Şimdi Ara

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLERİ OKUYUN LÜTFEN! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
342
Cevap
38
Favori
251.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Konu hakkında ben de uzatmalı bir gazi EEM öğrencisi olarak yorum yapmak istiyorum

1-Okulu neden uzattım.Bunu okulu uzatmamış olsanız da zaman zaman hepimizin aklına gelen ''ya bu muydu'' cümleseni açıklayacağını düşündüğüm için yazıyorum.Evet okulu neden uzattım.Ben zamanında gazide en yüksek bölüm ee iken kazanmıştım.Velhasıl okula geldik bir de baktık gerçek hayat sandığımız gibi değil.Sonra değişik metodlar denedim hayat hakkında.Dershanede matematik öğretmenliği yaptım.Şu an hala çalışıyor olsam maaşım 2000 ytl idi.Hem de öğrenciyken.Sonra webmasterlığa soyundum.Velhasıl onu da becerdik.Kelimeyi söyleyin ilk sayfada çıkarırım sitenizi.

2-Peki kardeşim sen ne diye bunları bıraktın.Ben olsam diplomamı alır keyfime bakardım.Arkadaşlar ben diğer işlerde de başarılı olmamaın nedenlerini araştırdıktan sonra şu sonuca vardım.Başarılı olmamın sebebi
    bubölümde okumam.Çünkü farkında olmadan 4 sene EEM DE okuyan bir öğrenci herşeyden önce kafada tasarlamayı öğreniyor.Mühendisler içerisinde matematiksel düşünebilme yeteneği en fazla olan EEM LERİDİR.Diğer mühendislikleri küçümsemek istemiyorum.Ama hangi bölümde kompleks analiz lineer cebir dersleri var.alırsın calculus 1-2 bir de dif tamam matematik bitti.Makinada akışkan motor ısı tamam.Şimdi bunu eleştirenler olabilir.Onlar elektromanyetik dersi gibi dersler almadıklarından bu yazılanlar biraz gücendirebilir.Ama EEM farklıdır.Bir elektromanyetiği bırakın uzmanlaşmak anlamaya kalkasanır senelerinizi alır.

3-'Ya ben devlet üniversitesinde okuyorum ama napabilirim ki'-Arkadaşlar bu işin devleti odtusu bogaziçisi yok.Ne yani Odtu yu kazanan çok fazla bir şey mi yaptı.lise 1 sorularından oluşan uyduruk bir sınav.Ama bu üniversitelerde okumak derslerden dolayı biz istemesek te bazen bizi kamçılıyor.mesela makina dersi gazide 2 donemdir odtüde 3 bazı üniversitelerde 1.ama bu açık çok kolay kapatılabilir bilinçli öğrenci iseniz.

4-Benim ortalamam 3 ama iş bulamıyorum.Amaç ortalamayı 3 yapmak olmasın.Arkadaşlar çok çalışmak zorundasınız ama çalışırken sakın ama sakın not için çalışmayın.Bırakın not gelsin.Mesela bizim mikroişlemci dersimiz var.sorular belli.ha çalışma ister.otur soruları ezberle aa düssün.YANLIŞ.Seneye aa ba aldığınla kalır mikroişlemciyi meslek lisesi mezunu veya hobi elektronikle uğraşanlar kadar hatırlarsın.Yarın işe başvurursun.Adam bunu niye alım der.(teknikere daha az vermek varken.o da yapıyor senin yaptığını).Yaff bu mikroişemci nasıl çalışıyor.BJT ile de yaparımyaff bu motor sürücü entegrenin içinde ne var.aç datasheeti bak.yaff bu registere yazıyoz ama nasıl yazıyor.ne var bunun içinde.bu işlemcinin yerine şunu kullansam nolur.avantajı dezavantajı nedir.kafanızda sorular masanızda dersle ilgili kitaplar her zaman olsun.internet çağındayız bu da bizim için avantaj.

5-Kesinlikle konu ile kısıytlı kalmayın.Kalmazsanız çok iyi derece matematik(her formulun nerden geldiğini mutlaka araştırın) ve anolog bilen bir mühendis olarak diplomanızı alırsınız.Nitekim şu an dünyada en çok aranan şu an analog mühendisidir(10000 de alırsın 20000 de).Çünkü artık üniversitelerde her dersten verildiğinden analog bilen eleman yetişmiyor.20 sene önce mezun olanlar için durum farklı.Mühendislik budur.Biomedikalci mi olcan tıpçı kadar bilcen işi.Ben biomedicalci olcam.kararımı verdim.İnanın tıpçı gibi bazen tıp çalışıyorum.Çünkü bu bana gerekli.okuldaki 2 tane biyomedikal dersiyle ben biomedikalci olacam derseniz elinize verirler çantayı ihale ihale gezdirirler.Ama tasarlıyacaksan sen mühendisssin.yanında her zaman ölçüm cihazların olcak.mr ultrason nasıl çalışır,invasif-invasif olmayan ameliyat nedir,pet nedir,tomografi nedir,alternatifi olsa ne olurdu.Bunları bilen türkiyede 3 yada 4 kişi.gerisi ezberlemiş tamir yapıyor.yüzde 80ini de almış eline çantayı ihale ihale geziyor.Bilenlere gelince.Paraya para demiyorlar istedikleri fiyatı onlar seçiyor yurtdışına gitmek zaten onlar için sorun değil.Ama en önemlisi nikolo teslanın yolundalar.Gerçek mühendisler ve mutlular.

700 milyonluk masa başı işlere kendinizi atmak için uğraşıyorsanız ben kısaca sizin mühendis olmadığınızı olamayacağınızı söylerim.söylediğim yanlış anlaşılmasın.ama demek ki sizde o felsefe yok.dokturluk mühendislik bir felsefedir demiş arkadaş.doğru da söylemiş.gidin lise sonu memuriyet sınavına atın kendinizi bir devlet kurumuna bir de açıköğretim tamam zaten.veya polis olun.1.600 maaşı var.eğer son paragrafa tepkiniz varsa mühendis olmak konusundaki görüşünüzü irdeleyin

teşekkürler aceleye geldi.

