Şimdi Ara

Elektrik Elektronik Okuyorum (LİSE)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Meslek Lisesinde Elektrik-Elektronik okuyorum sizce devam ettirmeli miyim? İyi bir bölüm mü ? Önü açık mı ? 10.sınıfım

• Bende 11. Siniftayim kardesim onu cok acik mezun oldugunda sinavsiz gecis hakkiyla mekatronikten tut biyomedikale kadar bir suru yere gecis yapabiliyosun ama kendini gelistirmende onemli tabi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19onur19

Bende 11. Siniftayim kardesim onu cok acik mezun oldugunda sinavsiz gecis hakkiyla mekatronikten tut biyomedikale kadar bir suru yere gecis yapabiliyosun ama kendini gelistirmende onemli tabi

Anadolu Teknik Bölümündeyim ben ama normal bir Anadolu Lisesine geçip iyi bir üniv. hedefliyorum sizce iyi mi olur kötü mü ??
  • Kardeş bak ben 11. Sınıf öğrencisiyim endüstri meslekte yaklaşık 5-6 senedir elektroniğe merakım var ve sürekli araştırma yapan birisiyim okulda elektronik hocamın anlayamadığı yer oluyor gidip ben düzeltiyorum yani bu tamamen senin işi sevmene bağlı ama hiç alakan yoksa sana zehşr gibi gelecektir ve dersler bitsede kurtulsak diyeceksin arkadaşlarımdan biliyorum durum böyleyse anadoluya geçmen en mantıklısı olacaktır

• Aslında sevmeme değil merakım var ama ben gelecek açısından yaklaşıyorum biraz. Bildiğin üzere eğitim seviyesi düşük ve arkadaş ortamı kötü. 4 yıllık üni. ye girmek çok zor olacağından anadolu ya mı geçsem diye düşündüm ??
  • Kardeş burada iş tamamen senin iradene kalıyor bence ama yinede anadoluya geçmen daha mantıklı olur bak ben şuan okul birincisiyim ve üniversite hedefliyorum itü kazanabilmek için çalışıyorum ve şöyle birşeyde var meslek lisesi okursan bir mesleğin olur ama anadolunlisesine gidipte kazanamazsan üniversiteyi açıkta kalırsın bu yöndende bak ve sen hangi lisedesin ?

• Ben Adana da Kurttepe Endüstri Meslek deyim. Dediklerin çok doğru ama ben de çok arada kaldım kaç gündür düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: celal.ozkan33

quote:

Bende 11. Siniftayim kardesim onu cok acik mezun oldugunda sinavsiz gecis hakkiyla mekatronikten tut biyomedikale kadar bir suru yere gecis yapabiliyosun ama kendini gelistirmende onemli tabi

Anadolu Teknik Bölümündeyim ben ama normal bir Anadolu Lisesine geçip iyi bir üniv. hedefliyorum sizce iyi mi olur kötü mü ??

Bende ayni sekilde atl'yim kardesim eger kesin universite kazanarim diyosan kendi hedefini koyduysan kararliysan hic vakit kaybetme kos ama eger icinde biraz kusku varsa kendine guvenemiyosan kal en azindan mezun oldugunda kolunda bilezigin olur ordan sinavsiz gecisle 2 senelik disinda zor eger muhendislik dusunuyosan ha bu demek degil ki orda durursan universiteye gidemezsin calisirsan yaparsin hatta piyasada cok talep bile olur sana karsi hem okumus diploman var hemde isten anliyosun o sekilde olursa dahada super olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19onur19 -- 23 Ekim 2014; 20:13:02 >

• quote:

quote:

quote:

Bende ayni sekilde atl'yim kardesim eger kesin universite kazanarim diyosan kendi hedefini koyduysan kararliysan hic vakit kaybetme kos ama eger icinde biraz kusku varsa kendine guvenemiyosan kal en azindan mezun oldugunda kolunda bilezigin olur ordan sinavsiz gecisle 2 senelik disinda zor eger muhendislik dusunuyosan

İşte o içimde ki kuşkudan ve kendime güvenememden dolayı kafam karışık.

• O zaman soyle yap kardesim liseden mezun ol yine calis tabi universite icin tutturursan gidersin tutturamazsan mezun olunca girersin bi dersaneye adam gibi asilirsin derslerine tutturursan gidersin tutturamazsan elinde yine meslegin olmua olur

• Arkadaslar ben de elektrik-elektronik mezunuyum sizlerin yerinde olsam 11.sinfin ortalarindan itibaren eger universite okumak istiyorsaniz ygs ve lys calismaya baslamanizi oneriririm :)

• quote:

O zaman soyle yap kardesim liseden mezun ol yine calis tabi universite icin tutturursan gidersin tutturamazsan mezun olunca girersin bi dersaneye adam gibi asilirsin derslerine tutturursan gidersin tutturamazsan elinde yine meslegin olmua olur

Haklısın ama bu verilen eğitim düzeyinde biraz zor. Yazılıda toplama işlemi sorduklarını bilirim. Bir yandan eğitim sistemini karalıyorum ama gidersemde kendime güvenemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dehhani.

