Şimdi Ara

Elektrik-Elektronik Mühendisliği / ODTÜ / YURTDIŞI / (BİTTİ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
3
Favori
4.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kaliforniya Yolcusu kullanıcısına yanıt
    hocam burslu kabulden bahsediyoruz dimi? bir de oraya gittikten sonra orada kalma şansımız var mı yani master doktora neyse yaptık, o üniversitede kalma yada iş bulma şansımız nedir?

ilk sene ortalama kasıp bilgisayar veya makinaya geçeyim diyorum ne dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: P L U T O

Neydi o tavsiye bizde öğrenebilir miyiz?

Ben de herkes gibi robot falan filan takılıyordum adam bana orda biyomedikalden bahsetti.
    Peki hocam çok saolun sorum olursa yazarım size gene burdan 1 2 gün daha lafamda deli sorular olacak heralde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skins

hocam burslu kabulden bahsediyoruz dimi? bir de oraya gittikten sonra orada kalma şansımız var mı yani master doktora neyse yaptık, o üniversitede kalma yada iş bulma şansımız nedir?

ilk sene ortalama kasıp bilgisayar veya makinaya geçeyim diyorum ne dersiniz?

Amerikada üniversiteler türklere kolay kolay burs vermiyorlar fakat türkiyede yurtdışında master yapmak isteyenler oldukça çok fırsat var.

şimdi orda master yaptın,doktora yaptın bu arada çalışıyorsun
    1- yeşil kart
    2- bir kadını ayartıp evlenme
    3-normal yollardan başvurarak

vatandaşlık-çalışma izni alabilirsin

en kolayı 2

o okulda onlar kabul ettiği sürece istediğin kadar kalıp öğretim görevlisi falan olabilirsin.
    amerikada şöyle bi olay var, fedin başkanı bile zamanında öğrenciyken sağda solda çalışmıştır.amerikada her türlü çalışacaksınız,sömürüleceksiniz. sadece öğrencilik yapmak diye bir olay yok hatta yurtdışından geldiyseniz hiç yok.İş bulmak için ülkede çalışma iznini çalıştığın kurum aracılığıyla alıyorsun sanırım, öğrenciysen de çalışabiliyorsun direkt galiba (zayıf yerden vurdun araştırmam lazım).

Son söylediğin şey evet çok mantıklı.
    3.7 3.8 ortalama yapmak demek toplam 6 harf kaybetmek demek ( AA-BA-BB ... hepsi 1 gibi düşün). çalışırsan yaparsın, yaparsın yatay geçiş yaparsın.yatay geçiş yaparsan evet yurtdışı için daha güzel yerlere gelebilrsin.

• alparen11 kullanıcısına yanıt
    söylemeyi unuttum sanırım, evet yatay geçiş şansı var.
  • Ben yattım millet, sorular için sağ olun yarın falan cevaplamaya çalışırım başka soru olursa.
    gözden kaçırdığım varsa tekrar sorsun gözler gitti
    hocam burstan kastım şu amerikada üniversiteler yıllık ücret alıyor ya, ben iyi bi ortalamayla kabul alırsam okul benden bu parayı alacakmı 40bin dolar gibi miktarlar duydum ailem bunu karşılayamaz.
    zaten oraya gidersem en kötü bi pizzacıya falan girer çalışırım sıkıntı yok

benim eniştem işletmede master yapıp amerikaya gitmişti hala orda profesörlük yapıyor vatandaşlık falan da aldı, işletme okuyup gitmek vardı :D
  • quote:

hocam burstan kastım şu amerikada üniversiteler yıllık ücret alıyor ya, ben iyi bi ortalamayla kabul alırsam okul benden bu parayı alacakmı 40bin dolar gibi miktarlar duydum ailem bunu karşılayamaz.

benim eniştem işletmede master yapıp amerikaya gitmişti hala orda profesörlük yapıyor vatandaşlık falan da aldı, işletme okuyup gitmek vardı :D

hocam bu kalsın aklımda cevap var da yazamıyorum gözler gitti, bununla ilgili bi şeyler yazarım uygun zamanda tekrar gelcem
    tamamdır hocam iyi geceler :)
  • Hocam benım sıralamam odtu eeyi az farkl kaciriyor o yuzden %50 burslu koc veya bilkent dusunuyorum sizce hangisini secnek daha mantikli ayrıca eeyi öneriyo musunuz ?