• quote:

Orjinalden alıntı: josekiamora

arkadaşlar konuşmalar almış yüürümüş saçma sapan şeyler yazılıyo...biri ordan demiş şu üni bu üni ...lan kafayımı yediniz ben htepedeyim götümüzü yırttık ders çalıştık öss de odtü olamdı buraya girdik bi arkadaşın dedii gibi burda istemesek de yırtıyolaryine kötümüzü köpek gibi ders çalışıyoz.... ordan biri de gelmiş yok mersindeyim yok osman gazi bilemem ne yokvırt zırt...mezun olunca iş bulamıyomuş da falan filan ...lan olum siz ne kadar çaba harcadınız kaç saat uykusuz kaldınız okurken de mezun olunca bunun sefasını süreceksiniz...haftalardır ödev vize lab, lab presi ebemiz ağlıyo izin verin de çıkınca direk biz girelim işlere... piyasadaki insanlar da aptal diil veya random adam almıyolar heralde bakıyolar ne kadar kalifiye olduuna(iş tecrübemiz de var işkembeden sallamıyoz) lan cinnet geçirecem...öfff yaaa....

Ben işveren olsam sana bu kafayla iş miş vermem. Mühendisliği sadece ders çalışma, laba girme, proje hazırlamak olarak düşünen birisiysen zaten bir işe girdiğinde öyle kalırsın.

• quote:

Orjinalden alıntı: eleman06

Öncelikle merhaba arkadaşlar;
    Konu hakkında ben de uzatmalı bir gazi EEM öğrencisi olarak yorum yapmak istiyorum

1-Okulu neden uzattım.Bunu okulu uzatmamış olsanız da zaman zaman hepimizin aklına gelen ''ya bu muydu'' cümleseni açıklayacağını düşündüğüm için yazıyorum.Evet okulu neden uzattım.Ben zamanında gazide en yüksek bölüm ee iken kazanmıştım.Velhasıl okula geldik bir de baktık gerçek hayat sandığımız gibi değil.Sonra değişik metodlar denedim hayat hakkında.Dershanede matematik öğretmenliği yaptım.Şu an hala çalışıyor olsam maaşım 2000 ytl idi.Hem de öğrenciyken.Sonra webmasterlığa soyundum.Velhasıl onu da becerdik.Kelimeyi söyleyin ilk sayfada çıkarırım sitenizi.

2-Peki kardeşim sen ne diye bunları bıraktın.Ben olsam diplomamı alır keyfime bakardım.Arkadaşlar ben diğer işlerde de başarılı olmamaın nedenlerini araştırdıktan sonra şu sonuca vardım.Başarılı olmamın sebebi
    bubölümde okumam.Çünkü farkında olmadan 4 sene EEM DE okuyan bir öğrenci herşeyden önce kafada tasarlamayı öğreniyor.Mühendisler içerisinde matematiksel düşünebilme yeteneği en fazla olan EEM LERİDİR.Diğer mühendislikleri küçümsemek istemiyorum.Ama hangi bölümde kompleks analiz lineer cebir dersleri var.alırsın calculus 1-2 bir de dif tamam matematik bitti.Makinada akışkan motor ısı tamam.Şimdi bunu eleştirenler olabilir.Onlar elektromanyetik dersi gibi dersler almadıklarından bu yazılanlar biraz gücendirebilir.Ama EEM farklıdır.Bir elektromanyetiği bırakın uzmanlaşmak anlamaya kalkasanır senelerinizi alır.

3-'Ya ben devlet üniversitesinde okuyorum ama napabilirim ki'-Arkadaşlar bu işin devleti odtusu bogaziçisi yok.Ne yani Odtu yu kazanan çok fazla bir şey mi yaptı.lise 1 sorularından oluşan uyduruk bir sınav.Ama bu üniversitelerde okumak derslerden dolayı biz istemesek te bazen bizi kamçılıyor.mesela makina dersi gazide 2 donemdir odtüde 3 bazı üniversitelerde 1.ama bu açık çok kolay kapatılabilir bilinçli öğrenci iseniz.

4-Benim ortalamam 3 ama iş bulamıyorum.Amaç ortalamayı 3 yapmak olmasın.Arkadaşlar çok çalışmak zorundasınız ama çalışırken sakın ama sakın not için çalışmayın.Bırakın not gelsin.Mesela bizim mikroişlemci dersimiz var.sorular belli.ha çalışma ister.otur soruları ezberle aa düssün.YANLIŞ.Seneye aa ba aldığınla kalır mikroişlemciyi meslek lisesi mezunu veya hobi elektronikle uğraşanlar kadar hatırlarsın.Yarın işe başvurursun.Adam bunu niye alım der.(teknikere daha az vermek varken.o da yapıyor senin yaptığını).Yaff bu mikroişemci nasıl çalışıyor.BJT ile de yaparımyaff bu motor sürücü entegrenin içinde ne var.aç datasheeti bak.yaff bu registere yazıyoz ama nasıl yazıyor.ne var bunun içinde.bu işlemcinin yerine şunu kullansam nolur.avantajı dezavantajı nedir.kafanızda sorular masanızda dersle ilgili kitaplar her zaman olsun.internet çağındayız bu da bizim için avantaj.

