Şimdi Ara

Elektrik -Elektronik mühendisliği neden bu kadar övülür ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son zamanlarda çok kez dershane hocalarından EE mühendisliğinin çok çok iyi bi meslek olduğunu duydum.

Tabiki bazı insanlar makine müh. nide övebilir bu kişiden kişiye değişir, ama EE nin hem çok iyi maaşı hemde alanı vb olanakları açısından diğerlerinden önde olduğunu söyleyebilir miyiz ?

Nedir sizlerin bu meslek hakkındaki yorumu

• adından dolayı bence,insanlar genelde hem elektrik hem elektronik mühendisi zannediyor.. yoksa iş bulma vs.. açısından elektrik müh'ün gerisindedir..(odtü,boğaziçi,hacettepe... dahil değil buna)
  • http://forum.donanimhaber.com/m_44950685/tm.htmbak istersn @combat a tamamen katılıyorum hacettepe biraz abartılı geldi bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata_34 -- 16 Aralık 2010; 17:02:33 >
  • hacettepe'lileri aselsane vs. almalarından dolayı yazdım odtü,boğaziçi,itü elohab desek tam olur heralde..
  • @combat aselsanı tutturmuşsn bu ülkede sadece aselsan yok seimens,bsh,sneijder electric,ford,abb,verbund&enerjisa,philips,alcatel lucent,honeywell...saymakla bitmez dev firmalar var..:)odtü,itü,boğaziçiylen ilgili elektrik&elektronik&haberleşme&kontrol alanlarını bitirmiş insanlar bu şirketlerin başında ama hacettepeli pek duymadım itü elektrik müh.mezunu sneijder electric in orta asya müdürü,itü elektronik haberleşme mezunu netaş genel müdürü,odtü makina mezunu vodafone genel müdürü...böyle uzayıp gider

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata_34 -- 16 Aralık 2010; 17:51:52 >
  • elektrik-elektronik birlikte okumaktansa, sadece birini okumak daha mı iyidir yani
  • EEM okursan iki dalın da temellerini öğrenmiş oluyorsun. Son 2 senende birine yoğunlaşıyorsun isteğine göre.

Mesela üniversiteyi bitirdin. Hem elektrik sektöründe iş bulabilirsin hem de elektronik. Yani iş alanı çok çok daha geniş bir bölüm. Elektrik müh. ya da elektronik-haberleşme müh. bölümlerine göre daha iyidir demiyorum. Sadece elektrikle ilgili olan kurumlar elektrik mühendislerini daha çok tercih ederler.

Çevremden gördüğüm kadarıyla, Elektrik-Elektronik Mühendisliği daha üstün bir bölümdür. Ama üniversite hayatın boyunca bir elektrik ya da elektronik müh. okuyan öğrenciden daha çok geliştirmen gerekir kendini. İşin aslına bakarsan bu büyük bir yük gibi gözükse de bence çok eğlenceli birşey. Bir yandan yüksek gerilim dersi alırken diğer yandan güç elektroniği ile uğraşabiliyorsun. Bir yandan elektrik tesis projesi çizerken diğer yandan mikrodenetleyicileri programlamayı da öğrenebiliyorsun. Bu da sana daha önce dediğim gibi piyasada daha fazla işe başvurabilme imkanı sağlıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: air_jersey15

EEM okursan iki dalın da temellerini öğrenmiş oluyorsun. Son 2 senende birine yoğunlaşıyorsun isteğine göre.

Mesela üniversiteyi bitirdin. Hem elektrik sektöründe iş bulabilirsin hem de elektronik. Yani iş alanı çok çok daha geniş bir bölüm. Elektrik müh. ya da elektronik-haberleşme müh. bölümlerine göre daha iyidir demiyorum. Sadece elektrikle ilgili olan kurumlar elektrik mühendislerini daha çok tercih ederler.