Tüh biyomedikale puan yetmiyor.
  • 54k ile osmangazi elektrik ikinci ogretim insaat makina felnmi gitmeliyim yoksa ankarada kalip hacettepe kimya muh felanmi yazmaliyim sence

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Benim sorum biraz farklı olacak cevaplamak sizin insiyatifinizde

3. senemde de kazanamadım. direkt soruya giriyorum şu anda gazi bilgisayar müh. yazıp oradan daha iyi bir üniversitenin mühendisliğine yatay geçişle geçebilir miyim? Bu durum çok zor mu? Bildiğiniz geçen kişiler var mı bu şekilde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mondeot2011

Benim sorum biraz farklı olacak cevaplamak sizin insiyatifinizde

3. senemde de kazanamadım. direkt soruya giriyorum şu anda gazi bilgisayar müh. yazıp oradan daha iyi bir üniversitenin mühendisliğine yatay geçişle geçebilir miyim? Bu durum çok zor mu? Bildiğiniz geçen kişiler var mı bu şekilde?

yatay geçişte okullar bir komisyon oluşturuyoru gelen başvuruları değerlendirmek için.
    aradıkları şeyler
    1-not ortalaması yüksek olacak, 3.5 üstü olacak garanti.
    2-geldiğiniz okulun da başarısı yüksek olacak.

geldiğiniz okulla mesela odtü arasında akademik başarı farkı ne kadar yüksekse not ortalamanız ve genel olarak akademik kariyeriniz o kadar daha başarılı olmalı.

komisyonda olmadığım için siizn açınızdan tam değerlendiremem tabi :)
    ne yazık ki bildiğim biri yok gaziden odtüye geçen

• quote:

Orijinalden alıntı: onrerks

54k ile osmangazi elektrik ikinci ogretim insaat makina felnmi gitmeliyim yoksa ankarada kalip hacettepe kimya muh felanmi yazmaliyim sence

ee ve kimya mühendisliği farklı branşlar ama hacettepe kimya mühendisliği bence osmangazi'de herhangi bir bölümden öğrenciye katacağı vizyon bilgi çevre açısından daha tatmin edicidir.

dediğim gibi farklı branşlar oldukları için kendinize uygun olanı seçmeye bakın tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aeh1905

Hocam benım sıralamam odtu eeyi az farkl kaciriyor o yuzden %50 burslu koc veya bilkent dusunuyorum sizce hangisini secnek daha mantikli ayrıca eeyi öneriyo musunuz ?

bilkent eğitim açısından koçtan daha iyidir.
    şehir farkı ağır basıyor, hangi şehirde kendinizi daha iyi hissederseniz onu seçin bence.
    müfredatlarını araştırın, akademik kadrosuna bakın.

akademik kadroya nasıl bakılır?
    hocaların son dönemde yaptığı çalışmalara, projelere, doktora öğrencilerine bakın.
  • quote:

evet out-state ücreti alıyorlar, bildiğin 48.000$ istiyorlar bazıları.
    türkiyeden burs-kredi, aileden yardım, gittiğin ülkede çalışmak, gittiğin okulda asistanlık yapmak, gittiğin okulda başarılı olup burs kapmak seçenekleri var.
    Öğrenim borcu amerikada çok büyük bir sorun.Obama'ya şu an hala baskı yapyıorlar öğrencilerin öğrenim borcunu toplattırmak için fakat Obama'nın bile gücü yetmiyor düşünün.

eniştenin peşini bırakma, akraban varsa işler iyi anlamda değişir.
    eniştenin okuluna gidip son derece güzel bir burs alabilirsin.
    bir yol bulunur ya merak etme, beinm de o kadar parayı ödeyecek durumum ve öyle de bi planım yok

• hocam ee ile makina arasındaki benzerlik farklılıklar nedir acaba? bi hayali mesleğim yok ama ee makina veya bilgisayara yatkın olabileceğimi düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: merhaba_slm

hocam ee ile makina arasındaki benzerlik farklılıklar nedir acaba? bi hayali mesleğim yok ama ee makina veya bilgisayara yatkın olabileceğimi düşünüyorum

yani müfredat tamamen değişik tabii
    makine ile öyle çok bilgim yok fakat F=m.a 'dan anlamıyorum diyorsanız EE , F=m.a benim işim diyorsanız Mak. daha uygundur.
    en özeti budur.yoksa termodinamik,akışkanlar gibi makinenin temel dersleri hakkında hiçbir bilgim yok malesef.
    matematiğim , mekanik fiziğimden ağır basar derseniz EE yazıp geçin ben öyle yaptım
  • Genel olarak Türkiyedeki üniversiteler için soruyorum . Çevrenden yurtdışına iyi üniversitelere yüksek lisansa giden yada gidebilecek kişi oranı ne kadar ? Çıkanlar var görüyorum ama oranı merak ediyorum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.