5-Kesinlikle konu ile kısıytlı kalmayın.Kalmazsanız çok iyi derece matematik(her formulun nerden geldiğini mutlaka araştırın) ve anolog bilen bir mühendis olarak diplomanızı alırsınız.Nitekim şu an dünyada en çok aranan şu an analog mühendisidir(10000 de alırsın 20000 de).Çünkü artık üniversitelerde her dersten verildiğinden analog bilen eleman yetişmiyor.20 sene önce mezun olanlar için durum farklı.Mühendislik budur.Biomedikalci mi olcan tıpçı kadar bilcen işi.Ben biomedicalci olcam.kararımı verdim.İnanın tıpçı gibi bazen tıp çalışıyorum.Çünkü bu bana gerekli.okuldaki 2 tane biyomedikal dersiyle ben biomedikalci olacam derseniz elinize verirler çantayı ihale ihale gezdirirler.Ama tasarlıyacaksan sen mühendisssin.yanında her zaman ölçüm cihazların olcak.mr ultrason nasıl çalışır,invasif-invasif olmayan ameliyat nedir,pet nedir,tomografi nedir,alternatifi olsa ne olurdu.Bunları bilen türkiyede 3 yada 4 kişi.gerisi ezberlemiş tamir yapıyor.yüzde 80ini de almış eline çantayı ihale ihale geziyor.Bilenlere gelince.Paraya para demiyorlar istedikleri fiyatı onlar seçiyor yurtdışına gitmek zaten onlar için sorun değil.Ama en önemlisi nikolo teslanın yolundalar.Gerçek mühendisler ve mutlular.

700 milyonluk masa başı işlere kendinizi atmak için uğraşıyorsanız ben kısaca sizin mühendis olmadığınızı olamayacağınızı söylerim.söylediğim yanlış anlaşılmasın.ama demek ki sizde o felsefe yok.dokturluk mühendislik bir felsefedir demiş arkadaş.doğru da söylemiş.gidin lise sonu memuriyet sınavına atın kendinizi bir devlet kurumuna bir de açıköğretim tamam zaten.veya polis olun.1.600 maaşı var.eğer son paragrafa tepkiniz varsa mühendis olmak konusundaki görüşünüzü irdeleyin

teşekkürler aceleye geldi.

Hocam istersen makina'yı, motor, akışkan, ısı ile sınırlamayalım. Lineer cebir vs. dersleri bizde alıyoruz, ayrıca birçok mühendislikte olmayan hem ağır hem de dediğin gibi düşünmeyi ve geliştirmeyi arttıran dersler alıyoruz. Yine ayrıca hangi sektör olursa olsun makinalar olmadan birşey olmaz.

Diğer dediklerine de katılıyorum bu arada. enemy34'ün de söyledikleri olayı özetliyor zaten. Herşey kendini geliştirmeye bağlı, ortalamaymış, üniversiteymiş bir süre sonra anlamsızlaşıyor.

• gerçekten elektrik elektronik mühendisleri için çok güzel bir topic olmuş arkadaşlar... bu arada bende elektrik elektronik mühendisliğinde uzatmalı da olsa inşallah bu sene son senem olacak ki hatta gelecek dönem tek dersten geçme ihtimalim bile var ( ihtimal diyorum çünkü sevgili hocam tek ders mek ters dinlemiyor bırakıyor acımıyor ) bu arada alanı inşaat olan bir şirkette elektrik projeleri üzerine staj yapıyorum kendimi geliştirmeye çalışıyorumm.... gerçekten şu aralar son sınıfta olduğum için aklım allak bullak oldu geriye baktığımda okul gerçekten bir hiçmiş ortalamam düşük değil gerçi mükemmel bile değil ama bakıyrum bunca sene okudum ne öğrendim koca bir hiç.. sadece anladğım tek şe işi işte öğreneceğin ama ondan önce tabi iş bulmakta...zaten direk iş bulsam ve işi işte öğrensem çalışkanlğım ile 10 sene sonra bir fabrikanın müdürü olurum ama gel gör ki her şey torpile bağlanmış... şu anda bile binbir şey aklımda dönüyor acaba diyorum bu şirkette okurken çalışsammı , yüksek lisans mı yapsam ki okulda ne gördüm ki y.lisans yaparken bir şey görecem diyorum.. KPSSmi girsem diye düşünüoyrum ki kazansam zaten sırada bekleyenlerden sıra bile gelmez .. sıra geldi diyelim kim bilir hangi taşraya atarlar... ama yine de beni teselli edenlerin arasında elektrik ve elektronik mühendisliğinin gelecekteki bir meslek olduğu ........

• seyayus senle daha önce de konuşmuştuk hatırlarsan

eğer o "ünlü" üiversitelerden mezun değilsen ve o "ünlü" uni.lerden birinde yüksek yaparsan işine yarar yüksek lisans ama sıradan bir uni.de yapacaksan bence hiç bulaşma

torpilden şikayetçiysen zaten kpss de A grubu kadroya girmek= torpil B grubu girip düz memur olmanı da hiç tavsiye etmem

sana ve diğer arkadaşlara tavsiyem 2-3 ay içinde iş bulamassan daha fazla uzatmadan direk askere gitmek

askerden sonra zaten önün bir nebze açılacaktır

ayrıca madem elektrikten de anlıyorsun elektrikte geniş iş imkanları var diğer alanlara göre

bu arada okulda cidden bişi öğrenilmiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: josekiamora

arkadaşlar konuşmalar almış yüürümüş saçma sapan şeyler yazılıyo...biri ordan demiş şu üni bu üni ...lan kafayımı yediniz ben htepedeyim götümüzü yırttık ders çalıştık öss de odtü olamdı buraya girdik bi arkadaşın dedii gibi burda istemesek de yırtıyolaryine kötümüzü köpek gibi ders çalışıyoz.... ordan biri de gelmiş yok mersindeyim yok osman gazi bilemem ne yokvırt zırt...mezun olunca iş bulamıyomuş da falan filan ...lan olum siz ne kadar çaba harcadınız kaç saat uykusuz kaldınız okurken de mezun olunca bunun sefasını süreceksiniz...haftalardır ödev vize lab, lab presi ebemiz ağlıyo izin verin de çıkınca direk biz girelim işlere... piyasadaki insanlar da aptal diil veya random adam almıyolar heralde bakıyolar ne kadar kalifiye olduuna(iş tecrübemiz de var işkembeden sallamıyoz) lan cinnet geçirecem...öfff yaaa....
    arkaadsım senın yaptıgın stresın 10 katını yapıolar o asagıladıgın anadoludaki ünversiteleriniye biliyomusun?cunku aynen dedigini gibi oluyor.buyukunıversite mezunları iş hemen bulabiliyor ama anadoldakı unıversiteler once buyuk unıversiteler iş bulcak sonra sıra bıze gelcek dıye dusunuyorlar.senin yaptıgın daha dogrus yaptıgını sandıgın stres deıl arkadasım yeşilcam filmerinin artistleri olur ya havalanma bu.artisliktir bu.sence bence cok rahatsın.ole de olman gerek.o yuzden bıze masal anlatma yaw cok stres yapıom falan ne stresı gececen bunları.suan ulkede anket yapsalarabak bakalım hangı unıversıtelerdekı ogrencıler daha streslı cıkar cevap tabı kı zor ıs bulcak adamlar.

