Şimdi Ara

Elektrik faturasındaki tüketiciye iade edilmesine karar verilen 5 bedel (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
22
Favori
18.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Topladim butun faturalari 2012 den sadece 4. Ay eksik 2011 2010 dan da var biraz kacak kullanim bedeli ortalama fatura basina 5 6 tl dagitim bedeli 7 8 tl sacma sapan bedeller daha var onlar 2 3 tl desek 60 70 tl desek aylik bi faturaya 15 tl sini fazladan veriyorum sacmaliga bak kafam hep takilirdi ona zaten hafta ici kaymakamliga gidip dilekce ve faturalari vericem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • veren oldumu dilekce ne kadar zamanda sonuclanipta parayi geri veriyorlar?
  • Canlanin millet hep birlikte hareket edelim konu disinda olmasi iyi oldu konunun
    Burasi cok kalabalik herkes gorsun
  • O değilde çoğu kişi atıyor faturaları. Şimdi atılan faturaların bedelleri verilmeyecek mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AurorAbeam

O değilde çoğu kişi atıyor faturaları. Şimdi atılan faturaların bedelleri verilmeyecek mi?

Ornek olarak bi kac fatura verilse konu arastirilir gecmisine bakilir illaki diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: AsosyalBilgisayar

veren oldumu dilekce ne kadar zamanda sonuclanipta parayi geri veriyorlar?

Ben haftaici vericem normalde 1 ayda sonuclaniyo ama bu konuda ne olur bilemem

• quote:

Orijinalden alıntı: zorlu3453

quote:

O değilde çoğu kişi atıyor faturaları. Şimdi atılan faturaların bedelleri verilmeyecek mi?

Ornek olarak bi kac fatura verilse konu arastirilir gecmisine bakilir illaki diye düşünüyorum

Annem 93'ten beridir saklıyor faturaları, o bakımdan şanslıyız ama dediğim gibi çoğu kişi saklamıyor. Örnek fatura yetecekse iyi.

Bu arada faturaları normal mi götürelim yoksa fotokopi çekip mi?

Neyse kalanını gidince danışırız artık :) Aynı anda kredi kartınında geçmişe dönük iadelerini almak için başvuracaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AurorAbeam -- 19 Ocak 2013; 1:46:01 >
  • quote:

quote:

quote:

Annem 93'ten beridir saklıyor faturaları, o bakımdan şanslıyız ama dediğim gibi çoğu kişi saklamıyor. Örnek fatura yetecekse iyi.

Bu arada faturaları normal mi götürelim yoksa fotokopi çekip mi?

Neyse kalanını gidince danışırız artık :) Aynı anda kredi kartınında geçmişe dönük iadelerini almak için başvuracaz.

Normal götur ama fotokobi ile yedekle bu devletin hali belli olmaz

• başvuru yapanlar sonuçları buraya paylaşırsa çok faydalı olur.
  • evet arkadaşlar başvuru yapanlar yazsın lütfen.
  • bizim tedaş çok sağlam kurnaz o beş maddeyi kaldırmışlar yerine birim fiyatlarını sağlam bir şekilde yükseltmişler.

• Peki arkadaşlar her ilde geçerli mi? Başvuruyu nereye yapacağız?

• yeni gelen faturalarda bu gibi şıklar kaldırlıdı diye biliyorum yeni hepsini bir kalem etrafında topladılar 2013 ilk faturasına bakarsanız artık bu bedeler görünmüyor ama alınmaya devam ediliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tekno moomce

yeni gelen faturalarda bu gibi şıklar kaldırlıdı diye biliyorum yeni hepsini bir kalem etrafında topladılar 2013 ilk faturasına bakarsanız artık bu bedeler görünmüyor ama alınmaya devam ediliyor

Sadece k.k bedeli kalkmis bende ama olan faturalari da buldum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tekno moomce

yeni gelen faturalarda bu gibi şıklar kaldırlıdı diye biliyorum yeni hepsini bir kalem etrafında topladılar 2013 ilk faturasına bakarsanız artık bu bedeler görünmüyor ama alınmaya devam ediliyor

