bulur.Sen değil çocuğun yer paraları.
    2-3 milyara sabahtan akşama çalışacağına işi öğrenene kadar çalışıp kendi iş yerini kursan çok daha fazlasını kazanırsın.

aselsanda çalışan tanıdıklarım var ve aldıkları maaşı biliyorum ayrıca ben onu örnek olarak verdim bölümü bitirdiğim zaman daha başka planlarımda var önce okulu bitirmem lazım

bende bu mühendisleri anlamıyorum birbirlerine destek olacağına birbirleriyle polemiğe giriyorlar ne haliniz varsa görün ozaman isteyen bıraksın tekrar sınava girsin isteyen kararlılıkla yoluna devam etsin banane isteyen kullansın zekasını isteyen ben sınavda derece yaptım ama hiç zeki değilim desin banane benim düşüncem bana yeter kalın sağlıcakla

• Senin de yardımseverlik akıyor hani..
  • arkadaşlar tartışmayı bırakalımda...şimdi ben mezun olduğumda ne gibi yerlerde çalışabilirim..ne gibi pozisyonda çalışırım..ücretler ne kadar..
    kamu nasıl ..özel nasıll. asıl bunlar önemli kendi aramızda anlaşamassak.....şimdiden ayvayı yedik
  • quote:

Orijinalden alıntı: formardin

arkadaşlar tartışmayı bırakalımda...şimdi ben mezun olduğumda ne gibi yerlerde çalışabilirim..ne gibi pozisyonda çalışırım..ücretler ne kadar..
    kamu nasıl ..özel nasıll. asıl bunlar önemli kendi aramızda anlaşamassak.....şimdiden ayvayı yedik

kamuda fazla yükselemezsin ama iş garantin var eğer kendini geliştirirsen özelde çok para kazanabilirsin kendi işini kurabilirsin şahsen bana ne derlerse desinler aselsan veya haversanda çalışırım ayrıca yurtdışına gidip nvidia da çalışmak en büyük hayalim ama sıkar biraz kolaymı oraya girebilmek
    her bölümde olduğu gibi okuldada kalıp prof olabilirsin

• Slm arkadaşlar. Konuyu en başından okudum bazı şeylere hiç anlam veremedim. Tıpçılar kendi aralarında birbirlerinin kusurlarını gördüklerinde savunmaya geçerler hiç tanışmadıkları halde. Bu elektronik mühendisleri arasında pek yok anlaşılan. Neyse konuma gelmek istiyorum acayip düşünce ve fikre ihtiyacım var peşinen söyleyim. Sonra ne kalın kafalı birşeysin sen demeyin.

Bu yıl elektronik myo başlıyorum. DGS ile eee'ye geçeceğim. DGS'de hiç çalışmadan şimdiden bayağı birşey yapıyorum yani bu konuda kendime güvenim var ama çok zor aşırı zor çok zekiler kalıyor hele odtü falan bitmez ömrün çürür vb bir sürü söylemler duyuyorum.

Benim sorum şudur: EEE okumak için mat'ta hangi lise konularına hakim olmam lazım malum adam akıllı mat falan görmedik integralin ne anlama geldiğini falan bile bilmiyorum (çok ciddiyim ne demek olduğunu bilmiyorum sadece adını duydum). Üni'deki dersler lisenin devamı yani lisede ne kadar iyi eğitim alabilirsen üni'de o kadar başarılı olursun diye bir durum var mıdır yoksa üni'de hocalar öğrencilere konuları öğrenciler hiç bilmiyor şunu adam gibi en baştan anlatalım mı diyorlar? Yani belli bir seviyeye gelmiş olduğunuzu düşünerek mi yoksa sıfırdan başlarak mı konu anlatıyorlar? Çünkü eğer böyle bir durum varsa dgs sınavına girdikten sonra yaz tatilinde okul başlamadan oturup okul başlayana kadar türev integral limit vs her ne haltsa konular onlara çalışmam gerekecek. Birde ingilizcem çok kötüdür ingilizce eğitim veren bir fakültede başarılı olabilir miyim ben? Misal ODTÜ vb??????

