Geceleri "bilgisayar kapalıyken bile" elektrik gidip geldiğinde sabah açıyorum pc yi ekrana bios ekranı düşmeden pc kendi kendine reset atıyor ve bios ekranını geçtikten sonra şu görüntü çıkıyor:
"Last Known Good" a basarak açıyorum pc yi, aşağıdaki gibi tarih 01.01.2010 ve saat 00:00 olarak başlıyor pc.
Tabii ki internet tarayıcıları çalışmıyor sertifika hatası falan. Antiviüs güncel değil vs hatası alıyorum. Tarih ve saati düzeltip restar attıktan sonra herşey düzeliyor.
Bilgisayar kapalıyken elektrik gidip gelmesi böyle bir soruna nasıl yol açabilir? 10 senelik pc kullanıcısıyım bunu daha yeni yeni yaşamaya başladım. İlk defa elektrik kesilip gelince böyle bir durumla karşı karşıya kalıyorum.
Sorun nerde? Nasıl kurtulabilirim bu durumdan?
Kolay gelsin.
Anakart üstündeki bios piliniz bitmiş veya arızalanmış. Sistem üstünde elektrik kesilirse bu bilgisayar kapalıyken fişi çekmeniz de dahil sistem saatinde problemlere yol açacaktır. Tavsiyem bios pilini değiştirmeniz.
Pil bitmiştir
Kasanın içindeki pili çıkar.Pil yuvasındaki iki tane metal ucu birbirine temas ettir bir kaç kez sonra yeni pil tak düzelir.