Şimdi Ara

Elektrik faturam %100 fazla geldi(ilk mesaj editlendi) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
358
Cevap
1
Favori
21.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
227 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen ay ki elektrik faturası 189 bu ay 315 tl ödedik tşk , kışın 390 gelen doğalgaz 444 tl gelmiş emeği geçen herkesin...5 kişilik bir aile 130m2 ev ist

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4GonnaDie -- 17 Nisan 2020; 21:32:39 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 180lira gelmiş üç kişilik bir aileyiz alt tarafı yaw.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sakarya_Arifiye_SEPAŞ
    Ocak 228 TL
    Şubat 227 TL
    Mart 182 TL
    Nisan 233 TL
    Bana göre normal. Çünkü eskisinden daha çok evdeyiz.
    Bir fark göremedim.
  • 175-190 gelen son iki ayın faturası 260tl geldi
  • Ben eşim ve 1 yaşında kızımla birlike 3 kişilik bir aileyiz. 120-150 TL arası fatura geliyor. Bu resmen soygundur. Önce 40-50 TL civarlarından 75-100 TL aralığını normalleştirdiler, şimdide 150 TL civarlarını normalleştirmeye başladılar. Asgari ücretle 5 kişilik bir aileyi doyuran vatandaş ne yapsın ? Karın tokluğuna çalışılıyor bu memlekette.

• quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

Hocam çok güzel cevaplar vermişsiniz ve arkadaşlara da örnek olsun işin peşine düşmüşsunuz ve cidden farkını da gormussunuz.

Bende böyle şeyler yapmak isterim hep ve dediğiniz gibi bu işi bende kurcalayayim su virüs olayı bir geçsin.

Hesap için tekrar hatırlattığıniz iyi oldu, bir de merak ettiğim laptop için benim laptopta aynı tüketiyor 19v ve 3,42 amper siz yazarken ters yazmışsınız herhalde mühim değil, şimdi ben diyelim çok yük bindirirsem laptopa siz 95w harcayacak dediniz ya peki laptopa yük bindirmezsem öyle masaüstü sabit açık kalırsa bu sefer 60w a düşme durumu oluyor mu yani yükte tam watt az da daha az watt enerji çeker mi?

Bir de buzdolabı olayı aynen bizim zamanında başımıza gelen olmuş demek ki bizimde çok çekiyormuş o zamanlar buzdolabciyi çağırdık baktı abi 20 sene olmuş bunun motorunu yenilesek 300 500 TL ye mal olur dedi ikinci eli de para etmez siz 800 1000 TL den yenileri başlıyor hem garantili hem tasarruflu onlardan bakın buna yatırım yapmayın dedi bizde gittik Bosch aldık ve hala onu kullanıyoruz ve çokta memnunuz.

Aynen soktuklerinde bende gördüm eski buzdolabını içini buz yapmak için uğraşırken siyah soğutma boruları da buz tutmuş idi çift soğutma yapmakla uğraşıyormus demek ki bizimki de AEG 1302 miydi neydi aklımda kalmadı buzdolabı.

O yüzden buradaki arkadaşlarda dikkat etsin böyle şeylere misal siz 4,5 kW tan 1 kw a düşmüşsunuz işte bu ciddi fark, bu gibi önemsiz şeylerden başımıza neler geliyor işin peşine düşmediğimiz için.

Artı A+++ falan al demişsiniz aynen öyle bir ütü aldım Philips in internetten ama alırken iyisi olsun diye alınca da 3000w ligini almış olduk A+++ diye bize kakaliyorlar 3000w 'i ;)

Çok teşekkürler bilgilendirme için. Saygılar.
    Rica ederim.
    Alternatif akım kullandığımız için tüm elektrikli aletler sabit olmayan akım çeker. Bundan dolayı güç tüketimi tam performansda maksimum düzeyde, diğer şekillerde daha az olur. Ben bizzat laptopta bunu ölçüm cihazı ile ölçtüm. İnternetten strest tool şeklinde aratıp indirebileceğiniz yazılımlar bilgisayarı %100 cpu ve gpu kullanımına getirterek çektiği akımı artırıp güç tüketiminin arttığını ölçebilirsiniz. Aynı durum buzdolabında derece ayarıyla yapılabilir. Yazın buzdolabının çok soğutmaya çalışmasını sağlarsanız faturanız artar. Bundan dolayı da ben nem ve sıcaklık ölçer cihazını 35 TL'ye aldım ve ortam sıcaklığına göre buzdolabını ayarlıyorum. Yılda 2 kez değiştirmeniz yeterli gerçi ama bunlar detaylar :)

• Geçen aya göre %30 civarı fazla geldi tüketim çok yakın olmasına rağmen, resmen soyuluyoruz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ay ilk defa 200 lira fatura geldi bana da. Daha önce bu miktarda veya yakın faturam yok ama bu karantina olduğundan beri de evde tüketimim gerçekten arttı.

