Şimdi Ara

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLERİ OKUYUN LÜTFEN! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
342
Cevap
38
Favori
251.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende elektrik mühendisliği istiyorum kazanıcam inşallah
  • konuyu okudum hacettepe eem yazacaktım yaptığım dereceye geliyo ama yazılan yorumlardan açıkçası biraz tırstım
    Hacettepe EEM gerçekten zormu okadar yaw
    bu gidişle kırıkkale tıp yazıp iş sorunu çekmemeye çalışacam artık
  • bende erciyes myo bitirdim(2008).Bu sene dgs ye girdim ve eem ve elo-hab müh tutuyor.Ama ben kararsız kaldım ya eem mi yoksa elektronik haberleşme mi?Önümüzdeki salı son tercih işlemleri ve ben hala kimseden bilgi alamadım kafayı yicem yaa offf
  • quote:

Orijinalden alıntı: felix

quote:

Orjinalden alıntı: josekiamora

arkadaşlar konuşmalar almış yüürümüş saçma sapan şeyler yazılıyo...biri ordan demiş şu üni bu üni ...lan kafayımı yediniz ben htepedeyim götümüzü yırttık ders çalıştık öss de odtü olamdı buraya girdik bi arkadaşın dedii gibi burda istemesek de yırtıyolaryine kötümüzü köpek gibi ders çalışıyoz.... ordan biri de gelmiş yok mersindeyim yok osman gazi bilemem ne yokvırt zırt...mezun olunca iş bulamıyomuş da falan filan ...lan olum siz ne kadar çaba harcadınız kaç saat uykusuz kaldınız okurken de mezun olunca bunun sefasını süreceksiniz...haftalardır ödev vize lab, lab presi ebemiz ağlıyo izin verin de çıkınca direk biz girelim işlere... piyasadaki insanlar da aptal diil veya random adam almıyolar heralde bakıyolar ne kadar kalifiye olduuna(iş tecrübemiz de var işkembeden sallamıyoz) lan cinnet geçirecem...öfff yaaa....

muahahahaha çok yaşa hacettepede okuyupta bu kadar genişşşşşşş bir görüş açın olması düşündürücü!!!!!!

off ne güldüm yaa :D Helal sana..

• Universite ismi her zaman is yapar ama sirf universite ismi icinde istenmeyen bolum yazilmaz. Bu yuzden gercekten EE istiyorsaniz anadoluyada gidin yurtdisinada gidin evet bi ODTU lu kadar kolay is bulamacaginiz garanti ama o kadar kesin issiz kalacaksiniz diye bir seyde yok.

Elektrik-Elektronik Muhendlisligi her okulda zordur, zaten dersler 3 assagi 5 yukari aynidir isi kolaylastiran zorlastiran ogrenci profilidir, yani soyle soyleyim muhendislik fakultelerinde genelde can egrisi vardir yani sonavda ortamala ne kadar yuksek olursa gecmek o kadar zor olur, yuksek puanlarla girilen universitelerin ogrencileri genellikle daha caliskan olduklarindanda ortalama dolayisiyla gecme notu genellikle daha yuksek olur.

2010 yilinda kaliteli egitim alamiyorum demek icin kusura bakmayin ama SALAK olmak gerekir. Bugun en basitinden dunyanin en iyi universitelerinden biri olan MIT ' in web sayfasindan ucretsiz olarak ders dokumanlarina hatta bircok dersin video kaydina, sinavlara vs. ulasabilirsiniz. IEEE ye uye olursaniz binlerce dokumana, makaleye standarda ulasabilirsiniz, yine ODTU dede bir cok ders internete verilmeye basladi geric henuz EE icin yok bildigim kadariyla. internette bir cok kitabin PDF versiyonu var ya da paraya kiyarsaniz hemen her muhendislik kitabini turkiyenin en ucra kosesine bile getirtebilirsiniz.

Michael Faraday denen adam kilisede okuma yazma ogrenmis bir adamdir google yazip bakin bakalkm faraday kimdir, 2010 yilinda kaliteli egitim alamiyorum muhendis olamiyorum diyen adam ya camdan assagi atlasin ya da gerceklerle yuzlesip calismadigini kendini gelistirmek istemedigini kabullensin.

• +10000

quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

Universite ismi her zaman is yapar ama sirf universite ismi icinde istenmeyen bolum yazilmaz. Bu yuzden gercekten EE istiyorsaniz anadoluyada gidin yurtdisinada gidin evet bi ODTU lu kadar kolay is bulamacaginiz garanti ama o kadar kesin issiz kalacaksiniz diye bir seyde yok.

