Şimdi Ara

Elektrik-Elektronik Mühendisliği / ODTÜ / YURTDIŞI / (BİTTİ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
85
Cevap
3
Favori
4.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şu maaşlı işe gircem vizyonunda değilim zaten ama tabiki senin kadar bi vizyonum yok malesef.

dediğin gibi gezsem iyi olacak galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Centaureea -- 19 Temmuz 2016; 1:51:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaliforniya Yolcusu kullanıcısına yanıt
    hocam eğitimle alakasız bir soru olacak ama spor&fitness,halı saha gibi imkanlar nasıldır
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkblade36

Bölümüz hakkında biraz bilgi verir misiniz hocam? bide mekatronik hakkında ne dusunuyorsunuz

Bölüm genel olarak ulan bilgisayar mühendisliği mi seçsem EE mi seçsem ya? diyip puanı daha yüksek olduğu için EE seçen insanları barındırıyor.
    ilk sene havuz ders alıp 2. sene elektriğin temel derslerini alıp 3. 4. sınıflarda enerji-sinyal-malzeme gibi spesifikleşiyorsunuz.

mekatronik hakkında ahım şahım bilgim yok çünkü her ne kadar EE okusam da ben biyomedikal mühendisliği ve görüntü işleme üzerine yoğunlaşmaya çalışıyorum.burdan da EE nin ne kadar geniş alanlı olduğunu görüyorsunuz.

mekatronik nedir? elektronik bilgisayar ve makine nin birleşimidir.bu ilk defa japonlarda ortaya çıkmış bi alandır.sen mekanik prensiplerle bir alet yapıyorsun.içine bir kart yerleştiriyorsun bir devre çizip bu kartın üstüne.sonra kumandayla kontrol ediyorsun.

bu bölümler 3-4 farklı alandan ders aldığı için lisans eğitimiyle uzmanlaşamıyor.
    herkesin aklında tek bir şey var, "sen temel bilim oku (bilgisayar,elektrik,makine,fizik vs.) çok istiyorsan master'da onu yaparsın".
    bence de mekatronik gibi türkiyeye fazla gelecek bölümler lisans olarak okunmamalı, master'da yandalda veya çift anadalda tercih edilmelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaliforniya Yolcusu -- 19 Temmuz 2016; 2:56:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: -POWERHOUSE-

hocam eğitimle alakasız bir soru olacak ama spor&fitness,halı saha gibi imkanlar nasıldır

Oooo bomba soru

Odtü'de 3 tane spor salonu var büyük. 2 tanesinde fitness var sabah akşam basıyo adamlar, sonra benim gibi vitaminsiz mühendisler(eskiden tabi ) yanlarından pısıp geçiyoruz
    Zaten okulun sembollerinden biri olan devrim stadyumunda koş paten yap yoga yap vb.
    tenis kortları var güzel kadınların boş bırakmadığı.
    hacettepe bilkentle falan sürekli rugby,amerikan futbolu ve frizbi maçları falan oluyor.
    Harry Potter'dan kopma Quidditch sporunu yapan bi güruh var daha nolsun ya.

Halısaha konusuna gelirsek, 3tane halısaha var kişi başı 3 liraya ( 7te 7) falan denk geliyor.
    sürekli dolu oluyor nerdeyse, pazartesi sabahtan kalkıp gidip saha ayarlatıyoruz çarşambaya öyle bi şey.
    yurtlar arası futbol turnuvaları oluyor.
    voleybol basketbol falan zaten klasik her türlü var.
    inşaat binasının önünde bile voleybol filesi var.
    bisiklet takımı da oldukça faal.
    Ironman çıkardı odtü geçensene bilmemne şampiyonu.
    pakistanlılar squash kasıyor sürekli
    siyahi arkadaşlar toprak sahada futbol oynuyor.

daha aklıma gelmeyen ve gelse de yazmadığım oryantiring gibi treasure hunt gibi aktif değil de bazen yapılan şeyler var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Centaureea

şu maaşlı işe gircem vizyonunda değilim zaten ama tabiki senin kadar bi vizyonum yok malesef.

dediğin gibi gezsem iyi olacak galiba

yanlış anlaşılmasın, ben genel olarak türk öğrencisin vizyonundan bahsettim ki ben de öyleydim liseden mezun olduğumda.
    hata sizde bende falan değil, eğitim sisteminde.
    kendimi yanlış ifade ettiysem kusura bakmayın.