• merhaab arkadaşlar, yazılan cevapları biraz okuduktan sonra ben de kendi fikirlerimden birşeyler söylemek istedim. bazı arkadaşlar 750ytl maaş ile çalışabileceklerinden falan bahsetmişler. tabi ki onları suçlayamam türkiye şartlarında ama ben de bir elektrk-elektrnk mühendsi olarak bu rakamı bize yakıştıramıyorum. günümüzde bir teknikerin bile 700civarı başladığını düşünürsek mühendislere teklif edilen bu rakamın hak yemekten başka birşey olduğunu düşünmüyorum. yeni mezun, tecrübesiz falan da olsak yaşanılan şehire göre en azından 1000 ve üstü olamlı diye düşünüyorum. tabi ki herkes kendi potansiyelini bilir ve buna göre talepte bulunur ama bu durumu bu hale getirmeye de çok fazla meil vermemliyiz bence :)

üniversite isimleri tartışılmış gördüğüm kadarıyla. ben odtü yada hacettepe de ders açısından verlen eğitimlerin çok farklı olduğunu falan düşünmüyorum, sadece onlara sunulan olanaklar daha fazla olduğu için kendilerini geliştrme, deneym edinme imkanları daha çok oluyor (teknokentler,laboratuarlar,vs.)?? dediğim gibi sadece bu elde olan imkanların fazlalığı, bu demk olmuyorki başka yerlerde okuyanlarda onlar kadar birşey bilmeyecek.. zaten üniverste isimleriyle böyle bir tartışamaya girmeyi çok saçma buluyorum.. hacttepli değilim ama bende kendime bu sektörde çok güvenyrm ;) (ve yeni mezunum) sadece okul isimleriyle biryere gelmeye çalşn arkadaşlrın lise yıllarından ileriye gidemediklerini,yerilerinde saydıkalrını düşünüyorum :) nerde okuyor olursa olsun kendini geliştrmk önemlidir. bu durum, eğer imkanalrı çok olan bi üniverstede okuyorsan senin için kolay olur.. ama imkanalrı az olan biyerde okuyrsan zor olur.. bence durum bundan ibarettir.. :)

yeni mezun tüm arakadaşlara gönüllerince iş bulamalrını diliyorum

NOT: mesajlaraa küfür içerikli cümleler yazılmazsa daha güzel olur arkadaşlar:) elektrnk müh sadece erkeklerden ibaret değildir, aramızda bayanlarda var unutmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smhnds -- 23 Eylül 2008; 12:36:21 >

• hey gidid günler hey bayağı olmuş bu konu..
  • Arkadaşlar ODTÜ, Boğaziçi hepsi hikaye.
    Türkiye'deki üniversitelerin hepsi ABD'deki üniversiteleri, onların eğitim sistemlerini, onların sorularını taklit etmeye çalışıyor.
    Artık internet çağında yaşıyoruz. Bırakın üniversiteyi artık çok ileri derecede kariyer yapmış hocanıza bile bir şey sormanıza gerek kalmadı. Çünkü o hocanın yarım yamalak veya unutulmuş bilgilerine başvuracağıma internette ararım. İnternet hem proje, hem fikir hem teknik döküman hem de soru kaynıyor.

İnternetin yaygın olmadığı zamanlarda insanlar bilgiye ulaşmak için ODTÜ, Boğaziçi gibi üniversitelerin kütüphanelerine ve hocalarına çok ihtiyaç duyuyordu. Ama şimdi herşey çok değişti.
    İngilizcesini iyi geliştirmiş bir kişi eğer gerçekten meraklıysa elektroniğe, bir ODTÜ'lüyü bile cebinden çıkarır. Çünkü bilgi alanı çok geniş. Yeterki ilginiz olsun.

İyi üniversite öğrencilerinin diğer öğrencilerden farkı soru robotu ve ezber makinaları olmalarıdır. Başka bir şey değildir. Üstelik robotlaşmış beyin bilim için zararlıdır. Çünkü hayal gücü zayıflamış olabilir. Problemlere yaklaşım tarzı genelde öss'deki gibidir. Bazıları belki bana kızacak ama ben de onlara şunu sorayım. Bu ülke yıllardan beridir Odtü, İtü, Boğaziçinden süper çocuklar mezun ediyor. Eee peki bunların % kaçı işe yarar birşey tasarladı; bir ürün ortaya koyabildi??? Mezun olduktan 10-20 yıl sonra da somut bir ürün ortaya koyabildiler mi? Hayır.
    Amerikaya gider "kaliteli" öğrencilerimizin bir kısmı. Orada onlara bilim işçiliği yaptırırlar. Fikir babaları, hayal kuranlar yine Amerikalılardır.