Birde şu sorum var odtü intibak falan yok normal öss öğrencisi gibi intibaksız hazırlıktan başlatıyorlar. Peki ya intibakta aldığımız eğitim sağlıklı olur mu yani normal 1. ve 2. sınıfta okuyanlardan eksik kalır mıyız? Çünkü eğitimler karman çorman veriliyor diye biliyorum yani normal öğrenci gibi bir sistemin olmuyormuş önce 1. sınıf sonra 2. sınıf diye.

Donanımsal olarak bilgi yeterliliğim çok zayıf ama kafa yapısı olarak zeki sayılırım. Son yaptığım iq testinde 150 çıktım zuhaha

Cevaplayacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue_dream38 -- 28 Eylül 2010; 4:42:09 >

• ARKADAŞLAR BU ADAMLAR NE MÜHENDİSİ NEYİN PEŞİNDELER İZLERKEN YÜREĞİM AĞZIMA GELDİ YEMİN EDERİM.
    LİNK UZANTISI TIKLANMIYOR KOPYALAYIP EXPLORER'A YAPIŞTIRIP İZLEYİN BAKALIM.

http://www.zaplat.com/video/ilginc_videolar/165267/Dünya_nın_En_Korkunç_İşlerinden_Birini_Yapıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue_dream38 -- 28 Eylül 2010; 5:29:16 >
  • arkadaşlar bişey danışmak istiyorum!
    hazırlıkta kaldım bu sene tekrar okuyorum.okula gitmeyip kpds ye girip geçmeyi planlıyorum.ayrıca 2.üniversite hakkındaki yorumlarınızı almak istiyorum.ilerleyen zamanlarda çift anadal flan uğraşıcam da fazla yoğunlaşmadan 2 yıllık bölümlerin birine de başvursam mı?cevabınız evetse hangi bölümleri tercih edersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue_dream38

Slm arkadaşlar. Konuyu en başından okudum bazı şeylere hiç anlam veremedim. Tıpçılar kendi aralarında birbirlerinin kusurlarını gördüklerinde savunmaya geçerler hiç tanışmadıkları halde. Bu elektronik mühendisleri arasında pek yok anlaşılan. Neyse konuma gelmek istiyorum acayip düşünce ve fikre ihtiyacım var peşinen söyleyim. Sonra ne kalın kafalı birşeysin sen demeyin.

Bu yıl elektronik myo başlıyorum. DGS ile eee'ye geçeceğim. DGS'de hiç çalışmadan şimdiden bayağı birşey yapıyorum yani bu konuda kendime güvenim var ama çok zor aşırı zor çok zekiler kalıyor hele odtü falan bitmez ömrün çürür vb bir sürü söylemler duyuyorum.

Benim sorum şudur: EEE okumak için mat'ta hangi lise konularına hakim olmam lazım malum adam akıllı mat falan görmedik integralin ne anlama geldiğini falan bile bilmiyorum (çok ciddiyim ne demek olduğunu bilmiyorum sadece adını duydum). Üni'deki dersler lisenin devamı yani lisede ne kadar iyi eğitim alabilirsen üni'de o kadar başarılı olursun diye bir durum var mıdır yoksa üni'de hocalar öğrencilere konuları öğrenciler hiç bilmiyor şunu adam gibi en baştan anlatalım mı diyorlar? Yani belli bir seviyeye gelmiş olduğunuzu düşünerek mi yoksa sıfırdan başlarak mı konu anlatıyorlar? Çünkü eğer böyle bir durum varsa dgs sınavına girdikten sonra yaz tatilinde okul başlamadan oturup okul başlayana kadar türev integral limit vs her ne haltsa konular onlara çalışmam gerekecek. Birde ingilizcem çok kötüdür ingilizce eğitim veren bir fakültede başarılı olabilir miyim ben? Misal ODTÜ vb??????

Birde şu sorum var odtü intibak falan yok normal öss öğrencisi gibi intibaksız hazırlıktan başlatıyorlar. Peki ya intibakta aldığımız eğitim sağlıklı olur mu yani normal 1. ve 2. sınıfta okuyanlardan eksik kalır mıyız? Çünkü eğitimler karman çorman veriliyor diye biliyorum yani normal öğrenci gibi bir sistemin olmuyormuş önce 1. sınıf sonra 2. sınıf diye.