ama evet gezmek çok şey kazandırır, çünkü diğer konuda arkadaş YTÜ'ye kayıt yaptırmaya giderken ilk defa gitmiş.daha ilk görüntüde kahrolmuş.
    hayal kırıklığı olmasın her yeri gezin.
  • 11.4 sıralamam var odtü mimarlik ve odrü inşaat yazıcam sırayla yurt cıkma ihtimali ve gider benim için çok önemli burs alma şansım var mı aylık asgari gider ne kadar olur? Mimarlıkta kontenjan artışı olduğu için girerim düşüncesindeydim (geçen sene 11.5k ile kapattı) Insaatin zorluğunu duydum o yüzden biraz tereddütteyim açıkcası ... Aklımda ilk başta odtü bilgisayar vardı lakin ne odtu ne de itu tutuyor ytu veya hacettepeye de pek gitmek istemiyorum mimarlik bana guzel gelen bir meslek ayrica odtu ucuz ve sosyallik fazla bu yuzden sanirim ilk tercihlere yazicam biraz uzun oldu okuduysan saolasın

• quote:

Orijinalden alıntı: Trident Of Poseidon

elektrik elektronik bölümü okumak istiyorum yanlız odtü tutmuyor.Puanı daha düşük elektrik elektronikte iyi eğitim veren üniversiteler biliyormusun.
    Bölümü okurken %100 ingilizce şart mı ?
    Üniversiteden beklentim bilgi olarak beni karşılaması Proje olanağı sunması.bir yıl erasmus veya yurt dışında çalışabilecek adam olmak istiyorum.
    Sizce Hangi Üniversitelere bakmalıyım.Şuan sıralamam 62 bin Ama gerekirse mezuna kalmayı düşünüyorum.Sizde bu alanda bilgili bi abiye benziyorsunuz .
    Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bölümü okurken ingilizce şart mı? Evet nerdeyse şart.Kullanılan temel kitaplar, internetten edineceğiniz kaynaklar hep ingilizce olacak.(almanca vb. şeyler de ingilizceye çevriliyor çünkü ingilizce genel dil.)

Proje, deney, paper bunlar hep öğrencinin hocasını rahatsız etmesiyle alakalı.
    ben o adamların yanında daha vitaminim ama hırsımı gören adam "ya sen bi gel bakalım" diyor.(ki zaten hala vitaminim çok bi şey yaptığım olmadı).sadece derslere gir çık yaparken hoca bir yere çağırmaz.ayrıca ulusal veya enternasyonal bir sürü üniversite öğrencisi yarışması var.bunları da takip edebilirsiniz.

şu an taban sıralamalar hakkında hiçbir fikrim yok ama IYTE ve GTÜ gibi yerler de sizi oldukça tatmin edebilir.
    her okulda birkaç kişi oluyor hani bulup peşine yapışmanız gereken, iyi okullarda o adamlardan fazla fazla oluyor fark bu.
    ama merak etmeyin daha mütevazı bir okulda okusanız da iyi bir hocadan referansla yurtdışı çok kolay bir şey.

mezuna kalmaya değer mi? bilmiyorum ben kalmazdım diyorum.

Neydi o tavsiye bizde öğrenebilir miyiz?
  • hacettepe elektronik hakkında bilginiz var mı acaba?odtü ile uçurum var mıdır arada?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alparen11

11.4 sıralamam var odtü mimarlik ve odrü inşaat yazıcam sırayla yurt cıkma ihtimali ve gider benim için çok önemli burs alma şansım var mı aylık asgari gider ne kadar olur? Mimarlıkta kontenjan artışı olduğu için girerim düşüncesindeydim (geçen sene 11.5k ile kapattı) Insaatin zorluğunu duydum o yüzden biraz tereddütteyim açıkcası ... Aklımda ilk başta odtü bilgisayar vardı lakin ne odtu ne de itu tutuyor ytu veya hacettepeye de pek gitmek istemiyorum mimarlik bana guzel gelen bir meslek ayrica odtu ucuz ve sosyallik fazla bu yuzden sanirim ilk tercihlere yazicam biraz uzun oldu okuduysan saolasın

Yurt çıkmama ihtimali diye bir şey yok, Odtü dışardan gelen hiçbir öğrencisini yurtsuz bırakmıyor.Yer kalırsa Ankara içindekiler de yurtlara geçiş yapabiliyor.
    Valla ben burda odtü reklamı yapmaya gelmedim aslında, yani eğer Bilgisayar mühendisliğini araştırdım ve yaparım diyorsanız Hacettepeyi yazabilirsiniz.
    hacettepe de gerçekten iyi bir okul ve bilgisayar mühendisliği bölümü de iyi bölümlerindendir.

