Şimdi Ara

Elektrik kesildi,geldi fakat görüntü gelmedi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar dün pc'de oyun oynarken birden elektrikler kesildi ve 15 dk sonra geldiğinde pc çalıştı,windows açılış sesi dahi geldi fakat ekrana görüntü gelmedi,gelmiyor.BİOS resetledim tüm parçaları çıkarıp taktım sonuç aynı.Epox EP4MFJ3 anakart Kullanıyorum LED hata göstergesinde hiç bir hata kodu vermiyor, Ben bu görüntü sorununu 2 hafta öncede yaşadım ancak o zaman windows sesi fln gelmiyordu ve LED 7f hata kodunu veriyordu.Sonra tamirciye götürdüm sorun anakartta dediler 10 gün kadar uğraştılar ve tamir ettiler,Adam anakartın üzerindeki chip çok ısınıyor üzerine fan koydum dedi.Bu şekilde 2 hafta sorunsuz kullandım.Ama dün yine pc gitti :/ Acaba sorun nerdedir? Teşekkürler.

Sistemim:
    AMD Athlon 64 x2 6000+
    Epox Ep4mfJ3 Anakart
    Sapphire HD 4670 512 mb (Fansız)
    Asus 300W PSU
    Kingston 1 gb HyperX Ram

• Monitörünüzü ve ekran kartınızı baska bir pc de test ediniz. Sanırım sorun ikisinden birinde
  • ekran kartın niye fansız abi, amacı ne yani
  • Ekran kartını ve monitörü başka pc de test ettim 2 side çalışıyor.Sorun yine anakarttamı acaba?

@heavy metal boy

Zaten fansız bir model ekran kartım.Üzerinde metal soğutma kısmı var,ısınma problemi yaşamıyorum.
  • evet anakartta olabilir sorun ama bence yani büyük ihtimal power supplyde elektrik gittiğide fişini çekmiş miydin kasanın?
    edit:yazıyı okumamıştım pardon hiç açılmıyo sandım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şey sadece üye? -- 3 Eylül 2010; 19:06:10 >
  • bendeki soruna benziyor senin de. bak bakalım güvenli kipte açılıyor mu?
  • İlginiz için teşekkürler.Güvenli kiptede açılmıyor..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ekrana görüntü gelmedi derken monitör tıpkı kapalıymış gibi mi kalıyor yoksa açık ama siyah ekran varmış gibi mi?
    anlatabildim mi ki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgaevran

ekrana görüntü gelmedi derken monitör tıpkı kapalıymış gibi mi kalıyor yoksa açık ama siyah ekran varmış gibi mi?
    anlatabildim mi ki ?

Açık ışığı yanıp sönüyor ama siyah ekran var görüntü gelmiyor,bekleme modunda yani.
  • Usta belki ekran kartı yanmıs olablr elektrik kesintisı ani voltaj yukseklıgndense %100 bi parçan yanmıstır anakartta sorun yoktur, belki ekran belki ekran kartı.. başka pc de denemen en iyi yontem ;)
  • ekran kartını ve monitörü başka pc de test etmişseniz ki bunları yaparken bağlantıları da iyi bi şekilde yapmışsınızdır o zaman sorun anakartta gibi görünüyor..eğer şansınız varsa başka monitörü ve ekran kartını da tek tek kendi pc nizde denerseniz belki yardımcı olabilir
  • anladığıma göre başka pc de monitörü test ettin çalışıyor ve ekran kartında çalışyor değilmi

eğer doğru anladıysam yani yukarıda dediğim gibiyse ya anakartına taktığın yerde problem olmuş yada anakartta sorun var

bide monitörü homeboard denesen ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßaßeL -- 4 Eylül 2010; 1:31:28 >
  • Evet arkadaşlar Ekran kartım ve monitör çalışıyor farklı pclerdede test ettim.Yeni bir anakart almam gerekecek heralde..

@ Homeboard nedir bilmiyorum biraz açarmısın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korsankral67 -- 4 Eylül 2010; 1:34:47 >
  • Arkadaş motherboard demek istemiş galiba. yani anakartın dahili ekran kartı.

istersen onuda bir dene eğer onun vga sürücüsü yüklü ise bide monitörünü ona takarak dene... sana tuhaf gelecek ama şunu bi dene başıma geldi çözüm olmustu..

kasanın elektrik kablosunu kendi üzerinden sök ( prizden değil kasadan cek )

monitörün bağlantı kablosunu ve elektrik kablosunu da çek. kasayı normal açar gibi dügmesine bas içindeki elektrik boşalsın ve monitörüde aynı şekilde yap... sonra fişler çekili halde pc - monitör baglantısını yap ve fislerini tak. öyle bi dene... eğer bunlar olmazsa tahminim ekran kartı girişlerinde bir sıkıntı olabilir. çünki ikisinide monitör - pc denedim çalışıyor dedigine göre tek alternatif bu oluyor... kolay gelsin...
  • evet motherboard yanlış dedim :D ekran kartının ana karta giriş yerinde sorun olabilir bi dene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßaßeL -- 4 Eylül 2010; 13:21:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: babel261
    evet motherboard yanlış dedim :D ekran kartının ana karta giriş yerinde sorun olabilir bi dene

Hadi motherboard yok ne yapcak o zaman xD hem her ihtimalle bi parça alcak xD ya sorun anakartta yada ekran kartında.. Cunku motherboard ya 12 mb dır yada 32 mb dır hiçbir işe yaramaz xDxDxD
  • Herşeyi denedim olmadı.Onboard ekran kartıda yok,Zaten arkadaşın dediği gibi kesin bir masrafa gircektim Anakart almam gerekecek öyle gözüküyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: korsankral67
    Herşeyi denedim olmadı.Onboard ekran kartıda yok,Zaten arkadaşın dediği gibi kesin bir masrafa gircektim Anakart almam gerekecek öyle gözüküyor..

Olmadı bi tamirciye gotur baktır sonra al
  • psu da da sorun olabilir ama muhtemelen anakart...başka bir psu ile deneme şansınız varsa birde öyle deneyin olmazsa bir bilgisayarcıya götüreceksiniz mecbur...
  • başka giriş yerin yokmu ekran kartını orada dene tv kartı girişi fln yokmu yoksa yapacak bir şeyin yok anakartı at çöpe :D yenisinin al anakartı atarken işlemcinin çıkarmayıda unutma işine yarar ''''' alis96 ekran kartını denedim diyor adam problemsiz çalısıyormus '''''' yeni anakart alacaksan eskisine ne olduğunu söyleyecek birine gösterde buraya yaz merak ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßaßeL -- 5 Eylül 2010; 2:25:09 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.