Şimdi Ara

Elektrik-Elektronik Mühendisliği / ODTÜ / YURTDIŞI / (BİTTİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
3
Favori
4.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Seneler önce ben de burda sınav sonucumu öğrenmiştim.Şimdi size yardımcı olmak istiyorum.
    Başlıktaki konularla ilgili saygı çerçevesinde sorularınızı alabilir ve cevaplayabilirim.

Ankara nasıl, Türkiye nasıl gibi genel sorular yerine daha özele indirgeyerek sorarsanız sevinirim.

Sorular için teşekkürler herkese, çoğu soruya cevap verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaliforniya Yolcusu -- 20 Temmuz 2016; 16:15:08 >

• up
  • odtünün bilkentten artıları sence neler
  • odtü mimarlık mı inşaat mı seçerdiniz hocam
  • Onurlu Bir Adam kullanıcısına yanıt
    Sosyal ortam çok daha tatmin edici.
    İdealist öğrenci sayısı daha fazla.
    Temel ihtiyaçlar çok daha ucuz.
    Topluluklar daha faal.
    Kampüs daha çok tatmin edici.
    Daha çok ar-ge, daha çok proje,daha çok lab,daha çok mühendislik bölümü-hocası-öğrencisi-labı,binası var.
    Aselsan teknokent
    Türkiye'de şuan odtü'lü yönetici sayısı odtünün daha erken kurulmasından mütevellit çok daha fazla, aynı zamanda odtülü işveren ve odtülü çalışan.Bu yüzden network'ü daha sağlam.

genel olarak aklıma gelenler bunlar, oldukça kişisel bir şey.Bilkent'ten odtüye, odtüden bilkente geçmek isteyen bir sürü insan var.
    kendinize uygun olanı seçmek daha iyi olur bu iki okul arasında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aas97

odtü mimarlık mı inşaat mı seçerdiniz hocam

Bunu biri ODTÜ'nün bir grubunda sormuştu kardeş için, acaba siz misiniz?

yorumlar şöyleydi:
    -inşaat öldürür, mimarlık süründürür.
    -hocam okumasın, ticarete atılsın
    -meclisi vuracaklarına inşaat fakültesini vursalardı keşke

"Insaat mühendisliği ve mimarlık benziyo gibi görünse de çok başka işler. Mühendis hesap kitap yapar işi çoğunlukla matematikle fizikledir, mimar çizer estetik katar. Mimar çoğunlukla ofistedir, mühendis şantiyede de ofiste de kendini geliştirebilir. Gidip tanıtımları dinlesin kendine göre olani seçsin. öğrencilik için söz konusu ODTÜ inşaatsa iki kez düşünsün. Her bölüm kendine göre zordur tabi ama ODTÜ inşaat prosedür manyağı bir bölüm. Ben inşaat okuyan biri olarak mimarlığı öneririm."

kısacası inşaat odtü'de gerçekten zor bir bölüm, okuyanlar ağlayıp zırlıyorlar sürekli.
    mimarlar daha bi memnun sanırım.

fakat ikisinin de artı eksi yönleri var.kendi yeteneklerinize göre seçin.
    mesela ben mekanik özürlüsü biri olarak inşaat ve makinede yapamazdım, mimarlık seçerdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaliforniya Yolcusu -- 19 Temmuz 2016; 0:51:03 >

• Odtü için mezuna ya da 3.seneye kalmaya değer mi ? Burayı mutlaka yaşamalısınız, burası için yapılır, farklıdır diyor musunuz hocam ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boğaziçi Elektrik Elektronik
    10 yıl önce açıldı
    ODTÜ ELEKTRİK ELEKTRONİK
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ashotinthedark kullanıcısına yanıt
    gerçekten çok zor bir soru.
    biraz yuvarlak bir cevap olacak ama ben 3. seneye kalma taraftarı hiç olamazdım.
    ama odtü'de seneler geçirdikten sonra başka yerde okuyamazdım diyorum.

3. sene hiçbir okul için çekilmez diyorum, yatay geçiş gibi başka yöntemleri deneyebilirsiniz.
  • Kaliforniya Yolcusu kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaliforniya Yolcusu

quote:

Orijinalden alıntı: aas97

odtü mimarlık mı inşaat mı seçerdiniz hocam

Bunu biri ODTÜ'nün bir grubunda sormuştu kardeş için, acaba siz misiniz?

yorumlar şöyleydi:
    -inşaat öldürür, mimarlık süründürür.
    -hocam okumasın, ticarete atılsın
    -meclisi vuracaklarına inşaat fakültesini vursalardı keşke