Bu ülkenin gençlerinin hayal kurma yeteneği geliştirilmiyor veya o tarz alışkanlıklarını öss yüzünden edinemiyorlar. Bu ülkenin sanayisi neredeyse tamamen montaj fabrikalarına dönüştü. Montaj fabrikalarında çalışan elektronik mühendisleri gerçek mühendis olamazlar. Çünkü onlar öss sisteminin ürünüdürler.
    Mühendis,ister yazılım isterse donanım olsun tasarlamak için çaba sarfederse mühendistir. Yoksa ustabaşı işini yapmak mühendislik değildir veya yönetici koltuğunda oturmak da mühendislik değildir.
    Yazılım tamirciliği yapmak da mühendislik değildir!!!

Peki Odtü, Boğaziçililerin v.b. farkı nedir? Onlar çalışkandırlar. Gerçekten sınavlardan aldıkları başarı onaların ne kadar çalışkan olduklarını gösterir.
    Çalışkanlık önemlidir. Hız önemlidir. Ama herşey demek değildir. Einstain hızlı biri değildi. Ona rağmen tüm gelmiş geçmiş zamanların fiziğini altüst edebilecek düşünceyi üretebildi.
    ----------------------------------------------------------------

İnternetin olduğu bir çağda artık üniversite kıyaslamasını sona erdirmek gerekir. Artık görüntülü video-dersler bile internete verilmiş. Hem de dünyanın en ünlü üniversitelerinin videoları.
    Yani siz Hakkarinin bir köyünde ( eğer internet varsa :) ) MIT veya California, Stanford v.b.'nin derslerini takip edebilirsiniz artık. Boğaziçi ve ODTÜ'nün sitesine bakmaya tenezül bile etmezsiniz.
    ------------------------------------------------------------------

Türkiye'deki iş ortamından bahsedersek malesef adam akıllı iş ortamı yok Türkiye'de.
    İş bulanlar genelde ya yazılım tamirciliği yapar, ya yazılım mühendisliği yapar ya montaj fabrikalarında belli bölümlerin sorumlu "mühendisi" olur; ya da yönetim kısmında mühendislik ile hiç alakası olmayan işler yapar.
    Aselsan'da, Teknoparklarda ve Tübitak'ta belki adam akıllı bir kaç proje yürütülüyordur. O projelerin de çoğu yazılım ağırlıklı diye biliyorum. Onun dışında Türkiye malesef çok kötü durumda.
    Mühendisler şuan müdür, ustabaşı gibi çalıştırılıyor. Yakında da işçi olarak çalıştırılacak gibi görünüyor..
    Bu bölümü bitiren kimse kolay kolay açıkta kalmaz. Herkes bir işe girer illaki. Ama Ülke için düşündüğümüzde mühendislik çökmüş malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optoelectronics -- 23 Eylül 2008; 16:03:03 >

• quote:

Orjinalden alıntı: smhnds

merhaab arkadaşlar, yazılan cevapları biraz okuduktan sonra ben de kendi fikirlerimden birşeyler söylemek istedim. bazı arkadaşlar 750ytl maaş ile çalışabileceklerinden falan bahsetmişler.

2 yıl önce bahsetmişler ama
  • quote:

Orjinalden alıntı: optoelectronics

Türkiye'deki iş ortamından bahsedersek malesef adam akıllı iş ortamı yok Türkiye'de.
    İş bulanlar genelde ya yazılım tamirciliği yapar, ya yazılım mühendisliği yapar ya montaj fabrikalarında belli bölümlerin sorumlu "mühendisi" olur; ya da yönetim kısmında mühendislik ile hiç alakası olmayan işler yapar.
    Aselsan'da, Teknoparklarda ve Tübitak'ta belki adam akıllı bir kaç proje yürütülüyordur. O projelerin de çoğu yazılım ağırlıklı diye biliyorum. Onun dışında Türkiye malesef çok kötü durumda.
    Mühendisler şuan müdür, ustabaşı gibi çalıştırılıyor. Yakında da işçi olarak çalıştırılacak gibi görünüyor..
    Bu bölümü bitiren kimse kolay kolay açıkta kalmaz. Herkes bir işe girer illaki. Ama Ülke için düşündüğümüzde mühendislik çökmüş malesef.

evet bu kısım çok güzel olmuş. Bi de pazarlama ve satış mühendisliği var o da bahsettiğin yönetim başlığı altına girebilir. Türkiye'de mühendislik yapılmıyor, boşu boşuna abuk subuk dersler görüyo zavallı insanlar ama piyasada kıymeti yok genelde.

• quote:

Orjinalden alıntı: kUTbENGi

Allah Allah . Arkadaş elektrik-elektronik mühendisleri bakım onarım yapıyo demiş. Valla o yapanlara söyle o zaman boşuna okumuşlar, boşuna katlanmışlar bu bölümün zorluğuna. 2 yıllık okuyup kestirselermiş. Bi de yazılımcı ol demiş. Hangi yazılımcılar para kazanıyo ama artık lise öğrencileri bile bilgisayar programcılığı yapıyo.
    elektrik-elektronik mühendisliği öğrencisiyim ve iş garantisi konusunda çok rahatım. Çünkü alanı en geniş mühendislik bence bu.
    elektrik-elektronik mühendisliğinin işi uzmanlık gerektirdiği için senin işini yapacak yine bi elektronik mühendisidir. O yüzden aranılan adam olursun. Bi bilgisayar ya da endüstri mühendisliği gibi diil yani.

Tabiiki her mühendislikte olduğu gibi yabancı dilini geliştireceksin,... ,en önemlisi kendini geliştireceksin. Sadece ders çalışmakla da olmuyo bu işler. Sürekli ders çalışmış moron bi mühendis iş bulur ama özel sektörde ne kadar yaşar malum.

Son olarak arkadaş tavsiye istemiş. En çok para kazanılan alan telekomünikasyon ve tıp elektroniği alanları bence. Çipler üzerinde uzmanlıkta paralı bi iş ama yavaş yavaş sönmeye başladı. Çünkü bu pazara Çin girdi.

Saçmalama ekrana hello yazdırmak yazılım yapmak olmuyo.