Durumunuz iyi değilse Yemek bursu,Yurt bursu ve normal burs çıkabiliyor.
    maddi durumunuza bağlı olarak yemek bursu, yurt bursu , normal burs sırasıyla çıkar 2.si 1.sini kapsar.(gibi yapıyorlar).
    ben 350 tl ile geçindiğimi bilirim bi ay.
    yemekhane 1.8 günde 2 kere gidip 4 tlden de ayda 120 tl orda yedim kalan 230 u günün öğünlerine dağıttım.
    yurtlarda mutfak ve okul içinde marketler var, kendi yemeğini de yapabilirsin.

ama durumum uygun değil diyorsan kesinlikle burs çıkar zaten.

ben ayda yurt dahil 800 lira harcıyordum ilk 2 sene, bol bol yetiyordu.daha mütevazı bir öğün ve yurt bursuyla bu para 400e bile iner normal para bursu almadan da yaşanabilir diye düşünüyorum.
    ayrıca;

ODTÜ dershanesi var kızılayda.durumu olmayan bazı arkadaşlarım orda çalışıyor soru çözücü öğretmen olarak ya da direkt özel dersler verenler var.
    YA DA burs çıkmadı ama durumun mu kötü? yurt danışmanlığına gidip konuşursan seni dinliyorlar ve çözüm buluyorlar.

• Hocam lisans eğitiminden sonra yurtdışında eğitimine devam etmek istiyen bir kişi için nelere dikkat etmesini önerebilirsin. Malesef ODTÜ, Bilkent gibi yerlerden mezun olamıcam. (Bilgisayar Mühendisliği)
  • hocam merhaba odtü inşaat 1.sınıfa geçtim. yurtdışı hakkında aldığınız tavsiyeleri bizle paylaşırmısınız yada birikimlerinizi? bende yurtdışına gitmek istiyorum. inşaat yurtdışı için uygunmudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avon Barksdale

hacettepe elektronik hakkında bilginiz var mı acaba?odtü ile uçurum var mıdır arada?

hayır uçurum yoktur.
    hacettepe iyi bir üniversitedir türkiye şartlarında, kampüsü de iyilerindendir.
    hacettepe ee'de okuyup odtü ee'de okuyan arkadaşlarla aselsanda taide aynı grupta çalışan çok insan var.
    uçurum yok yani olsa olsa bi kaldırım yüksekliği vardır merak etmeyin.ama okul olarak-sosyal ortam olarak düşünürsen odtü ağır basmaya başlar tabi.
    fakat bu kapatılmayacak fark değil, asosyal mühendis öğrencileri de yok mu var tabi.

uzattım mı uzatıyorum he uçurum yok yani

• quote:

Orijinalden alıntı: Jruapic

Hocam lisans eğitiminden sonra yurtdışında eğitimine devam etmek istiyen bir kişi için nelere dikkat etmesini önerebilirsin. Malesef ODTÜ, Bilkent gibi yerlerden mezun olamıcam. (Bilgisayar Mühendisliği)

İyi bir hocadan (İyi derken dersi iyi anlatan değil, adam dinozor olsa bile zamanında iyi researchler yapıp iyi paperlar çıkarmıştır veya konferanslar düzenlemiştir) referans, iyi bir ortalama , iyi bir ingilizce ve sosyal aktiviteler(kağıt üzerinde olsa yeterli).
    amerikada zilyon tane üniversite var illa biri kabul eder.
    ama o ortalama 3.3ü geçmeli
    Herhangi bir sosyal sorumluluk projesinde yer aldınız mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skins

hocam merhaba odtü inşaat 1.sınıfa geçtim. yurtdışı hakkında aldığınız tavsiyeleri bizle paylaşırmısınız yada birikimlerinizi? bende yurtdışına gitmek istiyorum. inşaat yurtdışı için uygunmudur?