Elektrik-Elektronik Muhendlisligi her okulda zordur, zaten dersler 3 assagi 5 yukari aynidir isi kolaylastiran zorlastiran ogrenci profilidir, yani soyle soyleyim muhendislik fakultelerinde genelde can egrisi vardir yani sonavda ortamala ne kadar yuksek olursa gecmek o kadar zor olur, yuksek puanlarla girilen universitelerin ogrencileri genellikle daha caliskan olduklarindanda ortalama dolayisiyla gecme notu genellikle daha yuksek olur.

2010 yilinda kaliteli egitim alamiyorum demek icin kusura bakmayin ama SALAK olmak gerekir. Bugun en basitinden dunyanin en iyi universitelerinden biri olan MIT ' in web sayfasindan ucretsiz olarak ders dokumanlarina hatta bircok dersin video kaydina, sinavlara vs. ulasabilirsiniz. IEEE ye uye olursaniz binlerce dokumana, makaleye standarda ulasabilirsiniz, yine ODTU dede bir cok ders internete verilmeye basladi geric henuz EE icin yok bildigim kadariyla. internette bir cok kitabin PDF versiyonu var ya da paraya kiyarsaniz hemen her muhendislik kitabini turkiyenin en ucra kosesine bile getirtebilirsiniz.

Michael Faraday denen adam kilisede okuma yazma ogrenmis bir adamdir google yazip bakin bakalkm faraday kimdir, 2010 yilinda kaliteli egitim alamiyorum muhendis olamiyorum diyen adam ya camdan assagi atlasin ya da gerceklerle yuzlesip calismadigini kendini gelistirmek istemedigini kabullensin.

• Öncelikle merhabaLar , ben lise 3e geçtim ve Anadolu teknik lisesi elektrik elektronik bölümü öğrencisiyim , yıl sonu başarı puanlarım 78-80 fakat ilkokuldan beri öğretmenlerinin zeki ama çok fazla çalışmıyor çalışsa yapar,orta halli biri dedikleri öğrenci tiplerinden biriyim denilebilir :) diyeceğim şu ki ygs-lys ye az bir zaman kaldı , 2 sene fakat eksiğimin çok olduğunu biliyorum bu süre yeter mi bilemiycem... Bu durumun farkına varır varmaz net te geniş çaplı araştırmaya kapıldım , elektrik elektronik seviyorum ve alanımda ilerlemek ,meslek sahibi olmak istiyorum... gönlümde yatan meslek mühendislik... bu site aracılığyLa bir çok yorum okudum ve mühendisliklerle ilgili bilgi sahibi oldum , şüphesiz en ideaL mesLeğin eLektrik mühendisliği olduğu kanısına vardım... Türkiye de 3 üniversitede olması ilk düşündürdü. Kafamda bir sürü soru işareti var şuanda , en büyük soru işaretide anadolu teknik lisesinden çok çalışsam itü-ytü-kocaeli üniversitelerine girebilir miyim? Benim size bunLarı yazmamın sebebi de ,bana örnek teşkil edebilcek benim gibi meslek lisesi çıkışlı elektrik mühendisi var mı dır? :) bilgisi ve bu konuda tecrübesi olanların fikirlerine ihtiyacım var , elektik mühendisliğini kazanan kişiler nasıl kazandılar ne kadar çalışarak kazandılar , benim kazanabilmem için gecemi gündüzüme katıp çok çalışmam gerektiğinin de farkındayım... Ama kafaya koydum ve azmedilince kazanılabileceğinin de farkındayım...

İşte Durum Bu , YorumLarınız Benim Durumdaki Diğer Arkadaşlarıda Aydınlatıcaktır , Yardımcı OLursanız Çok Sevindirirsiniz Bu Genci :) FikirLerinizi BekLiyorum , Şimdiden TeşekkürLer...