En azından gece hiç yatmıyorum ve hep pc, tv, elektronik bir şeyler de hep açık. Onun etkisi de vardır.

İlk geldiğinde şok oldum ama düşününce artması normal. Aha alıştım bile yüksek faturaya....
  • serhatti S kullanıcısına yanıt
    Bizede aynı, çalışan çamaşır makinesi tv ve 1 2 odanın lambası.
    Ve bugün gelip sayaç okudular biz evden çıkamıyoruz iş güç yok bu '' ENERJİSA TOROSLAR'' fatura dağıtıyor!

• Banada 230 TL gelmiş maşallah...
  • Bize de fatura bu ay yüksek geldi ama sürekli evdeyiz ve tüketim artmış durumda. Zor zamanlardan geçiyoruz. Her şeye at gözlüğü ile bakmamak gerekiyor.
  • engineer037 kullanıcısına yanıt
    Anladım siz işi çözmüşsunuz. ;)

• melo1903 kullanıcısına yanıt
    Birkaç birşey yazayım şunları kontrol edin müsait bir vakitte.
    1. Evde şu tarz kaçak akım rölesi var mı? 30mA, 300mA vs. yazar üstünde, eve uygun olanı 30mA olanıdır. Evde yoksa ve kaçak varsa tesisat içinde oda etkiliyor olabilir.
    [simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/7670/93e61877-645d-469e-ad25-b4c47f06b4bc.jpeg [/simage]

2. Evdeki tüm sigortaları kapatın ve sayacın yanın gidip sayacınızı kontrol edin, tüketim vs. devam ediyor mu? Kullanım varsa kırmızı bir ışık var yanıp sönüyordu diye hatırlıyorum.
    3. Yine sayaç üzerinde büyük mavi bir tuş vardır, buna her bastığında T1,T2,T3 gibi değerleri beklemeden direk görebilirsin, ona basarak "P" yazan değere bakabilir misin? Anlık çektiğin en yüksek WATT'ı gösterir bu da.
    4. İki numarada yazdığıma baktığında harici bir kullanım yoksa sıra ev tesisatını kontrol etmekte, bir numarada yazdığım gibi KAR yoksa evde eğer tüm sigortaları kapatın sırasıyla sadece tek bir tanesini açın kullanım var mı diye biri sayaç yanında kontrol etsin o arada tabi(Bu işleme devam edin ama her seferinde sadece tek bir sigorta açık olsun). Ama öncelikle tüm elektrik tüketecek eşyalarınızı prizlerden çekin ve ışıkları vs. kapatın.

• Hdp’lilerin kullandığı kaçak elektriğin bedelini ödüyoruz. Akp’nin en büyük suçlarından biri budur. Elektrik dağıtımını aşiret ağalarına verip çiviyi çiviyle sökmeleri gerekiyor.

• Bizim en fazla 70 gelen elektrik 96 gelmiş. Ev sadece yatmak için kullanılıyor. Evde elektrik sadece 18:00-24:00 arasında kullanılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jlozde

Ben zam yapıldı demiyorum ki. Okuma düzgün yapılmadı. Sayıları ya salladılar faturayı öyle kestiler veya maksimum zarara girmemek için bir numara salladılar tüketim olarak onu girdiler. Sayaca bu gün bakacağım tüketim doğru mu değil mi diye. Ortalama desen bu faturaya yakın bir değer hiç gelmediği için ortalama olma ihtimali yok.

Okudunuz mu endeksleri?
  • quote:

Orijinalden alıntı: melo1903

İnanın bilmiyorum hocam bakacağız yeni dönem faturanın gelmesi lazım artık öteki aya kadar bir şekilde hem günlük kullandığımız elektriğin takibini yapicaz hemde su eldeki elektrikli aletlerin kontrollerini ...

Evdeki bütün ampuller tasarruflu zaten daha önceki aylarda ortalama gelen elektrik bir anda %100 artması hem maddi olarak dikkat çekiyor hemde insana biran için ne yaptık biz o kadar sorusunu sorduyor.

Aklımdan birden çok senaryo geçiriyorum evdeyiz olabilir hadi tamam kullanmisizdir diyeceğim gecesi gündüzü %100 artmış
    Su aynı gaz aynı ya dediğiniz gibi arızalı bir durum var tespit edemediğimiz yada başka birşey bilmiyorum.

Bütün elektronik cihazlarim a++ 2018 de alındı bozulduğunu düşünmüyorum ama baktiracagim .
    Sitenin elektrikcisi ne kaçak gocek vs varmı kontrol ettireceğim artık haftaya ...ama mantıken tüketim endekslerine göre gece gündüz artışı çok yüksek bunu manuel kullanımla yapmak mümkün değil gibi geliyor ,ama önce şu cihazların bir kontrollerini bir yapalım bakalim.