• Arkadaşlar Türkiye'de pek mühendislik yok diye belirtmiştim.
    Evet gerçekten pek yok.
    Ama bu demek değildir ki okuldaki dersleri çalışmamak ve öğrenmemek gerektiği.
    Çünkü Türkiye'deki üniversitelerden mezun olup dünyada çok iyi mühendislik işleri yapanlar da var.
    Mesala Ericsson, Alcatel v.b. şirketler işe aldıkları elektr-elektronik-haberleşme mühendislerini Afrika-Ortadoğu veya Avrupa ülkelerindeki projelerinde çalıştırıyorlar. Gerçekten bu projeler tam mühendislik projeleridir diyebiliriz. Ben gidip görmedim ama öyle tahmin ediyorum.
    Bizzat bir ülkeye veya araziye telekomünikasyon veya elektrik sistemleri altyapısı kurmuş oluyorsunuz.
    Burada epeyce deneyim kazanmak mümkün. Üstelik çok iyi paralar da veriyorlar diye duymuşum. 3-5 milyar falan....
    Üstelik çok iyi eğitimler alınıyor ve kariyerinizde inanılmaz bir referans ve deneyim olmuş oluyor. Türkiye'ye veya Avrupa'ya daha sonradan gidip tekrar başka şirketlerde iş aranırsa bence çok rahat kabul edilirsiniz. Çünkü ericsson, Alcatel falan kendi alanında dünyada bir numara şirketler.
    Elektrik alanında da ABB firması çok büyük bir firma diye biliyorum

Yani mühendislik eğitiminin boşuna olduğunu düşünmemek lazım. Yarın neyin ne olacağı belli olmaz. Kimin hangi ülkede, nerede yaşayacağı belli olmaz.
    O altın bilezik mutlaka kolda olmalı bence.

Dediğim gibi içimizden uluslararası çalışmak isteyen arkadaşlar olabilir. Yani öyle bir şansları doğabilir. Bakarsınız çalıştığınız uluslararası firma sizi beğenir ve Ar-Ge'sine alır. Belli olmaz yani.

Tabi işin bir de farklı tarafları var. Sizi işe alan uluslararası firmalar tehlikeli ülkelerde de iş yaptırabilirler size. Afganistan, Irak ve Afrika ülkeleri v.b.
    Onu zaten mülakatta görüşürsünüz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optoelectronics -- 28 Eylül 2008; 9:22:05 >

• elektronik mühendisliği bölümü ölğrencilerinin Türkiyede verimli bir şekilde çalıştıklarını düşünmüyorum. açılacak 2 yıllık bir makine dili programcılığı bölümü, elektronik müh. işlerini zorlaştıracaktır. "imza" söz konusu olduğunda "müh." etiketiniz işe yaramaktadır. Ar-ge kısımların da çalışan Müh. bunların haricinde tutabiliriz. lütfen bu bölümü yazarken "parasal" düşünmeyin. bir çok kişinin "geleceği parlak" diye bu bölümleri yazdıklarını biliyoruz. parası iyi olduğu için insanların doktor oldukları memlekette (herkesin başından bir doktor macerası eminim ki geçmiştir. "gelin bi de muayenehanemde sizi bir göreyim" diyenlerden) elektronikçilerin de bu mantıkla hareket etmeleri normal, ama siz olmayın!

elektronik mühendisi iseniz, yabancı diliniz varsa Türkiye de hiç durmayın gidin; paranız varsa ABD de yoksa Almanyada ya da (abd de okullar paralı, almanyada ise berlin gibi bazı üni. parasız, geneli de dönemlik 500 avro almakta, yine almanyada devlet resmi olarak çalışmanıza izin vermekte, ünüversite iş konusunda kolaylık sağlamakta. yani avrupada yüksek lisans okumak ABD de yapmaktan daha mantıklı.) diğer avrupa ülkelerinde yüksek lisans yapın. almanyada ki 2 yıllık uygulama ağırlıklı bölümleri okumanız daha iyi olacaktır. Almanyada hem eğitim amaçlı hem de iş tecrübesi açısından gerekli bilgi donanımı alabilirsiniz. bunların hiçbirisini para ya da kariyer yapmak için yapmayın. yaptıklarınız zaten kariyerinize eklenecektir merak etmeyin. amacınız mesleğiniz üzerine okadar bilginin karşılığını vermek olsun, bu da sizi inanın mutlu edecektir. (sakın oralarda kalmayın, gelin ülkenizde faydalı olun ;) )

mesleğiniz haricinde birşeylerle uğraşmanın hem iş hem de normal hayatınızda çok faydanıza olacaktır. bir müzük aleti çalın, dağa çıkın, denize dalın, bahçenizle igilenin, nette blog tutun, değişik derneklerinin gönüllü faaliyetlerine katılın, fotoğraf çekin, ama mutlaka birşeyler ilgilenin, bunun hayatınıza ne kadar katlı yapacağını göreceksiniz. (çevrenizdekileri de bu faaliyetlere katın, sadece kenfinizi düşünmeyin :)).

ben böyle düşünüyorum.

• arkadaşlar konu çok dikkat çekici hale gelmiş. :(

üniversiteler arası denklik kuralları dünya da değişiyor gibi. 4 yıllık eğitimle diplomada "mühendislik bölümü eğitimi almıştır" yazsa bile ehemmiyeti yok. mühendislik belgesi artık "tmmob" dan alınacak. ve geçici olacak. sebebi "üniversiteler arası denkliği" sağlamak ve "diplomam başarılarla dolu" sözcüğünü yok etmeye çalışmak. üniversite branşlaşmış eğitim kuruluşlarıdır. iş verenlerin talep ettiği yeterlilik öğrencilerde bulunmazsa sonuçlar vahim oluyor. akademisyenlerin öğrencilere ideoloji öğretmek yerine gerçek hayatta başarılar klavuzunu (katıksız bilgi) ellerine teslim etmeleri gerekiyor. diploma sonuç değildir başlangıçtır. zor eğitim alandan zor işler bekleniyor. kolay kazanılan kolay kaybedilir. bende ideolojiye sahibim ama dayatma ideolojisine hiç tabi olmadım. dinlememde. "beyin göçü" ve "unutulmuşluk" filmlerini seyreden vatandaş ne yapsın elinden ne geliyor ki.

