Şimdi Ara

Elektrik faturasındaki tüketiciye iade edilmesine karar verilen 5 bedel (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
22
Favori
18.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi aynı şeyi düşünüyordum ben de OziiX. Başvuruyu yaptık kazandık diyelim, nerden bilelim bize verilecek tutarın doğru olduğunu? Kabaca atıyorum 1,000 TL diye hesap yaparsın, bi bakarsın 40-50 TL vermişler. Nasıl ispat edebileceğiz o zaman az bu diye? Elde fatura olmadan pek sağlıklı bir girişim olmayacak gibi. İnternetten kısa bir araştırma yaptım, geçmişe dönük detaylı fatura görebileceğimiz hiçbir yer yok, hatta son fatura haricinde hiçbir şey göremiyorsun, o da sadece fatura tutarı. Adamlar kurnaz, açarlar mı hiç? Minareyi çalan kılıfını hazırlarmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marjinal01

İşim gereği 5 yıl kadar güneydoğuda bir şehirde (isim vermeyim, kesin birileri polemik konusu yapar çünkü) yaşadım. Şehir içinde özellikle de ilçelerde ve köylerde neredeyse yasal kullanım yok denecek kadar azdı. İnsanlar işi öylesine abartmış ki adam köydeki 2 göz gecekondusunun tüm odalarına elektrik sobası takmış, ayrıca dışarda bir elektrikli su kazanı, 24 saat yanıyor bunlar! Mecbur muyum kardeşim bu vatan haini hırsızların faturasını ödemeye? Hangi şehirde yasadışı kullanım fazla ise oraya kesin faturayı? Bölgenin hatta ülkenin tamamına kesmek nedir ya? İnsan hakları mahkemesine götürsek tek celsede haklı çıkarız. Dağıtım şirketi faturaları çıkarıp tebliğ etsin diye personel istihadam ediyor, parasını benden kesiyor. Kim kime hizmet ediyor belli değil. Fahiş fiyatlarla elektrik kullanıyor, üzerine deli gibi vergi veriyor, yetmiyor bir de dağıtım şirketinin masraflarını ödüyoruz. Büyük firmaların, özelleştirme dağıtım ihalelerinde birbirlerini yiyip, milyarlarca dolar ödeyip kazanmak istemelerinin sebebi bu işte! Devlet-Şirket-Hırsız kolkola, araya almışlar masum vatandaşı, sırayla dolaştırıyorlar aralarında.Sonra kara kara düşün dur bu maaşla nasıl geçinecez diye.

Yüreğine sağlık. Ben isim de vereceğim. Polemik olacak bir şey yok. Üstüne alınıyorsa zaten bu konuya bile girmesin. İşim gereği bir çok doğu iline ziyaretlerde bulunuyorum. En son Deprem'den sonra Van'a gittim. Van merkezinde değil ancak biraz dışında (4-5) km ötesinde hatta şu an TOKİ binalarının yapıldığı yere 400-500 metre mesafede olan mahallede (ki nerden baksanız 300-400 tane ev vardır) hepsinin de bildiğiniz sokak direğinden aşağıya doğru sallanan kaçak elektrik kabloları gayet açık şekilde çekilmiş.

Bunu Tedaş, Beaş, Bedaş göremiyor mu? Bilmiyor mu? Git al polisini, askerini kes, sök at direkleri o zaman oradan.. Bu ne laubaliliktir. Bunu yapan adamın benim cebimdeki parayı çalmasından hiç bir farkı yok. Sonra vay efendim dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapıyorsunuz bilmem ne..

Yaptırma kardeşim, insan gibi yaşa.. Neyse konu amacından sapmasın. Gelin arkadaşlar, insaflı olun, 1-2 faturanızı bulup şu olayın peşini bırakmayalım.

Eğer siz takip etmezseniz, ben takip etmezsem bu adamlar senin cebindeki parayı, enayilere bak dalga geçer gibi karar çıkarttım %10-15 kaçak kullanım bedeli altında elektrik parasını da kesiyorum der, cebindeki paraya, daha ay sonu gelmeden alacağın maaşına göz koyar.

Hakkınızı arayın.