Tabii ki uygundur, elektronik bilgisayar kadar olmasa da yurtdışına çıkan tabii ki de çıkan var.

Şimdi şu yurtdışı konusunu biraz özetliyim.

Yurtdışında adamlar birkaç şeye bakıyor.

1-Ortalamanız ve akademik başarınız yükske olacak , ÖZELLİKLE son 2 sene zirvelere oynamaya çalışın.
    2-Ot olmayacaksınız, gönüllü işlere katılın sosyal topluluklara katılın ve sadece katılmayın yönetmeye de çalışın.
    3-Adam baktı tamam tamam dedi de, ya bunlar fakese? dedi, o yüzden "güvenilir" birinden bi referans lazım.güvenilir=akademik başarısı yüksek biri.
    4-ingilizce çata pat da olsa bil diyor.
    5-suça örgüte falan karışma diyor.
    6-varsa uluslararası ya da ulusal bi şeyde ismi çıkmış olsun diyor.

bu 6 şeyi doldurmaya çalıştığınızda amerika'da elbette bir yer kabul eder sizi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaliforniya Yolcusu

quote:

Orijinalden alıntı: Avon Barksdale

hacettepe elektronik hakkında bilginiz var mı acaba?odtü ile uçurum var mıdır arada?

hayır uçurum yoktur.
    hacettepe iyi bir üniversitedir türkiye şartlarında, kampüsü de iyilerindendir.
    hacettepe ee'de okuyup odtü ee'de okuyan arkadaşlarla aselsanda taide aynı grupta çalışan çok insan var.
    uçurum yok yani olsa olsa bi kaldırım yüksekliği vardır merak etmeyin.ama okul olarak-sosyal ortam olarak düşünürsen odtü ağır basmaya başlar tabi.
    fakat bu kapatılmayacak fark değil, asosyal mühendis öğrencileri de yok mu var tabi.

uzattım mı uzatıyorum he uçurum yok yani

sağolun valla içime su serptiniz çok teşekkürler

Çok saolun içimi rahatlattınız durumum o kadar kötü deil ailemi çok yormak istemedim birde istanbul da sorduklarım durumu çok farklı anlatmıştı 800 tl yurt üstüne yemek ve yolu ekleyince en az 1500 tl gerekir diyorlardı odtü de yarı fiyatına rahat yaşadığınızı söylediniz. Umarım beklentiden kötü bir sonuç gelmez ve bende seneye mimarlıkta olurum .. Yatay geçiş şansı var mi birde onu sormak isterim ? Mimarlık devrimde olduğu için çok sosyal olduğunu duymuştum ve kızlarını çok methettiler. Bi genel kanı için fikirlerini alabilirsem sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Jruapic

Herhangi bir sosyal sorumluluk projesinde yer aldınız mı?

ODTÜ lodos topluluğunda görev yaptım.
    https://eksisozluk.com/odtu-lodos-toplulugu--3624650
  • quote:

Orijinalden alıntı: alparen11

Çok saolun içimi rahatlattınız durumum o kadar kötü deil ailemi çok yormak istemedim birde istanbul da sorduklarım durumu çok farklı anlatmıştı 800 tl yurt üstüne yemek ve yolu ekleyince en az 1500 tl gerekir diyorlardı odtü de yarı fiyatına rahat yaşadığınızı söylediniz. Umarım beklentiden kötü bir sonuç gelmez ve bende seneye mimarlıkta olurum .. Yatay geçiş şansı var mi birde onu sormak isterim ? Mimarlık devrimde olduğu için çok sosyal olduğunu duymuştum ve kızlarını çok methettiler. Bi genel kanı için fikirlerini alabilirsem sevinirim

Mimarlık devrimde değil ya mimarlık kütüphaneyle iibf binası arasında, kampüsün içi yani sıkıntı yok.
    mimarlığın olayı 24 saat açık olması projeler için falan.
    ya zaten kampüse gelin, böyle bi çizgi çekin mühendislik fakültelerinden iibf mimarlığa falan, tüm güzel kızlar siizn tarafta kalıyor

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.