• bu sene başka yokmu hacettepeli olan tanışır kaynaşırdık
  • bende iü eem yi okuyom bu sene 2. sınıf oluyom...ama malesef iş şartlarından dolayı bu sene oss ye tekrar girmeyi düşünüyom....çok kötü bir durum ne yapalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: formardin

bende iü eem yi okuyom bu sene 2. sınıf oluyom...ama malesef iş şartlarından dolayı bu sene oss ye tekrar girmeyi düşünüyom....çok kötü bir durum ne yapalım

nasıl iş şartları hacı bence şuan en çok iş alanına sahip mühendislik eem 2.sınıfada gelmişsin yolu yarılamışsın dönme bence devam et yoluna eem okuyorsun bizim bölümde iş bulamayacanda nerdde bulacan
  • bende eem 2. sınıfım bende öss gircem bi dhaa
  • quote:

Orijinalden alıntı: taka_07

bende eem 2. sınıfım bende öss gircem bi dhaa

destur buda akıma kapılanlardandan yaw niye böle yapıyonuz okusanıza bizim bölüm gibisi varmı en zor bölüm ama en çok ekmek kapısına sahip bölüm
  • nerde iş hocam..göster valla bırakmayacam.....
    emo dan bile açıklma geliyor okuduğunuz bölüm bile literatürde yok
    1980 sonrası başka saçma bir uygulamanın devamı imiş diyorlar ama kimseden ses çıkmıyır....işe alımında em eem den önceliklidir..ne saçmaysa
  • hocam hangi üni desin...

quote:

Orijinalden alıntı: taka_07

bende eem 2. sınıfım bende öss gircem bi dhaa
  • EE yi birakip tekrar oss ye girecek arkadaslar hangi bolumleri yazmayi dusunuyor acaba? TIP falan yazacaklarsa tamam ama baska bir muhendislik falan yazacaklarsa bence kararlarini tekrar dusunsunler. Tekrardan o sitresi cekmeye ve 2 yil kaybetmeye degecek mi?

Elektrik Muhendisligi'nin en buyuk avantaji KPSS de arkadaslar, yani ozelde Elektrik Muhendislerinin Elektrik-Elektronik Muhendislerinin onunu kesmesi imkansiz zaten topu topu yilda kac tane mezun veriyorlar? Ayrica son sene gerekli dersleri secerseniz 1kV ustu SMM belgesi alabilirsiniz. EMO dediginiz orgutu kaale almayin, EMO halen bir takim dinazorlar tarafindan yonetilen kendi uyelerinin herhangi bir menfatini savunmak yerine kendi icindeki bir zumreyi korumayi ve surekli siyasi soylemlerde bulunmayi kendine gorev bilmis parazit bir olusum . sadece EEM lere karsi degil bu turumlari, kendilerinin Elektronik Muhendislerilerine, Elektronik Haberlesme Muhendislerine vs. de tek bir faydalari dokunmamistir. Elektrik-Elektronik Muhendisligi diye bir bolumun yurtdisinda olup olmamasi bir seyi degistirmez hangi ulkeleri refarans gosteriyorlar bilmiyorum ama yurtdisinda elektrik muhendisligi diye bir bolumde gormedim ben. Genellikle Elektronik muhendisligi olur ve bizim elektrik muhendisligi dedigimiz seyde power engineering olarak yuksek lisans bransidir. Yine bilgisayar muhendisligi yerinede computer science vardir mesela yurtdisinda. EMO hic bir zaman bir cozum uretmedi, surekli sorun cikarmayi kendine gorev bildi. Ne mahkemeler dondu bu yuzden hepsi internette mevcut.

SMM olarak calismayi dusunen arkadaslar mecburen EMO ya kayit olacaklar lakin buradada dedigim gibi 4. sinifta gerekli dersleri secerseniz EMO size sorun cikaramaz 1kV ustu SMM vermeye mecburlar!!! Hatta mezun durumdaki EEM lerde disaridan bu dersleri aldiklari takdirde 1kV ustu SMM alabilirler.

Bu devranda cok surmez, Her yil bir kac yuz elektrik mezununa karsi binlerce elektrik-elektronik, elektronik, elektronik haberlesme bolumu ogrencisi mezun oluyor. Elbet yakin gelecekte salt cogunluk bizde olacak ve EMO nun yonetimini ele gecirecegiz iste o gun dinazorlarin kafasina tekrar meteorlar yagacak.

• Elektrik Elektronik bölümünü seçtik geldikte, gelen zor bitiremezsin diyor giden aha sıçtın diyor resmen soğuttular beni bölümden. Benim bu bölümü seçme nedenim hem baba mesleği hem fiziği seviyorum hemde kimyadan nefret ediyorum arkadaş başka nereye gidecektim ben? Ama öyle bi konuştular ki soğudum resmen bölümden ya
  • Birde madem o kadar yurtdisi standartlari savunuyorlar, o zaman ABD deki gibi PE (Professional Engineer) sistemi getirilsin. Yeni mezun adam proje imza yetkisine sahip olmasin belirli bir sure sektorde calistiktan sonra tekrar sinava PE olabilmek icin tekrar sinava girsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Mirliva.