Alıntıları Göster
    Şimdi dostum ben senin kullanımını bilemiyorum

Mesela bana %20 fazla bir elektrik faturası geldi bu ay. Çok ama çok normal eski faturaya göre.
    Bugün sayaçtaki kullanıma baktım bu ay 2 ay öncesine göre %30 gibi fazla gelecek bu ortalama ile gidersem bu da çok normal
    Çünkü kendi tüketimimi biliyorum

Eğer sen tüketiminden eminsen yapacak şey belli hep söyledik
    Ya sayaç bozuktur ya da bir kaçak sözkonusudur.
    Kaçak konusunu daha önceki mesajlarda arkadaşlar yazmış, evde kendiniz deneyerek bile bir nebze ortaya çıkartabilirsiniz.

Neden ısrarla kullanımınız artmış olabilir diye söylüyorum
    Şundan

Çevremde hep duyuyorum, insanlar diyor ki
    eve gidiyorum, bütün üstümü başımı çıkartıyorum, hanım çat diye makineye atıp yıkıyor
    Her gün mont yıkanır mı yaa gibi şeyler çok duydum

Bunun yanında bir de televizyonda kıyafetlerinizi 60-90 derece arası yıkayın demişlerdi
    Evlerdeki hanımlar, anneler buna dikkat etmeyip
    Yüksek derecelerde ve hızlı programlarda (hızlı programlar her zaman uzun programlardan çok elektrik harcar) çamaşır yıkanması

Uzun süre evde bulunmaktan dolayı açık kalan
    Ampuller, televizyonlar,şarj aletleri
    Daha çok kullanılan
    Bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, fırın gibi elektrikli aletler

tüketimi illa ki arttıracaktır. Bunun yükseliş oranını bilemem tabi bu tamamen sizin bileceğiniz şey.

• quote:

Orijinalden alıntı: attillam

Bizim bazı ahlaksız oto tamircileri bilindiği gibi kilometre saatiyle oynayıp düşürüyorlardı. Milyon kmyi devirmiş arabaları yirmi otuz bin km ye çekiyorlardı. Bunlar akıllı dijital saatler ya, kafamda deli sorular. Doğalgaz fiyatları, petrol fiyatları kaçta kaça düştü, bunlar da doğalgazla elektriği ürettiğine göre fiyatları düşürmeleri gerekirken bir de böyle öpülmek nedir ya.
    Saatlerle ilgili öyle birşey olsa kesin ortaya çıkardı.

Bir ara sanırım bir ildeki doğalgaz saatleri ile alakalı böyle bir sıkıntı olmuştu
    Ama sayaçlar az metreküp yazıyordu
    Sonradan insanlardan ekstre para istediler

Yani sayaçlarda bir sıkıntı olsa kesin çıkardı ortaya

Elektronik sayaçlara elle bir müdahale de mümkün değil

• www.ckbogazici.com.tr
    CK Boğaziçi Elektrik
    https://www.ckbogazici.com.tr/tr/tuketim-hesaplama

Mesela ben şu sitede ortalama tüketimimi hesapladım (karantina ayına göre son 1 ay kullanımı)

Listede derin dondurucu yoktu, o hariç 122 tl çıktı
    Derin donduru da aylık 10 tl harcasa
    toplamda 132 tl çıkar

Bana gelen fatura 133 tl bu ay.

Çok ilginç detaylar var mesela

LAPTOP

Her gün, günde 10 saat laptop kullanımının maliyeti
    25.20 kWh
    17.90 TL

Mesela siz evden çalışıyorum demiştiniz.

Televizyon (50inch led)

Annem erken kalkıyor ben geç yatıyorum, günde 15 saat açık ortalama
    41.16 kWh
    29.23 TL

30 tl tutuyor

Yani 10 saat laptop, 15 saat tv 50 tl tutuyor aylık.

Çamaşır makinesi çalıştırma sıklığını ben haftada 2 seçtim

Bu korona muhabbeti ile haftada 4 kere açılsa 5 tl civarı, eğer 60 derece ve üstü seçilirse aylık 10 tl farkediyor
    Bulaşık makinesi için 5tl ekleseniz fazla kullanmaya

Fırın haftada 3 kere kullanmaya aylık maliyeti 21 tl

Siteden bir bakın siz de,eski kullanım ve yeni kullanım alışkanlıklarınıza

• Eylül ayından beri 1 gram kullanmadığım su için bu hafta 80 küsür TL fatura çıkmış. Hemen twitter dan itiraz ettim ve fatura iptal edildi, tekrar değerlendirilecekmiş. Birde telefonla aradılar, yazlıkçıların hepsine aynı faturayı gönderdik dediler. %99 u boş evlerin.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.