Arkadaslar ben de elektrik-elektronik mezunuyum sizlerin yerinde olsam 11.sinfin ortalarindan itibaren eger universite okumak istiyorsaniz ygs ve lys calismaya baslamanizi oneriririm :)

Hayatından memnun musun abi? Sorması ayıp nerede ne kadara çalışıyorsun artıları nelerdir açıklayabilir misin?
  • quote:

quote:

Arkadaslar ben de elektrik-elektronik mezunuyum sizlerin yerinde olsam 11.sinfin ortalarindan itibaren eger universite okumak istiyorsaniz ygs ve lys calismaya baslamanizi oneriririm :)

Hayatından memnun musun abi? Sorması ayıp nerede ne kadara çalışıyorsun artıları nelerdir açıklayabilir misin?

Bu sene Mezun oldum 1 sene dershaneye gidip hazirlanacaktim ama durumlar izin vermedi suanda akdeniz universitesi - elektronik haberlesme tek. okuyorum :) Staj yaptigim firma is teklifinde bulunmustu 1500tl olarak gel basla demislerdi okuyacagim icin reddetmistim :) Stajda basimda ki ustam 3000TL yakin bir rakam aliyordu liseden mezun :)

Edit
    Arti olarak liseden mezun olunca direk hayata atiliyorsun ve ssk erken basliyor :D

Eksi olarak birkac sey sayabilirim
    Muhendisler tarafindan pek ciddiye alinmiyorsun
    En neticesinde teknisyensin uzerinde muhendis var vs.vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DEHHANI -- 23 Ekim 2014; 20:26:32 >

• quote:

quote:

quote:

Bu sene Mezun oldum 1 sene dershaneye gidip hazirlanacaktim ama durumlar izin vermedi suanda akdeniz universitesi - elektronik haberlesme tek. okuyorum :) Staj yaptigim firma is teklifinde bulunmustu 1500tl olarak gel basla demislerdi okuyacagim icin reddetmistim :) Stajda basimda ki ustam 3000TL yakin bir rakam aliyordu liseden mezun :)

Kafam karıştı şimdi ya

• Guzel kardesim seni iyi anliyorum cunku senin yasindayken (yani gecen sene)bende ayniydim diyodum ben bu isi yapamam iste ilerde naabicam falan diye ama bu senin onunu gorememenden kaynaklaniyo bende ayniyim su anda dolap beygiri gibi bi oraya gidiyorum bi burayaonce otur bi dusun sen ne istiyosun ne olmak istiyosun nasi yasamak istiyosun en onemlisi bu isin okulunu okuyosun ama bu isi seviyomusun

• quote:

quote:

quote:

Edit
    Arti olarak liseden mezun olunca direk hayata atiliyorsun ve ssk erken basliyor :D

Abim sana bisey sorucam ya bu iki senelik okursak is durumu ve maasi ne kadar etkiliyo bisey soylermisin bana ya bunlari cok merak ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19onur19 -- 23 Ekim 2014; 20:32:00 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Edit

Abim sana bisey sorucam ya bu iki senelik okursak is durumu ve maasi ne kadar etkiliyo bisey soylermisin bana ya bunlari cok merak ediyorum

Ayni b.kun laciverti diye bir laf vardir tam burasi icin gecerli :D Onlisans programlarinda liseden farkli pek birsey gormuyorsun :) Maasi ne kadar etkiler bilemem ama piyasa da bilgili ve el becerisi yuksek olan eleman iyi ucretler aliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DEHHANI -- 23 Ekim 2014; 20:38:49 >

• quote:

Guzel kardesim seni iyi anliyorum cunku senin yasindayken (yani gecen sene)bende ayniydim diyodum ben bu isi yapamam iste ilerde naabicam falan diye ama bu senin onunu gorememenden kaynaklaniyo bende ayniyim su anda dolap beygiri gibi bi oraya gidiyorum bi burayaonce otur bi dusun sen ne istiyosun ne olmak istiyosun nasi yasamak istiyosun en onemlisi bu isin okulunu okuyosun ama bu isi seviyomusun

Bir büyüğüm olarak bana ne yapmamı önerirsin
  • Bir şey daha soracam bu staj işleri ne zaman oluyor bilgilendirir misiniz? Anadolu Teknik için
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.