Elektrik Elektronik bölümünü seçtik geldikte, gelen zor bitiremezsin diyor giden aha sıçtın diyor resmen soğuttular beni bölümden. Benim bu bölümü seçme nedenim hem baba mesleği hem fiziği seviyorum hemde kimyadan nefret ediyorum arkadaş başka nereye gidecektim ben? Ama öyle bi konuştular ki soğudum resmen bölümden ya

hangi üniye girdin
    bana öyle diyene ben aselsan kapısından beyaz Q7 imle geçerken arkamdan bakarsınız diyorum takma sen onları eğer tıp seçilmeyecekse en iyi mühendislik bizimki başka ne seçecen tıp yada öğretmenlikler var ki bunları ben yapmam önce puan gelince tıpı düşündüm ama tıpı bana yazdıramadılar özellikle ee yazdım başka bölüm yazmadım

ablam matemetik mezunu onada bölüme ilk girdiğinde topoloji çok zor kimse o dersten geçemiyor filan demişler hatta bende duydum bazı kişilerden o dersten ablam 97 alarak geçti ki benim ablam okadar inek biri değil

aynı kedi uzanamadığı ciğere pis dermiş hesabı dandik dandik bölüme giriyorlar türkiyenin zeki kişileri olan bizleri hafife alıyorlar korkma bölüm kapısından başın dik olarak gir içeri bizler EEM yiz onlar bizi çekemiyorlar

• Merhabalar.
    Ben ODTÜ elektrik elektronik bölümünü kazanmış ve bu sene hazırlıkta okumuş biriyim. Bölümü açıkça söylemek gerekirse iş yelpazesinin geniş olması nedeniyle seçmiştim. Ancak ODTÜ oryantasyonda ilk darbeyi yedim daha. Bölümlerde dolaşırken sınıflarda eskiden kalma devre çizimleri vardı ve sınıflarda bilgisayar, voltmetre, ampermetre, ossiloskop gibi cihazlar mevcuttu. Sürekli bu şeylerle uğraşmak ve devre hazırlamanın bana göre olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca yazılım ve bilgisayar dilleri konusunda meraklı mıyım emin değilim. Yani bu bölümden mezun olup bu bölümle ilgili bir iş yaparsam memnun olmayacak gibi bir izlenime kapıldım okuldaki ilk haftamdan. Konunun tümünü okudum ve birçok kişinin iş alanı olarak gösterdiği şeyleri telaffuz ederken bile içim sıkıldı.

Merak ettiklerim bu bölümden mezun olduktan sonra yapılabilecek işlerin tümünün neler olduğu. Pazartesi günü ODTÜ IEEE ile görüşmeye çalışıp hazırlıktan izin alabilirsem birkaç dersine girmeyi düşünüyorum. Belki bu sevip sevmediğim konusunda daha iyi bir kaynak olabilir. Tıp ve EE arasında gömülmüş durumdayım, ikisinden de mezun olmuş veya öğrenci arkadaşlarla görüşüp bilgi almaya çalışacağım ve gerekirse tekrar sınava girmeyi düşünüyorum.
    EE hakkında daha da geniş bilgi verirseniz sevinirim.

Edit: üyelik alma sayfası çalışmadığı için (en azından bende) bir arkadaşımın kullanılmayan hesabındayım. İletişime geçebilecek olan varsa özel mesaj gönderebilirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kherp -- 24 Eylül 2010; 20:01:40 >

• Art arda mesaj attığım için özür dilerim ancak bundan önceki son mesajı gözümden kaçırmışım.
    @VeRMİNaaRD
    Ne yani, bir ingilizce öğretmeni veya bir pratisyen hekim zeki değil midir? ÖSS bence zekanın değil öğrenilmiş tekdüzeliğin bir belirleyicisidir. Yabancılara yapılan YÖS biraz daha zekaya yönelik ancak orada da alışılmış kalıplar söz konusu. Hayal etmenin kademeli bitirildiği bir eğitim sisteminde gerçekten zeki olan insanlar belki de zamanla yılıyorlar ve sınavda da elinde olmayan nedenlerden dolayı düşük puan yapıp başka bölümlere gidiyorlardır? Ayrıca zekayı da matematik zekasına indirgeme lütfen.

Sözün kısası sınavı veya bölümü zeka belirleyicisi olarak görmemeni öneririm.
    Yapıcı bir eleştiride bulundum kendimce, herhangi bir kötü niyetle yazmadığımı da söyleyeyim.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.