bir de iyi ki "emo" dan alınmıyor. çünkü onlar üretip birşeyler yapmak yerine üretileni horlamak görevini üstlenmişler bakınız delile:
    www.emo.org.tr
    EMO - NÜKLEER İHALEYE FESAT KARIŞTIRILIYOR
    http://www.emo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=68182&tipi=2&sube=0

hiç düşünmüyorlar nükleer enerji ne demek nasıl elde edilir. kendi çıkarları doğrultusunda, öğretilen fizik kanunlarını yok sayarak siyasi düşünüp yorumlar yapmışlar. yazının içeriğinde bir tane fizik kuralına rastlamak mümkün değil. adamlar "öğrencileri biz yetiştirdik ne yapacaklarına biz karar veririz" mantığı taşıyor gibiler.

ayrıca "emo" FİZİK ile ilgili bir kuruluş gibi gözükmüyor. gazete sayfası gibi sayfasıyla "siyasi içerik" "konusu dışında" alanlara destek veriyor.
    www.emo.org.tr
    EMO - 1 MAYIS'TA TAKSİM KARARLILIĞI
    http://www.emo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=68043&tipi=2&sube=0

http://www.emo.org.tr/

ben vatandaş olarak bu tarz yaklaşımda bulunabilen bir kuruluştan başarı senaryoları bekleyemem. başarılı bile olsa konusu dışına taşan olaylara söz sahibi olması zafer sarhoşluğu nitelemesini hak eder.

konuyu açan arkadaşım inşallah iş bulmuşsundur. konuya cevap veren arkadaşların hepsi çok güzel yazılar yazmışlar katılmamak elde değil. oto seslendirme alanında görev yapıyorum konuyla ilgili bir tane akademisyene ulaşamıyorum. neden acaba?

iş bulmak için "işkur" web sayfasına üye olmanızı tavsiye ederim.

• quote:

Orjinalden alıntı: fatihcol

arkadaşlar konu çok dikkat çekici hale gelmiş. :(

üniversiteler arası denklik kuralları dünya da değişiyor gibi. 4 yıllık eğitimle diplomada "mühendislik bölümü eğitimi almıştır" yazsa bile ehemmiyeti yok. mühendislik belgesi artık "tmmob" dan alınacak. ve geçici olacak. sebebi "üniversiteler arası denkliği" sağlamak ve "diplomam başarılarla dolu" sözcüğünü yok etmeye çalışmak. üniversite branşlaşmış eğitim kuruluşlarıdır. iş verenlerin talep ettiği yeterlilik öğrencilerde bulunmazsa sonuçlar vahim oluyor. akademisyenlerin öğrencilere ideoloji öğretmek yerine gerçek hayatta başarılar klavuzunu (katıksız bilgi) ellerine teslim etmeleri gerekiyor. diploma sonuç değildir başlangıçtır. zor eğitim alandan zor işler bekleniyor. kolay kazanılan kolay kaybedilir. bende ideolojiye sahibim ama dayatma ideolojisine hiç tabi olmadım. dinlememde. "beyin göçü" ve "unutulmuşluk" filmlerini seyreden vatandaş ne yapsın elinden ne geliyor ki.

bir de iyi ki "emo" dan alınmıyor. çünkü onlar üretip birşeyler yapmak yerine üretileni horlamak görevini üstlenmişler bakınız delile:
    www.emo.org.tr
    EMO - NÜKLEER İHALEYE FESAT KARIŞTIRILIYOR
    http://www.emo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=68182&tipi=2&sube=0

hiç düşünmüyorlar nükleer enerji ne demek nasıl elde edilir. kendi çıkarları doğrultusunda, öğretilen fizik kanunlarını yok sayarak siyasi düşünüp yorumlar yapmışlar. yazının içeriğinde bir tane fizik kuralına rastlamak mümkün değil. adamlar "öğrencileri biz yetiştirdik ne yapacaklarına biz karar veririz" mantığı taşıyor gibiler.

ayrıca "emo" FİZİK ile ilgili bir kuruluş gibi gözükmüyor. gazete sayfası gibi sayfasıyla "siyasi içerik" "konusu dışında" alanlara destek veriyor.
    www.emo.org.tr
    EMO - 1 MAYIS'TA TAKSİM KARARLILIĞI
    http://www.emo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=68043&tipi=2&sube=0

http://www.emo.org.tr/

ben vatandaş olarak bu tarz yaklaşımda bulunabilen bir kuruluştan başarı senaryoları bekleyemem. başarılı bile olsa konusu dışına taşan olaylara söz sahibi olması zafer sarhoşluğu nitelemesini hak eder.

konuyu açan arkadaşım inşallah iş bulmuşsundur. konuya cevap veren arkadaşların hepsi çok güzel yazılar yazmışlar katılmamak elde değil. oto seslendirme alanında görev yapıyorum konuyla ilgili bir tane akademisyene ulaşamıyorum. neden acaba?

iş bulmak için "işkur" web sayfasına üye olmanızı tavsiye ederim.

arkadaşım emo nükleer konusunda çok haklı.Türkiye gibi bir ülkeye nükleer santral emanet etmek felaket olur.Çünk nükleer konusunda ne bir teknolojimiz ne de geçmişten gelen bilgi birikimimiz var.Ha TAEK'i diyorsan ordakiler oturmaktan göbek yapmışlardır .Ayrıca ihalede oldukça yüksek bir rakama ruslara verildi.Yani birileri yine cebini doldurdu.

Mühendislik ve Türkiye zaten bizde mühendis var ama ona uygun ortam yok.Yani montaj sanayinde ne kadar mühendis olabilirsiniz ki?