Sadece k.k bedeli kalkmis bende ama olan faturalari da buldum

hepsini kk bedeli altında alıcalarklar malüm hiç bişey saklamıyoruz faturalarda deniyo da hani gerisi nerde
  • örnek dilekçe linkini yeniler misin ?
  • Şimdi örnek fatura ile başvuruda bulunabiliyor muyuz? Bizim faturalar hep atılmış. Tek faturanın bedelleri ile uğraşmayalım şimdi.
  • Arkadaşlar 2012 ye ait tüm faturalarımı buldum, ama öncesi yok malesef. Personel Sayaç Okuma Bedeli sabit bir ücret, 2012 Ocak ayından itibaren 0,42 TL, öncesinde 0,47 TL imiş. Diğer kesintiler, genel fatura tutarının belli bir yüzdesi alınarak hesaplanmış hep, tek tek her ay hesapladım hepsinin oranı her ay aynı. Yani elinizde bütün faturalar yok ama fatura tutarı mevcutsa bu 3 kalemi hesaplayabilirsiniz. Şöyle ki, elinizdeki mevcut bir faturaya bakın, diyelim o ay Dağ.Hizm.Bdl ücreti 26 TL, genel fatura tutarınız 250 TL. 26/250 yapıp bulacağınız oranı diğer ayların genel fatura tutarı ile çarparsanız o ayın ilgili kesinti tutarını hesap edebilirsiniz. Aynı hesabı diğer 2 kesinti için de kullanabilirsiniz, tutuyor, bizzat denedim. Oransal hesaplanmayan tek kesinti KK bedeli, bu rakam için dağıtım şirketinin insafına kalmış durumdayız. KK bedeli 2012 nin 3. ayından sonra yazılmamaya başlamış. Aylık 15-20 TL arası değişiyor. Yaptığım hesaba göre 2012 yılında toplam 2,149 TL elektrik faturası ödemişim bunun 542 TL sini bu iade edilecek kesintiler oluşturuyor. Yani ödediğim elektrik parasının yaklaşık % 25 i !!!!! Bunun üzerine daha ne denir bilmem. Bu yazdıklarım TEDAŞ için geçerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marjinal01 -- 20 Ocak 2013; 1:14:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Marjinal01

Arkadaşlar 2012 ye ait tüm faturalarımı buldum, ama öncesi yok malesef. Personel Sayaç Okuma Bedeli sabit bir ücret, 2012 Ocak ayından itibaren 0,42 TL, öncesinde 0,47 TL imiş. Diğer kesintiler, genel fatura tutarının belli bir yüzdesi alınarak hesaplanmış hep, tek tek her ay hesapladım hepsinin oranı her ay aynı. Yani elinizde bütün faturalar yok ama fatura tutarı mevcutsa bu 3 kalemi hesaplayabilirsiniz. Şöyle ki, elinizdeki mevcut bir faturaya bakın, diyelim o ay Dağ.Hizm.Bdl ücreti 26 TL, genel fatura tutarınız 250 TL. 26/250 yapıp bulacağınız oranı diğer ayların genel fatura tutarı ile çarparsanız o ayın ilgili kesinti tutarını hesap edebilirsiniz. Aynı hesabı diğer 2 kesinti için de kullanabilirsiniz, tutuyor, bizzat denedim. Oransal hesaplanmayan tek kesinti KK bedeli, bu rakam için dağıtım şirketinin insafına kalmış durumdayız. KK bedeli 2012 nin 3. ayından sonra yazılmamaya başlamış. Aylık 15-20 TL arası değişiyor. Yaptığım hesaba göre 2012 yılında toplam 2,149 TL elektrik faturası ödemişim bunun 542 TL sini bu iade edilecek kesintiler oluşturuyor. Yani ödediğim elektrik parasının yaklaşık % 25 i !!!!! Bunun üzerine daha ne denir bilmem. Bu yazdıklarım TEDAŞ için geçerli.

Benimki ayedas ayni sorun bende de var

• Bu yeni faturalarda o kesintileri yazmayıp normal tutara eklemeleri de suç resmen !!! hepsini ayrı ayrı yazacaksın ne biçim kurumlar ne biçim sahtekarlık bu yahu PES !!!
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.