Donanımsal olarak bilgi yeterliliğim çok zayıf ama kafa yapısı olarak zeki sayılırım. Son yaptığım iq testinde 150 çıktım zuhaha

Cevaplayacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...

Dostum ortalaman iyi değilse full bile çeksen en iyi girebileceğin yer dokuz eylül üniv. Bende aynı yollardayım. DGS yi herkes full çekiyor. Önemli olan senin ve okulun ortalaması.

• Arkadaşlar ben üniversiteye yeni girdim.Elektronik mühendisliğini araştuırdım biraz ama ne iş yaptığı işle ilgili tatmin edici bir bilgi bulamadım.Bu robotlar, makineler , dijital teknolojiler hakkkında çalışıyor diye düşünüyorum.Acaba elektroiğin mekatronikle bir ilgisi alakası var mıdır? Bazıları çoğunlukla kontrol yaparsın ve bir bilgisayar faresinin bile nasıl yapıldığını bilmezsin diyor.Bu doğru mudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan59
    Bazıları çoğunlukla kontrol yaparsın ve bir bilgisayar faresinin bile nasıl yapıldığını bilmezsin diyor.Bu doğru mudur?

onu diyen halt etmiş
  • Teknik foruma girdim orda robotlar ve makinalar ile ilgilenir mi diye sordum.İlgilenmez dediler.Ben elektronik mühendisi olursam dijital teknoloji hakkında ar-ge yapamazmıyım yani onu demek istiyorum ben.Diyelim ki aklıma yeni bir fikir geldi mühendislik bilgileri araştırma yapmamı sağlar mı?
  • BİR ÜLKENİN GELİŞMİŞLİĞİ O ÜLKEDEKİ MÜHENDİSLERİNİN BECERİSİ İLE ÖLÇÜLÜR...
    AMA O ÜLKEDE MÜHENDİSLER YENİ BİR ŞEY BULAYIM DEĞİLDE ACABA KIYIDAN KÖŞEDEN DE OLSA BİR İŞ BULABİLİR MİYİM DİYORSA WAYYY O ÜLKENİN HALİNE DERİM...MİSAL TÜRKİYE
  • bilalso okul bitmiş olmalı...
    ne iş yapıyorun şu an.
  • Merhaba arkadaşlar.Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim Ben üniversite öğrencisiyim araştırma yapamya da büyük eğilimim var İTÜ bana araştırma yapma imkanı sağlar mı?Yani aklıma bir fikir gelirse hocalarla konuşarak onu hayata geçiremesem bile en azından bir maket gibi bir şey ya da küçük çaplı bir şey yapabilir miyim?Mesele bilgisayardaki görüntüeri daha net bir biçimde yansıtmakla ilgili bir fikir geldi aklıma bunun için küçük bir ekran yapabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan59 -- 8 Ekim 2010; 11:10:26 >
  • elektrik elektronik bilmeniz hiç bi işinize yaramaz,önemli olan plc,logo,micromaster,scada sistemlerini bilmeniz
  • Okuduğum bölümden soğudum resmen, tüm yazılanları bir bir okudum.EEM 4. sınıf öğrencisiyim kısmetse yaza mezun olacağım,ancak bu bölüme girerken aklımda olan düşünce halen aklımda yerini korumakta "acaba helalinden bir iş bulabilecekmiyim" Ben Dgs öğrencisiydim kesinlikle şunu diyorum ki keşke bu kadar zorluğa girip de okumasaydım mühendisliği, Myo dan mezun olduktan sonra çok rahat iş imkanı bulabileceğime emindim, havyam vardı lehim yapıyordum pic programlıyor kendi yazılımımı yapıyordum EEM bölüme girdim resmen köreldim ders çalışmaktan şimdi diyecekler ki neden kendini geliştirmedin kendini geliştirmeye kusura bakmayın da üniversite de pek fırsat olmuyor sürekli dersler ile projeler ile lab larda öğrendikleriniz yanınıza kar kalıyor onlar da kısıtlı imkanlar ile sağlanıyor staj yaptığım yerdeki mühendis bile demişti hiç unutmam bu kadar zorluğa giriyoruz ne imkanlar ile okuyup zorluk çekiyoruz psikolojimiz bozuluyor dengemiz sarsılıyor hepsi bunun için dediğimde aldığım cevap şu oldu bizim bölümde dersleri çalışıp geçeceksin hayat ondan sonra başlıyor, bölümde aldığın derslerin hangi biri hayatta karşına çıkacak (3.4 dersin dışında) kendini geliştirmeye 4. sınıf ve sonrası için başlamalısın demişti,acizene tavsiyem teknikerlik bana göre dahah iyi neden mi insan helalinden kazanıyor ve tekniker pratikte gerçekten mühendisten bilgilidir sadece önüne gelen dökümana projeye bakar imza atar geçer hayata bir kere daha gelsem tıp alanına yönelirdim ha mühendislik seçecek olan arkadaşlara tavsiyem mühendislik okuyacaksanız sadece bu bölümü okuyun.
    Bu arada odtü EEM yeni mezun bir akrabam da açıkta halen 1 sene oldu.
    . ...