• bilgi diploma alınmasıyla durdurulabilecek bir varlık değildir. ben dursam o durmaz, bu dursa şu durmaz. bilgiyi diploma ile durduramayız.

özellikle bilgiyi sahiplenmek hatadır. öğreten hocalarımız böyle zannediyor. sanıyorlar ki sıfır basınca öğrenci başarısız oldu. hayır öğretmen başarısız oldu.

kişilerin bilgisi; karşıdakilerin anladığı kadardır. bağlantıyı çözmek için fizikçiye, edebiyat. sosyalciyede matematik az mikdarda verilir.

emo bu söylemiyle "santral kurulursa ben havaya uçuracağım, sizde atomları süpürgeyle temizliyeceksiniz" demek istemiş gibi.

bazı akademisyenler sanıyorlar ki cepleri dolunca beyinleri doldu.

sorun çıkarmadan, çözüm çıkarmayı adet edinemeyen gelişmemiş beyinler yönetici olmamalı. korkuyla yaşayan bir insan nasıl toplum mühendisi olduğunu sanar. daha kendi görevini yapamamış.

herkez mühendis fakat patent sahibi mühendis kaç adet. çok düşük . sıfırın altına düşülmüş durumda (patent sahibi olacak olan mh. satmak zorunda kalıyor) . eksi seviyelere inmiş olan patent sayısı branşlaşma sağlayarak arttırılır. ama bir literatür yazmayı değil; terimlerin altını yanlış doldurmayı çok iyi beceriyorlar.
    dün bir kitap evini aradım eski bir mh ye ulaşmak için daha cevap vermediler. bakalım ulaşırsam bir çözümler dizisi oluşturacağım. bakalım bende "mühendis" olmadığım halde patent satabilecek miyim :( satmıyacam. ülke içinde bırakacağım. ne olacak bırakılan patent 15 sene ünilerde okutulacak. öğrenciler bakacak bu hoca gene ezberlenecek bir konu anlatıyor diyecek küfr edecek. emo ne diyecek "kaç lan kaç atom geliyo " diyecek.

nükleer santrale atom bombası gözüyle bakılıyor gibi gözüküyor bu olay.

onboardx arkadaşım teşekkürler. ama haklı bulmuyorum. bilgi birikimi cep doldurma modu olabilir dikkatli olmak lazım. en iyi ameliyat cerrah paşada değil nedense amerikada yapılıyor. sorun zaten bu nokta da. emo tamamiyle ideolojik savaş içine girmiştir. görevini aşmıştır. emo yu "kimin yaptığı" değil, "benim adamım değil" ilintileri rahatsız ediyor gibi. direkt olmaz yazısı beni bu yöne itiyor. yazıda rakkam hesabı da yapılmış. demek ki başka bir firmayla bağlantıları zaten var. ayrıca "emo" nasıl oluyorda NÜKLEER KARŞITI PLATFORM SEKRETARYASI kuruyor. görevsizlik gözüküyor.

ayrıca sekreterya nasıl oluyorda karşı olduğunu değilde; sanki "oraya yaptırmayın, buraya yaptırın olur derim" havasına giriyor. emo ticarete atıldı artık. AYIP ETMİŞLER.

oda başkanlığı vs. parti kavgasıda çok enteresan yaw :)

• quote:

Orjinalden alıntı: kUTbENGi

Allah Allah . Arkadaş elektrik-elektronik mühendisleri bakım onarım yapıyo demiş. Valla o yapanlara söyle o zaman boşuna okumuşlar, boşuna katlanmışlar bu bölümün zorluğuna. 2 yıllık okuyup kestirselermiş. Bi de yazılımcı ol demiş. Hangi yazılımcılar para kazanıyo ama artık lise öğrencileri bile bilgisayar programcılığı yapıyo.
    elektrik-elektronik mühendisliği öğrencisiyim ve iş garantisi konusunda çok rahatım. Çünkü alanı en geniş mühendislik bence bu.
    elektrik-elektronik mühendisliğinin işi uzmanlık gerektirdiği için senin işini yapacak yine bi elektronik mühendisidir. O yüzden aranılan adam olursun. Bi bilgisayar ya da endüstri mühendisliği gibi diil yani.

Tabiiki her mühendislikte olduğu gibi yabancı dilini geliştireceksin,... ,en önemlisi kendini geliştireceksin. Sadece ders çalışmakla da olmuyo bu işler. Sürekli ders çalışmış moron bi mühendis iş bulur ama özel sektörde ne kadar yaşar malum.

Son olarak arkadaş tavsiye istemiş. En çok para kazanılan alan telekomünikasyon ve tıp elektroniği alanları bence. Çipler üzerinde uzmanlıkta paralı bi iş ama yavaş yavaş sönmeye başladı. Çünkü bu pazara Çin girdi.

kendini geliştirmek dediğin ne oluyor tam olarak benimde derslerim iyide elektrik elektronik okumayı düşünüyorum bu kendini geliştirme konusunda sorunluyum nasıl geliştircem kendimi bilmiyorum biraz yardım edermisiniz

• bu sene öss gircem bir anadolu lisesinde okuyorum.puanım çok büyük ünüversitelere girecek kadar ii değil sisteminde değişmesinin etkisiyle bir anadolu ünüversitesinin EE bölümüne girmek istiyorum.bu bölümü istememin sebepleri arasında babamında teşviği var sermaye fln var sen al diplomayı iş kurarız yaparız diyo kendi de elektrik teknisyeni ama bu işi yapmıyor.ben elektirik bölümünde uzmanlaşmayı tercih edecem gibi sizce bu iş nasıldır belli bir miktar sermaye ile kendi işinizde başarılı olunabilinir mi ?birde lisede fizik dersim ve mat derslerim hep 3 dü ünüversitede zorluk çekermiyim okumakda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris01 -- 30 Nisan 2009; 17:03:18 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.