"Insaat mühendisliği ve mimarlık benziyo gibi görünse de çok başka işler. Mühendis hesap kitap yapar işi çoğunlukla matematikle fizikledir, mimar çizer estetik katar. Mimar çoğunlukla ofistedir, mühendis şantiyede de ofiste de kendini geliştirebilir. Gidip tanıtımları dinlesin kendine göre olani seçsin. öğrencilik için söz konusu ODTÜ inşaatsa iki kez düşünsün. Her bölüm kendine göre zordur tabi ama ODTÜ inşaat prosedür manyağı bir bölüm. Ben inşaat okuyan biri olarak mimarlığı öneririm."

kısacası inşaat odtü'de gerçekten zor bir bölüm, okuyanlar ağlayıp zırlıyorlar sürekli.
    mimarlar daha bi memnun sanırım.

fakat ikisinin de artı eksi yönleri var.kendi yeteneklerinize göre seçin.
    mesela ben mekanik özürlüsü biri olarak inşaat ve makinede yapamazdım, mimarlık seçerdim.

hocam ben olabilirim :D
    mimarlıkta her sene intihar edenler var diye bir duyum var duymuşsunuzdur bir de prosedür manyağı derken neyi kassettiniz biraz daha açabilir misiniz?
    ayrıca bir bayan gözüyle bakarsak nerede çalışsa daha çok para alır hocam :D

• aas97 kullanıcısına yanıt
    para dert olmayacak sizin için merak etmeyin.
    eğer türkiyede kalacaksanız zaten türkiyenin yeni mottosu aklı başında olan birinin görebileceği gibi "inşaat ya rasulullah" tır.

hangisi daha çok alır sorusu aslında biraz mantık dışı bir soru.iyi olan bir insan parayı her türlü kazanır.geçen senelerde odtü inşaat mühendisliği mezunu bir abimiz çok para kazanıp yaşama sevincini kaybedip intihar etmişti.yani para saadet değil, hangisi size daha çok uyuyorsa onu seçmelisiniz.
    ne yazık ki mimarlık ve inşaat mühendisliğiyle ilgili çok geniş bilgi sahibi değilim
    bu arada " " tırnakla alıntı yaptığım yerler bir inşaat mühendisi öğrencisine ait bana değil yanlış anlaşılmasın

• odtü kimya mğhendisliği nasıldır? Birde odtüdwki genel ögrenci peofili nasıldır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Centaureea -- 19 Temmuz 2016; 1:21:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Centaureea C kullanıcısına yanıt
    kimya mühendisliği iyi bir bölüm gerçekten, yurtdışı için en iyi bölümlerden bir tanesi.
    odtü'deki akademik kadrosundan bihaberim fakat kimya mühendisleri genelde hoş çalışkan kadınlardan oluşuyor ve pakistanlı öğrenciler var çokça .binalarının yeri de çok güzel ve sakin yeşillik içinde.

odtü'deki öğrenci profilini genel olarak açıklamak zordur, her okul öğrenci kitlesi gibi.
    okulda çok spor yapılıyor, yurtlar okul içinde ve evlerde kalanlar da okulun hemen yanındaki 100. yıl mahallesinde kaldığı için okula herkes evi gibi davranıyor çöp falan yok her yer yeşil ağaç.(özel günlerde özel yerler hariç)
    çok fazla yardımseverlik var, bir şeyin mi eksik? hemen bir facebook grubuna yaz ödünç al birinden.oldukça çok "verilik" ilanı görürsün okulda.eğer birinin kullanmadığı bir şey varsa ihtiyacı olana veriyor.
    çok fazla hayvanseverlik var, odtü pati dostları,kuş gözlemcileri gibi gruplar var sürekli hayvanlar için kermesler yapılıyor vs.
    mühendislerin genelde işi başından aşkın, ders çalışıp aralarda da devrim stadyumunda "chill" yapıyorlar
    kulüpler aktif olduğundan herkesin başka bölümlerden arkadaşı baya var, kendi bölümünle sınırlı değil sosyal yaşantın.
    okulda herkes mizahşör
    çok eleştirel insanlar, bölümde aşmış türkiye'de aynı konudaki diğer hocaların bile büyüksün abi çektiği adamları bile eleştirme kapasiteleri vardır bu çok iyi bi şey.
    sürekli herkes bir iş peşinde, laylaylom yapan az insan var.hiç beklemediğin kişiler bile değişik şeyler başarabiliyor.

aklıma gelenler bunlar.

bu arada okuldaki "hocam" kültüründne bahsetmeden geçemeyeceğim.
    hiç tanımadığın birine yaklaş kadın erkek fark etmez "hocam" dediğin anda arkadaşınmış gibi konuşabilirsin.
    ben 1. sınıfı bitirirken(ilk senem) finaller bittikten sonra memlekete dönmeye hazırlanırken Çatı denen odtünün en popüler restoranında bir doktora öğrencisiyle konuşmuştum.
    adamı o zaman 2. sınıf falan sanıyordum fakat doktora yapıyormuş, ben dümdüz hocam ya bi s.. git tarzında o zamanki entelektüel kapasitemle konuşuyordum.
    aradan seneler geçti o adamın bana orda verdiği tavsiyeyle şu an yurtdışı için önümde engel yok.