• Kimle konuştuysam bölümde okuyanlar bölüğmlerinden memnun değiller.Ama en yüksek puanlı mühendislik bu mühendislik.Herkes iş konusunda sıkıntılı.ODTÜ EEM mezunu bile iş bulamıyorsa diğerleri napsın?Bence ODTÜ mezunu birnin iş bulamaması çok mantıksız geliyor bana.Ben İTÜ de okuyorum elektronik bölümünde değilim ama oraya geçmeyi düşünüyorum.ODTÜ mezunu bile iş bulamıyorsa sizce elektroniğe geçmem hata mı??
  • quote:

Orijinalden alıntı: skywalker06

Okuduğum bölümden soğudum resmen, tüm yazılanları bir bir okudum.EEM 4. sınıf öğrencisiyim kısmetse yaza mezun olacağım,ancak bu bölüme girerken aklımda olan düşünce halen aklımda yerini korumakta "acaba helalinden bir iş bulabilecekmiyim" Ben Dgs öğrencisiydim kesinlikle şunu diyorum ki keşke bu kadar zorluğa girip de okumasaydım mühendisliği, Myo dan mezun olduktan sonra çok rahat iş imkanı bulabileceğime emindim, havyam vardı lehim yapıyordum pic programlıyor kendi yazılımımı yapıyordum EEM bölüme girdim resmen köreldim ders çalışmaktan şimdi diyecekler ki neden kendini geliştirmedin kendini geliştirmeye kusura bakmayın da üniversite de pek fırsat olmuyor sürekli dersler ile projeler ile lab larda öğrendikleriniz yanınıza kar kalıyor onlar da kısıtlı imkanlar ile sağlanıyor staj yaptığım yerdeki mühendis bile demişti hiç unutmam bu kadar zorluğa giriyoruz ne imkanlar ile okuyup zorluk çekiyoruz psikolojimiz bozuluyor dengemiz sarsılıyor hepsi bunun için dediğimde aldığım cevap şu oldu bizim bölümde dersleri çalışıp geçeceksin hayat ondan sonra başlıyor, bölümde aldığın derslerin hangi biri hayatta karşına çıkacak (3.4 dersin dışında) kendini geliştirmeye 4. sınıf ve sonrası için başlamalısın demişti,acizene tavsiyem teknikerlik bana göre dahah iyi neden mi insan helalinden kazanıyor ve tekniker pratikte gerçekten mühendisten bilgilidir sadece önüne gelen dökümana projeye bakar imza atar geçer hayata bir kere daha gelsem tıp alanına yönelirdim ha mühendislik seçecek olan arkadaşlara tavsiyem mühendislik okuyacaksanız sadece bu bölümü okuyun.
    Bu arada odtü EEM yeni mezun bir akrabam da açıkta halen 1 sene oldu.
    . ...

senin o odtü eem mezunu akraban ya kendini geliştirmemiş pısırık biridir yada iş ve para beğenmeyen biri
    yok daha neler ODTÜ mezunu olcaksın ve işsizim diyeceksin pehhh odtü işsiz kalıyorsa diğer ünileri kimse seçmesin ozaman

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.