Çevremden gördüğüm kadarıyla, Elektrik-Elektronik Mühendisliği daha üstün bir bölümdür. Ama üniversite hayatın boyunca bir elektrik ya da elektronik müh. okuyan öğrenciden daha çok geliştirmen gerekir kendini. İşin aslına bakarsan bu büyük bir yük gibi gözükse de bence çok eğlenceli birşey. Bir yandan yüksek gerilim dersi alırken diğer yandan güç elektroniği ile uğraşabiliyorsun. Bir yandan elektrik tesis projesi çizerken diğer yandan mikrodenetleyicileri programlamayı da öğrenebiliyorsun. Bu da sana daha önce dediğim gibi piyasada daha fazla işe başvurabilme imkanı sağlıyor.

Sevgili arkadaşım, çevreden nasıl gördüğünü bilmiyorum. Bu bölümden mezun olduğunda hem elektrik hem elektronik ten iş alanı nasıl bulabiliyorsun merak ettim, hani uzmanlık nerde? hani yönelme? İki mühendislik bitirmiyorsun. İki alandan birini seçiyorsun. Topu topu 4 yıl okuyorsun, 4 yılda hem elektrik hem elektronik alanını kapsayacak bilgiyi fazla kredi alarak nasıl sağlayabildin? nasıl bir hayal dünyasında yaşıyorsunuz anlamak güç. Bu arada elektrik mühendisi olarak yüksek gerilimi, güç elektroniği derslerini zaten alırsın. Hatta benim gibi seçmeli ders alarak mikrodenetleyecide programda yazarsın. Ama kalkıp aynı anda elektrik tesis projesi ve mikro denetleyici alarak çorba yapmazsın, elektrik mühendisliğinde içinde bile ayrılma var. Bu arada elektrik mühendisliği bilmeden yorum yapanlar şu linke dikkatli baksınlar;
    http://www.milliyet.com.tr/content/teknoloji/tek014/tekno52.html

Bilmeyenle bilen bir olmaz...

• quote:

Orijinalden alıntı: respecthan

quote:

Orijinalden alıntı: air_jersey15

EEM okursan iki dalın da temellerini öğrenmiş oluyorsun. Son 2 senende birine yoğunlaşıyorsun isteğine göre.

Sevgili arkadaşım, çevreden nasıl gördüğünü bilmiyorum. Bu bölümden mezun olduğunda hem elektrik hem elektronik ten iş alanı nasıl bulabiliyorsun merak ettim, hani uzmanlık nerde? hani yönelme? İki mühendislik bitirmiyorsun. İki alandan birini seçiyorsun. Topu topu 4 yıl okuyorsun, 4 yılda hem elektrik hem elektronik alanını kapsayacak bilgiyi fazla kredi alarak nasıl sağlayabildin? nasıl bir hayal dünyasında yaşıyorsunuz anlamak güç. Bu arada elektrik mühendisi olarak yüksek gerilimi, güç elektroniği derslerini zaten alırsın. Hatta benim gibi seçmeli ders alarak mikrodenetleyecide programda yazarsın. Ama kalkıp aynı anda elektrik tesis projesi ve mikro denetleyici alarak çorba yapmazsın, elektrik mühendisliğinde içinde bile ayrılma var. Bu arada elektrik mühendisliği bilmeden yorum yapanlar şu linke dikkatli baksınlar;
    http://www.milliyet.com.tr/content/teknoloji/tek014/tekno52.html

Bilmeyenle bilen bir olmaz...

Ben mesajımda şartı belitrmiştim zaten. Kendini çok fazla geçiştirmen lazım iki kolda da iş bulabilecek bilgiye sahip olabilmek için. Hayal filan değil bunlar. Benim tanıdığım bile var 2 yıl OG tesiste trafolarla çalıştı sonra bir elektronik güvenlik sistemi firmasının ar-gesine alındı. Dediğim gibi bu iş kendini ne kadar geliştirdiğine bağlı. Elektrik mühendisleri sanki elektrik hakkında her dersi alabiliyorlar mı? Tabiki de hayır. Yönelmek istediğin konuya göre elemeler yapıyorsun. Uzmanlaşmak zaten lisansüstü bir olay. Ona hiç girmemek lazım bu tartışmada.