• Bu arada yeni gelen bir faturaya baktımda, bu 5 madde yok. Artık faturalar böyle mi gelecek? Ayrıca AYEDAŞ ve BEDAŞ farklı faturalar mı veriyor?
  • Bu konu neden alakasız, ıssız bir yere atılmış şimdi? Sıcak fırsat olmuyor mu bu? 5 TL lik kupon mesajları bile varken, en basitinden 250 TL lik bir hak söz konusu burada. Yapmayın sayın yönetici arkadaşlar, bunda çekinecek bir durum yok, vatandaşın hakkı söz konusu. Bırakın kalsın, Sıcak Fırsatlarda. Benzer durum bankaların krd masrafları için vardı, o duruyor hala. Bunun ondan ne farkı var ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: OziiX

Bu arada yeni gelen bir faturaya baktımda, bu 5 madde yok. Artık faturalar böyle mi gelecek? Ayrıca AYEDAŞ ve BEDAŞ farklı faturalar mı veriyor?

Varmış, dikkat etmemişim. AYEDAŞ'ın faturası biraz daha farklıymış.

Elektrik faturasındaki tüketiciye iade edilmesine karar verilen 5 bedel

• Bedaşta Yok ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: momentmc

EPDK'nın aldığı karar ve dağıtım şirketlerinin açıklaması ne kadar saçma, neymiş kaçak elektrik kullanılıyormuş. Bunu gidip tespit etmiyor. Ceza kesemiyor. Gelmiş mevcut aboneden bunun kesintisini yapıyor.

Yatacak yerleri yok.. Tam yasal mafya bunlar ama dinsizin hakkından, imansız gelir diye güzel bir laf var. Burada uğraşamayız, mahkemelerde koşturamayız diyeceğinize emsal teşkil eden karar var. Gidin tutun avukatı, parasını da çatır çatır alırsınız karşı taraftan, karar "Türkiye Adına" çıkartılmış. En güzel avukat ile konuşup, koparırız değil mi davayı deyip, bir güzel mahkemeye vermek. Bırakın avukat koştursun, siz hem yapılan haksızlığa tepkinizi gösterirsiniz, hem de bu ülke de artık bir şeylerin eskisi gibi yürümeyeceğini göstermiş olursunuz.

Edit: İmla

Oldu. Avukatı bulduk birde güzelini arayalım.

herşey tamamda en güzel avukatı nereden bulucaz? Onun avukatı ona güzeldir bir başkasının avukatı başkasına güzeldir. Sonra hakim kararını verirken sanki avukatın güzelliğine mi bakacak

• biz 3-4 ay önce kaçak elektrik vergisi yüzünden tüketici haklarına şikayet etmiştik tık yok aylardır ne bi haber ne bi gelişme bi cacık olmaz bu ülkeden ne adalet var ne huzur ne güvenlik ne kaliteli yaşam
  • bedaşta kayıp kaçak tutarı boş bırakılmış.fakat diğer ücretler kesiliyor.dağıtım bedeli, per. sat. hiz. bd. gibi.sadece bunlar için şikayet etsek kabul olumu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lideramca

bedaşta kayıp kaçak tutarı boş bırakılmış.fakat diğer ücretler kesiliyor.dağıtım bedeli, per. sat. hiz. bd. gibi.sadece bunlar için şikayet etsek kabul olumu acaba?

Tabiki olur, olmaması için bir sebep yok.

Annem kirli çıkıydı, eski faturaları atmadı diye biliyorum, bakalım bir.
  • Valla bizim evde 3 Yıllık arşiv var... şimdi sıra bizde :)
  • beyler anlayan biri bana da anlatsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: sioux

quote:

Yatacak yerleri yok.. Tam yasal mafya bunlar ama dinsizin hakkından, imansız gelir diye güzel bir laf var. Burada uğraşamayız, mahkemelerde koşturamayız diyeceğinize emsal teşkil eden karar var. Gidin tutun avukatı, parasını da çatır çatır alırsınız karşı taraftan, karar "Türkiye Adına" çıkartılmış. En güzel avukat ile konuşup, koparırız değil mi davayı deyip, bir güzel mahkemeye vermek. Bırakın avukat koştursun, siz hem yapılan haksızlığa tepkinizi gösterirsiniz, hem de bu ülke de artık bir şeylerin eskisi gibi yürümeyeceğini göstermiş olursunuz.

avukatlar tamam avukatlık ücretini hak ediyor ve karşı taraftan alıyor. Ama sizden de ayrı bir işini gödüğü için vekalet ücreti talep ediyor. bu meblağ da aramızda avukat arkadaş var mı bilemiyorum ama 300-400 tl den az olmaz.

O vekalet ücreti olmasa sadece masrafları ödesem (harç-dosya-noter vs) avukat arkadaş sırf dosyadan hak ettiği ücrete anlaşsa bir saniye durmam veririm.

davanın açılmasına sebebiyet veren kişi davayı kaybederse karşı tarafın masraflarını karşılamak zorundadır.yani sen davayı kazanırsan tuttuğun avukatın parasını karşı taraf öder.