@Centaureea

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaliforniya Yolcusu -- 19 Temmuz 2016; 1:26:54 >

• Hocam yurt dışınamı gidiyorsunuz? Gidiyorsanız hangi okul?
  • Odtü ve Boğaziçi kıyası isteyeceğim ben de, tabi yapmaktan sıkılmadıysanız artık, ben sormaktan baygınlık geçireceğim ama tercih dönemi işte affola ...
  • öncelikler yurtdışı konusunda önün açık olsun

mf4 20k gibi bi sıralamam var. sonuçlardan önce odtü kimya müh düşünüyordum ama tek sıkıntım ankarayı istememe galiba.bir de şuan itü uzay müh. düşünüyorum oda 20k gelirse tabi.

uzay muhendisliğine daha çok ilgim var kimyaya nazaran. yani kimya biy den çok fizik seviyorum. ve tabi istanbulu çok istiyorum. anlıyacagın acayip kararsızım. hangisinde daha iyi bir kariyer bekler beni bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Centaureea -- 19 Temmuz 2016; 1:40:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jruapic

Hocam yurt dışınamı gidiyorsunuz? Gidiyorsanız hangi okul?

Berkeley, Johns hopkins, Stanford ve Georgia tech'e başvurcam.
    kalper johns hopkins'ten yana.daha 7-8 ay var tabi de son sene sıkıntı çıkmaz akademik başarımda
  • Bölümüz hakkında biraz bilgi verir misiniz hocam? bide mekatronik hakkında ne dusunuyorsunuz
  • elektrik elektronik bölümü okumak istiyorum yanlız odtü tutmuyor.Puanı daha düşük elektrik elektronikte iyi eğitim veren üniversiteler biliyormusun.
    Bölümü okurken %100 ingilizce şart mı ?
    Üniversiteden beklentim bilgi olarak beni karşılaması Proje olanağı sunması.bir yıl erasmus veya yurt dışında çalışabilecek adam olmak istiyorum.
    Sizce Hangi Üniversitelere bakmalıyım.Şuan sıralamam 62 bin Ama gerekirse mezuna kalmayı düşünüyorum.Sizde bu alanda bilgili bi abiye benziyorsunuz .
    Tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Centaureea

öncelikler yurtdışı konusunda önün açık olsun

mf4 20k gibi bi sıralamam var. tercihlerden önce odtü kimya müh düşünüyordum ama tek sıkıntım ankarayı istememe galiba.bir de şuan itü uzay müh. düşünüyorum oda 20k gelirse tabi.

uzay muhendisliğine daha çok ilgim var kimyaya nazaran. yani kimya biy den çok fizik seviyorum. ve tabi istanbulu çok istiyorum. anlıyacagın acayip kararsızım. hangisinde daha iyi bir kariyer bekler beni bilemiyorum.

bence kampüsleri bir gez, bi kokla doya doya.
    insanlarla konuş bi sana tavırlarına bak.
    muhtemel kalacağın bir yeri gör.

şimdi arkadaşlar şu ankara konusunda birkaç lafım var.
    erzurumda tıp okuyan adam ankaraya laf atar olmuş.evet haklısınız istanbulda kadar eğlendirici bir şehir değildir tamamen doğru.
    fakat kaldı ki işletme okumuyorsunuz ki doya doya gezip partilerde boy gösterin.

itü'yle odtü arasında gerçekten fark var, eğer iki okulu da yeteri kadar gezersen kendine uygun olanı seçersin bence.
    bu arada kalacağın yer çok önemli, ne yurdu kimin yurdu oda arkadaşın kim vb.

bir de son lafım var.
    kimya ve fizik oldukça yakın branşlardır (kimya aslında fiziktir???) Fizikokimya diye ders var yahu
    sen bölümleri bol bol bol araştır.
    yurtdışına mı gideceksin, burda havayollarında mı çalışacaksın tai'ye mi gideceksin yoksa ilaç fabrikalarında parfümcülerde mi çalışacaksın bir gelecek planı yap kendine Türkiye'nin durumunu göze alarak.

Çoğunuz zeki insanlarsınız, yurtdışına çıkmak çok zor değil.
    ben ne yaptım? ortalamamı yüksek tuttum, çok fakrlı bi branştan yandal yaptım, hocalarla aramı iyi tuttum, kulüplerde görev aldım, spor yaptım, gönüllü işler yaptım.
    bunları 4-5 seneye sığdırmak çocuk oyuncağı.
    o yüzden şu maaşlı işe gircem vizyonunu genişletin lütfen.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.