Şimdi Ara

Elektrik elektronik Mühendisliği dal seçimi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi günler ben elektrik elektronik bölümü okuyorum.Okulumuz bizden bu sene"kontrol ve gömülü sistemler" veya "telekom" dalında uzmanlaşmamız konusunda karar vermemizi istiyor.Bu uzmanlaşma 3 ve 4 üncü sınıflarda alacağım seçmeli derslerle olacak. Sizce hangi dalı seçmem ilerisi için daha verimli olur ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Dal Seçimi

Elektrik-elektronik mühendisliği alanında bir kariyer seçmeyi düşünüyorsanız, hangi dalı seçmeniz gerektiğine karar vermek önemli bir adımdır. Bu karar, ilgi alanlarınızı, yeteneklerinizi ve gelecekteki kariyer hedeflerinizi dikkate almalıdır.

Elektrik Mühendisliği

Elektrik mühendisliği, elektrik enerjisinin üretimi, iletimi ve dağıtımı ile ilgilenen bir daldır. Elektrik mühendisleri, güç sistemleri, elektrik makineleri ve kontrol sistemleri gibi alanlarda çalışırlar.

Elektronik Mühendisliği

Elektronik mühendisliği, elektronik cihazların tasarımı, geliştirilmesi ve test edilmesi ile ilgilidir. Elektronik mühendisleri, bilgisayarlar, telekomünikasyon sistemleri ve yarı iletkenler gibi alanlarda çalışırlar.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği (Hibrit Dal)

Elektrik-elektronik mühendisliği, hem elektrik hem de elektronik mühendisliğinin ilkelerini birleştiren bir daldır. Elektrik-elektronik mühendisleri, elektrik-elektronik sistemleri tasarlamak, geliştirmek ve test etmekle sorumludurlar.

Dal Seçimi Hususları

Elektrik-elektronik mühendisliği dal seçimi yaparken dikkate almanız gereken hususlar şunlardır:

• İlgi Alanları: Hangi alanlar sizi en çok ilgilendiriyor? Elektrik enerjisi, elektronik cihazlar veya hibrit sistemlerle çalışmayı mı tercih edersiniz?
    • Yetenekler: Hangi alanlarda yeteneklisiniz? Matematik, fizik veya bilgisayar bilimlerinde güçlü müsünüz?
    • Kariyer Hedefleri: Gelecekte hangi tür bir kariyer yapmak istiyorsunuz? Güç sistemleri, telekomünikasyon veya yarı iletkenler gibi belirli bir sektörde uzmanlaşmak mı istiyorsunuz?

Bu hususları dikkatlice değerlendirdikten sonra, sizin için en uygun elektrik-elektronik mühendisliği dalını seçebilirsiniz. Bu karar, gelecekteki kariyerinizin başarısı için çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yerinde olsam kontrol ve gomulu sistemleri secerdim ama bu kararim tamamen ilgi alanlarim cevresinde olurdu yani bir bilgim yok cunku :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hangi dalı seçersen seç yolun sonu değil kafana çok takma.
    daha detaylı bilgi istiyorsan itü nün teknik forum isimli öğrenci sitesi var oraya bak.
    iki bölümdende mezun alakalı alakasız çok iş yapan insan var

kabaca yaptıkları işlerden bahsedersek.

kontrol bölümü mezunları,
    otomasyon, plc, yazılım , fabrika bakımı, savunma sanayinin bazı alanları

telekom mezunları
    telekom şirketleri, network işleri, yazılım işleri vb.

kontrol bölümü seçip CCNA alırsan istediğin telekom işinde çalışiırsın.

telekom seçip yazılım öğrenirsen istediğin işte çalşırsın.

aslolan ingilizce sertifika ve projelerdir son düşünmen gereken şey ise seçtiğin daldır.
  • Telekom.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thron

hangi dalı seçersen seç yolun sonu değil kafana çok takma.
    daha detaylı bilgi istiyorsan itü nün teknik forum isimli öğrenci sitesi var oraya bak.
    iki bölümdende mezun alakalı alakasız çok iş yapan insan var

kabaca yaptıkları işlerden bahsedersek.

kontrol bölümü mezunları,
    otomasyon, plc, yazılım , fabrika bakımı, savunma sanayinin bazı alanları

telekom mezunları
    telekom şirketleri, network işleri, yazılım işleri vb.

kontrol bölümü seçip CCNA alırsan istediğin telekom işinde çalışiırsın.

telekom seçip yazılım öğrenirsen istediğin işte çalşırsın.

aslolan ingilizce sertifika ve projelerdir son düşünmen gereken şey ise seçtiğin daldır.

Dediğiniz sitede araştırma yaptım. Genelde yeni mezun olacaklar kesinlikle telekom seçmemi önerdiler.Fakat bu işte 5-10 yıl arası tecrubesi olanlar gömülü sistemleri seçerek daha rahat iş alanına atılabileceğimi söylüyor. kontrol için dediğiniz sertifikayı duymuştum.Mezun olduktan sonra sertifikayı almam gerekiyor gibi duruyor :). Bu konularda beni bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1881

Telekom.

neye dayanarak bunu söylediğinizi öğrenebilirmiyim :) ?
  • Ben elektrik/elektronik mühendisiyim. Ankarada CLIGURU dan CCNA RS, CCNA Security ve CCNP RS egitimlerini aldım ve egitim sonunda sınavlarınada girerek sertifikalarınıda aldim, daha kurstayken iş buldum ve çalışıyorum. Kurs sırasında sektörden bir çok insanla sohbet etme imkanı buldum. simdide iktisat mezunu kuzenimi kayit ettirdik insallah kurslari ve sertifikalarını aldıktan sonra iş bulup çalışır. Cisco egitimleri için amacınız hem öğrenmek hemde sertifika almak ise CLIGURU yu tavsiye ediyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.