• Şimdi eve geldim ve faturaları döküp inceledim, Kayıp Kaçak Bedeli hiçbirinde yazmıyor. Diğer kalemler yazıyor. Bu KKB tutarları yanlış hatırlamıyorsam uzun bir zamandır gizleniyor. Eskiden yazıyordu ama çok tepki gelince gizlediler. Faturada böyle bir kalem yok artık. En büyük rakam bu olacaktır ama körlemesine talep yapmış olacağız, ve olur da haklı çıkarsak ne verirlerse kabul etmek zorunda kalacağız. Kayıtlar sadece dağıtım şirketinde olduğu için, istedikleri gibi değiştirebilirler bu rakamı. Umutlarım azalmaya başladı açıkçası. Şimdi diğer 4 kalemin elimdeki mevcut faturalarda toplam ne kadar tuttuğunu hesaplayacağım, bakalım değecek bir tutar çıkacak mı?
  • bir şekilde yeniden alırlar o ücretleri merak etmeyin. burası Türkiye.
  • Konu dışına paketlenmiş konu, modlara çok sıcak gelmedi sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: beratad

quote:

quote:

avukatlar tamam avukatlık ücretini hak ediyor ve karşı taraftan alıyor. Ama sizden de ayrı bir işini gödüğü için vekalet ücreti talep ediyor. bu meblağ da aramızda avukat arkadaş var mı bilemiyorum ama 300-400 tl den az olmaz.

O vekalet ücreti olmasa sadece masrafları ödesem (harç-dosya-noter vs) avukat arkadaş sırf dosyadan hak ettiği ücrete anlaşsa bir saniye durmam veririm.

davanın açılmasına sebebiyet veren kişi davayı kaybederse karşı tarafın masraflarını karşılamak zorundadır.yani sen davayı kazanırsan tuttuğun avukatın parasını karşı taraf öder.

vekalet ücretini karşı taraftan isteyemezsin o aranızdaki bişey avukat davayı kazanırsa dosyadan oluşacak ücreti karşıdan ister. vekalet ücreti ayrı bişeydir. avukat tanıdıklarına sorabilirsin veya netten bakabilirsin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: beratad

quote:

quote:

vekalet ücretini karşı taraftan isteyemezsin o aranızdaki bişey avukat davayı kazanırsa dosyadan oluşacak ücreti karşıdan ister. vekalet ücreti ayrı bişeydir. avukat tanıdıklarına sorabilirsin veya netten bakabilirsin.

avukatın teki bizden istedi ödemezseniz ilamsız icra takibi yapacam dedi hoş ilamsız icra takibinden birşey çıkmaz ama sonuçta istedi yani.

edit:araştırdım davayı kazanan taraf kendi avukatının vekalet ücretini kendisi ödemek zorundaymış ama mahkemede karar verirse davayı kazanan avukat karşı taraftanda mahkemenin belirlediği miktarda vekalet ücreti alabiliyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beratad -- 18 Ocak 2013; 21:09:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: samplus

quote:

EPDK'nın aldığı karar ve dağıtım şirketlerinin açıklaması ne kadar saçma, neymiş kaçak elektrik kullanılıyormuş. Bunu gidip tespit etmiyor. Ceza kesemiyor. Gelmiş mevcut aboneden bunun kesintisini yapıyor.

Oldu. Avukatı bulduk birde güzelini arayalım.

herşey tamamda en güzel avukatı nereden bulucaz? Onun avukatı ona güzeldir bir başkasının avukatı başkasına güzeldir. Sonra hakim kararını verirken sanki avukatın güzelliğine mi bakacak

İmla hatası olmuş arkadaşım. En "güzeli" demek istedim. O kadar yazdığım şeyden en alakasız şeyi bulup, bu anlamı çıkarmakta üstünüze yok. Hata yakalayacağına 2 tane düzgün cümle kursanız şaşırırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: voodoo child

ne bicim bir ulkedeysek, yargi bu tur haksiz vergileri yasakliyor ama geri almak icin herkes teker teker basvurmak zorunda boyle bir sacmalik olamaz
    madem yargi vergileri haksiz buldu, kurumlar da artik o vergiyi almamali mantikli sekilde... ama burasi Turkiye....

Burası kanunsuz bir ülke. Kanunlar sadece istendiği zaman geçerli olur istenmediği zaman geçerli olmaz. Hazır oradan haksız ve haram gelir varken neden kessinler ki nasıl olsa millet uğraşmamaya alışmış almayacaklar diyerek istediklerini yapıyorlar. Ses çıkaran da olmadığı için bir suç işleyerek haksız gelir elde etmeye devam ediyorlar.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.