Ben de EEM mezunuyum ve görüntü işleme, güç elektroniği, mikrodenetleyiciler gibi dersleri aldım. Elektrik mühendisi gibi proje imza yetkisine sahip olabilmek için gerekli dersleri (yüksek gerilim, enerji iletim-dağıtımı, emds) de aldım. Her dersi alamıyorsunuz ama krediler kritik derslere yetiyor merak etmeyin. Ben mesela filtreler ve tesis proje derslerine kredim yetmedi ama ders notlarını alıp, uygulamalarla çalışarak kendime bir artı yaratmış oldum.

Elbette kendini yetiştirmiş bir elektrik mühendisi, aynı oranda kendini yetiştirmiş bir elektrik-elektronik mühendisinden daha iyidir elektrik konusunda. Bunun aksini iddia eden yok zaten. Ama okulunu normal bir şekilde bitirmiş bir elektrik mühendisinin seviyesine, okul zamanında kendini hem elektrik hem de elektronik konusunda geliştirmiş bir mühendis gelebilir.

Yan gelip yatan bir EEM öğrencisinden hiçbirşey olmaz zaten. Ortalıkta da malesef çok var.

• her ikiside birbirinin yerine geçebilir,bir elektrik mühendisi herşeyi yapabilir telekomda,IT alanında,hatta yazılımda çalışabilir..ee cilerde enerji de çalışabilir
    ha elektronik sektöründe ee daha avantajlıdır ama enerji ve elektrik alanında elektrik müh daha avantajlıdır ama puanlara baktğımızda elektrik müh.gitgide artıyor,ee düşüyor bunun üzerinede yorum yapmak olmaz artık:)

1.boğziçi ee
    2.odtü ee
    3.itü elektronik
    4.hacettepe ee
    5.itü elektrik
    6.yıldız elektronik
    7.ege ee
    8.marmara ee
    liste uzayıp gidiyor
  • şu mühendisliklerle ilgilide biri bi mesleğe ak diyo diğeri kara, insan ne yapacağını şaşırıyor
  • ikisi de yalan gir Elektronik Haberleşme ye kurtul.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zamancokzor

ikisi de yalan gir Elektronik Haberleşme ye kurtul.

al işte her kafadan bi ses
  • türkiyede en kralı bilkent üniversitesinde olan bölümdür. yani 1 boğazaiçi 2 otdü 3 hacettepe falan diye gitmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ata_34

@combat aselsanı tutturmuşsn bu ülkede sadece aselsan yok seimens,bsh,sneijder electric,ford,abb,verbund&enerjisa,philips,alcatel lucent,honeywell...saymakla bitmez dev firmalar var..:)odtü,itü,boğaziçiylen ilgili elektrik&elektronik&haberleşme&kontrol alanlarını bitirmiş insanlar bu şirketlerin başında ama hacettepeli pek duymadım itü elektrik müh.mezunu sneijder electric in orta asya müdürü,itü elektronik haberleşme mezunu netaş genel müdürü,odtü makina mezunu vodafone genel müdürü...böyle uzayıp gider

ya ben orada aklıma gelen kaliteli üni.leri yazdım...

niye hacettepe'yi yazdın soruna da aselsan hacettepe mühendislerini tercih ediyor diye cevapladım..bu hacettepe'nin kalitesinin bi kanıtıdır..

• dershane hocalarının allah cezasını verecek ne istiyorsanız onu seçin yalnız tek lafım meslek üzerine şudur:

Ben bu mesleği okuyacam it gibi de çalışıcam paranın a.. qoyacaxim diyorsanız tıp okuyun olun bir prof hacettepede falan bir muayane 400 kaad sırası hiç bitmez ayda 40 50 bin kaad rahat girer cebe. aile hekimleri (pratisyen bunlar tus kazanamıyorlar) 9 milyar alacak ama kendi hemşirelerini falan maaşını ödeyecekler tıpta bok gibi para var eğer okuycam paşalar gibi maaş alacam diyorsanız tıp.

zaten derece yapanlatın çoğu tıp yazıyor ki bunlar tıp fakultede prof falan olmayı hedefliyor hasta muayene etmeyi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aborjin44 -- 18 Aralık 2010; 21:37:09 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.