Bildirim
Elektrik faturam %100 fazla geldi(ilk mesaj editlendi) (3. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
hocam normal kullanım dışında herhangi birşey yapmadıysanız sizde daha önce gelen faturalarda anormal bir durum söz konusu .quote:
Orijinalden alıntı: kangaetemo
bu konuda tek sansli benim galiba. son zamanlarda 200 liranin altinda fatura gelmezdi, mart-nisan faturalarini 129 lira olarak odedim
aylık kw tüketiminiz kaçtı ve düşüren şeyi biliyorsanız o zaman faturanızın düşmesi zaten normal ama eğer böyle bir durum söz konusu değilse daha önce gelen faturalarınız kontrol edebilir siniz. -
Zaman farkı . Birinde gece çok harcamıssınızdır birim fiyat düşük olduğu için az gelmiştir , diğerinde gündüz çok kullanım vardır fatura çok gelmiştir .
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
3lu tarife sistemi varsa ve pahalı tarifeden çok kullanıldı ise genel tüketim düşük dahi olsa fiyat yüksek olur.
Misal 825 kW in 500 kW i gece tarifesinde giderse normal tarifenin yarisi pahalı tarifenin de 3/1 i oranında para yazar.
06.00 ile 17.00 arası misal 80 kuruş
17.00 ile 22.00 arası misal 1 TL 20 kuruş
22.00 ile 06.00 arası misal 40 kuruş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 16 Nisan 2020; 16:52:50 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sayaç okunmuş hocam faturayı da ortak alana bırakmışlar .quote:
Orijinalden alıntı: trakyAli-1986
Gelip sayacı okumuşlar mi? Belki yıllık ortalama falan alındı.
Korona yüzünden sayaçlar okunmayacak dendi.
benim faturamda ortalama alınarak fatura kesilme durumu kesinlikle söz konusu değil.
sayaç okunarak kesilmiş .(1 sene boyunca kullanmış olduğum elektrik ay ay ve kaç kw şeklinde hepsi dağıtıcı firmanın internet adresinde yazıyordu ilk sayfaya eklemiştim , ben kışın ufo yakmama rağmen hiç bir zaman bu kadar elektrik tüketmedim , bu gelen faturamda da belirtilen endeksin sayaca göre kesilmesine rağmen anormal bir durum olduğunu düşünüyorum çünkü evde x2 kw harcayacak ne bir şey yaptık nede tüketimi arttıracak yeni bir cihaz satın aldık) -
Bana genelde 120 küsür geliyordu yine aynı geldi 128 <3
Faturanın kullanım bilgilerini isim ve adres falan olmadan ss olarak paylaşır mısınız.
Endeks doğru okunmuş mu? -
hocam bizim ev dogalgazli degil, komurlu merkezi isitma var o yuzden her sey icin mecburen elektrik kullaniyoruz. tam kw olarak hatirlamiyorum ama faturalar normaldi. 1 aydir falan da surekli evdeyiz daha cok elektrik harcaniyor aslinda ben 300 falan bekliyordum ne yalan soyleyeyim. nisan faturasi eve gelmedi bu arada onu da belirteyim, mart faturasini oderken gordum
ilk sayfada mevcut hocamquote:
Faturanın kullanım bilgilerini isim ve adres falan olmadan ss olarak paylaşır mısınız. -
akpye oy atarken düşünecektin !
inşallah tekrar katlanır fiyatlar! -
evet endeks doğru sayaçla birebir ama benim aylık kullanımlarımı baz aldığımda %100 tüketim yapmam için heray kullandığım elektriğin iki katını kullanmam lazım ama biz gündelik kullanımlar haricinde ekstra birşey yapmadık evde ekmek pişirmedik yada ufo vs yakmadık , geçen ay ki faturamın tüm değerleri sanki x2 yapılmış ve fatura kesilmiş ama evde kullandığımız elektrikli ürünlerdeki kullanım alışkanlıklarımızı x2 yapmadık ki , fatura da anormal olan tüm kullanımlarımızın t1 , t2 ,t3 %100 artmış olmasıquote:
Orijinalden alıntı: cormen
Endeks doğru okunmuş mu? -
İstanbuldaki bir yakınıma her ay max 100 tl gelen fatura bu ay 200 gelmiş
Ben tek fiyat gördüm tek tarifeden hesap ediliyor olarak gördüm.
Bir şekilde çok elektrik kullanılmış görünüyor.
Gece tarifede bile artış var. Ya biri sizin saatten kablo çekti yada buzdolabınızda sorun var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 16 Nisan 2020; 17:24:19 >
valla hocam ne desem bilemedim. akıllı sayaçlarla oynamak mümkün mü değil mi oynanırsa nasıl oynanır araştırmak lazım -
Benım fatura da yazılanlar kadar abartılı gelmesede ortalamanın 20tl uzerınde geldı. Ustelık gecen ay tuketımım dusuktu. 192tl fatura gondermısler.. -
İzmir'deyim 410 tl gelmiş. Kesinlikle bir iş var 5-6 gündür nasıl ödemem nasıl şikayet edebilirim onu araştırıyorum. Fatura elime geçmedi faturalar uçuyor kayboluyor çoğu zaman bakmadan internet bankacılığından öderim. Fakat bu sefer bir iş var. Havalar soğuk gitmedi klimayla ısınıyorum fazla açmadım 320-340 en max gelmesi gerekiyordu. Geçen ay havalar soğuk gitmesine rağmen bu ayarda ödemiştim. Bu ay kesinlikle düşmeliydi. Ne yapacağız bilmiyorum. -
hesaplama konusunda nasıl yapılıyor bende bilmiyorum hocam t1 , t2 ,t3 mevcut saatlerde .quote:
Ben tek fiyat gördüm tek tarifeden hesap ediliyor olarak gördüm.
Bir şekilde çok elektrik kullanılmış görünüyor.
Gece tarifede bile artış var. Ya biri sizin saatten kablo çekti yada buzdolabınızda sorun var.
beyaz eşyalarımın hepsi yeni olmasada daha 2 yıllık evdeki tüm elektrikli aletleri düşünüyorum yok yine de x2 elektrik harcıyamıyorum , zaten 1 yıllık kullanmış olduğum kw cinsinden elektrik te ortada bilmiyorum ama bir sıkıntı gözüküyor . -
bende düşünce olarak sizinle aynı fikirdeyim ne diyeceğiz kime gideceğiz nasıl dert anlatacağız bilmiyorum sadece cimere yazdım .
bana da sayaçta yazan neyse odur zaten faturayı ödeyeceğim fakat içime hiç sinmiyor bu durum nasıl olduğu konusunda inanın bende hiçbirşey bilmiyorum .
ama bu kadar çok insanın aynı şeyi dillendiriyor olması pek te hayırlı bir iş değilmiş gibime geliyor ama bakalım şikayetler nasıl sonuçlanacak . -
Bize normal geldi ama komşularımıza 2 kat fazla gelmiş. Büyük ihtimal sonraki faturada bize de geçirecekler.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X